I øvrigt:

*Vil jeg bare gerne starte med at sende 1000 point og vognlæs af kærlighed i hovedet på jer alle sammen. For jeg er så utrolig positivt overrasket over, hvor meget I engagerer jer i de spørgsmål jeres fellow-læsere sender ind, og jeg er helt blæst væk over, hvor empatisk og konkret I gør jer umage for at svare.

*Har jeg forsøgt at lære børnene at bruge mic-søgefunktionen på Google og YouTube. Anton har ret hurtigt fanget ideen, fordi det er nemmere at sige ‘Lego Demolition Truck’ end at skulle stave sig igennem det, mens Frida bøvler lidt mere med formatet. I går kunne jeg f.eks. inde fra værelset høre hende sige: “Vil du ikke lige prøve at finde den med Elsa og Anna, hvor de skriger? Tak.” I det mindste er hun høflig.

*Stod jeg forleden og børstede tænder, mens jeg læste mærkater på diverse plejeprodukter, og det gik op for mig, hvor trygt jeg lever mit liv i lykkelig uvidenhed om, hvor meget lort, der er i alt muligt. Jeg er slet ikke bange nok. Og jeg er ikke sikker på, at jeg synes, det er god reklame, når man på sin sæbe kan læse, at den nu er uden beriget uran.

*Og nu vi er ved reklamer: Kan vi snakke om den Gillette-reklame, der kører på Insta, hvor damen barberer ydersiden af sine lår? Det gør vi sgu da ikke, med mindre vi er konkurrencesvømmere på vej til OL, gør vi?

*Har det taget mig lige knap 10 år at komme i tanke om, hvem det er, Lord Voldemort minder mig om:

#StillTooOldForThisShit

*Vil jeg bare lige for mine podcasterinos nævne, at HBO har haft premiere på The Vow, som handler om NXIVM; den kult, som 1. sæson af podcasten Uncover handler om. Jeg har ikke set den endnu, da jeg venter på, at alle afsnit bliver frigivet, men podcasten var virkelig god, og jeg glæder mig til at få billederne med. 

*Havde jeg et par dage i sidste uge, hvor jeg havde givet den lidt for meget gas med aircondition i bilen, og derfor småhostede en smule. I Covid-tidsalderen er det at sidestille med en kønssygdom midt i ansigtet, og jeg havde glemt, hvor meget man HELE tiden skal hoste, når man virkelig, virkelig prøver at lade være. 

*Er det mig ubegribeligt, at der stadig findes forældre, der skriver jobopslag for deres velfungerende, ikke diagnose-bærende børn på 21. Hvordan kan man *ikke* se, hvad man med det signalerer?

*Har jeg podcastkrise i disse dage. Alt, hvad jeg starter på, er i bedste fald jævne 7’ere, og jeg har abstinenser efter en af dem, der fejer benene væk under én. Hvis nogen derude sidder på noget godt, så hit med det.

*Bliver jeg idiot af, at Dennis Knudsen, som vinder prisen for årets mest usympatiske opslag på Insta*, får lov at slippe udenom ved at skynde sig videre med masser af let gennemskuelige opslag om ‘powerkvinder’, sin status som singlefar og efterlysninger af opskrifter på leverpostej (ffs!). Jeg kan ikke holde UD, at vi er så ivrige efter at bevare den gode stemning, at vi beredvilligt lader som om, vi ikke opdager, at han laver Se-En-Måge!-tricket.

“Men må man nu ikke begå fejl længere, Linda?” Jo. Det må man. Alt det man gider. Men det her ikke en fejl. En fejl er, hvis du kommer til at klippe pagen kortere i højre side end i venstre, eller ved et frygteligt uheld får lavet auberginefarvede striber på Hanne. At lave et opslag som nedenstående er et maskefald, der på fineste vis illustrerer, hvem du i virkeligheden er. Jeg GIDER ikke, at han får lov at hygge det væk, og hvis han om 3 måneder er gæst i aftenshowet eller Mads & Monopolet, hvor han skal sidde og mene noget om alt muligt, sætter jeg ild til mig selv. Det SKAL have konsekvenser at bidrage så aktivt til at bevare en syg kultur.

-og hvis man er ved at være træt af at snakke og høre om det, så foreslår jeg, at vi gør en aktiv indsats for at lade debatten folde sig ud, så udviklingen kan tage fart i stedet for hele tiden at bremse og lukke ned i den gode stemnings navn.

