Men måske har jeg bare haft det for nemt.

Så blev det godt nok Sarah, der vandt X-Faktor? Hmm. Havde ellers heppet på Anne Louise. Synes, at hun har sådan en fin blå og røget stemme, men når en konkurrence afgøres med sms-stemmer, må man bøje sig for smartphonegenerationen, og hun synger nu også ok, den lille drengepige.

Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt træt, da jeg spadserede en tur forbi min FB væg og kunne se, at the gay community gik helt ballistic. På one small step for man, one giant leap for mankind måden. Og altså. For helvede. Hvorfor kan vi ikke bare konstatere, at ungen har x-faktor, og derfor er fortjent vinder? Hvorfor skal det absolut gøres til sådan noget gay-pride noget?

Jeg synes, hun er sej. Jo, jeg gør. Og jeg synes, at det er fantastisk, at man i så ung en alder er helt på det rene med, hvem og hvad man er. Men jeg forstår vist stadig ikke, hvorfor en kæmpe gruppe af mennesker pludselig gør krav på hende, og gør alt, hvad hun kan til et spørgsmål om, hvem hun går i seng med, og jeg synes lidt at det er at stramme skruen, at gøre det til historie, at en homo har vundet X-Faktor.

Personligt mener jeg, at mennesker, der dømmer andre ud fra, hvem de bliver kærester med, skulle have lemlæstelige tæsk, og jeg kan, om det så gjaldt mit liv, ikke se, hvad fanden problemet er, og hvordan det nogensinde skulle få betydning for, hvordan man passer sit arbejde, eller opdrager sine børn.

Og jeg forstår godt, at homoer grupperer sig, går i byen samme steder og hænger ud med hinanden, fordi der er nogle ting, vi andre bare ikke fatter, og fordi man altid, uanset om vi taler om religion, køn eller civilstatus, har mest til fælles med sine egne.

Jeg får det bare lidt, som jeg får det, når jeg læser i avisen, at en eller anden virksomhed har ansat en KVINDELIG top-chef; jeg tror aldrig, at jeg har set det fremhævet, når en virksomhed har ansat en MANDLIG top-chef.

– og inden rødstrømperne går helt bananas i kommentarfeltet: Jeg VED godt, at vi stadig ikke har ligestilling, og at det handler om, at det stadig er mest forventeligt, at der sidder en mand i toppen, ligesom jeg også er sørgeligt klar over, at homoer bliver diskrimineret, og at det derfor kan være nemmere at prøve at skjule, hvem man er. Og det er fandme trist.

Jeg synes bare, at både kvinder og homoer og alle mulige andre minoriteter selv er med til at holde liv i Os vs. Dem, når de fremhæver forskelligheden, hver eneste gang det går godt

Published by

18 Replies to “Men måske har jeg bare haft det for nemt.

 1. Hørt… Der er jeg enig med dig i. Hvis nu det modsatte var sket, nemlig at AnneLouise vandt, så kunne man jo nemt tænke sig til at de homoseksuelle vil sige at det er fordi Sarah er lesbisk og derfor hun ikke vandt.

  Ej, come on. Det er et talentshow, TALENTshow. Homoseksualitet er mig bekendt ikke et talent.
  Bare en definitation af ens seksuelle præference.

 2. Jamen bare NEMLIG!
  Her på stue 10 lå vi faktisk og snakkede om, at det nemt kunne komme til at lyde som om, at man var homofob hvis man nu IKKE syntes at Sara er cool?!
  Jeg var også helt klart på Anne Louises hold. Stemte endda hele 2 gange, hvilket jeg aldrig gør. Men en af grundende til at jeg bare ikk synes X – faktor har været toppen i år er har været deres fokus. Synes bare der har været lidt for meget "Århus Onsdag – Ugens Krøbling" over det. Lidt for meget tudefokus og lidt for lidt musik. Og for mig at se også meget mærkeligt at lægge SÅ meget vægt på seksualitet når det nu for fanden ikke er det det handler om overhovedet!
  – men tillykke til Sara. Og hun ER cool og en lækker tøs, det er der ingen tvivl om!

