Stands ulykken!

Jeg kan ikke lide førstehjælpskurser. Overhovedet. Jeg synes, at det er kedeligt. Jeg hader at sidde på knæ i et lokale i en bygning, hvor det er tydeligt for enhver, at der kun bør være aktivitet om dagen. Lyset er for stærkt, der er alt for stille, og så skal man sidde der og puste i en plastikdukke, mens man ser billeder af brækkede knogler og 3. gradsforbrændinger.

Imidlertid har min indboks de seneste par måneder udøvet en form for elektronisk stalking. Hver gang jeg åbner mit mailprogram, ligger der 5 mails og råber: “FØRSTEHJÆLPSKURSUS!!!” For 3 uger siden bukkede jeg under for presset og meldte mig til, i håb om at jeg så får fred, både i boksen og samvittigheden.

Desværre viste det sig, at tidspunktet for kurset faldt sammen med noget, der i mine øjne rangerer på højde med lønningsdag og juleaften: Frisørtid. Hjemme ved mig har vi den regel, at man ikke må lyve mere end højest nødvendigt. Men altså. Man kan jo ikke så godt ringe ud og sige, at man prioriterer lyse striber over hjertemassage, vel? Så fik muligvis antydet, at jeg var på job.. (Hvad jeg jo teknisk set også var. Sladderdatabasen opdaterer ikke sig selv, vel?).

Ilede ind af døren, en halv time for sent, med fortravlet karrieremimik, der var så autentisk, at jeg næsten selv troede på det. Forsøgte samtidig ved tankens kraft at tvinge mit hår til at holde op med at dufte så fantastisk af svinedyr hårkur. Og hvordan var det så? På nedturssiden er der kommet rollespil med i førstehjælp, siden jeg var omkring fænomenet sidst. Man sidder rent faktisk og råber “Hjælp!” og “Ring 1-1-2!”, mens man pakker hinanden ind i aflåste sidelejer og sølvpapir. På opturssiden var min makker i aften frisør, og kunne beundre min investering, mens vi forbandt hinanden og lavede Heimlich’s manøvrer.

Nu er det overstået, og jeg kan med sindsro slette mails, når jeg næste gang bliver indkaldt til session. Føler mig lidt spejderagtig på ‘vær-beredt!’-måden, og kan næsten ikke se noget for genskinnet i min glorie. Nej, vent. Det er vist bare mine nye striber.

Published by

1 Reply to “Stands ulykken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.