I øvrigt:

*Så jeg forleden på Marketplace en kvinde, der havde en samlemappe med de små varer, man kunne få gratis i Bilka og Føtex for nogle måneder siden, til salg. Til 350 kr. Somme tider synes jeg faktisk, at vi som race fortjener at få en meteor i hovedet.

*Ved jeg godt, at Greta er både klog og dygtig, og at hun er talerør for en hel generation, og spiller en vigtig rolle ift. at sætte fokus og ansigt på klimakampen – men jeg kan. ikke. holde hende ud. 

*Var vi, apropos klimakamp, på stranden i lørdags for at samle affald, og jeg blev simpelthen så glad over, hvor lidt der var at rydde op.

*Var jeg til Høstfest med Anton i indskolingen i fredags, hvilket jeg havde imødeset med en vis spænding. Både fordi arrangementet, som er meget traditionstungt, var nyt for os begge, og fordi Anton har været *meget* lidt meddelsom omkring det. Det var f.eks. en pige fra klassen, der glædestrålende fortalte mig, at “Mig og Anton skal danse sammen!” – jeg anede ikke, at der var dans. Så jeg ankom og stillede mig op i gruppen af forældre, uden den fjerneste ide om 1) hvad der skulle ske og 2) hvordan Anton ville reagere.

Han kom ind, sang med, klappede på de rigtige taktslag og svingede sin lille dansepartner rundt, som om han aldrig havde bestilt andet. “Græder du, mor?” “Nej, nej! Jeg… hostede bare lige, haha”. Ej, men jeg hylede.

Lørdag betalte vi prisen for overtrækket på den mentale konto, og hvor han intet havde delagtiggjort mig i ift. festen, var han til gengæld helt anderledes ekspressiv i sine udmeldinger om Frida, vejret, hans tøj, maden og “DET DUMME AFFALD!!!” som han ikke gad samle op nede på “DEN RÅDNE STRAND!!”

You win some, you lose some. 

*Vil jeg gerne foreslå PepsiCo, at den næste Pepsi Max med smag, de laver, bliver Pepsi Max Kanel. (Hear me out): Næste gang, du køber bland-selv slik, så prøv at købe et par vingummi-colaer, og fortæl mig, at de ikke smager af cola OG kanel. Det gør de! Og det er godt! 

*Er der simpelthen så meget, jeg ville ønske, jeg interesserede mig ægte for. Jeg nævner i flæng: Brexit, Venstre og deres interne opgør, den potentielle rigsretssag mod Trump og jagten på rigmændene, der har trukket milliarder ud af dk. Men min opmærksomhed glider af på emnerne, som var de våde, mosbegroede sten, og så sent som i morges tog jeg mig selv i at tænke: Kan DR ikke bare lave sådan en bulletpoint-artikel om de vigtigste punkter, jeg kan læse? Jeg er nu officielt en del af problemet. 

*Har jeg den sidste måneds tid været i gang med flere af de blogs, I anbefalede i det her indlæg, og der er et par stykker, jeg gerne vil fremhæve:

Æselsperspektiv

Velskrevet og vedkommende, og så er Johanne en af de bloggere, der formår at skrive personligt, og samtidig indflette aktuelle begivenheder fra verden omkring os.

Plantesmilet

Om kolonihaver, livet, børn, bæredygtighed og alt det, der ligger ind i mellem. 

Tiefental

En blog om at finde det meningsfyldte liv, og det her indlæg er noget af det bedste, jeg nogensinde har læst. 

Og så noget så sjældent som hele TO mandlige bloggere: 

Undtagelsestilstanden

Skæv og utrolig velskrevet. Det er svært at sætte præcise ord på, hvad bloggen egentlig handler om, men den smager lidt af Jan Sonnergaard og Kafka, samtidig med, at den er både nem at læse og at blive fanget af.

Den gode opdragelse

Jesper, som står bag denne blog, har jeg skrevet med bag om bloggen, og han er et af de mennesker, man bare helt instinktivt godt kan lide. Han blogger hver fredag, og siger selv, at det overliggende tema er jagten på den gode opdragelse; min oplevelse som menig læser er dog, at det, han skriver trækker tråde til noget, der er meget mere overordnet end bare opdragelse af vores børn; måske er en form for reflektion over, hvad der skaber det gode menneske? Det lyder tungt, men det er det overhovedet ikke. Det er sjovt, velskrevet og skævt, og så har jeg lovet ham at sige, at han meget gerne vil have input til, hvad blogdamer er særlig interesserede i at høre en mandlig bloggers take på. Den er hermed givet videre.

*Er vi igennem september om 5 dage, og det har jeg det sådan her med:

Published by

21 Replies to “I øvrigt:

 1. Hvis du tilmelder dig New York Times’ nyhedsbrev, så sender de hver morgen en meget kort mail med nogle bulletpoints over de vigtigste ting, der er sket siden sidst. Du får nok ikke så mange nyheder om Venstres interne opgør, men ellers er det en overraskende fin (og gratis) service!

