Her går det skidt, send flere penge.

De sidste par dage har fagbevægelsen sendt mig en hel del elektroniske invitationer til dagens protestmøde mod regeringens spareplan, og i eftermiddag, da jeg cyklede igennem byen, kunne jeg på stiftens lysavis læse, at ’mange bilister dagen igennem har sympati-dyttet’, når de har passeret demonstranterne.

Hvilket vel er nogenlunde ligeså indsatskrævende og effektivt som at trykke ’Like’ på FB.

Jeg bevæger mig nu ud på den glatte politiske is, hvor bloggere jævnligt får tæsk, fordi der altid er nogen derude, der ved mere om emnet, end man selv gør, eller fordi folk bare synes, at man er pladderhumanist og/eller nazistisk racist.

Jeg kan sagtens se, at det er røv og nøgler at være en af dem, der bliver ramt af regeringens spareplan – det kan jeg virkelig godt – men samtidig kan jeg ikke lade være med at tænke på, om ikke ramaskrig og massive protester skyldes, at vi denne gang enten alle sammen bliver ramt, eller kender nogen, der gør det.

Så længe nedskæringer er noget, der foregår på små sygehuse i vestjylland, eller noget, der rammer døve, blinde og andre minoriteter, jeg ikke har et personligt forhold til, er det stadig for dårligt, men på samme diffuse og uvedkommende måde, som det er for dårligt, at der finder børnearbejde sted i Kina.

Jeg tror ikke, at ledige er ledige, fordi de har lyst, og jeg kan sagtens forstå, at det kan mærkes, hvis man som børnefamilie skal undvære 800 kr. om måneden. Jeg synes også, at vi skal have gratis inseminering og betalt behandling af barnløshed; specielt med tanke på de faldende ungdomsårgange. Der er desværre bare kun én kage at tage af, og den er krympet i krisen. Hvis nogen får et større stykke, bliver der mindre til de andre, og vi kan vel ikke bare ignorere, at der pludselig mangler 24 milliarder i kassen? Vi er jo ikke Island, for fanden.

Jeg ville nødigt være den, der skulle finde så mange ekstra penge i budgettet, for det kommer til at gøre ondt på dem, der skal undvære dem, lige meget hvem de er. Måske kunne det løses med 12 ekstra minutter på jobbet om dagen, måske kunne det løses, hvis alle betalte 1 % mere i skat, men vi har nu engang valgt den demokratiske model, hvor vi udpeger nogen til at træffe de upopulære beslutninger, og så synes jeg faktisk ikke rigtigt, at det kan hjælpe, at vi bliver pissesure, når de gør just det.

Heller ikke selvom det i dag gik ud over mig og ikke min nabo.

Published by

11 Replies to “Her går det skidt, send flere penge.

 1. Jeg kan ikke være mere enig. Der skal simpelthen spares, og folk burde være glade for at de kan være med at til hjælpe Danmark igennem krisen ved at få mindre, i stedet for straks at gå på barrikaderne.

 2. Jeg er helt enig med dig meeen… Er det ikke altid de samme områder som bliver ramt? (Spørger jeg meget meget forsigtigt for jeg har lidt ondt i hovedet og gider ikke have tæsk)

 3. Som en af dem, det højst sandsynligt kommer til at gå ud over, vil jeg da lige have lov til at påpege, at når du skriver:

  "men vi har nu engang valgt den demokratiske model, hvor vi udpeger nogen til at træffe de upopulære beslutninger, og så synes jeg faktisk ikke rigtigt, at det kan hjælpe, at vi bliver pissesure, når de gør just det,"

  at så vil jeg til enhver tid påberåbe mig min selvsamme demokratiske ret til at være i opposition og blive "skidesur". Jeg har fandme ikke stemt de borgerlige klaphatte ind på regeringsposten og jeg kan ikke vente, til de skrider.

 4. Flo: Jeg er også en af dem, det formentlig kommer til at gå ud over, og jeg støtter ikke den blå blok mere end du gør. Men så må Danmark jo for fanden tænke sig om, næste gang de går til urnerne.

