Vi har (åbenbart) citrontema på bloggen i disse dage

Nogle gange kan jeg godt blive overrasket over, hvad hjernen vælger at bruge energi på at huske. Jeg er 36 år, hvilket betyder, at nogle af de historier, som på alle mulige tidspunkter hopper frem i frontallapperne på mig, er omkring 30 år gamle.

Klassikeren er den med, at man ikke skal gøre sig skeløjet, fordi man risikerer, at øjnene sætter sig fast. Denne formaning bliver ofte broadcasted med min mors stemme. Om det passer, eller om hun bare ikke gad se mere på mit skabede ansigt, ved jeg stadig ikke.

Men en anden historie, som jeg tænker på *mindst* en gang om ugen, er en af de historier, som vi børn fortalte hinanden, da vi var små, nemlig at man skal passe på, når man køber citroner, for narkomaner bruger dem til at rense deres sprøjter i.

(Øhm, hvad?)

Dengang virkede det som en rimelig antagelse, at to narkomaner med abstinenser, der var blevet enige om at dele et fix (og alle ved, at narkomaner er typerne, der deler pænt og ordentligt) lige brugte en halv time på at finde den nærmeste Kvickly, udenfor hvilken den ene fixede, hvorefter den anden lige susede ind og .. ja, jeg er lidt uklar på, hvordan renseritualet i en citron skulle foregå, men .. gjorde whatever med nålen, efterlod citronen i kurven, og gik ud for at skyde færdig.

Jeg ved det godt.

Og ALLIGEVEL: Hver E-N-E-S-T-E gang, jeg køber citroner, når mine øjne lige at scanne frugterne for mistænkelige stikmærker, inden min hjerne indhenter mit syn, og minder om, at vi er blevet voksne, og derfor ikke tror på den slags mere.

For fanden altså.

Sig, at I har tilsvarende psykiske defekter?

Published by

19 Replies to “Vi har (åbenbart) citrontema på bloggen i disse dage

 1. den historie kender jeg ikke men jeg ved at sygeplejersker og læger og laboranter lære at stikke i appelsiner OG citroner, men jeg tror ikke de ligger dem tilbage i Føtex og ligne forretninger 🙂

 2. Den historie har jeg aldrig hørt. Men fremover kan jeg da slet ikke lade være med at nærstudere samtlige citroner i Føtex 😀

 3. Man får tarmslyng af vindruekerner, bildte min gamle, meget gamle barnepige mig ind for 3000 år siden, da jeg selv var barn. Det er stadig en overvindelse at lade være med at pille kerner ud af hver eneste drue.

 4. Jeg slår altid æg ud i en kaffekop, et ad gangen, før de kommer i skålen. Da jeg forleden blev spurgt, hvorfor svarede jeg "for ikke at ødelægge hele portionen, hvis et af æggene er dårlige". Og som det ganske rigtigt blev pointeret, så har jeg aldrig oplevet et æg være dårligt, og jeg aner ikke hvorfor jeg gør det – andet end at det nok er noget min mor har lært mig og nu har jeg så gjort det mere eller mindre bevistløst i 35 år uden at sætte spørgsmålstegn ved det. Jeg gjorde det sgu da faktisk igen i går, selvom jeg ikke kan finde en fornuftig forklaring på det 🙁

 5. Hver gang jeg laver mad med æg, får jeg rationelle, fornuftige, voksne menneske på 42 STADIG et lille flash af panikangst for, at der skal ryge et stykke æggeskal med. Det får man nemlig helt 100% sikkert blindtarmsbetændelse af at spise, sagde min bedstemor selv. Hun døde i '87, og jeg holder op med at tage hendes ammestuehistorier for pålydende aaaaaany day now …

 6. Hvis man spiser kernerne i et æble, kan de spire i maven og begynde at vokse… Så vokser der et lille æbletræ inde i maven. Jeg spiser aldrig kernerne i æbler!