 2. Download DR’s app; der kan du få dagens fem vigtigste historier kort fortalt 😉
  Udover at det ligger som menupunkt i appen, kan du også vælge at få det som notifikation. Enten flere gange om dagen eller bare om aftenen.

 3. What! Jeg har jo også for 350kr føtex-skrald liggende (mere eller mindre over alt i huset). Det må jeg da have på marketplace med det samme kachiiiing
  Jeg elsker cola-vingummier og hader kanel, så nu ved jeg ikke om jeg tør spise sådan en igen. Du fu*ker med mit verdensbillede (eller måske bare selvbillede…)

  1. Måske er det kun nogle af dem..? backcrawling-smiley

   Og ja – det er da bare at komme igang. Efter en solid oprydning på børneværelset, er det tæt på, at bilen kan betales ud. (Hvad er der GALT med folk!?!)

 4. Hvor er jeg enig i din kommentar om Greta Thunberg! Det er som om, patos er gået lidt for vidt. Al respekt for den sag, hun har fået mobiliseret, men jeg får røde knopper af den måde, hun udtaler sig på. Vi løser netop ikke en skid med panik.

  1. #småbørnsskadet

   Linda, jeg troede du var træt af Gurli Gris… som hedder Greta Gris herovre i det svenske. Måtte scrolle hele vejen op og genlæse dit punkt og føler mig nu bare jævnt latterlig, for jeg ved vitterlig ikke hvad Gurli Gris skulle have med klimakampen at gøre. Jarh. Jeg skal vist også lige have lagt en indsats i dét med at følge med i voksenverdenen. Og have lavet noget stærkere kaffe.

   1. @B: Det giver mig lidt vibes henad de følelsesladede debatter, der kører på diverse medier, hvor der argumenteres ud fra følelser, og hvor Sandheden er det, der FØLES rigtigt.

    Jeg er jo – helt indlysende – enig i den grundlæggende problemstilling, men kan vi ikke også være enige om, at det trods alt må give bare et par point med noget relevant uddannelse og erfaring med arbejde på området?

    Og @kristina, hvor ER det sjovt! Skål i espresso!

 5. Jeg er helt ude af proportioner stolt over at blive nævnt her. Tak. Snif! Og så har jeg heeeelt med vilje aldrig afspillet et klip med Greta. Fordi … Det tror jeg ikke jeg skal …

 6. Greta er jo fuldstændig enig i, at det ikke er hende, vi skal lytte til, men eksperterne på området. Men et eller andet sted er Greta lettere at både at lytte til og til at affeje. Hun er jo bare et barn med en diagnose.
  Jeg tror desværre også, at det er derfor flere politikkere omfavner hende. De tør ikke selv handle på den viden, der er. Det koster vælgere, så de venter, indtil det er for sent. Jeg så et kort i det tyske ministerium for miljø osv. det viste at Danmark og Nordtyskland var forsvundet om 20 – 30 år, bortset fra lidt øer omkring Harzen. Det var skræmmende.

  1. Jeg vil gerne medgive, at hun ene kvinde har gjort meget for at rette opmærksomheden på det her område, og med garanti også har fået nogen engageret, som ikke tidligere var det, og for det skal hun have tak.

   Det, jeg har svært ved at rumme ift. hende er, at hele set-up’et får et islæt af teater for mig.

   Jeg har det, sådan helt lavpraktisk, ualmindelig stramt med, at hun råber andre mennesker ind i ansigtet, uagtet, at hendes budskab er fornuftigt. Jeg ville have det på samme måde, hvis et 17-årigt engageret medlem af patientforeningen deltog i et WHO arrangement og råbte ad læger og sundhedsministre. Jeg synes, det bliver uværdigt, ukonstruktivt og egentlig også ufint, fordi modtagerne er bundet på hænder og fødder. Du kan jo ikke, sådan for alvor, pille hende fra hinanden uden at komme til at ligne et kæmpe røvhul, fordi hun dels er meget ung og dels har en diagnose.

   Jeg så godt kortet, og det giver mig åndenød. Vi har travlt.

