I øvrigt

*Fik jeg en ekstra bage-rist i julegave, og jeg tror, jeg blev lige så glad for den, som Anton blev for sin gigantiske æske med Lego. Det vil jeg minde mig selv om næste gang, jeg er på vej til et forældremøde og bliver ramt af fornemmelsen af ikke at være En Rigtig Voksen. 

*Havde vi den mest fantastiske juleaften. Kæft, det holder, at børnene bliver ældre. Jeg havde d. 23. lavet en liste over det, der skulle ske (bad – skoven – frokost – mormor og morfar – spise – rydde op – synge – gaver) og ladet børnene tegne små symboler til hvert punkt, og det fungerede fuldstændig fantastisk. De glædede sig, men på den måde, hvor det stadig var begejstret forventning, der fyldte og ikke det, den kan kamme over og forvandle sig til, når det hele bliver alt for meget.

*Er jeg for en måneds tid siden startet på CBD olie (cannabisolie), og jeg skal nok lade være med at forvandle mig til vækkelsesprædikant, men shit, det er godt for mange ting.

*Skal vi holde nytår herhjemme, bare børnene og jeg, ligesom vi har gjort de sidste to år, og jeg glæder mig. Der er pynt, fint tøj og glimmer, og der er hotdogs og 3 slags is til dessert. Jeg har valgt Årets Sjus, som jeg ikke har de fjerneste skrupler ved at købe ind til, selvom jeg formentlig ender med kun at drikke en enkelt eller to, men fordi det hele er holdt så low key, slår det ikke bunden ud af budgetttet, at jeg eksperimenterer lidt på drinkssiden.

*Har jeg lovet børnene lidt raketter at skyde nytåret ind med, så i tirsdags var vi ude for at købe dem. Jeg fik krydset et par børnepakker af, og da vi fik kassen overrakt, syntes jeg godt nok, den var lidt tung. Lang historie kort: De pakker, jeg havde bestilt, var udsolgt, så “vi har bare lige lagt nogle større i – I får dem selvfølgelig til samme pris” og vi har nu så mange raketter, romerlys og noget, der hedder “Ildsværd”, at Tivoli nok kommer til at ringe og spørge, hvorfor vi forsøger at outshine dem. 

*Bliver jeg efterhånden decideret hidsig, når folk og virksomheder sætter ting til salg som ‘auktion’ på facebook. Det er den digitale ækvivalent til at stille sig ind midt i en kø og lade som om, man ikke ser dem, der stod der først. For jo. SELVFØLGELIG handler det om udnytte algoritmen, så du som sælger sikrer, at dit opslag rykker øverst i alles feed, hver gang, nogen lægger et bud. Det er muligt, at du snyder dem, der ikke har gennemskuet taktikken, men jeg garanterer dig for, at alle dem, der har, synes, du er utrolig irriterende.

*Hørte jeg et cover af John Lennons ‘Happy Xmas (war is over)’, og kom pludselig til at høre, at han ønsker glædelig jul til ‘the yellow and red ones’. Set med 2020-øjne virker det.. friskt. 

*Har jeg ikke glemt, at jeg lovede at lave en opsamling på madspild, men jeg tænker, vi tager den i forbindelse med 2021’s første M2021-indlæg. 

*Opfatter jeg mig selv som et relativt kompetent menneske. Jeg er nogenlunde lærenem og udstyret med om ikke blind så i hvert fald svagtseende tillid til, at jeg kan lære det meste. Men andre menneskers blandingsbatterier og brødknive? De tager livet af mig hver eneste gang, mand.

*Har jeg lige hørt Don’t turn around med Ace of Base i radion, og hvordan er det gået til, at de aldrig har skrællet huden af Lady Gaga i retten for Alejandro?

*Lovede jeg inden jul, at jeg ville smide et link til mit indlæg om oprydning, fordi vi nok er mange, der efter pynt og fyld længes efter plads og luft. I finder det lige her.

Published by

32 Replies to “I øvrigt

  1. Indtil videre oplever jeg, at det hjælper på et træls knæ, jeg har, det har hjulpet på ledsmerter, jeg bøvler med, når det er koldt og/eller jeg har menstruation og så har jeg en lille smule psoriasis, som jeg også kan se, det har hjulpet på. Min alder betyder, at min menstruation i noget tid har været ret træls, men også her kan jeg se en effekt.

   Om det bliver ved må tiden vise, og det er for dyrt at tage, bare fordi man har lyst. Men jeg oplever, at det hjælper på ting, jeg ikke har fundet andre løsninger på, så indtil videre hænger jeg på.