 7. Jeg kender en kombination af vindruekerner og blindtarmsbetændelse.
  De sagde, at vindruekerner løb direkte ned i blindtarmen, og så fik man blindtarmsbetændelse.
  Da jeg var barn kunne jeg godt lide at spise det hvide vækstlag, når man hiver et græsstrå fra hinanden; men så var der nogen der sagde, at man fik svamp i maven af det.
  De voksne sagde, at det var farligt at spise umoden frugt, man fik noget der hed kolerine af det det lyder enormt farligt, men er tynd mave.
  Gudved hvilke tilsvarende skræmme/ammestuehistorier nulevende børn må trækkes med?

 8. Min lærer sagde at man fik dårlige nerver af at spise direkte af de små tandpasta tuber vi fik af skoletandlægen…. Det gik op for mig, for 10 år siden, at hun nok nærmere mente dårlig mave – og her gik jeg behændigt at undlade at spise tandpasta;-)

 9. Da jeg var barn, hed det sig blandt ungerne, at hvis man bed negle og slugte den afbidte negl, så ville den HELT sikkert lægge sig i blindtarmen, og så ville man HELT sikkert få blindtarmsbetændelse…

 10. HVORFOR fandt nogen behov for at fortælle dig, at det var narkoman-citroner? Viste du overdreven interesse for citroner? Eller stoffer?

  Noget helt andet: Et biltip, nu du er på jagt efter den slags. Mazda 2 – evt. en brugt. Du får ekstremt meget bil for pengene, den lave vægtafgift og langt bedre komfort og køresikkerhed end i minibilerne.
  Og de er uhyggeligt driftssikre. Kører lykkeligt i min anden Mazda, den første holdt i 15 år!
  En Mazda 2, der er 3-4 år gammel fås for omkring 80.000.

  (Selv den åh-så bilkloge eks har overgivet sig og købt en bil præcis magen til min)

 11. Ved ikke om det tæller helt, men er skadet af barndom på landet, hvor hver gang vi havde skrællet kartofler/gulerødder/whatever, smed det ud til grisene. Så stadig, hver gang jeg skræller noget, tænker jeg "sikke en skam, at vi ikke har grise" 🙂

 12. Jeg finder det utrolig svært at bruge toiletpapiret på offentlige toiletter ligeledes pga. de kanylerensende narkomaner..

 13. Haha – jeg fik af vide at jeg skadede mine hjerneceller når jeg snøftede..
  Tror bare min far var træt af at høre på mig, men den ligger der stadig i baghovedetnår jeg er forkølet..

 14. Min far bildte mig ind, at mænd havde overskæg fordi de så slap for at pudse næse hele tiden, når de var forkølede. Så kunne de bare vaske skægget indimellem i stedet.
  Jeg tænker stadig over det når jeg ser en mand med skovsnegl.

 15. Hej Linda
  Jeg ved godt det slet ik relatere til dit indlæg, men jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre om hvordan det går med LCHF metoden. Jeg er noget skeptisk overfor den. Du virker som et yderst fornuftigt menneske, så jeg vil faktisk værdsætte at høre hvad du synes om den?

 16. Det her her meget tæt på at være det sjoveste kommentarspor, jeg nogensinde har haft. Og jeg er glad for, at det ikke kun er mig, der er semi-bims.

  Det som jeg så er *knap* så glad for, er at der er ting på listen, som jeg også gør. Fx. den med ægget. Jamn… Er det ikke fornuftigt nok salmonella-angst-smiley!?

  Faktisk har jeg en veninde, som stadig har en smule traumer over, at hendes far frarådede hende at gå ud om aftenen, når det var mørkt, fordi hun i givet fald ville "få nat på sig". Det lyder fandme da også uhyggeligt!

  Anja, kan du ikke sende mig en mail på blogsbjerg@gmail.com? Så skal jeg skrive en fristil til dig om, hvad jeg synes om LCHF:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.