I øvrigt:

*Gør kulden det samme for min evne til at holde fast i, hvorfor solarie er en dårlig ide, som papsugerørene gør for min distance-omsorg for skildpadderne. Jeg ligner et spøgelse. Forleden forsøgte jeg at fjerne noget meget genstridig øjenmakeup, og der gik længere tid, end det kan forsvares, før det gik op for mig, at det var de sorte rande, jeg forsøgte at tage med Biotherm.

*Vil jeg gerne, på vegne af forældre på landsplan, sige NEJ TAK!! til tidlig fastelavnspromovering. Vi har knap fået gavebånd og nissedøre ud af håret, mand. Giv os lige 5 minutter.

*Har Frida og jeg ryddet op i hendes tøjskab, og sammen været ude at shoppe, og hvis der er en frisk iværksætter på linjen, vil jeg bare gerne pitche idéen om en forældreopgavebyttebørs, hvor man kan udveksle tjenesteydelser. Jeg er virkelig god til at være med på legepladser og til at planlægge børnefødselsdage. Jeg vil til gengæld godt give en nyre for at slippe for at skulle shoppe tøj med børn og tidsmæssigt kunne vælge mellem eftermiddage, hvor alle er trætte eller lørdage sammen med resten af Esbjerg.

*Lykkedes det os dog at finde det, vi skulle bruge, hvorefter Frida, der så desperationen i mine øjne, og har en mesters talent for forhandlingsoptimal timing, med blafrende øjenvipper spurgte, om ikke godt hun måtte få den hvide pelsjakke, der hænger der, mor, pleeeeaaaaaase? Og jo. Du må få 5, hvis vi kan komme ud herfra. Jeg vil bare så gerne noget mere ud, Thorkild.

*Skal ret være ret: Den klæder hende. Den får hende også til at ligne en mellemting mellem et højstående medlem af den russiske mafia og Paris Hilton, men på en mærkeligt måde kan hun bære det. Antons kommentar, da han så den, var et andægtigt: “Ej, mor. Tror du, de har én i lilla?” Anton. Barnet, der ikke tåler hverken tekstur eller farver stærkere end marineblå. Jeg giver officielt op.

*Vil jeg, hvis vi har medarbejdere hos Karmameju med ombord, bare lige hurtigt spørge, om I, næste gang I laver en scrub i travelsize, måske kan emballerere den i noget, der ikke 1:1 er identisk med krukker til ansigtscreme? Av og på forhånd tak. 

*Fik jeg ikke lige tjekket mine erstatninger, da jeg købte ind hos Bilka To Go sidst, og derfor har jeg i stedet for den skyr med vanilje, jeg havde bestilt, fået en med jordbær og lime. Jeg har ét spørgsmål: Hvem – HVEM!?! – smager på det syrligste mælkeprodukt i verden og siger: “Ved du, hvad jeg synes, den mangler? Lime!”

*Sidder jeg lige og får en mistanke om, at der er fuld overlap på Venndiagrammet, mellem dem, der kan lide skyr med lime og dem, der KØBER KØKKENRULLE MED HALVE ARK MED VILJE!

*Har vi haft en lang snak herhjemme om FaceTime og oplysningspligt. Når man pga. træning bader på relativt ukurante tidspunkter, og har tendens til at glemme at tage sit tøj med på badeværelset, så er det bare rigtig fint, hvis man lige ved, at barnet ikke bare sidder og ser lidt YouTube, mens hun er kreativ, men at hun samtegner med bedsteveninden, hvis far – viser det sig – OGSÅ er i rummet. Ffs. 

*Tænker jeg på, om jeg er den eneste, der er f-u-l-d-s-t-æ-n-d-i-g overbevist om, at jeg sagtens kunne gå under jorden, og holde mig skjult for evigt? Nej? Er det mit toxic trait? HVER gang jeg hører om nogen, der har været på flugt fra politiet og er blevet fanget, fnyser jeg et hånligt “Amatør!” for mig selv.

