I øvrigt:

*Har jeg opdaget chilisauce med kimchi fra Kikkoman og det er noget af det bedste, der er sket i mit køkken i flere år. Modsat andre chilisaucer, så er den ikke bare stærk eller (for) sød, men har både bid, kant og umami. Jeg har prøvet den i tomatsauce på pizza, i suppe, i kødsauce og som et desperat forsøg på at redde en ret med kartoffelmos, der smagte af nothing, darling. Det virkede. Tusind stjerner herfra.

*Bliver det til gengæld tusind lussinger til den, der har besluttet, at køkkenrulle i halve ark er en ting. Det er måske det mest irriterende, der nogensinde er opfundet?

*Kan jeg se, at et legeland i Viborg har været superspreder-rede for Roskildesyge, og det eneste, der undrer mig her er, at det kommer i nyhederne. Med alt, hvad vi har lært om smittespredning de sidste år, er der vel ingen, der ved sine fulde fem vil påstå, at boldbade, børn og sparsom rengøring ikke virker mere som et laboratorium, der arbejder på at udvikle et supervåben til kemisk krigsførelse end en uskyldig legeplads?

*Går det strålende med Anton i den nye klasse, og selvom sproget stadig driller, er det også tydeligt, at der sker noget. Heldigvis er han stadig garant for kommentarer, der bare er *chef’s kiss* A+. Som f.eks. forleden, da jeg rømmede mig, og til Frida forklarede, at jeg havde en tudse i halsen, og Anton, der hader det med en inderlighed, der nærmer sig det religiøse, med rædsel i stemmen spurgte: “Hvorfor har du tysk i halsen?!” Det er næsten spild, at jeg ikke har fået dem døbt, når nu vi vader i materiale til konfirmationssange.

*Plejer jeg at stå stramt på, at vi ikke juler før efter Antons fødselsdag d. 18. november, og selvom børnene glæder sig, plejer de at rette nogenlunde ind. Men i år er det, som om de har besluttet, at det fandme skal være løgn, og sammen forsøger at knække mig. Hver morgen, når jeg kører dem i skole, får de lov at vælge musik, og selvom jeg har udstedt en fatwa mod Støvledans, kører de nu KUN julemusik. Begge to. Og min stamina begynder at krakelere, kan jeg mærke, for måske er jeg også en lillebitte smule kommet til at tilføje Fridas og min fælles besættelse ‘Julehjertets Hemmelighed’ til min normale playliste…

*Vil jeg, nu vi taler om jul, slå et slag for et julegaveønske til de af jer, der ikke ved, hvad I skal finde på, og som d. 31.12 (igen) beslutter, at næste år skal være året, hvor I gør alvor af de fordømte træningsplaner: Ønsk jer et klippekort til en personlig træner. De fleste seriøse steder har forløb på f.eks. 6 eller 8 gange, så man kan prøve, om man kan lide det, og det er en gamechanger. Jeg har aldrig nogensinde haft problemer med motivationen, men der har været mange andre benspænd her, og jeg var også usikker på, om jeg ville få det brugt. Men det er måske det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Der, hvor jeg går, er man alene med sin træner i et studie, hvor der kun er os. Det er ret fremmende for at have lyst til at prøve nye øvelser og flytte grænser, synes jeg. Jeg kan komme i dagtimerne i stedet for sidst på eftermiddagen/om aftenen, hvilket er verdensklasse, når man har mit liv, og for mig har det gjort hele forskellen, at jeg har to fixpunkter, jeg skal have lagt hjemmetræningen imellem, så jeg ikke bare har en løs ambition om, at træne ‘3 gange om ugen’. For hvis man har travlt mandag, så *kunne* ugen jo teknisk set godt starte tirsdag. Eller onsdag. Og så skrider det i sømmene, og man får det ikke gjort. Ikke her. Det er AWESOME! Min eneste bøn er, at man sørger for at gøre sit fodarbejde, når man vælger sted, og husker, at lige her hænger pris og kvalitet meget tæt sammen. Din indsats og dit udbytte bliver en direkte afspejlning af, hvor meget tid og energi, den personlige træner har lagt i sin egen uddannelse og dygtiggørelse – og dermed lægger i dig.

*Har jeg forelsket mig i de der fine, regnbuefarvede lys, som folk er begyndt at hænge op udenfor. Men jeg kan ikke finde ud af, om vi kun kører Twinkly, eller om der også er andre mærker på markedet? Nogen, der har noget erfaring, jeg må nasse lidt på?

*Vil jeg bare lige slå et slag for podcasten Narkofabrikken, som er lavet af TV2 Østjylland. Den er ok-vild.

*Am I, once again, asking for jeres bedste opskrift på hvid gløgg. Hvis nogen har forbindelser til køkkenet på Cafe Stiften i Aarhus, så vil jeg give en nyre for opskriften på den, de laver selv.