*

Published by

59 Replies to “I øvrigt:

 1. Jeg aner ikke hvem Dennis Knudsen er, for jeg har boet udenfor Danmarks grænser i snart 30 år. Og jeg tror heller ikke jeg gider at finde ud af det når han skriver sådan noget 🙄

 2. Podcastanbefaling: Glad og Tynd, DR, Alberte Meldal Clement (Clement Meldal?) – den gjorde mig meget klogere!

 3. Altså, kunne vi give et lille bitte tip videre til folk, der laver indspark i den offentlige debat? Du må gerne TÆNKE lige hvad du vil om en aktuel sag. Og for den sags skyld også gerne TALE med andre om dine (her-og-nu, lidt ophidsede, rå følelses/impulsive) første tanker om den sag.
  Men hvis du vil SKRIVE et indlæg, så tag lige og giv det lidt ekstra omtanke. Læg det fra dig lidt, og vend det med dig selv, eller med andre. Tillad dig den luksus det er, at se sagen fra mere end en vinkel. Og brug bare en smule tid på at formulere dig mindre agggresivt, mindre dømmende, mindre bedre vidende.
  Ord på skrift har en anderledes hård virkning.
  Tabte for mange år siden al respekt for Mads Christensen, der lige efter Utøya skrev et indlæg om, at nordiske unge mennesker er for “slappe”, siden ingen greb ind og stoppede gerningsmanden… Wauw, flot. Og en dejlig nem vinkel på en katastrofe situation, du ikke selv har stået i….

   1. Og hvis det skal på skrift – så læs det lige igennem (Altså Dennis iggå)
    (Og nu tør jeg så ikke selv trykke på ok)

    1. Så vidt jeg forstår, er manden ordblind, og derfor er jeg bare styret udenom den del af opslaget. Der er så RIIIIIIIGELIGT andet at tage fat i. (Jeg bliver lige gal, hver gang jeg læser det.)

  1. Et godt og brugbart råd, som stort set alle, der bevæger sig på nettet, ville have gavn af at huske. Jeg tror, at det, jeg her bliver helt målløs over, er hvor tonedøvt, det er. For én ting er at få skudt en idiotisk holdning afsted til noget, der lige er sket. Men at udtale sig så nedladende og åndssvagt om noget, man ikke har kunne åbne en avis uden at blive konfronteret med det sidste halve år, vidner om mere end bare dårlig dømmekraft, synes jeg.

   1. Dennis’ kommentar er også bare en himmelråbende rollercoaster af wtf, ikk? Altså; det bliver bare mere og mere hovedrystende åndssvagt jo mere man læser. Og efterspillet med bare at slette indlægget og så gå all-in på at lade som ingenting er bare… dumt?! Jeg forstår ingenting og jeg håber virkelig også at der kommer et efterspil; måske ikke nu men så i det mindste næste gang han åbner munden. Tænker også der måske sidder én og anden homoseksuel mand derude, der måske ikke er heeeeelt cool med billedet han tegner af at flere og flere mænd “bliver homoer” fordi de bliver skræmt af kvinder? Armen for fanden.

    1. Præcis. Det er virkelig en lagkage, der udelukkende består af ækle lag; det ene mere problematisk end det andet.

     Jeg er virkelig forundret over, at han ikke har mennesker omkring sig, der er bedre til at rådgive ift. den slags her. For der har faktisk været flere muligheder undervejs for damagecontrol, og han har misset dem alle sammen. Havde han lavet en oprigtig undskyldning umiddelbart efter, i stedet for den klassiske ‘jeg er ked af, at du blev ked af’ ( – og altså ikke det fjerneste ked af, hvad jeg gjorde/sagde), ville en del af luften være blevet taget ud af ballonen. Havde han sovet på det, slettet opslaget og derefter forklaret, at han troede, han var sjov, ville det også have reddet noget. Men at opføre sig så idiotisk, for så først at være SUPER nedladende ift. folk og deres nærtagenhed, og dernæst bare spille død med leverpostej og Lise Nørgaard, kommer til at indgå i pensum, når kommende spindoktorer skal lære om, hvordan man IKKE håndterer kriser og shitstorms.

 4. Jeg kan ikke huske, om den før har været oppe at vende, men jeg kan anbefale podcasten In the Dark, sæson 2. Den handler om Curtis Flowers, en sort amerikansk mand, som er blevet dømt til døden for et 4-dobbelt drab begået i 1996. Hans sag har været for retten ikke mindre end 6 gange, og det er den samme anklager i alle retssagerne. Det viser sig dog, at lige præcis den anklager gør alt, hvad han kan, for at få fjernet sorte mennesker fra juryen, og der er i det hele taget noget lidt fishy i hans måde at køre sagen på. Journalisterne i podcasten optrevler beviserne ét for ét og viser, hvordan race i den grad påvirker ens muligheder og rettigheder i retssystemet. Sagen er aktuel lige nu, da Flowers for få dage siden blev frikendt og løsladt efter 23 år i fængsel.

