Hvor er direct marketing, når vi skal bruge det?

Kender I de undervisere, der skælder de tilstedeværende studerende ud, når auditoriet kun er halvfyldt? Selvom vi godt ved, at der kunne sidde en enkelt eller to på rækkerne, som overvejede at blive under dynen, da uret ringede, eller som måske endda var en af dem, der gjorde det sidste fredag, virker det alligevel lidt urimeligt, at man skal have verbale tæsk, når man nu ER kommet.

Samme fornemmelse af ”Hey! Sig det sgu da til DEM!” vækker den nye rygestop-kampagne i mig. Rygere er tilsyneladende ikke bange for at dø, så efter at have opgivet at skræmme nikotintrangen ud af kroppen på dem med ildevarslende budskaber på cigaretpakkerne, er Sundhedsstyrelsen nu gået skridtet videre og har lavet en kampagne, der er så klam, at man nærmest mister lysten til at leve, når man ser den. Hvilket selvfølgelig også eliminerer trangen til at ryge, men alligevel; jeg er stadig sur over, at det også skal gå ud over os, der ikke forpester vores lunger og omgivelser med ildelugtende, toksisk affald.

Da Blogsbjerg har faste læsere i 10 forskellige lande, fordelt på 3 kontinenter (JA! Jeg konsulterede et atlas. Og hvad så!?), og nogen derfor ikke aner, hvad jeg snakker om, lægger jeg her som en slags ondskabsfuld læserservice linket til kampagnen:

Adforhelvede! (Klik på det lille tv foroven)

Advarsel: Klik IKKE på linket, hvis du lige har spist. Eller planlægger at spise snart. Eller nogensinde igen.

Published by

5 Replies to “Hvor er direct marketing, når vi skal bruge det?

 1. … men Linda. Hvis nu vi nu sagde, at kampagnen virkede bare lidt… (og jeg har røget to cigaretter siden jeg så den fedtede kranspulsåre i torsdags)… var det så ikke noget, vi kunne være sammen om at overleve at kigge på? Jeg får også seriøs kvalme af at kigge på en, der er på løbetur i støvregnen en lørdag aften, når jeg er på vej i byen for at pleje min livskvalitet – men jeg tænker, at selv om hun nok er ensom og deprimeret, så har hun i det mindste et sundt legeme. Og så kan jeg godt synke det galde, jeg lige kastede lidt op i min mund, mens jeg steg ind i taxaen.

 2. Jeg tror desværre ikke længere at det er nok "bare" at skrive på pakkerne "Du kommer til at lide en langsom og smertefuld død hvis du ryger OG du kommer til at ligne Gravballemanden når du er 30" længere. Vi lever i et samfund hvor vi bliver bombarderet med billeder og som konsekvens heraf har det skrevne ord ikke en så hårdtslående virkning længere. Jeg synes også kampagnen er tripel op på klamhed, men tror det er det der skal til desværre.
  Så må vi ikke rygende helgener bare glæde od over at vores inderside ikke ser så klam ud..

 3. K: Der grinede jeg så højt, at jeg selv blev helt forskrækket.

  Info/RG: Jeg mener helt ærligt ikke, at det er statens rolle at tænke for os. Der er ingen i dagens Danmark, der ikke kender konsekvenserne af at ryge, så hvis man vælger at tænde smøgen, har man også valgt konsekvenserne. Jeg er med på, at det samfundsøkonomisk er billigere at forebygge end at helbrede, men jeg mener stadig, at det er med til at skabe en nation af idioter, hvis vi insisterer på, at nogen skal løfte ansvaret for vores egne valg af vore skuldre og tænke for os.

  Det her er bare endnu en skridt på vejen mod at kunne lægge sag an mod producenten, fordi det ikke stod i manualen, at katten ikke kunne tørres i microovnen, eller for svie og smerte fordi kaffen *fucking-surprise!* viste sig at være varm.

 4. Jeg giver dig ret! Jeg synes, den reklame er så hammer-klam, at jeg bliver nødt til at holde hånden for øjnene, når den bliver vist (dog med mulighed for at sprede fingrene – den har åbenbart lidt samme effekt som trafikuheld; man vil ikke kigge, men alligevel kigger man – lidt).
  Jeg ryger ikke (og har ikke planer om at begynde)- og synes det er allerhulans belastende, at jeg skal se på den (skældte-smældte udover det så sent som i går – nu er kampagnen nemlig også at finde som plakater ude i byen. Juhu – ad helvede til)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.