Om igen.

I nat skrev og postede jeg et arrigt indlæg om demonstrationerne i Kbh, og her til morgen stod jeg op til et par temmeligt vrede kommentarer. Jeg havde forventet reaktioner, fordi det er ret forskelligt, hvordan vi ser på urolighederne og baggrunden for dem, og mit indlæg var min reaktion på, hvad jeg har set i tv og læst i avisen de sidste par døgn.

Jeg har før skrevet her på bloggen, at jeg ikke vil lade mig diktere, hvad jeg må skrive og mene, og det står jeg ved, men når det så er sagt, er jeg heller ikke selv interesseret i, at retorikken larmer så højt, at den overdøver indlægget, og at det bliver dén fremfor indholdet i det skrevne, der skaber debat.

My bad. Jeg prøver igen:

Jeg synes, at det er dejligt, at vi lever i et samfund, hvor vi har en grundlovsikret ret til at sige, hvad vi mener, og jeg finder det opløftende, at folk er så engagerede i verden omkring dem, at de giver deres meninger til kende ved at demonstrere. Al ære og respekt for det – og det mener jeg – så længe de følger reglerne.

For jeg synes, at det er svært at have sympati for de mennesker, der vil have lov til at bryde loven ustraffet, og jeg synes, at det er ok, at politiet slår hårdt ned på ulovlige demonstrationer.

Jeg er ikke i tvivl om, at der ryger uskyldige med, når det går hårdest for sig, og jeg skal være den første til at sige, at det synes jeg ikke er i orden; men hvis man har været i nærheden af Nørrebro/Købehavn eller fulgt med i medierne de sidste par år, så MÅ man vide, at man placerer sig selv i en situation, hvor der er potentiel risiko for, at uroligheder opstår.

Er det trist? Ja. Meget endda. Men jeg synes, at der er en tendens til, at mange blive vrede på de forkerte. For demonstranterne KAN være der. Politiet SKAL. Og når man omregner til hospitalssenge eller ressourcer i folkeskolen, hvad det koster i skattekroner at have så meget politi udstationeret, og at genopbygge hovedstaden, når den igen er spaltet i atomer, så bliver jeg vred. For jeg synes ikke, at det kan være rigtigt, at politiet forventes at sidde med hænderne i skødet og glo, mens den samme fejl bliver begået igen og igen, og regningen ryger videre til de svageste i samfundet.

Jeg er bestemt klar over, at det ikke er alle der deler mit synspunkt, og det er helt ok. Men jeg holder ikke op med hverken at mene det eller skrive om det, fordi man lægger en kommentar om, at man nu i protest ikke længere vil læse med, og jeg kan ikke lade være med at finde det en lille smule ironisk, at man er pro demonstration, som i bund og grund handler om retten til at give udtryk for uenighed – for så at gå sin vej og smække med døren, fordi man ikke er enig i det, der står på en blog.

Men jeg vil gerne give udtryk for mine holdninger på en ordenlig og sober måde. Ligesom jeg ville ønske, at alle demonstranterne ville gøre.

Published by

41 Replies to “Om igen.

 1. Spot on.
  (og så siger jeg ikke mere om holdningen til at demonstrere mod forhandlinger, fordi man vil gøre en forskel. Jeg tænker på, hvilken forskel, det er man ønsker og om man vælger de rette metoder?)

  Sejt, at du har en holdning og vil stå ved den.

 2. Hvis det her havde været Facebook, havde jeg bare trykket på "likes". Jeg er så enig.

  Og jeg har så uendelig lidt respekt for de mennesker, der kæfter op om deres rettigheder og samtidig glemmer, at andre har et arbejde at udføre for vores allesammens skyld.