  1. Den tror jeg, at Uncover også har lavet en podcast om? Eller også roder jeg det sammen. Men den lyder virkelig spændende – tak for anbefaling.

 5. Min yndlingspodcast nogensinde er P3’s ‘ Den nye stil’, der handler om dansk raps historie. Jeg er egentlig slet ikke særlig interesseret i rapmusik, men historien on dansk rap er så fantastisk fortalt både af Pelle Peter Jencel, som bobler af begejstring, og af de folk, der var der. Det gjorde mig simpelthen klogere på et stykke dansk kulturhistorie, som jeg ikke vidste, at jeg manglede viden om, og nu vil jeg bare have mere.

  1. Den fik jeg faktisk anbefalet for længe siden, men jeg kom aldrig igang. Den er hentet nu, og jeg er 10 minutter inde i 1. afsnit. Tak for anbefaling.

  1. Jeg kan begynde at forstå, at det simpelthen bare handler om, at vi er nogen, der er heldige ikke at have brug for det. Who knew?

  2. Øh jo, bare jo. Hvis man er begavet med mørke stride hår på lårene – siden, foran og bagpå, så er det jo ikke anderledes end at ville barbere underbenene.

   1. Jeg skynder mig lige at bryde ind her med en lille forklaring på, hvorfor punktet i første omgang kom på listen, for jeg ville blive forfærdelig ked af, hvis det endte med at lugte af bodyshaming, både i indlæg og kommentarfelt.

    For mig handlede det udelukkende om, at jeg mistænkte Gillette for at forsøge at skabe et mersalg ved pludselig at problematisere noget, som jeg aldrig har hørt om før. Det er min fejl. Jeg ville nok ikke have studset over det, hvis ikke jeg umiddelbart inden var blevet udsat for 3 Interflora reklamer med ‘Husk bedsteforældredagen’, som de – belejligt nok – netop har opfundet. Jeg er med på, at mange virksomheder er kriseramte for tiden, men jeg synes også, at det kan blive for konstrueret.

    Så mit hævede øjenbryn gik udelukkende på de store, onde kapitalister og ikke på kvinder og deres lår <3

 6. Til det med alverdens skrammel i produkter: Oh yes! Det er noget ægte lort. Jeg har taget konsekvensen og skifter nu ud fra en ende af. Det er dyrt, tager lang tid og kræver fejlkøb. Men sådan må det så være.

  Til det med lårene: Om sommeren gør vi.. Eller jeg gør. Men har aldrig overvejet at kigge på andres lår for at se, om det er almindelig adfærd 😅

  Til Dennis Knudsen: Kæmpe klaphat! Dit valg af gif har aldrig været mere passende!

  1. Det kan bare somme tider godt betale sig at starte fra en ende af, og jeg kan også godt lide det her med, at man på forhånd giver sig selv tilladelse til at fejle undervejs. Det er sgu vildt, hvad det er lovligt at tilsætte!

 7. Tak – bare TAK for det her opslag. Jeg har grinet højt ved flere af punkterne, og det var lige, hvad jeg trængte til i dag. 🙂

  Og i en alder af 45 anede jeg vitterligt ikke, at man kunne voice-aktivere sine Google/Youtube-søgninger. Gid man også kunne søge ved at nynne melodier. Det ville virkelig aflaste mit temperament en hel del og spare år af mit liv, at jeg ikke skal sidde og tvinge navnet på et musiknummer frem ved at søge febrilsk via de eneste to lusede ord, jeg husker fra teksten.

  Og i forhold til hele Dennis-fadæsen. At han så også lige får fulgt op med en omgang “Man skal passe på, at de ikke skræmmer mænd væk. Et klap i numsen eller en kompliment er jo bare kærlighed fra en akavet mand.” Smid dog for helvede den klaphat ind i et Game of Thrones-afsnit og ræk mig popcornene.

  Det irriterer mig også lidt, at jeg efterfølgende skal trækkes med citater fra Christiane Schaumburg-Müller, som åbenbart auto-liker alle opslag, hun ser på Instagram, a la “Jeg må have random liket det – I don’t know. Da jeg fik at vide, at jeg skulle have liket det (havde ikke engang bemærket opslaget), tjekkede jeg det, og så var det væk. Pist væk.” Måske er det sandt, måske ikke. Men jeg gider faktisk ikke engang at læse hendes (åbenlyst gennemtænkte) forklaring/undskyldning.

