Jeg glæder mig i denne tid.

Kan læse på diverse blogs rundt omkring, at Nårsårerne er ved at gruppere sig og lave bannere med hadefulde udsagn om julen. Jeg vil straks fly højtiden til undsætning og erklære den min uforbeholdte kærlighed. Tillad mig nedenfor at forsvare julen og liste et lille udpluk af de mange ting ved den, jeg holder af:

* Det er jo ikke julens skyld, at forretningerne starter med at sælge nisser i september. Og helt ærligt: Gør det så meget? Der er jo alligevel ingen mennesker, der køber dem endnu. Der er vel ikke mere grund til at hidse sig op over julehylden end over hylderne med Dancakes og fiskekonserves?

* Alting er så pænt i lyskæder og snefnug.

* Pebernødder. Ammenam!

* Gløgg. Varm rødvin som man bliver helt ulden og hyggesløv af.

* Mulighed for at bruge penge med god samvittighed. Gaver til andre rangerer på højde med medicin: Det er uselvisk og nødvendigt, og tæller derfor ikke.

* Der er dømt undtagelsestilstand i hele DK. Alle kommer lidt for sent pga. vejret og tager sig tid til en ekstra kop kaffe, fordi der er lang tid til vi ses igen – og vi når alligevel ikke at blive færdige inden jul.

* At pynte juletræ, at indhalere guldglimmer og at tænde adventskrans er hyggeligt.

* To ord om julefrokoster: Free fun! Hvis man springer snapsen over hver anden gang, er man sikret første klasses underholdning hele aftenen og de næste mange uger med.

Der er en vis poetisk retfærdighed i, at de mennesker, der hader julen allermest, selv er med til at få den til at fylde ved at begynde at trashe den allerede. 1:0 til mig og nisserne.

Meeeeerry x-mas. MUHOHOHOOO!

Published by

4 Replies to “Jeg glæder mig i denne tid.

 1. Vi ELSKER julen. Men vi hader alt det, der prøver at udnytte den barnlige glæde og forvandle den til noget akavet og uhyggeligt. Som fx præmature forberedelser og julefrokoster.

  PS: Hjemmebagte pebernødder er OK. Men de der brune stykker tørkost, der ligger i skålene overalt smager af… tørkost. *NU dukker jeg mig. Voveligt at lukke sådan noget ud i småkagernes højborg*.

 2. Skønne!!
  Elsker elsker elsker osse julen! Glæder mig til at lave konfekt i lange baner igen – aflevere kasser med sløjfer på de steder jeg VED der bringer allermest glæde. Glæder mig til at drikke glög under tæppet med veninden (og kender nogen som VED at det må man gerne købe ret så tidligt – specielt i Brugsen). Glæder mig til at lægge pakker under træet til 4 årig, ti at købe gaver til dem jeg holder af…
  Kun et enkelt had fra min side til frokosterne – vil bare hellere alle mulige andre fester… Men tar dem med – bare det blir jul :o))

 3. Altså – har jeg misforstået noget? Kan man ikke bare blive væk fra julefrokosterne hvis man ikke gider med?
  Det er vel ikke grund nok til at hade julen, at andre drukner sig i snaps…

  Jeg synes julen er hyggelig!
  Jeg pynter ikke op – mest fordi jeg ikke gider pille det ned igen (og, indrømmet, d. 26. december HADER jeg julen, og SÅ skal det ækle julepynt fanme ikke hænge dér og grine ad mig!)…
  Jeg gider stadig godt lave juledekorationer og konfekt med min mor, og jeg elsker at købe gaver :o)

  Det eneste ved julen jeg har et problem med er faktisk selve juleaften… Siden min far døde har det bare ikke været det samme – det var altid ham der skulle synge for når vi gik rundt om træet, og vi andre synger ad helvede til… Så savner jeg ham altså :o(
  Og pludselig går der heller aldrig kage i “På loftet sidder nissen” – for den var han godt nok ekspert i at fucke op 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.