15 Replies to “….Frugtpolitiet..?

 1. Et forsigtigt bud kunne være, at frugter indeholder frø eller kerner…(?)
  Frugtpolitiet tror jeg bare håndhæver loven. Den må være blevet vedtaget af en slags botanisk parlament.

 2. Jeg tror forskellen er, at frugter hænger på træerne, mens grøntsager kommer fra jorden 🙂

 3. Aero: Et godt bud, men det stiller bananer og blåbær lidt skidt, gør det ikke? Til gengæld elsker jeg Det Botaniske Parlament. Eller måske Frugtministeriet? Begge dele lyder som noget fra Harry Potter:)

  Ano: Hmmm.. Could be? Ærter falder lidt uden for kategori, men kan vi komme på flere? For ellers vil jeg gerne købe den.

  Jeg har også overvejet, om det er noget med sukkerindhold, men en avocado er en frugt, og den er ikke specielt sød.

 4. åh, googlede det også lige. Det er fandme tæt på at være den kedeligste forklaring, jeg nogensinde har læst!

  *suk*

  Hader, når virkeligheden er sådan.

 5. Det lader ikke til at Det Botaniske Parlament adskiller sig væsentligt fra andre parlamenter. Loven om frugt vs. grøntsager er tilsyneladende så løs, at den giver plads til forskellige fortolkninger. Den evige tomat-debat vil give arbejde til Frugtministeriets jurister i mange år fremover.

 6. Og lige for at smide yderligere forvirring i bunken: Jeg har engang læst at jordbær faktisk er *wait for iiiiit……..* …en NØD! Jojo. Det er de dér små hårde knopper derpå der er nødderne. Det røde vi kalder bærret er bare et velsmagende biprodukt fra naturens hånd.

  Say what??

 7. Den er god nok, jordbær er en nød, mens resten af det vi spiser ikke er andet end en opsvulmet blomsterbund – altså det sted, hvor de hvide blomsterblade har siddet fast :o)

  Hele diskussionen tager mig tilbage til botanik første år på biologistudiet på KU… Aaaahhhh the memories… En frugt har noget med frø at gøre, og om det der der omkranser frøet er hårdt eller blødt. En grøntsag kan være rødder, blade osv og har derfor ikke noget med frø at gøre…

  Kh Ida, biologen der efter botanikkurset besluttede sig for, at cellebiologi var vejen frem :o)

 8. "kulturel dessertbrug" – årh, manner, det kunne da tage nydelsen fra enhvert citronfromage.

  Ah, vent. Men i hvert fald fra mange ting.

 9. ved jeg ikke – men havde en kollega der sidste år var med familien i Californien i et KÆMPE supermarked, hvor p-pladsen på de to sider af den gigantiske bygning var opdelt med henholdsvis "Frugter" og "Grøntsager" – de holdte ved avocadoen og så var den jo nem at finde !
  Pludselig – midt i shopping-jobbet, stopper hendes mand op og udbryder med angst i stemmen " er en avocado en frugt eller en grøntsag "?. De fandt bilen igen…

  kh Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.