  1. Lisbeth, du skal møde Shazam eller SoundHound (eller en af deres venner, der er sikkert flere). Det er apps der kan lytte til musik (f.eks. når det spilles i et TV-program) og så give dig titel og kunstner. Det har reddet mit mentale helbred et par gange.

  2. @Lisbeth: Jeg ville også have nævnt Shazam, som – når man har børn, der hele tiden hører “Verdens bedste sang, mor!!” og kun kan gengive, at de “synger noget med ‘we hmmmhmmh'” – er uundværlig.

   Og det er SÅ interessant, hvad der sker, når influencere bliver sat i en situation, hvor de skal vælge, om de vil bide hånden, der fodrer dem, eller om de vil smide en stor del af deres street cred overbord, ved at stå last og brast med noget, de har sagt god for, men som deres følgere hader. Der var en sag for et par år siden, hvor en blogger skrev reklameindlæg om de gule fagforeninger, og det udviklede sig også. Det udstiller meget tydeligt, hvor hurtigt, det kan blive et problem, når dét, der i første omgang gør influencere interessante for virksomheder og organisationer, nemlig deres likeability og dét, at de føles som en slags veninder, viser sig at være en vare, der er til salg.

   1. Det lidt “morsomme” omkring bloggeren med de gule fagforeninger, er at hun har været til vist håndlæser, som mente, at bloggeren var på vej ind i en ny karriere, hvorefter bloggeren begejstret udbrød, politik. Ok tænkte jeg, og selvfølgelig blev den grebet af håndlæseren.

 8. Podcastanbefaling: This Land
  Måske har du allerede hørt den, men jeg var helt vild med den og anbefaler den til alle omkring mig! Den starter med en drabssag, men udvikler sig til et kæmpe spørgsmål om indfødte amerikaneres rettigheder, deres reservater, historie og kultur.

 9. Linda, hvis du kunne lide “123 dyr” på TV, vil du måske synes om podcasten Vildt Naturligt med Vicky Knudsen og Johan Olsen.

 10. Ditte Gieses to sæsoner “Ditte Giese er blevet for tyk” og “Ditte Giese er blevet for syg”.
  Begge sæsoner er fyldt med interessante samtaler og kan klart anbefales.

  1. Jeg ELSKEDE den første, og den er på listen. Men nummer to kan jeg ikke høre. Det har knækket noget i mig, at min veninde Lene døde af en svulst i hjernen, og jeg kan ikke mentalt holde ud at gå tilbage til det sted – heller ikke, selvom det bare er på besøg. (Og jeg kan ikke beskrive, hvor meget jeg hepper på Ditte, og hvor inderligt jeg håber, at hun kommer helskindet igennem sit forløb <3)

 11. Jeg er selv blevet anbefalet en podcast (og ved altså ikke om den er god). Den hedder “your undevided attention” og handler om teknologis påvirkning på samfund, mennesker og sociale relationer. Så det er noget helt andet end det der ellers er på listen…men nogle gange har man jo lyst til noget andet. Den er vist nok lavet som en del af Center for humane technology der arbejder for at teknologi skal bidrage positivt og sætter fokus på hvad like knappen har haft af betydning osv.Og det var her jeg hørte udtrykket “to bulldoze your attention”.

  Og ps. Så hyggede jeg mig i køkkenet med min den yngste..altså indtil hun kylede kødsovs ud over hele komfuret i sin iver efter at røre. Så jeg er med dig der. Vi har også gode stunder i køkkenet men ikke hele tiden

  1. Det sidste er 1:1 situationen her. For vi hygger os også. Det gør vi. Og jeg synes, det er fedt at have fundet noget, hvor vi kan være sammen, og hvor jeg stadig kan få lavet lidt af det, der skal laves. Men shit, mand. Den lille dame her har en vilje af stål og en tro på egne evner, som vi alle bør misunde. Derfor giver det konflikter, når jeg takker nej til, at hun må krydre maden eller ‘brække æg’ direkte ned i dejen.

   Podcasten ser virkelig god ud. Tak for dén anbefaling.

