Jeg har min hest, jeg har min lasso.

Coco Chanel sagde: “Det er ikke så meget et spørgsmål om at finde en, jeg kan elske, som en, der kan elske mig”. Brigitte Bardot, at den perfekte mand er et ubekræftet rygte. Mænd fascinerer og frustrerer os kvinder. Hvis mænd vidste, hvor meget tid vi bruger på at snakke om dem, analysere deres handlinger og prøve at forstå, ville racen uddø. Måske er vores cost/benefit analyse mere langsigtet end mændenes. Vi smider sjældent en fyr på porten pga en enkelt bemærkning, hvis vi har besluttet, at vi kan lide ham. Det er ikke mit indtryk, at det fungerer helt på samme måde den anden vej. Jeg kender mænd, som frygter diagnosen ‘kærester’ mere end ‘ebola’. Derfor er den indledende fase i et forhold et verbalt minefelt. Ord som “børn”, “mine forældre” og netop “kærester” udløser instant GAME OVER. Og ikke nok med, at nogle samtaleemner er forbudte. I bogen “Tusind og én måde at forblive single på” findes også et afsnit, der omhandler conduite. Her finder man bl.a. reglerne om, hvor meget man må sms’e/ringe, og hvilke signaler man sender hvordan. På den måde kan man vurdere, om man er interesseret i at dyrke sex på første date, og om man er så meget cowgirl, at man er den, der tager initiativet. For 3 måneder siden læste jeg resultatet af en undersøgelse, der så på, hvad mænd synes om kvinder, der dyrkede sex på første date. 40% (!) svarede: “Frisk pige – men ikke kæreste-potentiale”.

Når det så går galt, er der nogle forhold, der glider ud af sig selv, og andre, som kræver aktiv og målrettet indsats at lukke ned. I denne fase får alle pludselig muslimske tendenser i forhold til begreberne Ære og Skam. Kan være pokkers svært at finde ansigtet igen, hvis først man har tabt det. Det kan resultere i nogle ret fantastiske afskedsreplikker. Jeg bringer her et lille udvalg af closers, jeg selv har været udsat for:

“Var jeg for dårlig i sengen?” Hvem spørger om det?? Tænk, hvis jeg havde svaret ja?! Jeg greb i denne situation til den udødelige klassiker: “Det er ikke dig. Det er mig”. Hvilket udløste: “Så bare spred rygtet ude i byen”…

“Er du ok?” Umiddelbart et tilforladeligt spørgsmål. Bortset fra, at det blev stillet 20 gange. Af en, som jeg var gået fra. Vidner om ret misundelsesværdigt selvbillede, synes jeg.

“Jeg kan ikke love noget nu, da jeg er for meget egoist. Men don’t change – du er en super kvinde.” WhatwhatWHAT?!!? Måtte bruge al ledig kapacitet på ikke at ringe op til manden og råbe: “DET HAR JEG KRAFTEDEME HELLER IKKE TÆNKT MIG, DIN NARRØV!!”. Mest fordi jeg sad i et tog. (Den opmærksomme læser vil bemærke, at jeg responderer dårligt på afslutninger, der indikerer, at jeg nu vil rejse på noget højskole og bruge de næste måneder af mit liv på at regne ud, hvordan jeg kan leve uden pågældende mand og/eller hvordan jeg kan forvandle mig til noget, han kan være interesseret i.)

Modsat Rocky, så synes jeg, at man når et punkt, hvor it is over. Really. Og jeg vil altid hævde, at det er et spørgsmål om kemi. Døden skal have en årsag, men hvis man kratter lidt i overfladen, så bunder alle forklaringer i, at kemien ikke var der. Derfor synes jeg ikke, at der er grund til at blive sur over manglen på følelser. Vi ved alle fra os selv, at man ikke kan tvinge følelser frem, der ikke er der. Hvad jeg derimod KAN blive sur over, er at blive talt ned til eller at blive holdt hen, hvis beslutningen er truffet. Specielt det sidste, synes jeg, er en mandlig specialitet.

Jeg er vild med mange af de måder mænd adskiller sig fra os på. Jeg vil aldrig komme til at sige, at jeg hader mænd. Jeg synes ikke, at “fordi du er en mand!” er et argument (bortset fra – naturligvis – når jeg selv griber til det i afmagt.). Men jeg synes ikke, at det er rimeligt, at det så ofte skal hedde sig, at kvinder vil et forhold for enhver pris, bare fordi vi giver jer the benefit of the doubt. Vi er ligeså kritiske som jer, men når vi har valgt, så følger vi beslutningen til dørs med det samme. Derfor bruger vi lidt længere tid på selve vurderingen. Laver en quickpoll blandt veninderne. Vejer for og imod. Vi ridder med andre ord ikke samme dag, som vi sadler. Ville det egentlig kategorisere os som ‘friske piger’, hvis vi gjorde?