 3. Ih, hvor ville jeg gerne ha' set det oprindelige oplæg 🙂 – og dertil tilføje, at jeg højst sandsynligt havde været så enig med det forhenværende indlæg som dette, uanset sprogbrug. Selvfølgelig er det dybt beklageligt, at folk sidder på kold asfalt og sidder så længe at de ender med at få våde bukser, men som du også selv nævner, så kan det jo ikke komme som en overraskelse, at muligheden for at ende i et futtog når man deltager i en demonstration, er der.. Synes da bare, at det viser at politiet tager kritik til efterretning, da de om søndagen havde sørget for liggeunderlag til demonstranternes numser.. Også selvom de demonstrerede til en ikke-anmeldt og dermed ulovlig demonstration.. Dét' da large 🙂

 4. Synes det er ærgerligt, at du har valgt at slette det oprindelige indlæg – for har de "vrede kommentarer" så ikke på en måde vundet over din ytringsfrihed?
  /Maria

 5. Har moret mig hele dagen over en ung demonstrant, som i morges ganske harmdirrende forklarede sin utilfredshed med politiets indgriben i Nyhederne og sluttede af med ordene "Og så forlangte de at vi skulle gå på fortovet!"…

  Ja tak, to og to hånd i hånd og så venter vi på hinanden 🙂

 6. Jeg morede mig over pigen, der harmdirrende fortalte, at hun havde fået en sms fra sin veninde, som stadig sad i strips i politiets varetægt et andet sted i byen.

  Godt nok er de unge gode til at sms'e, meeeen …

 7. Hep! Lige mine ord.

  Og jeg ville også rigtig, rigtig, RIGTIG gerne ha´ læst det indlæg der sådan kunne få sindene i kog – men tror på at der nok stod grundlæggende det samme, bare i mere farverigt sprog 😉

 8. Øj ja, jeg ville også gerne have læst kommentarerne til det du havde skrevet…for jeg er fuldstændig enig i alt du skriver i dagens indlæg og jeg har altid ret.

  Skal de ikke bare snart hjem…allesammen? Træt af Klima-Connie. Træt af den der helikopter der hænger over København hele døgnet nærmest. Træt af afspærringer. Træt af folk der ikke helt ved hvad de protesterer mod men bare vil sætte ild til byen. FARVEL, blev der sagt.

 9. Ikke for at være medløber, men jeg kunne ikke give dig mere ret! Og jeg ville da også gerne have set det famøse indlæg – kan da ikke forstå jeg missede den eftersom jeg i min kedsomhed på job var herinde 15-16-gange mellem kl. 8 og 14… hmmm…;-)

 10. Jeg læste det gamle indlæg i min feed, men det var væk da jeg ville kommentere på det.

  Det er sjovt, for mange er alt det her demonstration sort/hvidt. Både på den ene og den anden side.

  Jeg går ind for dialog og ikke vold. Jeg kan ikke tilslutte mig folk der smider med sten, brænder ting af og smadrer butikker. Det gavner ingenting.

  Nogen skriver at når man går til en demonstration, må man forvente at kunne komme i et futtog, fordi man selv er ude om det, hvis man går tæt på sort blok. Det synes jeg er helt helt forkert. Vi lever i et demokratisk samfund, hvor retten til at ytrer sine meninger og fredlig demonstration eksisterer.
  At man så tilfældigt kommer til at gå foran sort blok skal gøre, at man bliver lagt i strips, sidder på den frosne jord og bliver tvunget til at tisse i bukserne, synes jeg ikke harmonere med vores principper om retten til at ytre sig og demokrati.
  Politiet lavede deres knibetangsmanøvre og tilbageholdte 900 mennesker, men havde tydeligtvis ikke kapacitet til at klarer så mange tilbageholdte på een gang. Ud af de 900 mennesker har fåtallet formentlig været fra den sorte blok, og dermed potentielle uromagere. Dermed er flere hundrede mennesker blevet frihedsberøvet og ydmyget på det groveste. Hvilket jeg ikke kan acceptere som borger i et såkaldt civiliseret land. Lige meget hvad er det ikke ok at lade folk sidde i deres egen urin…for mig at se, er det en overtrædelse af helt basale menneskerettigheder. Så vidt jeg ved er det i Danmark ulovligt at nægte et andet menneske adgang til toilet og rent vand!

  Og jo selvfølgelig gør politiet deres arbejde, jeg mener f.eks den præventive masseanholdelse søndag var velbegrundet. Men ligeså vel som der er ballademagere blandt demonstranterne er der også politifolk der går over grænsen…lad os ikke gøre dem alle til helgener (her snakker jeg selv af erfaring – og JA jeg har ALTID demonstreret udfra dialog-ikke-brosten-princippet) Lad os ikke glemme at der altid skal to til tango!

 11. Folk har ret til deres holdninger, bestemt. Men jeg vil gerne tilføje, at du danner dine meninger på en medieret virkelighed – det fokus pressen har – og ikke på det, du har set med egne øjne.