 7. Jeg så for første gang en video med Greta forleden – den der video fra FN. Det skulle jeg ikke have gjort. Optagetheden af hende som person og symbol er imo endnu en grund til at vi som race burde få en meteor i hovedet, selvom det med meteoren selvfølgelig kan blive ret ligegyldigt når nu ingen er villige til at gøre noget for at vende kursen væk fra klimaafgrunden med reel handling. Hun er en velbegavet 16-årig pige, som klart har noget på hjerte, men hvorfor fanden er der ikke nogen, der vil lytte til dem, der VED noget om hvad der skal gøres og så faktisk også GØR noget?? Det er igen følelserne der bestemmer og hvis jeg (jeg kigger på jer, Kina, USA og Canada!) ikke føler, at det er rigtigt at skære ned for forbruget af fossile brændstoffer, jamen så lader vi bare være. Der kommer jo også et valg, og man skulle endelig ikke risikere at støde nogen potentielle vælgere. Og så skal I ikke få mig startet op på Mette Frederiksens tiltag om 50 øres afgift på plastikposer – STOP dig selv, altså! Er det virkelig ambitionsniveauet? Hvornår kommer der en ordentlig, ansvarlig regering/EU/FN som tør GØRE NOGET??

  Nå, men det var så torsdagens klimapolitiske frustrationer hældt ud i mit tastatur og ned på dit kommentarfelt. Jeg beklager.

  Tillykke med høstfestarrangement. Mindre tillykke med lørdagens udbrud. Jeg glæder mig til den dag, hvor mine børn har tilstrækkeligt med mentalt overskud til at nedsmeltninger ikke er en del af vores dagligdag.

  1. Jamen, jeg står egentlig bare her og klapper, Astrid, for hørt! og ja! og amen!

   Det er idiotisk. Jeg sad forleden og tænkte, at tiden er moden til at nedlægge folketinget og bare sige, at ingen har regeringsmagten og ingen er i opposition. Der skal bare hele tiden være X antal mennesker, der målrettet og langsigtet arbejder for, at vores børnebørn også kan være her. For de der 4 år, det hele er lagt an på nu, både her og i USA; det smadrer alt. Forbyd de skide fly, med meget få undtagelser. Hæv de fucking afgifter, så vi bliver tvunget til at tænke alternativt ift. transport. Det KOMMER til at gøre ondt, og der er bare ikke nogen vej omkring det.

   Må vi godt drikke vin, selvom det bare er torsdag? For det er ikke fordi, jeg har lyst, Astrid, MEN JEG TRÆNGER!!

   1. JA, VI MÅ!!! SKÅL!

    Og om få år er der sikkert heller ikke mere vin tilbage i verden, så det er om at nyde det. Måske skal vi lave et firma med kunstigt fremstillet vin, som smager som den ægte vare? Og kaffe og chokolade? For det får vi sgu brug for når verden braser sammen om ørerne på os. Vi bliver så rige at vi kan flyve jorden rundt på et no emission fly og leve det søde liv med nannies til enhver lejlighed.

    I dag, hvor mellemsten* blev seks, havde vi første nedsmeltning klokken 07:03 om morgenen, hvor 8-årige storebror brændte sammen over at han ikke måtte spise mens der blev sunget fødselsdagssang. Det fortsatte i nogenlunde samme dur hele eftermiddagen og nu overvejer jeg at blive Jehovas vidne med det ene formål at slippe for nogensinde at fejre fødselsdage igen. Det hjælper ikke, at drengene er født med fire dages mellemrum og om 1 1/2 uger det min fødselsdag, så det er simpelthen for mange forventninger og “husk nu, at det ikke er DIN fødselsdag i dag” og i virkeligheden vil jeg bare gerne lægge mig ned under dynen og sove til maj måned. Hvidvin it is! Skål!!

    *iPhone vil virkelig gerne rette det til Mellemøsten. Dækker sgu meget godt alle tre børn sådan set. 🤯🤯🤯

    1. Jeg fnøs kaffe (who am I kidding? Vin) ud på min skærm. Hold kæft, hvor er der det sjovt, det der!

     Her har vi i dag haft kollektive nedbrud over:

     At man ikke må have badedragt på i børnehave
     At der er skolepligt i Danmark
     At køleskabet ikke kan stå kronisk åbent, så man hele tiden lige kan gå forbi det og kigge ind. Som man jo gør.
     At der skal sættes en gryde over med vand, før man kan putte ris i. (Seriøst: Hvad er alternativet? At lægge dem på kogepladen?)
     At man ikke må tegne hinanden i ansigtet med tusch.
     At vi ikke kunne køre på stranden (da barnet var lagt i seng)
     At tandbørsten “gør ondt på kinden”

     plus de 3232838 andre ting, ingen af bøgerne nogensinde nævnte heller.

     Skål.

     1. Men Linda, der er jo ikke skolepligt – der er undervisningspligt! Så du tager bare Anton ud af skolen og homeschooler ham iført badetøj (måske bare Frida iført badetøj), på stranden med køleskabet stående åbent. Så laver I bodypaint i formning (helt ærligt: Billedkunst!?! Så dygtige er mine børn ikke) og i Hjemkundskab brænder I ris af på komfuret og så dropper I bare tandbørstning. Easy as that! Den direkte vej til glade børn.

      FÅK altså, nogle gange er det op ad bakke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.