Published by

40 Replies to “I øvrigt:

 1. Hvad har køkkenrulle i halve ark gjort dig?! Det er da the shit! Det er godt for økonomi og klima – og de fleste gange har man jo kun brug for et halvt ark. Og man kan jo stadig få køkkenrulle i hele ark, hvilket JEG synes er supertræls, når jeg, ved en fejl, kommer hjem med det… 😉

  Og så vil jeg bare sige, at man ikke behøver blive konfirmeret for at få pinlige sange fra familien… I min familie er vi alle hedninge (bortset fra mine kusiner, der valgte at blive (døbt og) konfirmeret, på trods af deres mor prøvede at bestikke dem med en rejse til Caribien i stedet 😀 ), og vi holder Midtvejsfest (som andre vel kalder Nonfirmation nu til dags). Så jeg fik alle sange og taler…

  1. Jeg er også klart team-halve-køkkenrulleark. Kan næsten ikke klare de store ark. De er så…store.

  2. Jeg kan mærke, at det også er dét, det trækker op til her. En LANG fest. Med MANGE sange. Og tysk rimer på jysk, så den sang skriver jo nærmest sig selv.

   1. Jeg hjælper gerne! Traditionen med at gøre teenagere pinligt berørte vil jeg meget gerne bakke om!

 2. Jeg synes jo du har ret i rigtig mange ting, men det der med køkkenrullen, det har du fået galt i halsen 🙂 Det er GENIALT. Og møjirriterende, når man kommer hjem med køkkenrule i HELE ark ved en fejl:
  Til gengæld kommer så her min yndlingsopskrift på hvid gløgg:

  Når du laver gløgg skal du bruge hele krydderier. Altid. Ellers bliver det en underlig slimet masse (har prøvet).
  5 dl vand
  1 spsk. peberkorn
  1 tsk. hel allehånde
  1 tsk. hel enebær
  1 tsk. hel korriander
  3 hele muskatblommer (ikke muskatnødder)
  4 skiver rå ingefær (med skræl og det hele)
  Skræl af en citron – i julienne
  4 stjerneanis
  2 hele kanelstænger
  1 laurbærblad

  Smæk det hele i en gryde og kog det op. Lad det koge i 20 minutter, og lad det stå natten over. Næste morgen koger du det op igen, og hælder det på en skoldet flaske eller glas. Det holder en måned på køl. Du må smage dig frem til det blandingsforhold som du foretrækker, jeg bruger ca. 1/2 dl ekstrakt til 2 dl hvidvin. Smag til med sukker når du har kommet hvidvin i, det kommer an på, hvor sød vinen er. Server med hele abrikoser (du kan bløde dem op i rom hvis du gerne vil slingre i seng) og hele smuttede mandler.

  1. Den lyder FANTASTISK, den opskrift! Og jeg noterer mig med glæde manglen på gin. De gange, jeg har prøvet opskrifter med gin i, smager det bare som.. juletræ.

   Måske vi skal lave en byttegruppe på fb, hvor vi kan udveksle køkkenrulle, når vi hver især har købt forkert?

 3. WHAT! Jeg går konsekvent efter køkkenrulle med halve ark, og betaler gerne ekstra for at få dem! 🙂

  1. Ej, men det er næsten sjovt. Måske de bare skal være bedre til at skrive det MEGET tydeligt på pakkerne?

 4. Jeg melder mig også på holdet der er for halve-køkkenrulle-ark. Det er jo genialt. Og som jer andre, bliver jeg også mega irriteret, når jeg ved en fejl får købt de andre.

 5. Jeg HADER køkkenrulle i halve ark. Just WTF???

  Og toiletrullen skal hænge UDAD, Ingen spurgte, men det er en religiøs ting for mig (næsten).

  Giv den fuld smadder på julen. Dine børn vil ikke huske dig som Grinchen – og man kan kun blive gladere af julelys og stads!

  1. Jeg er 2000% bag dig på toiletrullen. Jeg kan ikke forestille mig andet, end at den første person, der vendte det indad, gjorde det hos en fjende som noget blodrelateret hævn?

   1. Det er en eviggyldig konflikt med toiletrullen 😂 Men fik det afgørende argument, da en forsker sagde at når papiret vender indad, så får du et virkelig klamt bakteriested dér på væggen, hvor alle skal have fat! Adr!

    Derudover tilslutter jeg mig TeamHalveArk – det er fantastisk! Og argumentet er her, at du jo bare kan tage to eller tre stykker, hvis du har et stort behov, mens det omvendt er fysisk umuligt at tage et halvt stykke fra kæmperullen! Så er dén diskussion også afgjort! 😉

    1. MEN DET GÅR I STYKKER HELE TIDEN, NÅR JEG TAGER TO ARK!!

     (Ej, men for REAL! Jeg har ikke tal på, hvor mange ark, jeg kun får revet 2/3 af, fordi svirpet i hånden er indstillet til hele ark. Så har man sådan en ‘tråd’, der hænger og kan drive dig til vanvid. Eller de gange, jeg har brugt to halve ark til grøntsagsaffald, og det så går midt over, når jeg er ved at smide det i skraldespanden. Jeg har været ved at brænde rullen af, mand!)

  1. Same Lise 😀 Jeg troede også der ville udbryde Støvledans-battle, men måske jeg står alene sammen med Anton og Frida og synes det er en fabelagtig julesang…?

