I øvrigt:

*Ved vi nu med sikkerhed, at jeg i en nordisk krimi ville være den betjent, der langsomt blev sindssyg af midnatssolen, hvis jeg skulle opklare et mord på Nordpolen: Mit system jammer fuldstændig over, at kalenderen siger næsten-oktober og termometeret siger 21 grader.

*Er det nu et år siden, jeg var på stille/skrive-retreat ved vestkysten, og jeg vil snart et eller andet i samme stil igen. Hvis man hører om noget godt, så skyd endelig et link i min retning.

*Holdt jeg i dag for rødt ved siden af en bil, der pralede med at være en ‘mild hybrid’. Jeg ved ikke hvorfor, men ordene ‘mild’ og ‘blid’ giver mig myrekryb. (De kaldte, Dr. Freud?)

*Er der ikke meget, jeg bliver så glad af, som kindness of strangers i trafikken. Folk, der holder tilbage, så bilister fra sideveje kan komme ud, ‘kom bare’-blink med lygterne ved chikaner og mennesker, der giver plads til indflettere giver mig troen på menneskeheden tilbage.

*Har jeg haft en ualmindelig rasende meningsudveksling med en mand, jeg er i berøring med i fagligt regi – temmelig offentligt. Og jeg må bare sige, at jeg aldrig har rødere strømper på, end når mænd, der løber tør for argumenter, forsøger at vinde et skænderi med ‘hvorfor er du så hysterisk?’ Jeg tror du stavede ‘hvorfor er dine argumenter bedre end mine?’ forkert, din GIGANTISKE, arrogante spade. 

*Er Dumbledore død og det er fandme bare ikke i orden. 

*Kan jeg ikke beslutte mig for, om det amerikanske militær virkelig har forlist det fly, eller om det bare er et reklamefremstød i kategorien ‘Vores nye fly er SÅ stealth, at de bliver væk for os selv!?´

*Talte jeg forleden med en mor til et barn, der har det virkelig, virkelig svært. Forældrene er blevet ringet hjem til nogle ret ekstreme ting, og barnets adfærd følger nærmest en tjekliste over de mest almindelige ADHD-symptomer. Forældrene har bedt om møde med skolen – som ‘slet ikke synes, der er noget?’ Altså, den samme skole og de samme lærere, som har ringet forældrene hjem med højere frekvens end resten af klasseforældrene tilsammen. Jeg har bagefter tænkt virkelig meget over, at det faktisk er lige præcis dén gaslighting, der for mig at se er allerværst. Tænk, hvis skolen i stedet bare sagde det, som det var: “Vi kan også godt se, at der er noget. Men det er september, og den kommunale kasse er tom. Vi kan godt skrive Preben på venteliste, men der står så mange børn før ham, at det ikke er realistisk, at I kommer til, før han er færdig i 9. klasse” Så kunne forældrene aktivt gå i gang med at finde ud af, hvordan de kunne hjælpe deres barn selv, i stedet for at gå hjem og tænke, at det nok bare er dem, der tager fejl.

*Ved jeg ikke, om I kan huske, at vi for nogle måneder siden talte om Aula og GDPR? Jeg er stadig helt på røven over, at alle tilsyneladende er ligeglade. Nu kan jeg så se, at Rigsarkivet har besluttet at gemme al kommunikation mellem lærere og forældre, og min vantro har nået nye højder. Jeg KAN ikke forstå, at vi som forældre er tvunget til at være på platformen og oplyse/give adgang til masser af personfølsomme oplysninger, og det til trods ikke kan få oplyst, hvordan data opbevares, hvor længe de gemmes, og hvem de udveksles med. Min hjerne er (stadig) ved at selvantænde over, at forældre eksempelvis kan sanktioneres økonomisk, hvis deres børn har for højt, ulovligt fravær – for det kan kun ske ved at data udveksles mellem kommune og stat. Da jeg skrev til Datatilsynet, var svaret, at jeg skulle ‘henvende mig til egen skole’. Somme tider føles det som om, Kafka burde kategoriseres som faglitteratur.