*Lavede jeg forleden et opslag på min egen fb-profil om en kedeldragt, fordi jeg har en tolkeopgave, hvor det er så koldt, at kommende bjergbestigere med fordel kunne kigge forbi og kuldetræne. Et par af mine meget ordentlige venner skyndte sig at pippe, at der skal være logo på tøjet, hvis det skal kunne trækkes fra som arbejdstøj – og JA!, det gav glamour i indbakken bagom fra insidere, der kunne være behjælpelige med lidt statistik på, hvor mange gange Skat har kørt kontrol på dét…. Det danske parallelsamfund er ikke længere den kriminelle underverden, men bare den måde, vi i dagtimerne er samvittighedsfulde arbejdsbier, mens vi om natten bytter snydekoder og bagveje i vildskab. Så f*cking renegade. Jeg elsker det. Viva la revolución.

Published by

59 Replies to “I øvrigt:

 1. Jeg kan afkræfte tese angående skyr med lime (kæmpe nej tak) og halve ark køkkenrulle (kæmpe ja tak).

 2. HA! Elsker pelshistorien. Særligt Anton. Få taget ræddi mange billeder af dem, hvis han får en i lilla også 🙂
  Og hallå alt i hele verden kan trækkes fra, men voksenflyver drager plejer du at kunne få en genbrugsbutik, sådan helt low key…

  1. Det, der er med den der dragt er, at jeg står stille-stille, og derfor er de vatterede hundelufter-modeller ikke i nærheden af at være varme nok. Desværre. Men jeg var forbi en butik med arbejdstøj i mandags, og fandt én, som alle Vej & Park-folk ville give deres højre arm for. Den er testet, og den er VIDUNDERLIG!

   1. Arbejder i vuggestue, og vi har fået 2 styks termo kedeldragter til deling. Dem er der rift om hver dag, for i dem kan man holde varmen selv i den stiveste vinter-kuling.
    Til gengæld er det om at huske at tá den af, når man er inde og skifte ble – for ellers er der dømt hedeslag efter 8 minutter…
    Som absolut værdig sidegevinst aflæser ungerne den sorte dragt med sølvgrå reflekser som “brandmand/politimand/arbejdsmand”.
    Alle blandt de mest coole professioner overhovedet!!!
    Win win win!!

   2. Åh, jeg leder efter en flyverdragt; min gamle er ved at være slidt op. Vil du fortælle, hvad mærke/model du har fundet?

    1. Jeg var virkelig overrasket over, hvor besværligt, jeg syntes, det var at finde én. Faktisk. Jeg plejer at være en ørn til at google mig frem til ting, men fordi 80% af den slags arbejdstøj er lavet til mænd, var det fuldstændig umuligt at gennemskue model, størrelse osv. Langt, langt det meste af det, jeg fandt, kunne man kun læse brystmål mål på – hvilket ikke føles som nok, når man er 1.80, og derfor lidt hysterisk med benlængde…

     Jeg endte med at køre ned på JAK, som har en fysisk butik her i byen, og de var SÅ søde. Jeg fandt en model, der var unisex, og modsat dem, jeg indtil da havde prøvet, var der ikke 10 meter løs stof på maveregionen på den her. Den er testet i minus 10 grader, med en luftfugtighed på 80, og den er eminent.

 3. Jeg DØR 😅😅😅 Kan se dem begge i pels helt tydeligt for mig!
  – og det der med det skide køkkenrulle. Shit jeg troede jeg var den eneste der går SÅ meget amok over det! Havde nær smidt Hjalte på porten da han var på indkøb for mig og kom hjem med HALVE ARK 😡😡

 4. Haha. Jeg elsker de her indlæg. Der er ikke sammenhæng mellem limeskyr og små ark. Vi kører små ark her men har aldrig købt lime skyr. Hvad er det du har så meget imod de små stykker? Tit skal man jo ikke bruge mere og du kan bare tage to hvis du skal. Altså MULIGHEDERNE er større med de små ark 😉

  Tak i øvrigt for nogle gode indlæg på det sidste. Jeg har ikke haft nogle gode input, men nydt den skriverier og de tanker det sætter i gang

  1. Altså, jeg *nævner* bare, at stillingen indtil videre er 3:2, med sejr til dem, der er til begge dele…

   Det er nok fordi, jeg primært bruger køkkenrulle til grøntsager; til at skrælle på, tørre dem af med osv, og her er halve ark bare UDUELIGE:(

   (Tak for roserne, Stinne. De er ekstra fine, når de kommer fra en af stamgæsterne <3 )

   1. Haha det er der den ligger.. for det der bruger jeg stort set aldrig køkkenrulle til. Vi skræller direkte over en plastic”box” ting og så ryger det i komposten. Og vi kører to forskellige farver viskestykker. Det ene til rene grøntsager..i stedet for papir. Så typisk bliver køkkenrulle her brugt til at tørre snaskede ting op, eller hvis der ryger lidt mælk, sovs eller lign ved siden af. Og til det er de halve ark rigeligt store.

