SÅ kører det for mig!

Forleden var Anton og jeg ude og besøge mine bedsteforældre,
og som de sidste mange gange, vi har været derude, sendte min bedstemor mig ud
af døren med ordene: ”Skal han ikke snart være storebror? Ja, du har jo ikke
alderen med dig, ved du!”
Fordi hun er gammel, bider jeg 4.291 næsvise svar i
mig, smiler i stedet sødt og siger, at det skal han da bestemt – lige så snart
jeg lige har fået mig en lur.

I dag i svømmehallen faldt jeg i snak med en dame på min
mors alder. Og wolla, jeg sværger, 4 minutter efter, at Anton havde brølet ”HEJ!!”
til hende, spurgte hun, om ikke han snart skulle have søskende? ”Det er så godt
for deres sproglige udvikling.”

Jeg har det som om den Gud, jeg ikke tror på, prøver at
fortælle mig noget.

Jeg vil gerne have en mere, men enten skal Anton være
større, eller også skal jeg have den næste sammen med en mand, jeg bor med.

Og i den forbindelse: Gider han snart komme og ringe på min
dør? For den der datingprofil? Den kommer ikke til at ske. Jeg ved godt, at der
findes mange hurra-historier om netkærlighed, men indtil nu har nettet primært
bragt mig generte, alternative (ad!ad!ad!) eller meget nyskilte mænd.

Indtil videre varmer jeg mig (i overført betydning, mor!) på en
ualmindelig sød ekspedient i T. Hansen. Af alle steder. Det er så fint, at min
bil jævnligt afstøder reservedele, og jeg er fuldstændig spejlblank, når det
kommer til biler, så jeg behøver ikke engang anstrenge mig for at give den som
hjælpeløs blondine. Derudover fungerer forretningen også som afhentningssted
for de pakker, jeg er ikke er hjemme til at modtage, når pakkkeposten kommer
med dem, (for det gør han nemlig. Sammen med sine venner Nissen, Loch Ness og
Den Afskyelige Snemand) så vi ser en del til hinanden, min mørkøjede ven og
jeg. Så står vi der og taler til disken, mens vi fumler med elektroniske
underskrifter og vinduesviskere.
Der er noget. Et eller andet. Og et sted i periferien
af min bevidsthed ved jeg godt, at det er mig – med mine Cars shades, min barnestol
og den skaldede tangloppe på armen – der skal make a move, hvis nogen skal gøre
noget.

Og det skal jeg også nok.

Jeg skal bare lige have en lur først.

Published by

15 Replies to “SÅ kører det for mig!

 1. Det er ikke kun dig, der bliver spurgt. Vi har en datter på to et halvt og nu spørger folk ikke længere – de konstaterer: "SÅ skal hun da snart være storesøster" (jamen så prop DU den unge ind i min mave!).
  Men altså under alle omstændigheder håber jeg, at du vil få en lur og lidt flirt (og hvad der måtte følge derfra)

 2. Åh Gud, hvor kender jeg det der… min yngste er 6½ og jeg er nyskilt, så jeg tænker heller ikke det er ret realistisk lige nu… altså både at få flere børn og at finde mit livs kærlighed… hmmm….

  og ja, hvilken singlepige kan sige sig fri fra… at have følt sig fristet, men ikke have rykket på det… suk…

  Og dating… HA! jeg møder kun fyre, som enten har en IK på under normalen eller som prøver at komme i bukserne på mig (og min søster og min veninde og alt andet der har en puls…) Hvad sker der liiige for det?

  Men jeg håber DU kommer frem i skoene… og løfter blikket længe nok til at han forstår dine hensigter…

 3. Jo tættere jeg kom på 40, jo færre kommentar af den slags fik jeg. Man kan nemli godt få de kommentarer selv om man har flere børn. Der vil jo altid være et yngstebarn, og det skal da opleve at blive storebror/søster!
  Og da jeg så var 41 og gravid, tabte mine omgivelser kæben!
  Jeg kan ikke lige huske hvor gammel du er? Har ellers fulgt dig længe – kan huske det første baby-billede på bloggen.

 4. Åh, ja, jeg har det også svært med folk, der synes, de har ret til at have en mening om min reproduktion. Som 34-årig og lykkeligt gift på 3. år er det uforståeligt for folk, at 1) vi ikke har børn og at 2) vi ikke gider indvie alle og enhver i hvorfor.

  Held og lykke med T.Hansen-manden 🙂

 5. Jeg opfatter de der I-skal-vel-have-én-til-kommentarer som mislykket forsøg på smalltalk i stil med vejret … Jeg bliver også spurgt om vore efternøler ikke skal have en bror/søster, så hun ikke er alene, som rosinen dernede i pølseenden. ??? Pråliåhørhær: Min mand og jeg har tilsammen FEM børn, jeg er 40, han er 48 – og steriliseret. Det kommer ikke til at ske, jeg siger det bare 🙂

  PS. Megaspændende med T.Hansen, manden. Det er da en cliffhanger, der vil noget!

