Hvis man lige havde lyst til at vide 85 fuldstændigt tilfældige ting om mig (migmigmig!)

1. Jeg stiller store krav til min omverden. Men større krav til mig selv.

2. Synes ikke, at kammerjunkere rigtigt tæller som småkager.

3. – og er holdt op med at købe koldskål som undskyldning. (Hvem prøver jeg at narre?)

4. Synes at cappuccino og latte smager ens.

5. Jeg er mest bange for at lave den type fejl, hvor folk bagefter tager sig til hovedet og opgivende
siger, at ”det kunne du jo have sagt dig selv!”

6. Respekt er vigtig for mig. Jeg reagerer unaturlig voldsomt, hvis folk ikke respekterer mig.

7. Spekulerer på, hvor fugle flyver hen, når de dør. Når man ser på antallet af levende fugle i træerne, så kan det ikke passe, at man ikke ser flere ligge rundt omkring.

8. Undrer mig meget over, at når jeg siger, at jeg ikke kan lide lam, så er svaret altid: ”det er fordi du ikke har smagt det, som jeg laver det”. 

9. Synes, at det er skide tarveligt, at man må lyve så meget i reklamer.

10. Har aldrig købt noget i TV-shop.

11. Har holdt foredrag om Billedetelefontolkning i England på Den Internationale Tegnsprogstolkekonference.

12. Har været så heartbroken, at det føltes som om jeg fik stød i alle mine nerveender på én gang.

13. Kan være meget hård.

14. Elsker, når folk husker noget jeg har fortalt dem.

15. Bliver gal, når nogen tager æren for andres arbejde.

16. Hvis jeg skulle leve mit liv i en bog, skulle det være Harry Potter.

17. Prøver altid at huske, at jeg er et meget heldigt menneske, som har folk omkring mig, som jeg holder af, et job jeg er glad for, får penge for en af mine største interesser, at jeg og folk omkring mig er sunde og raske, at jeg ikke mangler noget, efter mange års hård kamp er endt med at elske mig selv – fejl og mangler inklusive – og at eksistentiel undren er et tegn på overskud.

18. Jeg synes, at fødder er ulækre. Og folk må helst ikke røre ved mine.

19. Elsker at komme hjem om aftenen og drikke et glas rødvin. Føles ekstravagant.

20. Synes, at jeg har en lidt skizofren personlighed: Drengepige/prinsessetøset, hidsig/tålmodig,
klog/ubegavet, emotionel/pragmatisk, tolerant/fascistoid. Det er som om der aldrig er en blød mellemvariant med mig.

21. Er nødt til at indrømme, at jeg altid bliver lidt stødt, når jeg opdager, at regler også gælder for mig.

22. Ville sådan ønske, at jeg kunne synge.

23. Jeg havde min egen fiskestang som barn. Den var gul.

24. Jeg kan blive rørt over at se en voksen mand binde snørebånd. Jeg kan ikke forklare hvorfor.

25. Jeg synes, at det er lavt, når folk med magt bruger den unødvendigt.

26. Jeg er ikke god til at vente længe på ting.

27. Jeg er derimod meget dygtig til at komme løbende med 100 km. i timen og råbe ”Hit med alting, nu!”

28. Der er ikke noget, jeg er så dårlig til som at kaste/gribe.

29.  – det skulle lige være geografi.

30. Jeg taler ikke altid så pænt.

31. Jeg kommer somme tider til at have så meget facade på, at andre tror, at jeg er urørlig.

32. Er meget dårlig til at økonomisere min energi. Jeg kamikaze-spæner gennem dagen, og lige pludselig løber jeg tør. Og går ned i flammer.

33. Jeg ville ønske, at jeg var bedre til at vise sårbarhed og frygt.

34. Jeg får ondt bag ved mine ører, når jeg griner rigtig meget.

35. Jeg har slået hul i hovedet på et tv i fitnessdk, fordi jeg havde travlt med at spille cool overfor en meget pæn mand, som jeg senere fandt ud af spillede håndbold på højt plan.

