I øvrigt:

*Meddelte Anton – altså, barnet, der har behov for forudsigelighed og kontrol i en grad, så han stadig er lidt loren ved Ørnen i Legoland – mig i går, at han har tilmeldt sig et motorcross arrangement i Klubben. Selv. Altså, ét, hvor han skal køre. Jeg sørgede selvfølgelig for at camouflere min rædsel med et stort, støttende smil og et skingert: “Ej, hvor spændende, skat!”

*Har Frida fået en ny yndlingshobby, som er, 25 gange i timen, at pege på noget og sige “Se!” til Anton og mig – og når vi så kigger, synger hun (højt): “Jeg fik en ko – til at glo – iiih, hvor jeg er go!”. Bare i tilfælde af, at nogen stadig ikke har besluttet sig for, om de vil give deres børn adgang til Youtube.

*Er jeg startet forfra på The Walking Dead, og det understreger til perfektion, præcis hvor meget jeg doomscroller på min telefon, mens jeg ser serier: Jeg kan huske ca. 10% af handlingen, selvom jeg så den for mindre end 2 år siden.

*Ved jeg i øvrigt ikke helt, hvad det siger om mig som type, at jeg, når verden er lidt uoverskuelig, finder ro i at gå kneedeep i postapokalyptiske zombier. De kaldte, Dr. Freud?

*Kan jeg på facebook se, at Region Syddanmark – i samarbejde med TV2 – har lanceret en konkurrence, hvor man med sin sms-stemme kan afgøre, hvilket af 4 forskningsprojekter, man synes skal vinde forskningsmidler. En sms-stemme. Altså, ligesom når vi stemmer på glade amatører, der bager, danser eller synger i fjernsynet, bare med forskning, der kan redde liv. Jeg har ikke *ord* til at beskrive, hvor uetisk og vanvittigt et set up, jeg synes det er. 

*Speaking of vanvittig bliver nogen snart nødt til at prøve at lægge USA i ris. WTAF med den abortdebat?

*Og når de er i gang: Køb lige et ekstra kilo basmati til det olympiske clusterfuck, der er retsagen Depp/Heard. 

*Overvejer jeg at prøve at lave et skriv om vores tur gennem systemet og sende det til en avis. Jeg er stadig ikke sikker på, om jeg synes, det er kommentarsporet og uvennerne i det system, vi stadig er afhængige af, værd. Men jeg kan fandme næsten heller ikke holde ud, at alle de familier, der står længere nede i køen end os, kommer til at skulle trækkes igennem det samme vanvid, som vi har været udsat for, uden at være forberedte på det. 

*Tror jeg simpelthen ikke, jeg forstår Mette Frederiksens stylist. Jeg tænker, at målet er at klæde hende på, så hun ikke støder hverken nogen eller noget, og samtidig bliver taget alvorligt (og alene i dét ligger der 6-700 problemstillinger, der ville have gavn af lidt lys) – men jeg synes godt nok ofte, at resultatet bliver gammeldags og kluntet. Uden at have vekslet ét ord med hende, tror jeg sgu, der er mere feist og spark i hende end dét. 

*Har jeg fået min første kontrakt som underleverandør i hus, og dermed sikret mig selv adgang til en væsentligt større pulje af opgaver fra 01.07, hvor jeg starter op som selvstændig. Det lyder teknisk og kedeligt. Jeg her helt på månen over det.

*Har jeg bevilliget mig selv to nye sæt orakelkort i Mors Dag-gave. Fordelen ved selv at stå for opgaven er, at man også selv står for gaverne.

Published by

15 Replies to “I øvrigt:

  1. Nåmn hey! Så er jeg da 2 sæsoner fra at kunne claime at være ‘International Apokalypse-ekspert’ 😀

 1. Jeg er vild med dine i øvrigt indlæg. Også de seneste mere alvorlige indlæg ha er jeg slugt men ikke følt jeg kunne bidrage noget til…så der har jeg bare tystjålet inspiration og ny viden lige ind min hjerne uden at kommentere.
  Jeg hepper på jer alle. Anton på mortorcross dig som selvstændig..og så skønne Frida som er helt sin egen

  1. Det har du gjort i årevis, søde Stinne, og det er så fint at vide, at der sidder mennesker som dig derude bag skærmene <3

 2. Just FYI så bruger alle ph.d.studerende oceaner af tid på at søge penge til deres projekter, så at en enkelt af dem kan vinde pengene og få det lidt nemmere synes jeg er helt fint. De fleste af de øvrige får med al sandsynlighed penge gennem diverse fonder … hvis deres projekt er interessant for industrien. Og det er så en hel anden snak – for masser af relevante emner er der ikke penge i, så de bliver aldrig til noget.
  Og mht abort i USA .. det er bare SÅ frygtelig der er ved at ske – og ja, jeg har haft fuldstændig samme overvejelse mht. Mette Frederiksen – hun ligner jo snart en gammel kone! Og sidst men ikke mindst – fedt du har landet en jobopgave – stort tillykke med det!!!