 6. Jeg opfatter de der I-skal-vel-have-én-til-kommentarer som mislykket forsøg på smalltalk i stil med vejret … Jeg bliver også spurgt om vore efternøler ikke skal have en bror/søster, så hun ikke er alene, som rosinen dernede i pølseenden. ??? Pråliåhørhær: Min mand og jeg har tilsammen FEM børn, jeg er 40, han er 48 – og steriliseret. Det kommer ikke til at ske, jeg siger det bare 🙂

  PS. Megaspændende med T.Hansen, manden. Det er da en cliffhanger, der vil noget!

 7. Ajmen det er så grænseoverskridende! Jeg har en etbarns-veninde, der virkeligt kun vil have et barn. Men når hun siger det til (hel- og halvfremmede) fremturer de med "NEJ hvor synd" og "det KAN man da ikke." Siden hvornår må man godt kritisere fremmedes grundlæggende livsvalg på den måde – eller direkte opfordre dem til at parre sig?

  Hm. Jeg har to børn og verdens største sorte rande under øjnene – og alligevel bliver vi hele tiden spurgt, hvornår vi skal have en treer. For fanden. Jeg har sovet for lidt til at smile ad det.

 8. Jeg er også altid ved at bide tungen af mig selv, når jeg har spurgt en kollega eller veninde om det samme. Jeg spørger af oprigtig interesse, men det ER bare et irriterende spørgsmål. Lad nu bare folk få de børn de gerne vil i det tempo de har lyst til, Mille!
  Jeg er selv alene uden børn og 29 år gammel. Jeg får også tit spørgsmålet "skal du ikke snart have børn? Du bliver jo ikke yngre.Du går virkelig glip af det største i verden" Og jo, jeg vil supergerne have børn, men det er omstændigheder som jeg ikke selv er herre over, som har gjort at jeg ikke har børn endnu – og det kan også være trættende at forklare for mere eller mindre fremmede folk.

  Jeg vil benytte lejligheden til at sige tak for en god blog. Jeg har læst med siden før graviditet og Anton, men kommenterer ikke så ofte. Bloggen er stadig lige så god. Elsker at følge med. Du er kilde til mange grin og tanker 🙂

  KH
  Mille

 9. Kan du så se at få rykket med ham T-Hansen-manden!
  Træthed er ingen undskyldning: Hvis han siger ja, kan du jo suse rundt på rusen, og hvis han siger nej, kan du jo bare tage den lur du alligevel havde planlagt, og sove dig fra det!

 10. Heldigvis skriger mine 3 piger (1,2 og 4 år) så højt, at folk nøjes med at sige ( hvis jeg kan høre dem), at jeg vist har fået børn nok :S

  Men ja, i danmark skal man snakke om vejret, ferie og børn for at smalltalke…

 11. Det er temmeligt nærgående på den ikke pæne måde især når det er folk, man ikke kender (ret godt).. Det kan jo være et temmeligt følsomt område! Det samme gælder os singler (den kender du også, ved jeg)… Jo jeg vil mega gerne ha en kæreste, men der er åbenbart ikke nogen, der vil ha mig!! Er det det svar, folk vil ha tilbage? Når man nu faktisk gerne il, men ikke aner hvordan.., og er helt på linie med dig om dating-sites :-/….
  Held og lykke med T.Hansen!!

 12. Er også 41 og med 3 børn – 2 store og én lille (Anton). Får også spørgsmålet om han dog ikke skal have en jævnaldrene søskende (noget vi overvejede længe – og som min mand stadig håber bliver til virkelighed, men han skal jo heller ikke være gravid og amme og ikke-sove i ½ år). Men jeg ser det kun som en interesse fra folks side til at kommunikere med mig – og så er det et bud på en åbningsreplik – jeg synes den er sjovere end at snakke om vejret.

  T. Hansen – manden. Kom igang!

 13. Åhh, en genert T. Hansen-dimsidut. Det lyder altså sødt og rart. 🙂 God vind med det.

 14. Den ældre generation har travlt 🙂 Sidste gang bedsteforældrene spurgte mig, om jeg ikke snart skulle igang med at have børn (jeg ved ikke, om de ikke har opdaget, at jeg ikke har en kæreste) – men der fik jeg i min egen lille formåelighed sagt:

  "Mænd, nej, jeg leger bare med dem."

  Om min bedstefar nogensinde vender ud af den stenstøtte, jeg satte ham i, det ved jeg først, når sommeren er gået – og vi igen skal have vidunderlig familie"hygge" med udspørgning af forsvarsløse singlekvinder.

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.