36. Min yndlingstøjhund som barn hed Lemming. Ikke Flemming. Lemming. Uden F.

37. Jeg kan somme tider blive helt ærgerlig over ikke at have fået mulighed for at leve i tidligere årtier eller være født i andre lande. (Er det normalt?)

38. Jeg bliver ind imellem opfattet som højrøvet, fordi jeg ved, hvad jeg er god til. Folk glemmer, at den modsatte side af dén mønt er, at jeg også er helt på det rene med, hvad jeg er dårlig til.

39. Min første plade var Mel & Kim ”FLM”

40. Mit primære problem med at spise sild er, at jeg er helt overbevist om, at sådan føles det at tygge i menneskekød.

41. Da jeg var mindre, ville jeg gerne være jagerpilot.

42. Når jeg kigger i køleskabet og på min bankbog, undrer jeg mig over, hvordan det er lykkedes mig at blive 37, uden at lære at være voksen.

43. Hvis jeg skulle tage en plade med på en øde ø, så ville jeg vælge Pink Floyd’s The Pulse.

44. Jeg gad rigtig godt bruge et par måneder på at køre USA tynd med Anton ved min side.

45. Jeg elsker at bo i et land med årstider. Superpraktisk, at når man er ved at have fået nok af en årstid, så er der en anden lige rundt hjørnet.

46. Tror på, at lykke ikke er en tilstand man opnår, men en følelse, der opstår ind imellem. F.eks. når sne ligner diamanter, når man sidder i sin seng om morgenen med fornemmelsen af, at det nok skal gå alt sammen, når Anton snorker, når folk uventet strækker sig for at hjælpe, og når man virkelig elsker nogen og pludselig kan mærke det i hele kroppen.

47. Jeg synes, at en tegning virker ufærdig, hvis der ikke er gult på den.

48. Jeg betegner stilmæssigt mig selv som Pyntesyg Minimalist.

49. Jeg er de små hvide løgnes sidste fortaler. Jeg går ikke ind for sandhed for en enhver pris.

50. Jeg er blevet slået to gange. Den ene gang af en tilfældig fyr i byen, den anden gang af en jeg spillede badminton med, som jeg havde dasket til med min ketcher og ved et uheld ramte i øjet.

51. Jeg synes ikke, at latino fyre er lækre.

52. Bare tæer på gaden er vildt lowlife.

53. Jeg er sprognazist. (Undtaget denne regel er naturligvis undertegnede, jvf. # 21).

54. Den huslige pligt jeg hader aller-allermest, er at gøre badeværelse rent. (Heldigt, at det ikke er tøjvask, med de mængder vi producerer).

55. Jeg er panisk ræd for at Anton får lus. Jeg tror, helt oprigtigt, at jeg enten vil dø af væmmelse eller komme til at gøre noget uoverlagt, som at rage alt hans hår af, mens jeg laver små hysteriske hop på stedet og råber ”AD!!AD!!AD!!”.

56. Jeg ved godt inderst inde, at de mennesker jeg siger, at jeg ikke bryder mig om, ofte er nogen, hvis anerkendelse jeg gerne vil have, men ikke får.

57. Jeg kan ikke finde ud af at danse med mænd. (Ja ja, Freud.. Kontrol-issue, I know)

58. På Skanderborg festival et år, øvede jeg mig så meget i at pifte, at jeg havde et sår på tungen, da jeg kom hjem.

59. Jeg elsker ketchup.

60. Jeg har spillet badminton, danset jazzballet og stepdans, gået til gymnastik, selvforsvar, kickboxing, spring og spillet saxofon.

