Phiew!!!!

Vil I høre noget, som jeg ikke anede for et halvt år siden? ’Den søde ventetid’ er en skrøne på linie med julemanden og Loch Ness. Ikke at man ikke glæder sig, for det gør man – det gør jeg i hvert fald – helt åndssvagt, men jeg var ikke klar over, at man i samme sekund, man ser 2 lyserøde streger på pinden (dem alle sammen. Også de ekstra pinde, som man rystet snuble-cyklede i Føtex efter, da de første to lå side om side på vasken og struttede demonstrativt med deres lyserøde streger) udvikler Angst. Af den tyske slags.

I det øjeblik man ved, man er gravid, åbner hjernen for et hidtil lukket kammer, hvor den har deponeret kasse efter kasse af hæslige anekdoter om gravide kvinder, det er gået galt for. Pludselig husker man hver eneste historie, man nogensinde har hørt om kvinder, der har aborteret og født døde eller misdannede børn. Selvom man ved, at sandsynligheden for, at det går godt, statistisk set er meget højere end risikoen for, at noget går galt, er det hele så skrøbeligt, at man er nødt til bevidst at fortrænge sine katastrofetanker, hvis man ikke skal blive sindssyg.

Før jeg selv blev gravid, troede jeg, at scanninger udelukkende var noget man glædede sig til, og jeg forestillede mig, hvordan man næsten ikke kunne vente med at ligge der og græde af uspoleret lykke. Jeg har tudet i vilden sky til både 8 og 12 ugers scanningerne, men det har ligeså meget været af lettelse over, at alt var som det skulle være, som af lykke over, at mit barn har verdens mest perfekte profil og – ifølge lægens udsagn – er ’en meget aktiv lille én’.

Og som om ens egne forestillinger ikke er slemme nok, findes der desværre også et utal af ubetænksomme mennesker, som i det øjeblik de hører, at man er gravid, begynder at fortælle tragiske historier om fosterdød og blødninger og børn uden nyrer, og selvom jeg er helt på det rene med, at det – som de særligt belastende elementer overbærende minder mig om – også er den del af livet, og at (og den her hader jeg virkelig) det i de fleste tilfælde skyldes, at der er noget galt med fosteret, kan jeg ikke lade være med at undre mig over, at det er lige NU, de mener, at det er passende at underholde med den slags.

(En anden sætning jeg hører meget er: ”Ja ja. Nu skal du jo ikke blive hysterisk. Da jeg var gravid, undgik jeg ikke [indsæt selv noget om parfume, hårfarve, rygning eller alkohol], og det skete der ikke noget ved. Jeg har et sundt og raskt barn i dag.” Det er sødt af folk at sige, for de gør det for at forsøge at dæmpe Angsten, men jeg kan ikke lade være med at tænke på, at vi for 20 år siden heller ikke mente, at der skete noget ved at slå vores børn.)

Nå, det var et sidespring. For det jeg egentlig ville fortælle med indlægget i dag var, at jeg i dag har været til 20 ugers scanning; den scanning, som Skejby insisterer på at kalde MISDANNELSESscanning. Er ved at være et par uger siden, at jeg sidst har sovet ordentligt, og jeg glæder mig fælt til at slippe for drømme som den, jeg havde forleden, hvor scanningen viste, at babyen havde tabt sin bugspytkirtel.

Men: Alt var som det skulle være, HURRA!!

Og ved I hvad? Det er en lille dreng:)

Så måtte man jo gerne købe den her:

Published by

21 Replies to “Phiew!!!!

 1. Hvor dejligt at høre! Tillykke!
  Angsten kender jeg kun alt for godt – og vil meget irriterende tilføje: så bare vent til han kommer ud… Angsten er min tro følgesvend, og ind i mellem kræver det nogle krafter at holde den i skak og sætte de stakkels børn fri 😉

 2. Uiii, tillykke med det lille stykke mandfolk…gad vide hvad han skal hedde? (ja, det er sådan noget JEG ville bekymre mig om (altså udover alt det andet)…ER det nu det rigtige navn jeg giver baby, du ved)

 3. endnu en gang stort tillykke; og lad mig tilføje en re-iteration fra en-eller-anden tv-serie: "the difference between having a boy and having a girl is worrying about a penis – and worrying about all penises"

 4. Iiiih, tillykke! Hvor er det dejligt, at det hele bare er i orden. Og skønt med en lille dreng. Er du begyndt at overveje navne? 😀

 5. Tilykke 😉 Husker selv misdannelsesscanningen med min datter. Da jeg var gravid med min søn, blev den sparet væk og jeg blev kun scannet i uge 12. Fed t-shirt, det kan da kun blive et smukt barn 😉

 6. Ja endnu engang stort TILLYKKE! kan godt forstå, at du har været nervøs – og forstår altså heller ikke hvorfor folk skal fortælle skrækhistorier ?? underlig idé! Hvis man selv har været gravid, så VED man jo, at det er det værste!!!
  Men altså engang imellem, så glemmer man måske lige at tænke, før man taler – som det også kan ske i andre tilfælde.. bare ikke så fedt og er sikker på, at folk (ofte) ville ønske, de kunne sluge ordene med tilbagevirkende kraft!