 3. Tradaaaa – hvor ramte du bare lige hovedet på sømmet. Sarah har gjort det super godt, men hvor har jeg krøllet tæer over at høre på tilbagevendende kommentarer om hendes seksualitet. Fra voksne mennesker. Og dommerpanelet. Og alverdens medier. Hvilken relevans har det lige i et talentshow?
  Mærkelig måde at behandle en ung talentfuld pige på…

 4. Jeg ser dette nu, jeg har netop selv skrevet om at jeg er stolt over at hun i det hele taget KAN vinde, at det ikke er en hindring at hun er homo.

  Kan dog sagtens se dit synspunkt også.

 5. Hmm. Jeg var ikke på Sarahs vinderhold og hendes udgave af "Pokerface" var mildest talt ikke specielt god. Når det så er sagt, så er Sarah da en ualmindelig moden teenager, men den eksponering af hendes seksualitet er bare for meget. Lad dog de seksuelle præferencer være i fred og bedøm TALENTET.

 6. Åh.Hvilket dilemma jeg pludselig føler jeg er i, for på den ene side og på den anden side.
  X-factor handler for mit vedkommende ikke om hvem der kan synge, men det handler mere om underholdning. Medierne har sat meget fokus på hendes seksualitet, sidste år havde de også meget fokus på at Thomas var skolelærer. Men her føler man ikke den der fokus på samme måde.
  Jeg synes Sara er sej, ikke fordi hun er lesbisk, men fordi hun står ved sig selv. Og fordi jeg ved hvordan det er at stå ved sig selv når seksualiteten er en minoritet, og ja et eller andet sted kan jeg godt følge dig med det du siger at vi, homoseksuelle er dem der sætter mest fokus på os vs. jer. For mig, er min seksualitet en meget vigtig faktor om hvem jeg er. Jeg kan ikke forklare hvorfor, og det kan ikke diskuteres om det er rigtigt eller forkert.
  Det ville være lettere for alle hvis man fjernede de kasser der hedder homoseksuel, og heteroseksuel.
  Da jeg så Sara første gang sagde jeg. hun kommer til at vinde, og jeg fik ret, men jeg er også meget glad for Anne Louise. Hun har sådan en meget unik stemme og personlighed.
  Og til K kan jeg bare sige at jeg tror neppe det betyder at man er homofob, hvis man ikke kan li en person der er homoseksuel, så villeg jeg selv være homofob.

 7. Synes i så heller ikke, at det var specielt, da Barack Obama vandt præsidentvalget? For mig viser det, at Sarah vandt i går, at vort samfund er blevet langt mere tolerant overfor minoriteter end hvad det var for blot få år tilbage, og det kan jeg godt forstå, at der er mange, der gerne vil fejre. Hun vandt ikke på grund af eller til trods for hendes seksualitet, og begge dele er lige vigtigt. Jeg er bare glad for, at det sender et signal til en masse unge mennesker om, at det er okay at være den, man er, og at de ikke nødvendigvis risikerer udelukkelse fra samfundet, hvis de vælger at dele f.eks. deres seksualitet med omverdenen, hvilket desværre stadig sker ofte (se bare på Ellen Degeneres da hun i sin tid sprang ud). Åbenhed omkring forskellighed i præferencer og generelt er forhåbentligt et stærkt signal om at accept og tolerance er på vej frem i vort samfund, og det er da alt andet lige utroligt dejligt.