61. Jeg har fået fjernet polypper, ikke bare én, men to gange.

62. Jeg ville ønske, at jeg var mere mystisk og graciøs.

63. Jeg elsker lyden af regnvejr.

64. Jeg savner Aarhus, så man næsten ikke forstår det.

65. Jeg synes, at folk som slår deres børn skulle skamme sig meget og længe.

66. Jeg savner en kæreste. Nogen gange.

67. Jeg har net-datet to gange. Er stadig single…

68. Jeg gider ikke folk, der ligger på hjul af mig, når jeg cykler. Har engang bremset hårdt op, så ham der lå på min bagagebærer kørte ind i mig, hvorefter jeg vendte mig om, og hvæsede ind i hovedet af ham, at hvis ikke han kunne cykle selv, så synes jeg fandme, at han skulle tage bussen.

69. Folk, som kommer cyklende med et brev på bagagebæreren, rører mig. Der er noget barnlig uskyld over det billede.

70. Når jeg ser virkelig kiksede mennesker i byen om aftenen, så kan jeg få helt ondt i hjertet ved tanken om, hvordan de har stået foran spejlet og gjort sig umage –og nu står de dér, og føler sig forkerte og nidstirrede.

71. Jeg har været i praktik som murer.

72. Jeg er ikke bange for tandlæger, at flyve eller andre typiske ting.

73. Jeg gider ikke rigtigt den fase, hvor man skal sætte sig ind i ting. Vil gerne bare kunne bruge computeren/telefonen/programmet NU.

74. Af underlige talenter kan nævnes: At kunne hæve mit ene øjenbryn uden at det andet rokker sig, jeg kan rokke med ørerne og næsen samtidig (tak bedstefar) og at vide hvad klokken er, med at kvarters fejlmargen, efter en hel dag uden ur.

75. Sommetider rotter det sarkastiske center i min hjerne sig sammen med min mund og laver en overhaling indenom på min høflighed.

76. Jeg elsker at køre bil.

77. Jeg er farveautist i forhold til min påklædning. Der må ikke være flere forskellige farver; kun basisfarven (jeans/sort/hvid) og én farve. Øreringe og neglelak tæller også.

78. Den værste følelse i verden er at føle sig til grin.

79. Kaffe er undervurderet.

80. Jeg har en uvane med at lave mimik til mine tanker. Virker underligt, når man er alene og direkte sært, når man går rundt ude i verden.

81. Jeg har for mange, mange år siden været hos en clairvoyant, som sagde, at jeg ville miste kontakten med en del af mine bedste veninder. Til gengæld ville jeg få to nye, som jeg ville møde gennem en fælles interesse…

82. Jeg forstår ikke kvinder, som gider hidse sig op over opslåede toiletbrætter.

83. Jeg kunne godt tænke mig én tatovering mere, men får det ikke, fordi jeg synes, at for mange tatoveringer får én til at se ud som om, man hører Big Fat Snake.

84. Jeg kan nogle gange blive helt slap i leddene ved tanken om, at jeg er det voksne menneske, Anton er blevet udstyret med, som skal beskytte ham mod resten af verden.

85. – indtil jeg kommer i tanke om en samtale, jeg har haft med noget sundhedspersonale, som jeg ikke var helt enig med, hvor sætningen: “for jeg vil gerne gøre MEGET klart, at I skal forbi mig for at nå frem til Anton!” flød helt natuligt ud af min mund. Måske det nok skal gå alligevel?

Published by

22 Replies to “Hvis man lige havde lyst til at vide 85 fuldstændigt tilfældige ting om mig (migmigmig!)

 1. Der er 85 🙂
  Og jeg læste dem hver og én, og tænkte at dig gad jeg fandme godt drikke en kop rødvin med. Er stor fan at mennesker med realistisk selvindsigt, og det er man aldrig i tvivl om, at du har. Sammen med charme, selvtillid og lækkert hår. Hæ.

 2. Åh, nr. 82. Jeg forstår det simpelthen heller ikke. Hvornår har de kvinder sidst slået toiletbrættet op efter sig, når de er på besøg hos en mand? Og hvornår var det egentlig lige, at kvinder fik monopol på det skide toiletbræt? Det er jo ikke fordi toilet-projektet er super hygiejnisk i forvejen og de vasker (forhåbentlig) hænder bagefter alligevel!

