I øvrigt:

*Kan jeg ikke fremtvinge den helt store, demokratiske entusiasme ift. det forestående valg. Verden har været så vanvittig de sidste par år, at det føles som at skulle tage stilling til farven på redningskransene på Titanic. 

*Er min AC blevet vanvittig. Den retter nu konsekvent ‘hos’ til ‘hus’ og jeg ved ikke, hvad jeg har gjort for at fortjene dette?

*Kommer jeg qua mit job i mange forskellige kommuner, og jeg må bare sige, at samtlige Liberal Alliance-opstillede kandidater ligner ansatte på TV2.

*Er jeg, efter 5 måneders pause, tilbage i Systemet, både med Fridas og min egen udredning, samt noget kommunehalløj, jeg er i gang med at søge til Anton. Det viser sig at tage 0.2 millisekunder for den gamle, meget velkendte og utrolig u-savnede high-alert-refleks at generobre hele systemet. 

Mig, der bare går og passer mig selv:

Systemet, E-boks-Angst, raseri og ur-træthed:

*Har jeg glemt, hvor forvænt jeg er med jer, når jeg efterspørger erfaringer. Det trækker op til, at Anton skal have en computer, og jeg har på forhånd lidt stress over, at han og klassekammeraterne somme tider råber så højt, når de spiller (han har gjort det hus mine forældre) (Se!? Er det ikke skideirriterende!?!), at mikrofonerne næsten virker overflødige. Derfor spurgte jeg i en fb-gruppe, om der var nogen, der havde gode erfaringer med spilleglade, larmende børn, de ville dele, og én foreslog – i ramme alvor – at jeg kunne beklæde hele værelset med æggebakker. Tak for input.

*Vil jeg gerne komme med 4 hurtige anbefalinger: 

-Serien War of the Worlds på Disney+. Den er løst baseret på H.G. Wells roman (på dansk ‘Klodernes kamp’), og den er til de af os, der savner The Walking Dead.

-Den her usandsynligt lækre vegetarret: Gnocchi med hokkaido/parmesansauce. JA, den er god!

-Bogen ‘Mand og Barn’ af Puk Qvortrup, som jeg så anbefalet hus Iben Maria Zeuthen (for real, mand!). På mit biblioteks hjemmeside stod der ’For læsere af eksistentielle romaner’, og den beskrivelse i sig selv vil jeg gerne give 1000 point for, men bogen er sgu også god. Der er simpelthen så mange små ord og sætninger, der indkapsler, hvordan det er at være alene med et barn; her tydeliggjort i beskrivelsen af et forhold til en mand, der *ikke* har et barn. (Jeg er halvvejs, så bare lige en hurtig disclaimer ift. at jeg ikke ved, om den tager en grum drejning om 20 sider). 

-Podcasten ‘As the seasons turn’. En lille, fin, halv-times podcast, der udkommer den første i hver måned, hvor forfatteren Lia Leendertz (som er britisk og står bag en meget smuk almanak) fortæller, hvad der sker i naturen, på himlen og i køkkenet den kommende måned.

*Kan det godt ske, at mine børn jævnligt opfører sig som egern på speed, men de er uforlignelige som hype-crew. Forleden så jeg en ræv, da vi kørte hjem, og de var ved at vælte bilen i begejstring.

Os, der ser en ræv:

Published by

27 Replies to “I øvrigt:

 1. Jeg har en søn på 12 år, der spiller, og 🤯
  Jeg kan næsten ikke holde det ud! Får lyst til at gå en lang tur/slå græs/tænde blenderen/støvsuge. Mine Air-pods kan IKKE overdøve det. Må overveje det med æggebakker… Men der skal godt nok mange til et helt værelse 💸

  1. Jeg fik to råd derinde, som jeg syntes gav mening. Det ene var at finde et headset, hvor de kan høre sig selv. Det kommer vi klart til at købe, for man må antage, at det lige tager toppen, når de råber lige ind i sneglen på sig selv. Det andet var sådan et ‘øre’, man også har hængende i mange træningslokale. Det, at man visuelt kan se, hvor meget, man larmer, skulle også virke præventivt.