    Det er et skønt sted at være stamgæst 😊

 5. Vi køber den skyr med mango&lime. Den smager 1:1 som de små Danone yoghurter, så børnene får det med i mindre bøtter på madpakke. Spiste selv en skål som aftensnack i går (men har sandt at sige heller intet imod køkkenrulle i halve ark).

  1. Hvis min skepsis var bare 2 grader mere massiv, kunne man skære i den med en kniv… Men ok. Jeg har jo bøtten stående i køleren, så måske jeg faktisk ender med at give den et skud.

 6. Ingen sammenhæng mellem skyr med lime og køkkenrulle med halve ark. Jeg ELSKER køkkenrulle med halve ark og jeg HADER samtlige syrnede mælkeprodukter (minus creme fraiche, som kun har sin berettigelse pga. stenbiderrogn. Hvilket jo nærmest er udryddet. Så lige om lidt er creme fraiche også overflødigt).

  1. Jeg elsker, at du bare går fuld harakiri, og dømmer alt fra stenbiderrogn til syrnede mælkeprodukter ude i ét hårdt slag:-D

   1. Altså jeg elsker stenbiderrogn – og har gjort mit for artens overlevelse de seneste år ved ikke at spise det (fordi det er blevet så absurd dyrt!).
    Men hvis ikke man kan spise stenbiderrogn, så har creme fraiche ingen eksistensberettigelse! Så er det bare endnu et klamt syrnet mælkeprodukt.
    Og dem, der serverer det til kage ryger først, når revolutionen kommer!

  1. JA IK!?! Ej, men.. Jeg fik faktisk tilsendt et link til noget reality-tv, som netop var ‘hold dig skjult, og dem, som gør det bedst, vinder’. De nemmeste præmiepenge EVER, mand!

 7. Jeg ser mange faldgruber i at gå under jorden. Men giv mig et bankrøveri eller et indbrud på Louvre og jeg ville aldrig blive opdaget.

  Jeg bytter i øvrigt gerne næste børnefødselsdag mod at være personlig assistent på Aula i 2-3 mnd.

 8. Tror mere tesen må være, at folk der køber skyr med lime er de samme som dem, der slet ikke køber køkkenrulle. Uendeligt lille segment.
  Vi har fire snottede børn herhjemme lige nu og har ved en fejl købt køkkenrulle i hele ark. Så. Meget. Papirspild!

  1. Ej, ok, lige der vil jeg faktisk godt komme dig i møde. Det *ER* åndssvagt. Men der kører jeg den tyske version af Kleenex, som koster tæt på intet, og som stykvis passer helt perfekt til en snottet børnenæse.

  2. Denne tese kan jeg afkræfte, da jeg hverken køber køkkenrulle eller nogen former for skyr.
   TAK for at genoplive køkkenrulledebatten Linda, det var nærmest ét af mine højdepunkter i 2023 (hvilket måske siger mest om hvor monstrøst et lorteår det var)

 9. Jeg er til lime skyr og halve ark på køkkenrullen 😂 De halve ark er så godt nok noget min kæreste har indført 😂

 10. Lime + skyr – det er bare så dumt. Topper de den så med havtorn, eller hvad?
  Kan i øvrigt fortælle, at de i Island spiser skyr med fløde. Så meget for at ophøje skyr til den vildeste helse!
  (Og stop så den hetz mod de halve ark, altså)

 11. Jeg elsker skyr med citron (altså … der er jo også sukker/sødestof i, så det er jo ikke surt 🤷🏽‍♀️) og elsker ligeledes halverede køkkenruller. Så teori passer fint her 🙋🏼‍♀️

  1. Jeg synes, at jeg på tonen i din kommentar fornemmer, at du vil egne dig fortræffeligt som ambassadør for begge dele:)