 3. Jeg er sgu også begyndt at lave mimik til mine tanker. Totalt mærkeligt og virkelig skør vane 😉

  Og så havde jeg også en gul fiskestang som barn. Og selvfølgelig kan jeg nikke genkendende til endnu flere punkter på listen!

 4. Sjovt, men i mine forestillinger, så havde du ingen tatoveringer. Måske fordi vi er jævnaldrende, og jeg egentligt har meget få i omgangskredsen med tatoveringer. Hvor mange har du – og hvad forestiller de?

 5. Det er decideret skræmmende hvor meget vi to tilsyneladende ligner hinanden!!!
  På en måde håber jeg derfor, at vi aldrig kommer til at mødes for to af samme konstellation kunne man godt frygte er brandfarlige… 😉

  Mrn jeg er faktisk lykkelig for at jeg ikke er den eneste, der har den der med mimikken. Hold kæft, jeg ser åndssvag ud, når jeg går med hunden! Og kører bil. Og cykler. For slet ikke at tale om, at sidde alene på en cafe.. 😉

 6. Toiletbrætter. Siges som det skrives. Ligesom skærebrætter og surfbrætter.

  Bonusinfo: Når et bræt bare er en planke af træ, hedder den brædder i flertal. Men også kun der.

 7. Kan mærke, jeg godt kan lide dig, selvom jeg jo ikke kender dig. Der er så mange af de her punkter, jeg kan genkende mig selv i.

  Nej, nummer 37 er slet ikke mærkeligt! Siger jeg tit til mig selv!

  Latino-fyre er super sleske, tag det fra en, der har været der. Det er et t-shirt-slogan værdigt, been there, done that. And all I got was this lousy blærebetændelse…

  Den værste følelse for mig er dog nok nærmere at blive ignoreret :S

  PS, Frk. Grammarnazi… Hvis man ikke orker at slå et ord op for at se, hvordan det staves, når man er i tvivl, så må man ikke kalde sig Grammarnazi 😉

 8. Mit Helle: Tak! Det er rettet. Og kigger du forbi Esbjerg, er der altid rødvin på kanden:)

  Cecilie: Jeg er HELT enig!

  Uglemoren: Undskyld – og så lige op til julefrokosttid. Afmagt er heller ikke god:-/

  Anne: Jeg har en lille måne og en lille sol i hver side af lysken, og 3 stjerner på oversiden af den ene fod:)

  CM: Jeg er virkelig villig til at prøve at udfordre universet over kaffe:)

  Gåsepigen: TAK!! Det er den forklaring, jeg har ledt efter ALTID. Nu er det rettet:)

  Bækby: Og lige så fantastisk at have en i sit liv, som gør:-*

  Skalotteløg: Jeg døde af grin over den med blærebetændelsen. Og du har naturligvis ret. Derfor har jeg straks (takket være Gåsepigen) rettet det, og bøjet hovedet (lidt) i skam;)

 9. Hvis man må ønske uddybning: Det der med respekt. Jeg ville elske at høre lidt om det. Jeg kan nemlig ikke komme i tanke om ret mange siutationer i mit liv, hvor jeg har tænkt, at andre ikke respekterer mig. Bevares: Oplevelserne af at blive talt ned til, fornærmet osv. er der nok at tage af, men det er det der med 'respekt', der interesserer mig.
  Og tak for den med silden. Den vil nu være min trofaste følgesvend også!
  Fantastisk læsning sådan en torsdag aften.