  – Og du må selvfølgelig være lige præcis så "skidesur" som du har lyst til.

  Mvh

  Linda

 5. Det var ikke min mening at fylde kommentarfeltet med bitter, højtråbende galde, sorry, søde Linda. Men jeg bliver satme så gal. Og uden netop retten til at være i opposition, når noget føles uretfærdigt, er der intet demokrati. Naturligvis skal der spares, og naturligvis skal det gå ud over nogen. At det er børnene og de skrøbelige og de fattige giver så bare ingen mening for mig whatsoever, og jeg håber, at især DFs vælgere vil straffe dem hårdt for at løbe med på den liberale "klar dig selv"-tankegang.

 6. Jeg synes det er herligt, når folk bliver vækket fra deres voksensløvsind og faktisk tager stilling til de ting, der kommer fra Christiansborg.

  De velnærede politikere har godt af at vide, at det trods alt er repræsentativt demokrati vi har i landet. Og nu er dem de repræsenterer blevet skide sure, hvilket ikke er så godt, hvis man gerne vil blive sidddende.

 7. Jeg er en af dem der IKKE bliver ramt. Jeg mister ikke en annonceret skattelettelse i topskatten – for så meget tjener jeg ikke. Min søn er 23 og derfor berøres jeg ikke af børnecheck, barnløshed mv. – og jeg har fast arbejde. Men, jeg undrer mig over at man altid tager fra de nederste, mens man samtidig uddeler bankpakker, planlægger broer i milliardklassen og undlader at beskatte de multinationale for de penge de tjener her i DK. Eller blot noget så enkelt som at fjerne arbejdsgivernes fradragsret på sundhedsforsikringer til deres ansatte. Det er simpelthen SKÆVT! Og vel er de demokratisk valgt, men det er altså under halvdelen af landets borgere der har stemt på dem.

 8. Øj, den er svær! Jeg er enig med dig i, at mange af dem, der råber op, bare ikke er villige til at betale, mens de råber knap så højt, hvis det er andre, det går ud over. Samtidig vil jeg – som Flo – påberåbe mig retten til at demonstrere. Heldigvis lytter politikerne ofte, hvis der bliver råbt højt nok. Og jeg råber højt, for jeg er ikke enig i den politik, der føres.

  Og så er der lige den der med børnechecken… Var det ikke en idé at indtægtsregulere den for filan!? Vi har to børn, men vi har gode jobs og tjener penge nok. De penge går reelt til luksus – mens jeg har veninder, hvis unger ikke får flyverdragt, hvis de ikke får de penge! Hvorfor er det, at høj som lav skal have de penge? Det fatter jeg ikke…

  Og hvad med noget så oldnordisk som befordringsfradrag? Og hvorfor er det gratis at gå til lægen, mens det koster kassen at gå til tandlægen!?? Man kunne jo godt spænde livremmen lidt ind, så det ikke KUN er vores generation, der betaler gildet, mens vores forældre fester igennem på friværdi og mursten…

 9. Blog: Nu er det svært ud fra en enkelt sætning at vurdere, hvad du mener med at de rige skal betale. Men jeg synes at nogle mennesker glemmer, at de rige jo rent faktisk har tjent de penge, de har – og for en stor dels vedkommende er grunden til, at der er overhovedet er penge at give til dem, der er trængte på økonomien. De rige bliver også både gamle og syge, så dér går den nye plan vel ligeså meget ud over dem, som den gør over de 'fattige'?

  Til alle jer andre vil jeg sige, at I netop gør det, jeg efterlyser i denne debat: Kommer med nogle konstruktive forslag til, hvordan vi OGSÅ kunne løse problemet. Mit indlæg er et udtryk for, at jeg ind imellem savner noget indhold i debatten i stedet for en hel masse nej.

  Og bare, så jeg ved, at jeg har sagt det helt tydeligt: Jeg synes, at det er helt fint at demonstrere og jeg er all for, at oppositionen ytrer sit mishag.

  Jeg glæder mig til at se, hvad der sker til næste valg….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.