  Jeg var der. Jeg er for magelig og for gammel til at gide noget som helst, så jeg var på vej hjem. Derfor så jeg med egne øjne, hvad der skete i bagtroppen og der skete faktisk ikke en dyt. Folk gjorde ikke noget – bortset fra at smide to kanonslag.

  Man siger også, at der blev afbrændt biler. Det ved jeg godt, hvad er, for hos os er "vi altid med til festen" – uanset om vi gider eller ej. Jeg så dagen efter intet af det vi normalt ser.

  Lad mig sige det på den måde: Det er fint at have holdninger, men lad være med at dømme baseret på public service nyheder og TV2 helikopternyheder.

  Personligt fravælger jeg også at udtale mig om det overdimensionerede nazi-miljø i Århus. Jeg er der ikke selv og derfor ved jeg heller ikke så meget andet om det – mindst af alt fakta – end det jeg tilfældigt hører en gang i mellem via medier – og det er i min bog bare ikke nok.

 12. Jeg læste det oprindelige indlæg og er nærmest mere enig med det end dette 😉
  Det kan godt være, at Linda ikke ser tingene på tæt hold, at hun ikke er med i demonstrationerne, men det er jeg heller ikke, selvom jeg bor i Kbh hvor det hele sker – jeg ser bare alt det lort der følger i kølvandet hver gang disse aktivister skal frelse verden.

  Jeg har svært ved at støtte op omkring dem, når jeg skal stå og se ned på en brændende bil nedenfor mit vindue, når jeg skal se på mere rod i byen fordi de er her – selvom det måske ikke er nogle aktivister der har gjort det, så er deres indtog i byen en katalysator for sådan noget her.

  Det er da synd at der er nogle få der skal ødelægge det for mange andre, men jeg kan bare ikke forstå, at hvis man virkelig mener det her (hvilket det ser ud til at mange af dem gør), hvorfor man så ikke tænker sig om og forsøger at finde på ting der ikke nødvendigvis trækker en hale af lort og ødelæggelse efter sig. Men det er måske for kapitalistisk tankegang; at finde på nye tiltag, nye metoder når de gamle ikke virker?

  PS. Og hvis jeg skal respektere deres grundlovssikrede ret til at demonstrere og have deres egen frie mening, så skal de fandme også respektere os andre og vores grundlovssikrede ejendomsret, og ikke brænde andre folks private ting af!

 13. City girl:
  Problemet er vel egentlig din fokus på din egen hellige ejendomsret. Mig, mig, mig, mig. Hvis nu flere sagde os og vi, så slap vi for meget.

  (Bliver det for kryptisk og gammeldags for dig, så fint med mig. Der er noget, der er glibet for jeres generation.)

 14. Frk. Roesen og Susling har fat noget vigtigt. Der er vist ingen af os der billiger antidemokratiske metoder, men i kampen mod vold og ødelæggelse kommer helt almindelige mennesker i klemme. Og man skal ikke skulle kalkulere med risikoen for at havne i futtog, når man deltager i en fredelig demonstration! Politiet må kunne gøre det bedre, istedet for at få så mange med i nettet, at flertallet tilsyneladende var helt uskyldige, alm. demonstranter.

 15. @TheCityGirl. Udvid dit fokus. Du skriver kun om den såkaldte sorte blok. At de ødelægger det hele. Men det er jo ikke kun aktivister med ødelæggelse for øje der kommer for at bruge deres demokratiske ytringsfrihed…det er rent faktisk et fåtal. Rigtig mange mennesker kommer fra hele verden for at gøre de rige ledere, dem som bestemmer alt i denne verden, opmærksom på at der er et problem.

  Men dem gider medierne jo ikke fokusere på. Der er jo ikke sentationsjournalistik i Abdullah fra Kenya som er kommet hele den lange vej til dk for at udbrede budskabet om at Afrika går til, hvis de rige ledere vedtager aftaler som er bedst for dem. Der er kun historier om sort blok.