  1. Er det ikke vildt!? Jeg fik ødelagt hele TO franskbrød, fordi det ikke var min egen brødkniv. Ej, men, hvad er jeg? 9 år?

 1. Og andre menneskers bilers bremser og koblingspunkter! Hver gang jeg låner min fars bil, så starter vi lige ud med at Dexter ryger ned af sædet, fordi det er verdens mest sarte bremse! Altså forudsat vi overhovedet er kommet i fart, fordi koblingspunktet ligger et helt latterligt sted….

  1. Ja!! Den sidste bil, jeg fik som erstatningsbil havde også en bremse, man bare skulle ånde på, og et koblingspunkt, der yndede at gemme sig. Det var ikke kønt!

 2. Godt nytår!! Jeg er også utroligt nysgerrig på, hvad CBD olien gør af gode sager for dig. Har læst meget om dem og vil gerne forsøge mig med at afprøve dem mod slem migræne, som jeg ofte lider af. Skal bare lige igennem min graviditet, før jeg vil teste det af – men dråberne ligger klar!

  1. Jeg blev mindet om en sjus, jeg fik, da jeg sidst var på Madklubben at spise, som var en Rhubarb Bomb. Der findes ikke en opskrift, men deres menukort siger gin, rabarber, granatæble og lime. Jeg har købt tonic at toppe den med. Det er en af dem, hvor det er ok, at jeg skal prøve mig lidt frem:)

 3. Vi kommer også til at holde nytår alene m ungerne og er lidt lost (og ret nedtrykte, fordi PARTY): er I vågne til midnat og hvordan hulan holder du i så fald børnene vågne så længe?

  1. Hos os fungerer det så fint, at børnene har mulighed for at gå til og fra. Særligt Anton har brug for lidt pauser undervejs, så han plejer at tage nogle breaks med iPad’en og lidt Lego. Det, der har gjort det til en virkelig god oplevelse for mig har været, at jeg har sluppet alle forventninger til, hvad aftenen skal indeholde. Vi holder fast i at gøre det festligt, fordi det gerne må være noget særligt, og derfor kører vi champagneglas og fuld make up, men der er ingen krav til indhold eller rækkefølge. Børnene får lov at bestemme menuen, vi går eller cykler i løbet af dagen ud til tanken, hvor vi blander en sæk slik, og så hjælpes vi ad med at pynte op. Vi får ‘velkomstdrinks’ og derefter er der fri leg. Vi siger hej til de andre på vejen, man må gerne tage en pause under dynen osv. Sidste år var Frida i seng kl 22, og Anton holdt til kl. 23, men jeg lovede at vække dem kl 24, og det gjorde jeg.

   Jeg elsker, at jeg ikke skal stresse over planer eller logistik, og at det her faktisk også giver mig mulighed for at drikke en sjus og sidde en times tid og kigge ud, og tænke lidt over det, der var, og det, der kommer
   <3

  2. Jeg kommer også til at holde nytår med barn på 6 år (og eksmand), og vi holder det helt lowkey med forventninger, men med pænt tøj på og en flaske champagne i køleskabet. Vi leger med underboens børn, og så køber vi knaldperler og den slags til tidligt børnefyrværkeri.
   Jeg tænker umiddelbart at det vigtigste er at acceptere at i år ikke bliver partynytår og prøve at hvile lidt i det , selvom det er træls.

   1. Da jeg holdt alene med børnene første gang, var det lidt en afmagtsbeslutning, fordi jeg var så utrolig træt af, at den aften for mig var én lang følelse af hele tiden at være det forkerte sted, og at praktikken langt overskyggede hyggen. Der var hele tiden ét barn, der var vågen/bange/træt/hyper/begejstret og det er svært, når man er alene og på udebane, synes jeg, fordi man kun kan være ét sted, og der faktisk ikke er et safe-space børnene kan trække sig tilbage til.

    Samtidig følte jeg mig også som den trælse gæst, der hele tiden kom løbende, efter der var taget af bordet eller var vasket op. Og så var der hele logistikken omkring hvor vi skulle være, og hvordan vi skulle komme derhen. Jeg drikker mig meget, meget sjældent i hegnet – jeg kan faktisk ikke huske, hvornår det sidst er sket – men jeg elsker et godt glas rødvin, når der er fest. Men jeg drikker (selvfølgelig) ikke, når jeg kører bil, og derfor var der også dér noget logistik, der skulle regnes med.

