I øvrigt:

*Har ferien gjort det tydeligt, hvor store børnene faktisk er ved at være. Og hvor meget, jeg skal have tjekket mine gamle playlister igennem, nu hvor de roder rundt i dem og finder nye favoritter. F.eks. sad jeg og skar tænder over en traktor, der ikke ville flytte sig, da Frida til min forfærdelse med høj, klar stemme ud ad vinduet sang: “Move, bitch! Get out of the way!”

*Var jeg til gengæld på nippet til at bede om en autograf, da Super Bass startede, og hun på nærmest fejlfrit engelsk tog hele første vers i kor med Nicki Minaj. Jeg sang “Hahahaha – Stena Line”, når Radio Victor spillede Bee Gees, da jeg var 8. 

*Giver det trods alt også lidt på respekt-kontoen den anden vej, at vi begynder at have nogle fælles referencer. Anton besvimede nærmest af vantro, da han sprang op i overkøjen på vores hostel, og råbte: “It’s over, Anakin, I have the high ground!” – og jeg med stenfjæs og dyster stemme svarede: “You underestimate my power!”. “Hvordan kender du den, mor!?!” Do not cite the deep magic to me, din lille pissemyre.

*Besvimede Frida så til gengæld nærmest af skam, da hun den sidste dag i Nordjylland insisterede på at køre med, da jeg satte mig i bilen for at køre på tanken. Jeg vågnede nemlig med den måske dårligst timede migræne i verdenshistorien den morgen, hvor vi skulle tjekke ud kl 9. 0 ud 5 stjerner. I et desperat forsøg på at få det bedre efter at have kastet op nonstop fra klokken 4 til klokken 8, besluttede jeg at køre ud og lede efter en is, og Frida INSISTEREDE på at komme med. Og sidde på forsædet. Klip til 6 minutter senere, hvor jeg måtte rive bilen ind på en p-plads – som viste sig at ligge foran det store vinduesparti på sygehuset – for at knække mig i en busk. “Jeg tror liiiige, jeg sætter mig om på bagsædet, mor…” Jeg har startet en GoFundMe til det terapiforløb, dét kommer til at kræve.

*Synger ferien for os nu på sidste vers. Jeg er startet på job igen, Frida er afsted de fleste formiddage, og Anton holder morfar beskæftiget i værkstedet. Ferien har været skøn – men der kommer ingen klager herfra over roen i bilen, den varme kaffe og de øde landeveje. 

*Har jeg nu kontaktet en borgerrådgiver for at klage over, at jeg stadig ikke har modtaget en afgørelse på den ene times aflastning pr. barn pr. uge, jeg har søgt for snart et år siden. Jeg er meget fatalistisk ift. ikke at forvente det fjerneste af henvendelsen, men min sjæl kan ikke bestå, hvis jeg bare finder mig det her.

*Bliver nogen snart nødt til at lave et seriøst alle-kald, så folk på nettet fatter, at ‘Besked fra Aula’ er en satireside. Min Fremdschämen truer med at tage livet af mig. 

*Vil jeg gerne anbefale filmen Nobody på Netflix. Meget samme vibe som Die Hard/John Wick-filmene, bare med Bob Odenkirk (BB/Better Call Saul) i hovedrollen. Man er ikke i fare for at lære noget af at se den, men man er strålende underholdt hele vejen, og han spiller formidabelt (og vold, våben og Weltschmerz klæder ham *meget*…).

Published by

7 Replies to “I øvrigt:

 1. Åhh gud – “Besked fra Aula”. Det er jo ikke engang sjovt. Jeg kender meget få (ingen) brugere af Aula der hellere vil kommunikere med skolen via krøllede-sedler-på-bunden-af-tasken og jeg har også stadig til gode at opleve episoder på Aula der bare lugter af “Besked fra Aula”. Og mine børn har sammenlangt gået 18 år i folkeskole, så det er ikke fordi muligheden ikke har været der.

  1. Jeg tror, det er MEGET forskelligt fra skole til skole, kommune til kommune og forældregruppe til forældregruppe. Jeg vil sige, at vi på børnenes skole har glamour nok i indbakken til, at jeg sagtens kan se, hvor det kommer fra.

   Hvis jeg må være alvorlig et øjeblik, synes jeg faktisk, at det er et problem (på mine børns skole), at lærerne ikke er forpligtet til at forholde sig til det, man sender. Eller bare til at bruge platformen. Der er lærere dernede, der bare stadig, helt hard core, kører kopier, og jeg har utallige tråde med spørgsmål, jeg har sendt til både skoleleder, lærere og pædagoger, som der bare aldrig bliver svaret på. Det synes jeg er problematisk; at man laver en platform, hvor forpligtelsen gælder den ene vej, men ikke den anden. Skal man spille djævlens advokat, kan man sige, at det potentielt kan komme til at æde alle lærertimer, hvis de skal sidde og svare forældre på tusind spørgsmål, men så må man gentænke set-up’et, så der f.eks. kun kan kommunikeres ud fra den enkelte lærer, mens spørgsmål osv. ender i en anden indboks. Når man skaber en forventning om, at det er to-vejskommunikation, bliver det en kilde til frustration, når det reelt ikke er det.

   Men jeg forstår faktisk ikke, at hende, der driver satireprofilen må bruge et logo, der ligner det ægte af slagsen så meget. Den var nok ikke gået i USA.

   1. Ja du har nok ret i, at der er stor forskel fra skole til skole og fra forældregruppe til forældregruppe. Det der frustrere mig mest ved aula er de mange steder man kan trykke for at få vist ‘menuer’ – syntes det kan være forvirrende at finde rundt derinde. Jeg syntes dog stadig det var en tåbelig ide at nedlægge Aula (dengang forældreintra) som regeringens stress-panel foreslog i 2019. Alternativet ville ikke være mindre stressende for mig.

 2. Jeg knuselsker, at du og Anton har den samme referenceramme ift. citater. Det skal der nok komme noget godt ud af 🙂

  1. Det er virkelig fedt. Der er få ting, jeg elsker så højt som at grine rigtigt med mine børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.