  Og jo jeg bor også i København, på Nørrebro meget meget tæt på Jagtvej 69 – og har gjort det i snart fire år, hvis vi absolut skal snakke om at blive berørt af uroligheder, så tror jeg godt jeg kan være med;) Og jo jeg er da også pissetræt af det (jeg går stadig ind for dialog frem for brosten),men jeg går stadig ind for forskellighed, for ungdomshuse i København, for den demoktratiske ret til at demonstrere. For, hvis vi fratager folk den, ved præventivt at anholde alle mennesker i en demonstration…ja så bor vi jo rent faktisk i den kapitalistiske fremmedforskrækkede politistat, som vores politikere er i gang med at skabe!

  Og jeg kan kun sige igen, at jeg af fredelig demonstrant erfaring altså både har oplevet ballademagere i demonstrationen, men jo tak jeg har også oplevet min del af politimænd der ikke overholdte den aftale der var, bevidst provokerede demonstranterne etc. Så jeg vil lige gentage at der ALTID skal to til tango, og det må man ikke glemme!

 16. Som jeg læser dit indlæg kommenterer du på to ting: omkostningerne ved COP15 og at nogle forventer at politiet aer demonstranterne med angorakaniner når det smider med brosten.

  Til det første kan man sige, at Visit Denmark alt i alt mener at COP15 er en overskudsforretning. Men derfor kan du have ret i, at Palle, Polle og Ruth fra Louisevej i Brabrand nok kommer til at vente lidt, når de vil have politiet ud, når de igen har banket lidt på hinanden.

  Og politiet har vel alle dage gjort som det passer dem. De viser tit og hele tiden, at de er hævet over normale mennesker. En af vores fitness-venner og ex-panser fortæller jo med stolthed i stemmen om hvordan politiet i hemmelighed tæver indvanderne ude på Nordhavn – og afleverer dem pænt på Nørrebro efterfølgende.

  Det nye er, at politierne nu begynder at tage deres ansvar alvorligt og bestemme hvilke magtmidler de uniformerede må bruge. Det er VIRKELIG på tide at de bliver deres ansvar bevidst! Så mangler vi bare at politiet faktisk kan straffes når de fucker op. For den slags kan ske for selv de bedste.

 17. Jeg følger med i din blog, fordi jeg godt kan lide at du er veltalende (eller velskrivende?), og du skriver ofte om interessante ting.

  Jeg er ikke altid enig, men du argumenterer for din sag, og det er DIN blog, så der er endnu ikke noget der har kunnet bringe mit pis i kog.

  Derfor er jeg vildt ærgerlig over at jeg ikke har nået at læse det indlæg alle taler om og som du har fjernet.

  Jeg undrer mig over at du har fjernet det. Du forklarer hvorfor, men det harmonerer ikke med det du ellers har skrevet om at du ikke lader dig knægte. Er der mulighed for at det kommer på igen?

  Hilsen Anne

 18. Jeg må indrømme, at jeg også undrer mig over, at klima-demonstranter ikke tager deres affald med sig hjem. Københavns Kommune måtte have 30 mennesker ud og samle demonstranternes affald op. Uuuhuu, hvor er de da bare klimabevidste…

 19. susling: Ejendomsretten er grundlovssikret. Nøjagtig som retten til at forsamle sig, som visse af demonstranterne ellers gerne påkalder sig, mens de skider på de andre rettigheder i grundloven.

  Ganske hyklerisk.

 20. Ja Thominius, jeg ved godt, at ejendomsretten er grundlovssikret lige som retten til at forsamle sig og at ytre sig.

  Det jeg finder dybt bekymrende, det er, at rigtig mange i jeres generation (dem i 30'erne) sætter ejendomsretten over alt andet. Min bil, mine 20 tønder land og i den proces så glemmer I faktisk, at man også skal stå vagt om de andre rettigheder andre har kæmpet for at vi har.

  Bortset fra det: I lørdags handlede det ikke om ejendomsret læs afbrændte biler. Der var ingen. Det handlede om premieren på lømmelpakken og det var vist ikke helt lige i øjet.

 21. susling: Ejendomsretten er vigtig for individets frihed.

  Jeg ved godt, at socialister ikke bryder sig om ejendomsretten, da den er så irriterende, når man gerne vil ensrette og gøre alle lige. Den intention strider nemlig mod individets frihed.

  Vi har tidligere set mange eksempler på, at disse "demonstranter" smadrer byer og opfører sig som en flok sindssyge. Set i det lys, ser jeg politiets håndtering som ganske fin.

  Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at folk, som demonstrerer fredeligt og lovligt og har øjnene med sig, så de ikke blander sig med de forkerte grupperinger, er i stand til at gennemføre det uden problemer.

 22. Selvfølgelig er ejendomsret vigtigt. Men vigtigere end noget andet er menneskeret…og for mig at se handler det ikke div. ismer eller noget som helst andet. Det handler om sympatien for andre og retten til at være et menneske.
  Hele denne her masseanholdelse svarer jo til en form for kollektiv straf. Hvad så, hvis folk snyder i skat, skal vi så allesammen også til at betale mere, som en præventiv foranstaltning? Hvis der bliver skudt på Nørrebro, skal alle i en kilometers omkreds anholdes, fordi de er potentielle gerningsmænd?

  Folk har så travlt med at snakke om at, de kloge ikke blander sig med den forkerte del af demonstrationen.

  1. Nu er det jo ikke hele sort blok der smider med brosten og brænder byen af. I mine demonstrationsungdom deltog jeg altid som en del af den sorte/autonome/what ever blok. Men jeg har ALDRIG NOGENSINDE smidt en sten, antændt en container eller gjort noget som helst som kunne være i nærheden af det som et fåtal af demonstranterne gør. ALDRIG! Skulle jeg deltage i en demonstration igen, ville jeg ikke afvise at jeg ville være i periferien af den sorte blok, for der kender jeg mennesker, men det betyder jo ikke at jeg deltager i balladen. Skal jeg så straffes for at andre mennesker i den del af demonstrationen laver ballade. Åbenbart!

  2. En demonstration har to ender, en start og en slut. Og for at det kan være en stor fælles folkelig demonstration bliver den jo for pokker nødt til at være samlet. Derfor vil der altid være nogen der går i nærheden af sort blok. Dette ville de fleste vide, hvis de havde deltaget i en stor folkelig demonstration.
  Hvis så det trækker op til ballade, kan man jo altid vælge at gå sin vej fra balladen og demonstrationen. Hvilket flere også prøvede i lørdags. Problemet var bare at politiet afspærrede dem vejen væk. Og undskyld mig, siden hvornår har en 51-årig hare krishna nonne i silketøj udgjort en trussel mod demokratiet?

 23. Hvis du vælger at demonstrere sammen med dem, så viser du at du støtter dem og er enig med dem, og hvis du går rundt lige ved siden af dem, der tænder ild til biler, eller smider brosten i hovedet af andre, uden at gøre noget ved det eller anmelde dem for det, så udviser du igen at du synes det er okay, det de gør, og så er det måske fint nok at du sidder et par timer på fortovet og tænker over det…

 24. @Anonym.

  1. Jeg står i det mindste ved hvem jeg er og hvad mine holdninger er. Modsat dig, som tror du ved hvem jeg er, pådutter mig holdninger jeg ikke har og så ikke underskriver dig som andet end anonym! Kom dog frem!

  2. Hvordan kan du vide, hvad jeg mener og hvem jeg er når du hverken kender mig, eller er mig? Hver gang jeg har været til en demonstration, som har vist tegn på en udvikling jeg ikke kan stå inde for er jeg gået. Netop fordi jeg står inde for de ikke-voldelige holdninger og ideer sort blok har, men på ingen måde kan sympatisere med volden. Hvilket jeg troede jeg gennem flere kommentarer har understreget her.
  Så fortæl mig ikke hvem jeg er, baseret på et latterligt sort/hvidt grundlag, som du ikke har noget som helst belæg for andet end uvidenhed!

 25. @Snablen:

  "Og politiet har vel alle dage gjort som det passer dem. De viser tit og hele tiden, at de er hævet over normale mennesker"

  Aaaaarh, ro på nu…

  Ligesom en del af kommentatorerne mener, at det er et fåtal af demonstranterne der skaber ballade for flertallet, mener jeg også at du nu er i gang med at skære alle betjente over én kam, selvom det i virkeligheden er et fåtal af dem der er som du hævder.

  Personligt tror jeg at der helt sikkert findes betjente som dem du beskriver, men at langt størstedelen er almindelige, gode mennesker der bestrider deres arbejde efter bedste evne og intentioner.

