Min krop = Naturlig. Andres kroppe = Ulækre.

Jeg har tidligere skrevet om, hvordan man kan komme til at glemme, hvordan man ser ud og/eller lugter, når man til dagligt begår sig i et træningsmiljø. Jeg er ved at være lidt inde på, at det samme gør sig gældende for læger, når de har været i kitlen længe nok.

Det er selvfølgelig dejligt, at de ikke er berøringsangste eller hysteriske, og det giver helt sikkert et andet syn på kroppen og dens funktioner, når man bruger halvdelen af sine vågne timer på at studere den og prøve at rette op på dens skavanker og defekter.

Men for os andre, som bare kommer og tolker, er blodige leftovers og brugte kanyler ulækkert, og gennemsigtige kropsvæsker og sekreter, der befinder sig på brikspapiret, mistænkelig tæt på bøjlerne, er ydrk!ydrk!ydrk!

Så den der med lige at fjerne affaldet fra den sidste patient, mens brugeren og jeg kommer ind af døren – for så at række en besudlet, bakteriebefængt hånd frem for at hilse? Den HADER jeg!

Håndsprit, venner. Masser og MASSER af håndsprit. Kom nu.

Indtil samtlige praktiserende læger i Danmark begynder på det, har jeg tænkt mig at klamre mig til min jakke med den ene hånd og min taske med den anden, og nøjes med at nikke goddag, når jeg entrerer hos diverse dr.med.’s i embeds medfør.

Nu mangler jeg så bare lige at regne ud, hvordan jeg får alle de sproglige nuancer med, når jeg skal tolke med albuerne.

Published by

7 Replies to “Min krop = Naturlig. Andres kroppe = Ulækre.

 1. Det er fuldstændig fantastisk at det nu er ok og helt normalt at købe hpndafsprit i alle butikker. Og at det nærmest står på alle gadehjørner, så man lige kan pifte og gnide.
  Skønt – jeg har manglet det!

  og må jeg sige: sjælendt set bedre blog!
  Imponeret og du har en fan!

 2. Hvis du bruger et øjeblik på at lure rundt på sådan en stue så lover jeg at der hænger sprit flere steder, og der er vel ingen som forbyder dig at bruge af det;)
  Sus

 3. Cristine: Mange tak for de søde ord:)

  Sus: Ville bare se lidt forkert ud, ikke? Komme ind, give hånd, og når alle andre så er klar til at starte konsultationen, skal vi lige vente på at tolken spritter sine hænder af, fordi hun har rørt ved lægen…. (Og jeg har faktisk med i tasker, så jeg kan heale mig selv samme sekund, jeg står på gaden igen:))

 4. Som Sus skrev, der er håndsprit alle vegne – og det er ikke til pynt;o)

  Jaja, de vil måske kigge når tolken går amok i det – og hvad så?

  Hellere det end at sidde og føle sig inficeret at klammo ting, tænker jeg…

  Anyways, du skriver fantastisk – du burde bare skrive meget, meget mere, så jeg har meget, meget mere at læse…

  God tirsdag:-)

 5. Det er simpelthen også uanstændigt, synes jeg. Man rydder fame OP, inden man får nye kunder i butikken.
  På mit arbejde har vi ret mange… øhm.. indvolde og den slags liggende nogle gange, og af og til har vi mennesker i huset, som kommer udefra, fx håndværkere. De har det nogle gange også svært med det. Jeg er ikke sikker på, man får forberedt dem ordentligt på, hvad de faktisk kan risikere at se – og de er jo ikke alle, der ønsker en dybere indsigt i anatomien, so to speak. Men sådan en læge dér er famer en gris! Man rydder op, inden man modtager nye kunder i butikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.