Men DE ANDRE skal lære at styre sig!

Når jeg læser, at lastvognchaufførerne i Danmark har lanceret en kampagne for at få folk til at være lidt sødere ved dem i stedet for at råbe, dytte og sende dem strakte langemænd i trafikken, tænker jeg, at vi sgu nogle gange er en nation bestående af meget snæversynede egoister, der både forbeholder os retten til både at turbohade de forretninger, der har udsolgt af vores dagligvarer, og de mennesker, der lever af at levere dem.

Når jeg i dag læser i avisen, at Q8 sender 1300 medarbejdere på konflikthåndteringskursus, fordi det for dem er hverdag at blive truet og råbt af, og at de jævnligt har kamphunde rendende bag disken, fordi neandertalere har sluppet dem løs i raseri over, at kvitteringerne ikke kommer hurtigt nok ud af maskinen, spekulerer jeg på, om der er noget helt grundlæggende galt med os som race.

Men når jeg i en fremmed by stikker hovedet ind i en bus, for at spørge, om 1’eren kører et sted i nærheden, og en gammel, arrig kost råber: ”HVORFOR SKAL I ALLE SAMMEN SPØRGE I DEN HER BUS!! GÅ VÆK!! KØR BUSCHAUFFØR!!” lige ind i ansigtet af mig, så spyttet står i en byge ud af kæften på hende, så kræver det AL min viljestyrke at konvertere: ”Det er ikke dig, jeg snakker til, so-kælling, SÅ NU LUKKER DU FANDME RØVEN, ELLER JEG KVÆLER DIG!! til ”Ved du hvad? Hvis du snakker pænt til mig, så får jeg meget mere lyst til at tale pænt til dig.”

Men jeg gjorde det. Sgu.

1:0 til Den Civiliserede Opførsel.

Published by

8 Replies to “Men DE ANDRE skal lære at styre sig!

 1. Imponerende, men jeg formoder, at høfligheden er frugten af en engelsk kostskoleopdragelse afbrudt omkring 7. klasse (helt gennemført flegmatisk var den jo ikke).

 2. Know the feeling! Indimellem laver man den der *høflig omformulering*, mens man bagefter mumler, "din forbandede møgsæk" eller lignende..
  Men ja! 1-0 til dig! 😀

 3. Big time 1-0 – og helt klart en sikker føring!!
  …og enig i at det er en præstation i klasse med alle de hormoner i kroppen!! Jeps!!
  Go' karma!!

 4. Åh, hun kunne nu ellers smågodt have fortjent det. Good on you 🙂

  Så en lastbil forleden med teksten (på tysk, her frit oversat): Ja, hvis jeg ikke var her, var vejen fin og fri. Ligesom dit køleskab.

  Janemligja.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.