I øvrigt:

* har jeg brug for, at vi når til enighed om, hvorvidt vi udtaler det “Skir” eller “Skyr”. Vigtigt både ift. hån men også fordi det er voldsomt irriterende at køre dobbeltkonfekt på udtalen, hver gang jeg selv snakker om det (hvilket er oftere, end man skulle tro) fordi jeg ikke ved, om det er prol på linje med ‘MaLLorca’ at sige “Skyr”.

* er kaktusser åbentbart den eneste plante, der overlever mit selskab i mere end en uge. Måske fordi de er mine botaniske spirit animals.

* tror jeg sgu, helt alvorligt, at jeg er gået i noget præ-overgangsalder af en slags. Har tæskeondt i alle mine led, er nærmest aggressivt deprimeret, når jeg har pms, og kan ikke få nålen på vægten til at flytte sig, om jeg så brugte hammer og mejsel. Nogen, der har erfaringer i nogen retning med det? Altså, med præ-udgaven?

* har jeg idag været nødt til at google: “Hvordan laver man et bål i en brændeovn”. Alene sætningen illustrerer på fineste vis, hvor rædselsvækkende blank, jeg er på alt, hvad der lugter af spejder, men efter 7 forgæves forsøg på at tænde op i min mexi-ovn, kan vi vist godt erklære nederlaget for officielt.

* har jeg haft “Tjek selvangivelse” på min bobler-to-do liste i 2 måneder. De sidste to uger har jeg brugt aftenerne på at få streget på den, og det føles virkelig godt. I aftes var turen så kommet til selvangivelsen. Jeg lavede kaffe. Skrællede en appelsen (#hader). Vandede blomster kaktus. Det var sgu lige før jeg lavede strækøvelser i ren og skær overspring. Men så! SÅ loggede jeg på. Scrollede lidt op og ned. Rettede ét tal. Loggede af igen. Det tog 24 sekunder, og nu sidder jeg her med fornemmelsen af, at så nemt er der intet, der er. Hold kæft, hvor gad jeg godt at være sådan en, der var god til tal.

* har jeg sådan en vejr-station, hvilket jo reelt bare er et fancy navn for et termometer, der viser temperaturen både inde og ude. De sidste par dage har den insisteret på, at det er 20,6 grader udenfor. Haha. As if. Men i den forbindelse gad jeg i øvrigt også virkelig godt være sådan en, der formåede andet og mere på den elektriske bane, end at prøve at fikse defekte apparater ved at slukke for dem og tænde dem igen.

* er jeg nødt til at spøge, om jeg er den eneste (ellers inkarnerede fan) der synes, det stak helt af i sidste afsnit af 4. sæson af Sherlock Holmes?

* har jeg endelig fået taget hul på Peter Falktoft og Esben Bjerres podcasts “Her går det godt”. Og det gør det virkelig. Jeg har kun hørt to afsnit indtil videre, men jeg er voldsomt begejstret.

* skulle Frida forleden til frisør. Da hun sad i stolen, og den rare dame rakte hånden med saksen frem, tog Frida fat om hendes håndled, kiggede hende lige i øjnene, og sagde meget bestemt: “Nej tak! Stop!” Mine børn: Rasende, men høflige.

* kunne man, hvis man ikke vidste bedre, tro, at det var Leonardo DiCaprio, der havde lagt gener til Anton. I hvert fald holder han (- altså Anton) stædigt fast i at træffe beslutninger med remsen: “Erle, perle, pif, paf, puf – væk med den beskidte luft.”

 

Published by

15 Replies to “I øvrigt:

 1. Jeg spurgte min islandske veninde, da Skyr gjorde sit indtog i Danmark, hvad hun som islænding syntes, vi danskere skulle kalde det. Hun var meget bestemt omkring, at vi siger Skyr og ikke Skiiirrrr, selvom Hr. Bitz prøver at promovere det som skiiirrrr.

 2. Faktisk siger man "skirrrddd" med rullende 'd'. Jeg ved det, for jeg har boet på Island inden skyr blev populært i Danmark. Til gengæld tror folk man har fået en hjerneblødning hvis man siger sådan, så sig du bare "skyr".
  Jeg tror faktisk jeg er på vej i overgangsalderen, selvom jeg kun lige er fyldt fyrre, og det er ikke kønt. Hvis du finder noget, der kan fjerne smerter, humørsvingninger og momental sindssyge, så hører jeg hjertens gerne om det!

  1. Jeg er islænding og har spist Skyr siden jeg blev født (sådan da ..) og der er altså ikke nogen d-lyd i udtalelsen af Skyr.
   Jeg hader (!) den danske udtale, men da man glemte fra start af at lære folk hvordan man siger det rigtigt (Skiir), er den udtale vel kommet for at blive.

  2. Det værste er vel at Arla og andre producenter siger skyr i reklamer… men vi kan jo prøve at rette det ved at udtale det korrekt, men dyr har nok ret det vil være svært

 3. Skir eller skyr
  Altså har hørt det rigtigt skal siges skir, så bliver frustreret når der siges skyr… men hvis det sådan det siges på dansk så det vel sådan….. ved ikke rigtig…

 4. Hej Linda og også Maude..

  Jeg er 44, og var også ret sikker på der var noget hidsig overgangshalløj på vej – voldsomt og noget tidligt – men en simpel blodprøve viste for lavt stofskifte, og det kan virkelig noget i den retning du nævner – altså lavt stofskifte..
  Jeg håber du får det bedre – gerne hurtigt.

 5. Jeg har kun set 1. afsnit i sæson 4… og jeg tør nærmest ikke se flere – bliver det ikke normalt igen? ��
  Suits er ved et FRYGTELIGT uheld startet forfra igen herhjemme – den kan sagtens ses igen (og igen) 🙂

  /den rigtige T

 6. Bål i brændeovn. Køb sådan nogle optændingsbriketter. De brune. Køb i enhvert supermarked. Sikkert i nærheden af tændstikkerne. Læg den ovenpå et par pinde. Tænd dem. Når der er lidt ild i dem, læg få små pinde ovenpå.

 7. Jeg synes, at fjerde sæson af Sherlock havde sin egen vanvittige charme. Men måske skal man bare være et virkeligt vanvittigt sted i sit liv (which I am indeed) for sårn for alvor at klikke med det sidste afsnit?

 8. Så enig i din kommentar om Sherlock. Det sidste afsnit var vanvittigt, og jeg ved lige pt slet ikke, om jeg har lyst til at se sæson 5, når den engang kommer.

  Skyr. Skir lyder simpelthen for meget som skider udtalt af en, der sluger halvdelen af ordene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.