 8. enig i at der har været alt for meget fokus på hendes seksuelle orientering – men det så er sagt, så har jeg nu ogs heppet på hende hele tiden. Den stemme i så ung en alder altså! og nej Anne Louise synes jeg sgu mindede alt for meget i stemmen om tidligere deltagere. Og det samme gjaldt Babous…
  (og så heppede jeg mest på Robbie; -))

 9. Det er lidt det samme med folk som Poul Potts og hende den ustyrligt grimme som kom efter ham. HVORFOR synger man bedre bare fordi man er grim? Så kan folk bare ikke høre de falske toner mere eller hvad? Man burde vinde på sit talent og ikke fordi man er lesbisk eller fed og grim …

  Hilsen den tykke som nu selv overvejer at stille op ;o)

 10. At man overhovedet vil være bekendt at proppe andre mennesker end sig selv "på dåse" og klaske et eller andet label på… i sammenhænge hvor det overhovedet ingen relevans har…, er det ikke netop sådan fordommene opstår og næres?

 11. …jeg synes egentlig, at det at der bliver lagt så stor fokus på hendes homoseksualitet, viser at der netop ikke er den tolerance over for forskellige seksualiteter, som vi danskere ofte går og bryster os af. Var vi virkelig tolerante, ville vi ikke føle et behov for at nævne det. Så ville hun bare være et menneske ligesom alle andre.

 12. Åh, hvor er jeg enig.
  Jeg har ofte undret mig over, at den seksuelle overbevisning er så stor en del af homoseksuelles identitet, at det nærmest er det første de smækker på bordet.
  "Hej. Jeg hedder Jørgen, og jeg er bøsse".
  Det går ligesom for tæt på, bliver for meget "blotter-lige-mit-privat-liv" allerede i præsentationsrunden.
  Jeg har ind imellem diskuteret det med et par af mine homoseksuelle venner, men må bare acceptere, at sådan er det nok i et samfund, hvor man som homoseksuel stadig ikke føler sig totalt accepteret – og stadig skal overvinde sociale barrierer, før man "springer ud".

  – men jeg synes altså også, at Anne Louise havde den smukkeste stemme, og når jeg skal købe en CD betyder sangkvaliteten altså mere end evnen til at performe på en scene.

  ~ Karina

 13. Hørt! Det er den der "vi kvinder/homoer/sorte(må man sige det?) kan det samme som mænd/heteroer/hvide, men alligevel skal vi fremhæves når vi gør det!!" HVORFOR? Hvis I kæmper så meget for, at ALLE kan det samme, hvorfor skal I så have skulderklap og tv-udsendelser, når I gør de ting?
  I just don't get it!
  Fx var der et indslag i lokalnyhederne i går, om en kvinde, som havde taget jagttegn……… Wow!
  PS. Jeg har ikke set X-factor, så derfor snakker jeg lidt udenom

 14. De ting vi ser farver vores opfattelse af, hvad der er muligt her i verden. Det er rigtigt dejligt at folk her på blogsbjerg har et åbent sind for forskelligheder – det er bare desværre ikke alle der har.
  Jeg tror på at fordomme kan bekæmpes med synlighed. Selvfølgelig ville en verden hvor alle bliver set som ligeværdige være at foretrække, men så længe det ikke forholder sig på denne måde mener jeg, at synlighed er vejen frem. Hvis vi ser en lesbisk vinde x-factor / en far tage orlov osv. er der større sandsynlighed for, at flere af os tror på menneskers ligeværd og samme muligheder for alle.
  Undersøgelser viser, at langt de fleste af os er forudindtaget i forhold til race, køn, seksuel orientering, udseende osv. OGSÅ selvom vi ikke nødvendigvis selv ved det.
  Interesserede kan evt. prøve denne test: https://implicit.harvard.edu/implicit/
  Disse dynamikker er vanskelige at overkomme – godt at høre, at mange af os er enige om menneskers ligeværd. 🙂
  Sara

 15. Dumpede lige forbi din blog, og er fuldkommen enig med dig! Har tænkt præcis det samme, men når jeg har talt med nogle om det eller i uskyldighed postet det i en status på fjæsbog, bliver man hurtigt hængt ud som homofob eller nærmere dum, hvis man ikke kan se, at Sarah var den bedste! Nå, men det synes jeg altså ikke hun var.. men det er åbenbart ikke sang-talent, det handler om, og ja, det henvender sig nok mere til tweens og teens – vi andre gider sgu da heller ikke stemme…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.