    Men jeg elskede at være herhjemme fra første sekund. Der var en HELT anden ro, og det var tydeligt, at børnene også fik meget mere ud af det. Om det stadig skal være sådan om et par år, når Frida er større, ved jeg ikke, men indtil videre er det langt de bedste nytårsaftener med børn, jeg har haft.

  1. Det er overhovedet ikke dumt – jeg brugte selv et par uger på at finde ud af, hvad der var op og ned i det.

   Man køber det på nettet, fordi det ikke må sælges i butikker. Hvorfor er der ikke rigtigt nogen af dem, jeg har snakket med, der kan svare på, for mange af forhandlerne på nettet, er danske. Jeg har købt hos nogle, der hedder Oils By Simpson. De sender fra Polen, men er pæredanske, og er søde at snakke med, hvis man ringer til dem.

 4. Lady Gaga stjæler vist fra flere. Et af hendes ældre numre (kan ikke huske titlen) er i al fald en tro kopi af Madonnas ‘Express Yourself’!

  1. Jeg ELSKER Lady Gaga, og til forskel fra så mange andre, så synger hun fuldstændig formidabelt live. Men jeg håber godt nok, at hun har krediteret nogle af dem, hun har ladet sig inspirere af, for ellers er det snyd.

   (Det må være Born This Way du tænker på <3)

 5. I mit forsøg på at finde ud af informationer omkring Lady Gaga og Ace of Base, så fandt jeg ud af at Ace of Base ikke er ejere af “Don’t Turn Around”, deres sang er en cover version, og den oprindelige er Tina Turners 😅

 6. Det lyder som en nytårsaften der er planlagt ud fra menneske behov frem for traditionerne. Jeg husker nytårsaften med mindre børn som lidt af en stress udfordring. Nyt tøj, skaldyrs eksperimenter, drinks i rigelige mængder og små børn der skulle holdes vågne og på afstand af fyrværkeri. Og egentlig bare træthed oven julen og alle dens krav.

  Måske er pandemien en gave til os, der ind imellem kan føle diverse festivitas som mere anstrengende end egentlig hyggeligt.

  1. Det tror jeg virkelig. Jeg tror, der er mange traditioner, som pludselig bliver set i et nyt lys, og selvom det i mange situationer kan være svært, tror jeg også, at vi om 3 år vil høre folk fortælle, at pandemien blev startskuddet til at gøre tingene på en ny og bedre måde.

 7. Hej Linda
  Jeg er lidt nysgerrig på, hvilken udgave af cbd-olien, du har valgt? Jeg bliver lidt forvirret, når jeg kigger på det og ender med ikke at prøve.
  God nytår,
  Vh Louise

  1. Nu svarer jeg lige med det forbehold, at jeg jo ikke på nogen måde er ekspert, men jeg vil gerne fortælle, hvad jeg har erfaret og fået at vide:)

   Jeg blev som nybegynder frarådet at bruge dråberne, fordi det er sværere at styre og skal tages oftere. Den anbefalede mængde (læste og fik jeg forklaret) er 33 mg. pr. dag, hvis man skal opnå den gavnlige effekt, og det er ret mange dråber. Jeg tager dem som kapsler, hvilket er to morgen og to aften.

   Der findes en variant, der hedder heat og en, der hedder raw. Det er måden, olien er behandlet på; heat har været opvarmet, og det giver en anden smag. Om man foretrækker det ene eller det andet, er en smagssag. Effekten er den samme. Nogle hævder, at heat er beroligende, mens raw giver energi, men det har jeg ikke fundet flere steder, og jeg kører raw både morgen og aften.

   Når alt det er sagt, var jeg til sidst så forvirret, at jeg bare besluttede at starte, fordi jeg synes, at det somme tider er nemmere at spørge kvalificeret, når man har noget erfaring at spørge ud fra. Og endte jeg med ikke at kunne mærke forskel, var der jo ikke nogen grund til at bruge mere tid på at læse om det. Men jeg kunne mærke forskel efter ca. 14 dage, og jeg kører videre med de 4 kapsler dagligt. Måske jeg på et tidspunkt undersøger mulighederne for at supplere op ved decideret smertebehandling, men for nu er jeg tilfreds med bare at tage det som et effektivt kosttilskud.

   Håber, det var svar nok:)

 8. Hej Linda
  Tak for dit svar – som har gjort mig lidt mindre forvirret – jeg har prøvet dråber for nogle år siden, men det var svært – så jeg vil gå efter kapsler for nu skal det prøves – det er jo nytår 😉
  God aften, vh Louise

  1. Giv endelig feed back, hvis du føler, det giver mening. Jo flere, der fortæller om både fordele og ulemper, jo klogere bliver vi <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.