Published by

5 Replies to “Jeg har min hest, jeg har min lasso.

 1. Det bliver jeg simpelthen nødt til, at respondere på – fuck hvor er I kvinder bare misforstået hele vejen igennem, det er sgu synd når I nu bare vil os mænd det bedste…

  Jeg vil være lige så generaliserende i mit svar, kan fornemme at det er tilladt.

  Først vil jeg lige sige, at den der undersøgelse med mænds holdning til “friske piger”…er det kun muslimske mænd der er blevet spurgt, eller er det en undersøgelse fra middelalderen, fundet under resturering af en romansk kirke?

  Hvis mænd smider kvinder “på porten” efter ordet “stabilitet” er kommet på bordet, kan det måske skyldes andre ting, end at mænd er uansvarlige svin. Jeg vil give eksemplet: “Da Darth Vader blev til Luke Skywalker”.

  Måske manden, i begyndelsen, har sagt til kvinden: Jeg er ikke til noget fast, det er ikke lige nu – men vil super gerne se dig, da jeg synes du er alletiders.
  Kvinder siger: ok, jeg er heller ikke til noget, så den er fin.
  Så er vi mænd indrettet på den måde, at når kvinder siger, at de bedste kan lide appelsiner, kan vi ikke regne ud, at de faktisk hellere vil have en fransk hotdog! Manden går glad og naiv rundt og tror, at der nu er en fælles forståelse af spillereglerne.
  Hvad han ikke kunne regne ud var, at kvinden tænkte: ja ja, bare vent – jeg skal nok få ham på andre tanker.
  Der går 3 uger og så bringer hun ordet “kærester” på banen. Nu går det op for manden, at han har deltaget i et spil, hvor han ikke helt var blevet oplyst om reglerne. Han føler sig lidt singløbet og smutter.
  I det tilfælde kan kvinde så sige til veninderne, at han løb skrigende væk (det svin) da hun blev seriøs.
  Havde den kære mand nu valgt at blive, måske tænkt “ok, måske hun har ret – vi skal være kærester, selv om det ikke var de regler jeg spillede efter” – kan det udløse et helt 3. sæt regler: Darth Vader vs Luke Skywalker!
  Manden startede ud som sin egen herre på “the dark side”, havde en selvstændig mening om, hvad han ville og hvad han ikke ville. Det var, i første omgang, det kvinden faldt for. Kvindens plan lykkedes så, hun fik ham til at blive, stabilitet og hele pakken. Efter et stykke tid begynder hun så at tænke: ahhh, han minder sgu lidt om Luke Skywalker nu – omgængelig, sympatisk, pæn og går i det tøj jeg kan li’ – men der magler ligesom lidt edge. Det var nu mere spændende med Darth Vader…
  Så er det så manden der smides på porten, han er jo ikke længere den hun forelskede sig i – han var sgu blevet for kedelig!
  På gaden står så Luke Skywalker. Og alle der har set Star Wars ved jo, at der ikke er nogen der nogensinde har gået fra The Good Side back to The Dark side…

 2. Og så var det lige, at jeg fik et meget stort behov for at kommentere på kommentaren.

  Fuck, hvor er I mænd dog bare misforstået hele vejen igennem. I går stakkels og naive omking og skal bare forsøge at navigere rundt i kvinders, tilsyneladende, uudsagte forventninger, ønsker og behov.

  Måske manden i begyndelsen, IKKE (glemte?) har sagt til kvinden, “jeg er ikke til noget fast pt”, men desværre først kom i tanke om det et stykke inde i forløbet (læs, da han havde fået hvad han ville have. Og her er det vel forkert at skrive, et stykke henne i “forholdet”?).Her går det så op for kvinden, at hun har deltaget i et spil, hvor hun ikke er blevet oplyst om reglerne skrevet med småt. Pludselig har manden nemlig et meget vigtigt golfprojekt, selvrealiseringsprojekt eller et andet projekt, som kræver, at han er HELT sig selv for en periode.
  Det mærkelige er bare, at den periode sjældent varer længere end til den næste weekend, hvor man møder ham hånd i hånd med sit nye “projekt”!!!

  Og så er der vist lige en anden ting jeg ikke helt forstår.
  Hvis en mand nu falder i den fæle fælde og vælger at indgå i et voksent forhold til en kvinde, med alt hvad det indebærer, så vil han forvandles til en trist nikkedukke, som kvinden har skabt efter sit eget hoved, hvorefter hun vil smide ham væk? Ikke logik i mine ører.
  Eller skal man forstå det på den positive måde og uddele medaljer til alle de kvinder, der på den konto, har forvandlet en hel masse Darth Vadere til en hel masse Luke Skywalkere, hvilket vi er mange der vil være glade for?

  Jeg er nemlig i den forbindelse nødt til at aflive myten om, at de fleste kvinder i det virkelige liv, er mest til Darth Vader typen og mindre til Luke Skywalker typen. Det foregår kun i de “beskidte” fantasier! Så ved I det.