  1. Jeg under samtlige projeter alle de penge, de overhovedet kan få fingrene i, og kan de slippe for noget af alt det administrative, der følger med finansiering, er det dem også vel undt.

   Der, hvor skoen trykker for mig er, at det her ikke bliver et spørgsmål om, hvem der har det bedste projekt, men hvem, der er dygtigst til at navigere på de sociale medier. For der er så mange ting, der INTET har med forskning at gøre, der spiller ind. Algoritmer, der gør nogle projekter mere synlige end andre. De visuelle muligheder for illustration af projektets formål eller mulighederne for at beskrive det, så Hr. og Fru Danmark kan forstå det. En overhængende sandsynlighed for, at de projekter, der får flest stemmer er dem, der fokuserer på problemstillinger, som den aldersgruppe, der færdes mest på de sociale medier kan se relevansen i. Det bliver en meget u-repræsentativ gruppe, der får lov at afgøre det her, og det finder jeg etisk enormt problematisk. Og så får jeg associationer til 3-4 forskellige Stephen King-bøger, når TV-kanaler, SoMe og projekters underholdningsværdi, får lov at få så stor indflydelse på noget, der burde ligge i offentligt, neutralt regi.

   Men vi behøver ikke være enige, og det er jo allerede med Støt Brysterne et kendt fænomen, at det er nemmere at skaffe opmærksomhed på og dermed finansiering af sundhedsfaglige udfordringer, der kan gøres … sexede, i mangel af bedre ord. Det kan sagtens bare være mig, der overser et potentiale, som forskerne derude er sultne efter at forløse.

 3. Jeg kan simpelthen ikke holde ud at tænke på, hvad der foregår i USA lige nu. Det er så hjernedødt dumt, at mit hoved eksploderer, hvis jeg tænker for meget på det, og det er så trist og trøstesløst, at jeg er på nippet til at miste troen på menneskeheden. Det må ikke ske. Menneskeheden burde være blevet klogere end det…

  1. Jeg kommer til at distancere mig fra det, fordi min hjerne ikke kan tage ind, at det er rigtigt. At der for alvor er nogen, der mener, at det er en god ide. Jeg griner ikke helt så kækt længere, når jeg tænker på parallellerne til Handmaid’s tale.

 4. Endnu et dejligt skriv med plads til grin: Frida, YES: Seje Anton og GØR DET: dig med et avisindlæg. Der er så mange der ikke forstår hvor crazy det system er og du kan om nogen skrive, så det er forståeligt og ordentligt!

 5. griner er i gang med Bones, sæson 12 og har snart set hele serien for 2.gang. 1 (ét) afsnit zappede jeg over da jeg kunne huske plottet. Og vi taler om en serie med 246 afsnit… Det er pinligt hvor meget Candy Crush jeg har spillet imens 😵‍💫🥴

  1. Ej, men.. jeg burde bare købe 4 serier på dvd og køre dem i loop. Ville være MEGET billigere🙄

 6. Jeg har lige genset hele Better Things, og desværre nu også allersidste afsnit (50 episoder, tror jeg)! Yndlingsserie, som jeg IKKE scroller til! Om en megasej enlig mor, med så meget humor og finurlighed, filmkunst og æstetik og livsklogskab forklædt som underholdning! Har du set den? På HBO. Sam Fox og Pamela Adlon er mit forbillede til at leve mit liv mere cowboyagtig, som er mit mål for 2022! 🤠

  Og tillykke med opgaven – hvor er du sej! Hepper så meget på Tegn og Sprog! ❤️

  1. Nu vil jeg også leve cowboy-agtigt, kan jeg mærke. Er vi på bål, heste og fuld kaktus? Eller mere sådan lone-ranger-versionen?

   Jeg har ikke set Better Things, og det lyder da som en kæmpefejl. Den er tilføjet listen, så jeg har noget at kaste mig over, når jeg løber tør for zombier <3

   1. Go for it! Essensen af cowboy er netop at du fandme selv bestemmer hvad det betyder! Nogen gange er det vildt og åbent og “fuck-det-vi-brænder-byen-ned-og-rider-ud-i-solnedgangen”, og andre gange er det usynligt, som at have fint undertøj på – ingen kan se det, men det føles godt at være stille cowboy i de bittesmå ting! 🤠

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.