  2. Hvis de kommer provokerende til mig…

   (Det er så her, jeg virkelig håber, at du hører Her Går Det Godt..)

  1. HVOR HAR DU VÆRET, KAROLINE!?

   Indtil videre er vi i VOLDSOMT undertal. (Men som Klaus Rifbjerg engang lakonisk spurgte: “Er de fleste de klogeste, eller bare de fleste?”

   (Og vi kender svaret her i *vores* klub).

 6. Jeg er team stofserviet. Vi bruger max 3 ruller køkkenrulle om året. Hver har sin egen serviet med klemme med navn på. Man skifter når den er snavset.

  1. Du er et bedre menneske, end jeg er, Hanne. Og nu, hvor jeg lige sidder og tænker over det, går den primære del af vores køkkenrulleforbrug til at samle nams op af vasken, at skrælle grøntsager på, at svinge om en klapper, når jeg kører (for at spare på folie, så også et lille, bitte point til mig) osv. Jeg *kan* ikke holde ud at røre ved sådan noget vådt køkkenaffald – hvilket lader til at være genetisk. For min far, som er smed, og som har kravlet rundt i grøfter, skiftet toiletter og renset afløb en stor del af sit arbejdsliv, besvimer næsten af væmmelse, hvis han har køkkentjansen derhjemme, og skal tømme vasken for .. snask.

   1. Jeg hader også at røre det der snask i køkkenvasken. Det hjalp gevaldigt da jeg fik sådan en vask-skraber – min er mærket ‘scrape’ – nu skal jeg bare lige lære de andre i husstanden at bruge den…

   2. I mit køkken er der både en køkkenrulle (med store ark!) og en rulle…. toiletpapir! Det sidste bruger jeg til at pudse næse i og fjerne snask fra køkkenvasken og i det hele taget til alle de steder, hvor et almindeligt ark køkkenrulle er for stort. Det er billigt, og selvom det hedder toiletpapir, så er det altså bare…. papir. Ligesom det andet.
    Jeg har i øvrigt også et stykke bomuldsstof hængende, som jeg bruger til “rene” ting, f.eks. hvis jeg har vasket et stykke frugt eller skyllet noget grønt, som man normalt ville tørre i køkkenrulle, så bruger jeg det. Det er bare et lagen, der er revet i stykker á viskestykkestørrelse, og de ryger med i kogevasken og bliver brugt igen og igen.

   3. Sjovt, som vi er forskellige. Det rører mig overhovedet ikke at samle affald op fra vasken med hænderne. Det er jo mest bare….. mad? Men jeg har sådan en rist i vasken jeg kan tage op og tømme.

    1. Ja, det er virkelig sjovt, når man kommer til at tale om, hvad man ikke kan have. Jeg havde en veninde engang, der blev så utilpas, når folk kradsede sig på deres jeans, at jeg én gang har set hende kaste op over det.

     Det er vildt.

     1. OMG, en fælle! Din veninde er ikke alene – jeg får direkte kvalme, hvis folk kører hånden hen over noget uldstof, fx et stolesæde.

     2. Jeg har en god håndfuld at tage af, fordi lyde for mig hurtigt bliver et problem. Men på den taktile side så HADER jeg uglaseret porcelæn. (Alle hår på mine arme stritter, bare jeg skriver det). Min bedstemor serverede altid te i kopper uden glasur. Sådan en god, hidsig earl grey med citron on the side. Yikes, mand!!

     3. Det har jeg en kammerat, der BARE heller ikke kan have!

      Hvor er det sjovt. Det er nogle vilde ting, der stryger os mod hårene, hver især.

 7. Ej, hvor jeg elsker at man aldrig helt ved hvor det her kommentarfelt bevæger sig hen. Jeg er dagligt inde for at tjekke udviklingen i køkkenrullediskussionen.
  …Uden over hovedet selv at bringe noget til bordet, da jeg er vokset op uden køkkenrulle og derfor aldrig har købt en som voksen.

  1. Men det er da netop at bringe en helt ny spændende position ind i diskussionen! Må man spørge dumt om, hvad du sågar når du skal pudse næse?🙈 (hilsen en der har lidt dårlig samvittighed over mængden af køkkenrulle der bruges på matriklen)

   1. Jeg pudser næse i toiletpapir eller de der servietter man får med når man køber take-away, men aldrig bliver brugt i situationen. Men er det en langvarig forkølelse flotter vi os, og køber kleenex med balsam.

  2. En køkkenrulle-løs! Imponerende.

   Faktisk har vi i mange år kørt en billig version af Kleenex, som jeg købte i Tyskland. De koster ingenting, og var gode, da ungerne var små, og havde en klud til fingrene til meste af tiden, men hvor man lige engang i mellem skulle bruge papir.

   Men de er for tynde og små til gulerods- og kartoffelskræl, og derfor har rullen fået et comeback her:)

  3. Fellow køkkenrulle-løs her! Jeg er helt lettet over, der findes andre.
   Er flasket op med toiletpapir/kleenex til snudeskaftet, karklud/viskestykke til det meste i køkkenet – og hænderne til madresterne i vasken. Og det har holdt ved.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.