*Fik den her mig til at trække på smilebåndet, og det er selvfølgelig ikke fordi jeg kan genkende det fra mig *selv*. Men jeg KENDER nogen, der har det sådan…

Published by

10 Replies to “I øvrigt:

 1. Datatilsynet er til pynt.
  Min mands forhenværende arbejdsplads er blevet hacket og fået stjålet data på medarbejdere.
  De har de så informeret om det, men kan sjovt nok ikke rigtig redegøre for hvorfor de har haft min mands personlige data mm. liggende over 10 år efter ansættelsen ophørte…
  Og datatilsynets svar på henvendelse er “nå”.

  1. Jeg kom for real til at grine af svaret. Altså, hvad fanden? For det er jeg da lige ved at tro, at selv min bedstefar på 94 ville kunne se er indlysende forkert. Så burde en instans, der ikke laver ret meget andet end at forholde sig til netop de problemstillinger, da kunne se, at problemet ikke er løsbart ved at kontakte egen skole!?

   De voksnes verden er nogle gange virkelig åndssvag.

 2. Imponerende god pointe ang “Preben” – “let’s be real, vil I have at nogen forstår Jeres barn har det svært, må I selv betale dem for det, for vi har ikke penge til det – i øvrigt ønsker vi os også garndonationer til håndværk og design, bolde til frikvarteret og at nogen sender noget mad eller lignende med, til whatever arrangement der nu skal holdes, uden det koster noget” – argh! (jeg er klar over det muligvis kommer fra forskellige pengeposer, men som mor til 2 x “preben”, er jeg simpelthen dybt frustreret på flere niveauer, og elsker at læse med her!

  1. Jeg føler dig på alle niveauer – det er .. massivt.

   Men det er virkelig et undervurderet problem, at de mennesker, man som forældre opfatter som autoriteter, til hvert eneste møde sidder med en dagsorden, som alle om bordet, undtagen dig, kender til. Det har taget mig flere år at forstå, men nu, hvor jeg har fået øje på det, kan jeg næsten ikke fjerne øjnene fra det igen.

   Tak for at læse med, og for at melde ind. Det er super rart for mig, når I derude lige pipper, at dette eller hint giver mening for jer <3

   1. Vi har vores første møde med den dagsorden. Shit mand. Min datter har lige skiftet skole, og det er den gamle skole, hvor skelettterne pludselig vælter ud af skabet. Vi har været de godtroende forældre, der naivt troede, at vi ville høre om det, hvis der var noget. Det gjorde vi så ikke….. altså før vi blev kritiske og stillede spørgsmålstegn ved manglende kommunikation. Det viser sig, at alt enten er vores eller vores 11 årige barns skyld. Som muligvis har problemer med opmærksomheden og dermed attituden i forhold til indlæring. Altså ikke, at den gamle skole har bekymret sig om det før vi fik en skoleudtalelse, hvor hele essensen var noget, der ikke er blevet nævnt med mange ord de sidste 5 år. Den nye skole får ikke lov at slippe så nemt.
    Men point taken i forhold til “Preben” eksemplet. Jeg har allerede mentalt sat penge af til at betale selv, hvis/når vi når dertil….. og vi kan vel lige så godt trutte rent flag fra begyndelsen.

    1. Hvis I når dertil, Hanne, så prik lige til mig. Der er et par muligheder, man kan undersøge, så man måske ikke selv skal betale hele beløbet🩷

 3. Ahvaffornoget med Aula-beskederne? Så bliver det næste vel, at man også skal indsende alle mails fra den private indbakke, fordi de “har historisk værdi”. Nå, men hvis det bliver til noget, må lærerne til at vænne sig til beskeder fra mig, hvor der ikke står andet, end at jeg gerne vil ringes op … for der er vel ikke snak om, at de vil optage samtaler og gemme dem, eller hvad?

 4. Nå, men det gode ved, at Aula beskeder bliver gemt til evig tid er vel, at en forsker i år 2143 kan afdække det svigt, som sker lige nu. Det står skrevet sort på hvidt med frustration blandt beskeder med lus, klassekasser og koordinering af halloween.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.