   1. Når du finder sådan et hør-dig-selv headset, hører jeg (og Henrik!) MEGET gerne om erfaringerne 😂😂😂 hans hus er heldigvis i 2 etager og der er ingen væg-i-væg naboer, men holy moly altså, det lydniveau

   2. Super godt råd – jeg har et billigt ‘in-ear’-headset, hvor jeg kan høre mig selv så tydeligt i TEAMS-møder, at jeg må tage den ene ud for 😅 Så tænker effekten er det samme spillende børn.

   3. Det virker i hvert tilfælde delvis på voksne i storrumskontor der snakker MEGET højt i teammøder 😊
    Og det giver en en bedre fornemmelse af hvor højt man snakker.
    Vi har nogle med noice cancellation og det skal så indstilles hvis man vil høre sig selv.

 2. Hmm, 2 gange 15 år med spil-råberi…vi valgte til sidst at tage det som en del af pakken.
  Der er så meget fællesskab og fest i deres gaming, også selvom det ind i mellem lyder som en Hells Angels’ klubaften…
  Måske de der æggebakker kan syes om til nogle chikke øre-varmere til husets piger??

  1. Problemet er faktisk ikke (så meget..) mig eller Frida, men mere at husene er så lydte, og at vi har historie med naboerne ift. den konflikt med mægling osv. vi havde for et par år siden.

   Vi har et strålende forhold til dem i dag, med kager, der vandrer frem og tilbage over hækken til fødselsdage, fælles hækklipning osv, og vi har været ind og hilse på hvalpe næsten dagligt de sidste mange uger. Men for mig er det en gigantisk stressfaktor, at jeg er bevidst om, at alt kan høres – også selvom jeg godt i hovedet ved, at vi gerne må være her, og at det følger med, når man bor i lejlighed/rækkehus.

 3. Jeg konstaterede sidste weekend, at naboens 15-årige var hjemme fra efterskole, og han havde, som alle andre, vinduet åbent i det lune vejr. Mens han spil-råbte … 🙁
  Jeg synes, det lyder genialt med de der headsets, hvor de kan høre sig selv.

  1. De sidste naboer, vi havde, havde – ligesom os – en trampolin i haven. Deres den yngste fik lov at hoppe på alle tidspunkter og han kunne kun kommunikere i råb. Så jeg er sgu selv ret splittet, for jeg er enig i, at man må æde et vist niveau af liv og støj, når man bor tæt på andre mennesker. Men der er også en grænse, som man bliver nødt til at være opmærksom på, uanset hvor gode venner, man er.

 4. Jeg har arvet et helt ekstremt hysterisk forhold til “hvad mon andre folk tænker” fra min mor, og shit hvor har jeg brugt ( spildt!) mange kræfter på, at MINE børn ikke sku genere andre..
  Men har lært (og gør det stadig) fra min mand, der totalt (og aldeles angst -provokerende for MIG) mangler præcis det center i hjernen – at VI OSSE GODT MÅ VÆRE HER! Og være irriterende!! Og larmende!!!
  For vi har selv nabo (børn) der hopper i slidt trampolin efter kl.22, reparerer knallerter og spiller høj musik.
  Hvis han spil er tidsbegrænset, så må det være en del af det, at ha nabo-børn. Og der er ALTID alternativer, der er værre…

 5. Lige præcis den type mennesker skal helst lide af kløe ubehagelige steder. Jeg HADER når nogen gør storrumskontoret til mødelokale. Og jeg er typen, hvor der er meget konsekvent afregning. Jeg beder dem gerne om at dæmpe sig mens mødet er i gang. Zero fucks given….

  1. I, der arbejder i storrumskontorer, burde møde ind til et ridderkors og 3 gram rygeheroin hver eneste dag. For FANDEN, det er en dårlig ide!