  FED t-shirt – er det mon en lille Mick ?? hihi
  – Mette

 7. Tillykke med ham!!

  Lad mig bare tilføje: Livet med børn er totalt sorgløst og helt uden bekymringer…..

  Det byder uanset hvad man "tildeles" af evt. fejl og mangler på flere glæder end bekymringer. Det tør jeg faktisk godt at love.

  Men ja, jeg har også mærket angsten i ny og næ 🙂

 8. Tillykke med at du skal have en dreng. Hvor er det skønt 🙂
  Endnu sejere er det vel at du er så heldig at du slipper for at høre på en mand rende rundt og prale med at "rigtige mænd laver drenge"

  Held og lykke med at tackle angsten.
  Glæder mig til at høre om dine fremtidige oplevelser med den 🙂
  Hilsen Anne Lotte

 9. Undskyld, undskyld, undskyld! Kunne ikke styre mig – hvad er det, der sker med mig, argh!
  Ville bare sige tillykke med din lille sunde dreng – du bliver den sejeste drengemor (så slet lige resten af min første kommentar mentalt – vil helst ikke være persona non grata her ;-))

 10. Tillykke med scanningsresultatet, og foreslå dem da liiige at få terminologien omkring den slags kigget efter i sømmene. Jeg kan godt forstå det pustede til nervøsitet und alles…

  Mht. folk der liiige kan finde en grund til ikke at være helt begejstret, en torn i øjet eller en sten i skoen; de findes, og som du selv skriver, om forskellen på før du blev gravid og efter, så er man det nok også selv en gang i mellem? For mig at se handler det om empati og situationsfornemmelse, evnen til/eller måske i højere grad viljen til at se andres virkelighed og forholde sig til den.

  Som far, med hjelm, økomad, autostole, knæbeskyttere og alt det der, så kender jeg godt de kommentarer ala "det brugte vi altså ikke og mine børne klarede sig fint", men hvad skal man bruge det til? De ser ikke min virkelighed, og mest af alt opgiver jeg at få dem til det. Jeg mister bare en anelse af samværsfornemmelsen, når de negliserer min angst, eller mit behov for tryghed, og det bliver arkiveret i elefanthjernen!

 11. T-shirten er fed, – og findes også i en pigemodel, som junior herhjemme stolt kalder sin "række-tunge-t-shirt" 🙂

  Tillykke med veloverstået scanning!

  Anne F.

 12. Ej ALTSÅ, hvor er det dejligt – en drengebasse! Som oven i købet ser helt fin og aktiv ud på scanningerne! Fik lige kuldegysninger, der 🙂

  Den værste kommentar, jeg fik var fra en spasser af en kollega, som i forvejen var rigtig træls "i min bog". Han spurgte, hvor langt, jeg var henne – og da jeg svarede 13. uge, var kommentaren "Nåeh… så kan det jo nå at gå galt MANGE gange endnu".

  WTF?!

  Blev faktisk helt stum (sker ellers aldrig), men har siden fundet på RIGTIG mange grimme ting, jeg skulle ha' kaldt ham. Hvis jeg ellers lige havde haft en skarp nok hjerne lige der…!

 13. Jeg er ny læser men gammel blogger og
  jeg vil bare sige tillykke med de lykkelige omstændigheder, Linda og tak for nogle gode og tankevækkende indlæg – godt skrevet og med den der humoristiske kant, der sidder lige i skabet – jeg havde nær sagt svangerskabet 😉

 14. Tillykke med den kommende dreng og at scanningen nu er veloverstået.

  Jeg håber, du får en god nattesøvn fremover og at folk vil holde mund med deres dårlige historier.

 15. HUrraa!! Drenge er de bedste! Til dem som siger, at de ikke undgik (indsæt selv) siger du bare, at vi jo hele tiden lærer nyt og jo altså heller ikke laver mad over bål mere eller ryger i busserne"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.