Hold afstand. Der danses.

Når hele verden går på røven over et eller andet nyt, resulterer det som regel i, at jeg bliver kontrær og med vold og magt forsøger at undgå, hvad det nu end er, the fuss is about. Således var jeg i 1995 nok den sidste kvinde i verden, der læste Åndernes Magt, og jeg var ikke for fin til at blive en lille smule fornærmet på den over, at jeg faktisk syntes, den var god.

Så da hele verden sidste år blev zumbaficeret, gad jeg det allerede på forhånd ikke, og med en sjælden kombination af vilje og talent, er det lykkes mig at undgå fænomenet fuldstændigt.

Indtil i dag kl. 18.30.

For når barnemanden kan passe Anton, er svaret: ”JA TAK!” og så skal jeg sgu nok lære at elske, hvad der end er på holdplanen. Even zumba.

Så nu har jeg prøvet det, og det var en meget …. beige oplevelse. Jeg hverken hader eller elsker det, for helt ærligt: Er det ikke bare old school Jane Fonda low tilsat noget AOF salsa?

Det som dog er helt forrykt er, at ham eller hende, der har udtænkt zumba, har været i så dårlig form, at vedkommende ikke har haft luft til at cue, så en del af konceptet er (hvis der skulle sidde en enkelt læser i et mørkt hul på månen), at instruktøren ikke må sige noget, men at deltagerne bare skal lade sig opfylde af den hellige dans og følge med.

Jeg tror ikke, at jeg fornærmer nogen, når jeg siger, at det påvirker resultatet.

Og jeg må være ærlig og sige, at jeg til enhver tid foretrækker en spinningtime eller en gang combat over at ryste røv til Shakira sammen med en masse damer i bare tæer.

Eller også er jeg bare sur over, at jeg fik sidestik.

Published by

15 Replies to “Hold afstand. Der danses.

 1. Haha, min kollega prøver konstant at overtale mig til at komme med til zumba. Du gav mig lige det jeg skulle bruge til dødsstødet.
  😀
  Håber at du kan få passet Anton på mere belejlige tidspunkter i fremtiden…

 2. Hahahaha – det der Zumba er noget nogen har skabt, bare for at se om der var nogen der ville hoppe på den! Det er hverken dans – eller noget andet :oD

  Jeg kommer og holder barnet så du kan træne noget rigtigt :o)

  Lille t

 3. Efter at have været medlem af Fitnessworld i 1½ år måtte jeg også give efter for presset fra min veninde og melde mig til en latinmix time. Og jeg synes det var kanonfedt!
  Vi shakede derudaf i en time, behøvede ikke at tænke på mærkelige koreografier og højre og venstre eller hvordan vi så ud i forhold til de andre – det havde vi slet ikke tid til. Og så var vi ovenikøbet så heldige at have den cirka sejeste instruktør – vi var enige om at sku man knalde en pige en dag så måtte det godt være hende.
  Såeh, jeg skal faktisk derhen igen i morgen!

 4. Du er en sur røv, er du. Men måske det er fordi din røv ikke har været i TV Avisen som min har været? 😉
  Det er mig med liberty bukserne og den høje latter. Og måske også mig der bliver interviewet og siger; jamen dagen efter svinger numsen også når jeg går i føtex! Jep kendt for enormt kloge kommentarer!

 5. Som med al anden fitness, kommer det SÅ meget an på instruktøren!

  Jeg har prøvet fire forskellige, og det er kun den ene af dem, der virkelig kan få mig i gear – de andre: tja, det var da hyggeligt/delvist sjovt, men ikke en særlig god work-out.

  At min instruktør så er så hot, at man kunne spejle æg på ham – har bestemt ikke noget med sagen at gøre 😉

 6. Haha! Lyder som mig… Change=baaaad… 😉
  Nej, ikke altid, men hvis det bare er for forandringens skyld, som det lyder til med zumba, hot yoga og diverse andre modefænomener, så står jeg af.
  Håber du kan få klemt en spinningtime ind, DET holder!

 7. Går selv til Zumba (bare til jeg kan tage mig sammmen til at få løbet igen) og det er jeg glad for. For det første fordi min træner siger en hel del, og for det andet fordi jeg danser som en ko på stylter og det hjælper lidt på det at lære Zumba.

  Når det så er sagt, kan jeg sagtens forstå dit indlæg, da det i nogle bøger virker som noget fanatisk noget.

 8. Jeg føler mig som en kampesten, når jeg er til zumba – men kan godt se, at min motorik og rytmesans er mindst lige så god som de andre deltageres. Jeg bruger det til at få løst kroppen op efter mere hard-core træning – og det virker okay 🙂
  Men zumba har været hot i et par år nu, så der må absolut være noget nyt på vej.
  ps: Jeg hader zumba, tør bare ikke sige det, når nu så mange elsker det … 🙂

 9. Vil fandme også hellere have en spinning time med dig. Kan du ikke flytte til Kbh og starte herovre? Jooo det kan du da! Eller hvad med at lave en spinning dvd, så kan Anton sidde foran i en cykelkurv, mens du hjuler derudaf. Win-win.

 10. Åh gud, hende Ninka kan da også møve sig ind alle steder!

  Havde faktisk undret mig over, at flere af instruktørerne ikke siger noget … mystisk. De fleste ved mig er altså begyndt at sige noget alligevel;)

  Er enig i, at det er et topirriterende navn, og jeg føler mig selv topirriterende og frelst når jeg bræger op om det, men da jeg har samme problemer med koncentration som dig, ærede blogger, fungerer det fint for mig: min hjerne er konstant beskræftiget me at flytte måsen til højre, hoften til venstre, dreje rundt, og vifte med armene til at beklage sig over, at den keder sig. Hjerne gider fx ikke spinning, selvom jeg har prøvet et par gange (eller også var det fordi jeg fik ondt i røven …)

 11. Hørt!

  Jeg kan så ligesågodt indrømme her, at jeg hader zumba. Jeg fatter simpelthen ikke, hvorfor det nu skulle være så godt (og ja, jeg har prøvet det). Det virker mest af alt som en god undskyldning for at bruge minimum af energi i træningscentret – samtidig med at man ser relativt piget ud (adr bwadr).

  Så hellere banke en masse energi af til spinn… ahem … indendørs cykling (eller hvad vi nu må kalde det). Heck, selv stripfitness giver mere mening – der lærer man i det mindste på den hårde måde om de muskler, man aldrig bruger undtagen til sexede moves.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.