  Og så vil jeg lige bruge de sidste linier på at offentliggøre en undersøgelse fra mit eget liv. Det er muligt, at man ikke kan gå fra “the good side back to the dark side” – og her kommer så konklusionen på ovennævnte undersøgelse (hold godt fast) – det er også nærmest en umulighed, at gå fra “the dark side to the good side”….

 3. Uha nej. Hvis det at være kæreste indebærer at man skal lave om på sin smag, afgive selvstændighed og gå i par-tøj og skulle spørge før man tænker selv, så kan jeg godt forstå at der er mange mænd – og kvinder – der vælger at ryste i bukserne. Personligt ville jeg hellere brække en arm på langs end skrive under på den kontrakt, selvom visse af Lindas hentydninger på min blog kunne tyde på det modsatte.

  Jeg ville hjertens gerne sige at ingen i hele verden ville være så kalkulerende og optaget af deres projekt at de ville kunne finde på at lægge andre mennesker i bånd på den måde. Men lets face it. De findes, de kvinder. Og de mænd findes, der kan finde på at præsentere deres nyfundne kærestemateriale for ønskeprofiler som den rune så grufuldt beskriver.
  Jeg har såmænd været i begge roller selv… Både den hvor jeg gjorde det til et projekt at lave om på en anden og i den rolle hvor det var mig, der tilpassede mig. Det er hermed vedtaget, at det ikke holder i retten. Men lad os så også vedtage at vi selv er ansvarlige for vores egen lykke og at parolen om at man får hvad man giver i visse tilfælde kunne være sand.

  Det må være ganske forfærdeligt hårdt at have så lidt tillid til andre mennesker at man per definition tror at alle er ude på at snyde en, at såre hvis det er muligt og at lyve ved enhver given lejlighed. Den mistro avler man ihvertfald ikke sunde forhold af nogen art på, hverken venskaber eller de mere nære relationer. Derudaf kommer der kun ødelæggende ensomhed.

  Som sagt har jeg selv været der… Og derfor kan jeg også sige: hvis man har mod til at stole på sig selv og opføre sig ordentligt, så andre også få plads til at være sig selv og gøre gengæld, så er spil som Darth vs Luke for altid henvist til teenageårenes famlende flirt med selviscenesættelse.
  Idealistisk… Ja. Helt sikkert. Men hvis man med sin intelligens er i stand til at gennemskue andres åbenlyse spil og samtidig have bare et strøg af ærlig selvironi så skulle man også kunne være i stand til, som Linda skriver det ‘at vide at stop betyder stop og at der ikke er kemi’ og på den måde styre uden om de mennesker som vil lokke en i den falske kærestefælde.

  jeg måtte lige slå efter i min bog… Under ‘kærester’ står der ikke noget med ‘inddragelse af al frihed og Bilkasæt’. Der står noget med: (nordeuropa) kæreste fra ‘den mest kære’, at have en og kun en partner og vinde glæden ved ikke bare at blive elsket som den man er, men mest af alt at udfordres af forskelligheder og at elske en anden næsten så meget som man elsker sig selv med både styrker og uperfektheder. Og så står der også en masse andet, men det er jo bare min bog… ‘Kærester’ er ikke en kasse som alle er enige om hvad rummer. Og det er slet ikke en kasse som skal bruges til at skille bangebukse fra modige mænd med nosserne på rette sted. Selvom det ofte er det der sker.

  jeg ved godt at ingen i virkeligheden kan lide at blive udfordret af dem der står nærmest. Men man skal fandeme opføre sig ordentligt. Og det gælder også dem der siger at de ikke er klar til noget mere, når de faktisk hører kirkeklokker… Der er jeg enig med Rune. Og Linda. og Rikke. Vi er mange, der… Og vi taler naturligvis alle sammen HELT generelt.

 4. … Og forresten: skulle følelserne vælge at udvikle sig efter 3 uger, 2 måneder eller 5 år med ‘jeg er ikke klar men jeg vil stadig gerne se dig’, så er det den modige, der står ved det.

  (kommentaren var lang nok i forvejen. Her fra Toscana gemte vi det vigtigste til sidst)

 5. Der kan man bare se..
  Mit ønske var bare, at give et lige så generalisernede eksempel fra den anden siden af bordet..Der er denne form for “samtale” jo meget meget taknemmelig.
  Man kan jo bruge indlæg som man ønsker, eksempelvis til at understøtte sin egen pointe – let let købt.
  Kan også forstå, at jeg har plantet mit indlæg midt i en storm af kvindliger erfaringer med troløse løgnaktige mænd. Frustrationer hvilke gør, at kvinder geren må genrealisere for at fremme forståelsen.
  Da jeg ikke har tænkt mig at undskylde på mit køns vegne, ikke selv spiller golf eller har brug for selvrealisering – trækker jeg bare stikket her.
  Vil dog lige sige tak til Lene for det fine, objektive, svar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.