 12. 😳jamen for 🤬da! Havde ( heldigvis) hverken set eller hørt om Dennis K udfald på insta. Det er simpelthen så dumt, at det næsten er ærgerligt, det kan hidse mig op….
  Til gengæld stort for “ billedet” af Frida igang med søgning👌

  1. Jamen, ikke!? Man fristes til at sige, at man ikke skal have insta, hvis man ikke har bedre impulskontrol end det.

 13. Jeg troede simpelthen, at det var løgn, det med Dennis Knudsen. Fatter ikke at man kan være så tonedøv og så ubehagelig i et opslag. Bliver virkelig bekymret over, hvor mange mænd der mon er enige, sådan inderst inde. Der er stadig nok at lave for feministerne…

  Og så til podcasts! Er du til samtale pods? For så er The Adam Buxton Podcast fantastisk, især afsnittene med kvindelige komikere.

  1. Jeg har hentet et afsnit med en kvindelig komiker, og glæder mig til at høre det.

   For mig er det faktisk også det mest beskæmmende; at det her opslag giver et virkelig godt bud på, hvorfor hele meetoo kampen bliver nærmest umulig at vinde. For den er et kig ind i, hvordan jeg tror, at virkelig mange mænd desværre stadig tænker. (Ikke lige det med, at man kan gøres homo af hysteriske kvinder, hvilket næsten er lidt flat-eather-agtigt, men resten). For så er der fandme lang vej igen, og det er næsten ikke til at holde ud at tænke på, at mange mænd så muligvis bare lærer at sige de rigtige ting, men stadig inderst inde har holdninger som Dennis’. For hvordan får vi så øje på dem? Og løst problemet?

 14. Ift at komme igennem plejeprodikterne så de hormonforstyrrende, allergi- og kræftfremkaldende samt miljøbelastende stoffer kan blive luget ud kan jeg anbefale at bruge appen “kemi-luppen”. Det er forbrugerrådet Tænk, der står bag, og den er super nem at anvende. Man scanner stregkoden på sit produkt (eller søger det frem) og kan så se en bedømmelse opdelt i kategorier. De er velbeskrevet og gør det nemt at selv at vælge til og fra.
  Det gør opgaven meget lettere.

  og tak i øvrigt for den god blog og et virkeligt dejligt kommentarfelt 🙂
  Mia

  1. Den er hentet – tak! Og selv tak – det er jo i høj grad læsere som dig, der er med til at bidrage til det sidste:)

 15. Hej Linda, jeg vil gerne anbefale denne podcast. Den er EKSTREM barsk, det starter med journalisten besvimer. Det er ikke fake, det er virkelighed i Danmark i det herrens år 2020. Jeg hørte den første gang, da jeg var ved at falde i søvn og fik hæslige mareridt. Så jeg kan ikke anbefale den som godnat lytning. Hør den på en solskinsdag. Og jeg er da lidt spændt på at høre hvad du synes om det (hvis du ikke kender den). Kh Mette

  https://www.dr.dk/radio/p1/baglandet/baglandet-2020-05-26

  PS der der med Dennis Knudsen har jeg slet ikke helbredet til at gå ind i lige nu.

 16. Du skal høre Mine Smukke Veninder fra DR. Den er ikke Horrible White Parents, som alle bør høre, men et afsnit inde meget fascinerende🙂

 17. Jeps – også en af dem der må fjerne hår på ydersiden..- Det troede jeg så at alle gjorde..😂
  Anbefalinger; “Alt er nu” “The Hart family” og “Det perfekte offer” – den med psykologen fra Aarhus

  1. The heart family er allerede på listen – shit, den var vild! Den anden kom jeg aldrig igang med. Måske jeg lige skulle give den et forsøg mere. Tak for anbefaling <3

 18. Her kommer et par podcastforslag:
  – “shit-town” (https://stownpodcast.org/). Et spin-off fra This American Life. Journalisten bliver kontaktet af en mand, der gerne vi lhave ham til at undersøge en mulig mordsag i en lille redneck-by i Alabama – inden podcasten er slut er der en anden der dør. Den er oprørende, sjov, sørgelig og alt muligt andet og der er så mange lag i den.
  – “The Podcast of Doom”, http://www.thepodcastofdoom.com/ historikeren David Apelzin gennemgår historiske katastrofer, hvorfor det gik så galt, hvorfor det ikke gik værre. Den er helt vildt spændende og så har han en meget behagelig stemme
  – 1,6 kilo coke https://www.dr.dk/radio/p1/radiofortaellinger/radiofortaellinger-2015-04-09 virkelig sjov, opmuntrende og rørende. Man bliver bare glad i låget af denne. Første afsnit er dog deprimerende i starten

  1. Du er den anden inden for kort tid, der anbefaler Shit-town. Den må jeg hellere få tjekket ud. Resten har jeg ikke hørt om, så tak for dem også. Glæder mig til at dykke ned:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.