 10. Er enig i det hele undtagen det med toiletbrættet – jeg har ikke noget imod et opslået toiletbræt, hvis der altså er rent på kanten – og det er der sjældent. Alt for ofte sidder der rester af tis og kønshår i en uskøn forening og det synes jeg faktisk er temmelig klamt. Og så den der med når man kl 2 om natten i mørke kommer til at sætte sig, fordi man er for træt til at mærke efter om det er slået ned (ja og det gør min mand også, altså sidder ned og tisser om natten fordi han er træt, så han er heldigvis enig i behovet for nedslået sæde)… til gengæld har jeg ikke noget behov for at slå det øverste bræt ned selvom jeg egentlig synes det ser pænere ud, hvilket resulterer i at der ofte ryger diverse genstande ned i toilettet fra vores skab som hænger lige ovenover – nederen at skulle fiske i de rørte vande efter neglesaksen, men har kun mig selv at skyde skylden på….

 11. Får lyst til at kramme dig, efter at have læst alle 85 punkter (og er faktisk slet ikke sikker på at du er kramme-typen, så undskylder på forhånd) fordi du er så helt igennem sejklogindsigtsfuldfedintelligentsårbarogsindsygtmorsom på én gang og fordi nr. 85 gav mig tårer i øjnene, fordi jeg i den grad kender den følelse og reaktion

 12. Kære Linda.
  Du er helt igennem en fantastisk person 🙂
  Og det var med et smil på læberne, at jeg læste de 85 punkter. Det er som jeg husker dig.

 13. Ano: Man må gerne spørge ind:)

  Jeg tror, hvis jeg skal være helt ærlig, at jeg er lidt nærtagende på lige præcis det område med respekten. Jeg ved faktisk ikke engang hvorfor. Måske noget med en ret hård tid i folkeskolen, og en dertilhørende fornemmelse af, at den person, jeg er i dag, har kæmpet for hver eneste centimeter terræn, jeg har erhvervet mig, og en indædt overbevisning om, at jeg har ligeså meget ret til at stå der, som alle mulige andre, kombineret med et grundsyn på mennesker, som jeg er flasket op med; nemlig at ingen er mere end andre. Hvis jeg skal prøve at give et konkret eksempel, tror jeg, at jeg ville pege på mit arbejdsliv. Jeg har et par gange prøvet, at mennesker i stillinger, som man traditionelt vil betegne som ”højere” har behandlet mig som noget, der var sat i verden for at servicere dem. Det tager mig under 30 sekunder at blive så spids og kontrær, at det grænser til det pinlige. Jeg kan huske, at jeg engang hørte en historie om, at gamle Mckinney Møller havde holdt ansættelsessamtaler, hvor han i venterummet havde sat en håndfuld stole; ca. halvt så mange stole som det antal personer, han havde indkaldt. Da han kom, pegede han på de 5, der havde sat sig, og sendte dem hjem, for ”her sidder vi ikke og hænger”. Sådan noget kan jeg S.L.E.T ikke forholde mig til.

  Eller det interview, hvor Joachim bliver ved med at afbryde den journalist, der glemmer at sige ”De” til Marie. Hvis det havde været mig, ville jeg formentlig stadig have siddet i fængsel for mordforsøg.

  – som sagt: jeg udelukker ikke, at det er mig, der er en lille smule bims:) Besvarede det dit spørgsmål?

  Line: Du tager helt fejl: Jeg er typen, der krammer alle, jeg møder, så hvis vi en dag ender i samme rum, kommer du bare over:)

  Ano: Søde du. Tak for din kommentar, hvem end du er:-*

 14. Nr. 68 kender jeg rigtig godt!
  Det er en indirekte hån mod MIT tempo, som er fint og passende, når man skal befinde sig sammen med mennesker en hel dag (uden at lugte af armgas).
  Og så er det skidefarligt! (se selv, når jeg nu smækker bremsen i…)

 15. Jeg har lige brugt en uges tid på at læse hele din blog fra starten i 2007 – og kan derfor informere dig om at du faktisk også engang er blevet slået på strøget i Århus, fordi du cyklede. Skummel kommentar på en måde. Jeg glæder mig i hvert fald til at følge med fremover (:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.