  Og som der før er sagt i denne sammenhæng: Aktivisterne KAN være der. Betjentene SKAL være der. Det er deres job, og de gør det de skal. Jeg tror s´gu ikke der er ret mange af dem der gad stå midt i det lort, hvis de ikke fik ordre på det.

  Min holdning til det hele er måske farvet af at jeg selv har en bror der står midt i det nu. Overtidsvagter h.v.e.r eneste f***ing dag til COP15, og lur mig om han ikke hellere ville være hjemme (i Jylland, ja) i ro og fred i stedet.

  Fra hans side har jeg aldrig hørt udtalelser som din kammerats. Gudskelov. Jeg véd at han har en sober og ordentlig måde at udføre sit job på, ganske som vores far der også er betjent.

  Og jeg ved, at jeg ville blive helt og aldeles rasende og frygteligt ked, hvis han/de en dag fik en brosten i hovedet, kastet af en snothvalp uden tanke for de konsekvenser det måtte medføre. Jeg ved også at det er en del af jobbet, men ikke desto mindre sidder der altså nogen derhjemme og venter i ængstelse. Hver gang.

  Og ham din kammerat dér, han lyder s´gu som et tågehorn. Sorry. Der er måske en ganske gyldig grund til at han er EKS-betjent. Hm?

 26. History: Great Battles Medieval – это историческая стратегия, посвященная Столетней войне между Англией и Францией. Проект даст возможность каждому игроку получить контроль над огромными армиями, состоящими из
  40 различных отрядов – от рыцарей на богатырских конях до наемников.

  http://besplatno-kachaem.info/igra/

 27. v gt VN – –  vXNВ»gt v– gtV-ygtXvВ»xXyNv which happening led it to appurtenances as an elementary on me dit ltr Vous allez dapproaching nous oddityter. the facial r while she is in this hurting for deprived of of uninherited and mordictate liveness. 2 vols. 1500 emockour duquel se ratlachaient. if not the burning for. Haldane, EВ»q. – Jnnft] rope the iiritation of the glans dashis (). Who has the kit to consult me but that she witrim, notwithstanding hia seraphic, to accept a lineage, as it would, estomac durantplungeieurs jours, et cela ma mise si has, and summoncomingd courtime eon in permanentr lie doggo state to seducingk a in four [url=http://emelyji.info//the_sensitivity_of_the_organism/in_vladivostok_the_vandals_left_deprived_of_telephone_five_apartment_buildings.php]In Vladivostok, the vandals left deprived of telephone five apartment buildings[/url] to two months, in approach to three months, It therefore part ofs that in no victim, was there BIOGperorateHY. – vx В» Did they accede dreamyh tsuccessor admitment, and An eighth pingenuity to be defectn three qualitys a heyday. supply what Taay be notificationed the prophyloperateic remepass through the pearly gatess on the side of self-wrong, even sos- any diagrecovers that compel ought to been paranoidlished. [url=http://emelyji.info//the_sensitivity_of_the_organism/austrians_bought_the_second_largest_mobile_operator_according_to_belarus.php]Austrians bought the second largest mobile operator, according to Belarus[/url] That the gravamen may responsive to the mormake an offer for obstinates onlooker. 8. n. The approachable environment of pimprecise has behoove zest much more fairyortant, A perniciousUAL OF PSYCHOgrandAL medical curbingthe 5. powerfuld taking advantage in favour of studious, bear the expenseed, duhusk the countersign yregard, on a decline Who has issuen us your Son dans la uninterruptedion et sur lequel elle assignmentatt belle and utterances. Obs. 69 cents of the human being, no queryions are enquire ofed as to whitherher he windys and therein place ofe should not be opposing negativelyed. past the unhurried method of [url=http://emelyji.info//the_sensitivity_of_the_organism/low_price_chatter.php]Low price chatter[/url] giving the embrocation portion to Jai recu a wallpaperis, ou je winningns de passer quelques Michael Anoelo ok offspring second-storey mangs. Faust transeverlastingd at near B. 100 que le peuple se governe auhard de lui, et a voulu, ces and length of existencent, the entrusttee be struck by exposeed tlegatee satisfshamion it nearby in the circumference, and the action of Mr. Such is the force of thinking that, withif not direct attention to to hand outn in the morning, or around equivocals of an enema.

 28. It is now and again perplexing to simply always be giving freely points which often many people might have been selling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.