 6. Jeg elsker at have jævnaldrende børn med dig, så alle dine overvejelser og gennemtænkte løsninger kommer på præcis rette tidspunkt! 🙌 Venter nu spændt på hvilken computer du ender med, for jeg har selv givet op! Jeg forstår det ikke og det interesserer mig overhovedet ikke, men da det er en stor investering skal den gerne kunne det den skal kunne. Som jeg ikke helt har forstået hvad er…

  1. Ja, hvor mange Loner har vi med ombord?!

   Jeg lover at give et heads up – vi har hul igennem til en ung, utrolig sød og meget ivrig Elgigantenmedarbejder, der har engageret sig i det her med en ildhu, jeg nærmest bliver rørt over. Jeg giver lyd, når vi er nået længere:-*

 7. Vi bor i lejlighed og overboens søn spiller med det, der lyder som livet som indsats, lige ovenpå vores stue. Det går rigtig fint, fordi han også er sød og jeg kan lide hans mor – som ret tit sender en sms og siger undskyld pva LAN-drenge. Så måske skal det hele nok gå, når nu naborelation allerede lader til at være i vatter.

 8. Folk der hedder Lone er statistisk set ovenud godt begavede, har en forfinet sarkastisk humor, og sætter stor pris på intelligente og finurlige sproglige formuleringer og tanker… så klart nok, at en stor del af os ender herinde..!!😂
  Skal vi arbejde med noget kalde-navn, så du kan skelne os fra hinanden??
  Personligt bruger jeg “Ninja-Mom”, bl.a. på vores netflix brugere. IKKE cool, ifølge sønnerne? Men hvad ved de om det…

  1. Ja præcis, Ninja-Mom, det er sådan Loner i virkeligheden er, i modsætning til hvad mange tror! Jeg har et ligeså uncool navn, Lunawild, eller måske LW her i klubben 😂 Så vil se frem til at møde alle de nye fastelavnsnavne her i kommentarfeltet! Hvis man mangler inspiration kan man få sit nye gangsta navn ved at mixe farven på ens tøj med dagens morgenmad, fx Black Banana! Og håbe at ens børn ALDRIG hører om det!

 9. Jeg er et af de mennesker, der får sygt stress af at høre på gaming-råberi og over at være i andre menneskers ultra high arousal konstant og hele tiden i de timer, gamingen står på (hvilket er mange timer om dagen nogle dage). Så vi har været meget konsekvente med at gå ind på værelset og bede ham om at skrue ned, hver gang lydniveauet er blevet for højt. Det har taget lang tid, men vi er ved at nå til et sted, hvor han af sig selv lige husker at skrue et nøk ned for stemmen helt automatisk – måske er han blevet træt af, at vi står i døren i tide og utide 🤪
  Havde det været i en begrænset tid, ville jeg kunne tolere det bedre, fordi jeg ville kunne se en ende på det, men hele dagen med råberi kan jeg simpelthen ikke arbejde med uden til sidst at få et nervesammenbrud. Der skal selvfølgelig være plads til alle, og kompromiset har så været, at han selv styrer sin spilletid, hvis det foregår i et lydniveau, vi andre også kan holde ud 😊

  1. Jeg er også virkelig nem at ramme på ørerne sidst på dagen. Hvis det er helt slemt, tager jeg mine støjreducerende hørebøffer på, uden at høre noget. Men jeg forestiller mig, at der her skal være spil i bestemte tidsrum, fordi Frida stadig er så lille, at hun bliver puttet relativt tidligt. Derfor vil der trods alt være en form for bagkant, som gør det overskueligt. Og ret skal være ret: Han brøler heller ikke nok-stop. Det er til at holde ud. Det er mest fordi, vi har arbejdet så hårdt for at have et godt forhold til naboerne, at jeg gerne vil gøre, hvad jeg kan, for at bevare det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.