Heksen, elastikken og støvsugeren.

Ind imellem skulle man tro, at vi tilhørte et folk, der indtil for ganske nyligt havde været undertrykt af grum og ondsindet overmagt. Det ville i hvert tilfælde forklare, hvorfor der hersker en udpræget tendens til, at mage insisterer på at gøre, hvad de føler, at de har ret til. Det sjove er bare, at de fleste synes at mene, at de både må gøre, som de vil, og samtidig har krav på omverdenens forståelse for det.

Et langt stykke hen af vejen synes jeg, at det er fint, at folk er ærlige både i ord og gerning og gør, hvad de har lyst til. Det er nemmere at arbejde med, og du risikerer ikke pludselig at få et møgfald, fordi folk føler sig udnyttede over at give dig noget, som de egentlig kun vil af med, hvis de får taknemmelighed til gengæld. Men når jeg holder på min ret til at udvise en bestemt adfærd, så må jeg også acceptere, at det kan påvirke andres syn på og følelser for mig.

Hvis jeg begynder at synes, at loyalitet og kærlighed er noget selvfølgeligt, og noget jeg har krav på, uanset om jeg gør noget for det, eller om jeg bare rager til mig, så synes jeg faktisk ikke, at jeg har fortjent nogen af delene. Ingen kan lide fornemmelsen af at blive taget det for givet. Ingen gider være den sure kæreste, eller den, der bliver behandlet som et barn. Ingen gider tage imod ordrer eller tvinges til at støvsuge, når det passer den anden. Ingen gider gøre det hele selv.

De fleste af mine veninder skændes ikke med kæresten, fordi det oftest er dem, der laver mad og vasker tøj. De skændes med ham, fordi han tager for givet, at de gør det. Modsat hvad en myte, der nægter at dø ellers hævder, kender jeg ikke mange piger, der drømmer om at være bossen i forholdet. De vil hverken have en far eller en søn; de vil have en wingman.

De arbejdspladser, hvor cheferne stiller mere og mere ekstreme krav til medarbejdernes fleksibilitet og indsats uden at ville give noget den anden vej, begynder medarbejderne selv at regulere ved at sætte hælene i og pludselig kun levere, hvad der er absolut nødvendigt for at forblive ansat. To skridt frem og tre tilbage.

På kort sigt kan det virke som en god ide at prøve at øge sine resultater ved at stramme skruen en ekstra gang. På kort sigt kan det være behageligt at få masseret egoet ved at have gamle døre til at stå på klem eller lade sig servicere og varte op. I længden er det bare som oftest sådan, at hvis man hiver for meget i elastikken i den ene ende, så ender den med at sprænge i den anden.

Published by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.