 12. Skyr med lime, nej tak – køkkenrulle med halve ark JA tak 😄
  Tak for smilet, det trængte jeg lige til i dag.
  – og så hepper jeg altså lidt på den lilla pels…

 13. Må også hellere melde ind, når diagrammet passer – er både til lime i skyr OG halve ark! Åh, føler mig set 😊👌

 14. Skyr og halve ark er på ingen måde relateret, det er kun de crazy undtagelser i kommentarfeltet, der bekræfter at der ikke er en regel! 🥳
  Jeg tror mere at dem, der er til HELE ark har behov for at have bulletproof escapeplans!!! 😉 Når apokalypsen kommer…

  1. Når apokalypsen kommer, Lone, så mødes vi på Rådhuspladsen! For så bliver der brug for både halve og hele ark-typer i kampen mod zombier🧟‍♀️🧟‍♂️😄

 15. Mine smagsløg foretrækker absolut og utvetydigt syrligt og surt frem for sødt. Evig battle i hjemmet når jeg laver desserter.
  Desuden, så har corona sat sig visse spor hos mig, så nu smager søde drikke af brændt gummi. Farvel til Cola Zero. Nu har mit forbrug af tonic nået hidtil usete højder. Elsker tonic og det bitre, også uden gin 🍸 Og Campari. Aperol er for fesen.
  Skyr med citron har jeg ikke prøvet, så jeg må på jagt. Så kan jeg også lige få fyldt lageret op med køkkenruller i halve ark 😁

  1. Jeg kan ikke forklare, hvor højt jeg elsker, at du liiiiiige får sneget en lussing ind til sidst…😄

 16. Rystede lidt af grin under læsning af dejligt indlæg.

  Halve ark er det eneste rigtige. SÅ mange muligheder! Og hvad skal dine skræller på køkkenrulle for? Har de fine fornemmelser? Mine skræller klarer sig fuldstændig uden nogen former for papir.
  Skyr med lime har jeg ingen intentioner om at undersøge, hvordan smager. Mystiske ideer om relevant erstatning i det der togo.. Og vilde teorier om sammenhæng mellem kærlighed til halve ark og skyr med lime…

  1. Her i huset er der en uforklarlig, men bemærkelsesværdig korrelation mellem det tidspunkt, jeg går i gang med at ordne grønt på, og det tidspunkt, hvor ALLE, jeg nogensinde har født, pludselig skal 10.000 ting i og omkring køkkenvasken. Eller har brug for hjælp. Derfor er køkkenrullen min ven, som nænsomt kan holde en gulerod, jeg er i gang med at skrælle, mens jeg tager mig af uopsættelige behov…

 17. Jeg er klart på team halve-ark. Så meget, at jeg ved hele ark river dem over… har aldrig smagt skyr – køber snarrest muligt. Tænker jeg må ELSKE det 😉

 18. Bare for at bære brænde til bålet: jeg river jævnligt de halve ark over, så jeg kun står med et kvart😁 (men spiser altså ALDRIG skyr, så…)

 19. Jeg er vild med, du helt overlagt genåbner #køkkenrullegate. Fantastisk underholdende lige op til weekenden:D

  Kh INGEN køkkenrulle-damen. Her køres alt ind med camping-servietter (læs: toiletpapir. For hvorfor spilde penge på to forskellige slags papir?)

 20. Elsker det her kommentar-spor 😁 Må jeg smide 2 lodder i puljen? Jeg elsker lime-skyr, men tager altid 2 stykker af den halve-arks køkkenrulle, vi har, så jeg har et helt ark. Min mand hader lime-skyr (dvs. hader både lime og skyr) og altid kun tager 1 halv-ark.

 21. Som ansat i Oslos kollektivtrafik, efter en hård start på 2024, med en meter sne efterfulgt af minus 25, er dette kommentarfelt lige det jeg hadde behov for. Der er håb! (Og jeg hader konsistensen af skyr og køber kun køkkenpapir i dispenser)

 22. Jeg ELSKER alt herover!! Hold.nu.kæft hvor er det guld 😎

  Team ingen køkkenrulle, men lime/jordbær skyr ftw 💪 ( 1:1 som petit Danone)

  1. Jeg stak en forsigtig ske i det i morges, og ret skal være ret: Det smager ikke så skrækkeligt, som jeg havde forventet…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.