Det undrer mig, at jeg aldrig selv har tænkt på det.

Er i Esbjerg i disse dage, og kom af en eller anden grund til at tale med min mor om diskressionslinier. Jeg har alle dage syntes, at systemet fungerer fint alle andre steder end på apoteket. Der synes jeg så til gengæld overHOVEDET ikke, at det fungerer. Uanset hvilket apotek man kommer ind på, står syge personager og forsøger at lægge afstand til alle andre, som med garanti fejler noget, der er klammere og mere smitsomt end det, man selv er stemplet ind med. Der er INGEN, der taler sammen, og alle står bare og leger, at de ikke er tilstede. Bortset fra med ørerne, som til gengæld er ligeså store som paraboler.

Uanset hvad jeg fejler, gider jeg ikke dele det med resten af Århus. På nogen af måderne. Kan faktisk mærke, nu hvor jeg sidder her og skriver, at jeg synes, at ALT medicin fremover skal være receptpligtig, for så slipper man med at aflevere et stykke papir i stedet for det skamfulde ritual med først at skulle beskrive sine symptomer i detaljer, for derefter at høre den potentielle diagnose brølet ud i rummet af stålfarvet sundhedssandal, der synes, at ALT, der vedrører kroppen, er naturligt.

Og slutter det der? Nej. Nej nej nej. For pludselig forvandler apotekerassistenten sig til noget øverstbefalende i Stasi, der antager, at du er forklædt narkoman, der har tænkt dig at junke al hostesaften. På én gang. ”Har du brugt dette præparat før?” (Anklagende). ”Altså… ja?” ”Så du VED godt, hvordan du doserer dem?!” ”Det er Strepsil…?” ”Jaja! Men du må IKKE overskride den anbefalede daglige dosis!”

Omkrig her i samtalen fortalte min mor, at hun, når hun henter medicin til min far, er ved at gå AMOK over at blive underkastet 3. gradsforhør HVER gang. ”De kan jo se, at det er en flergangsrecept, og at det er 4. gang jeg henter?!”

Så når hun bliver betjent af en, der er særlig irriterende, beder hun altid om et glas kodymagnyl (som under INGEN omstændigheder må indtages sammen med medicinen) on the side. Bare for at se dem blive blege og slå korsets tegn for sig. ”Jeg kan sgu ikke lade være, når de står der og er så emsige”.

Hvilket for mig sætter to ting på plads:

1) De 24 glas kodi’er i skabet er ikke tegn på, at mine forældre er på vej ind i mystisk sekt, der planlægger kollektivt selvmord.

2) Jeg er HELT sikkert ikke adopteret!

Published by

11 Replies to “Det undrer mig, at jeg aldrig selv har tænkt på det.

 1. Hahaha, det minder mig om sidst jeg var på apoteket. "ZOVIR HVEM ER DET DER SKAL HAVE DEN HER MEDICIN OG ZOVIR???"

  zovir er til forkølelsessår, bedre kendt som herpes, der var gonnok en pige der fik røde ører der :o).

  Måske skal man være sadist for at arbejde på et apotek?

 2. ja det ved gud man skal, har set en stakkel begynde at græde fordi vedkommende skulle indløse recept på lykkepiller og fik beskeden DEM HER, HVAD ER DET FOR ET TIDSPUNKT AT KOMME EFTER DEM PÅ ? KL ER 17 SÅ ER DE FORLÆNGST UDSOLGT DET MÅ DU ALTSÅ REGNE MED, DE SKAL HENTES OM MORGENEN VED DU IKKE DET ? den stakkel som skulle have dem var meget tæt familie til mig og begyndte faktisk at græde og stormede ud. Jeg er meget glad for at jeg den dag idag skrev en rigtig lang og perfid klage, desværre skulle jeg nok have sendt den klage til alle mulige andre end apoteket, for det eneste resultat vi har fået er forkerte migræne piller, eller HOVSA det var godt nok udsolgt de kommer først i morgen agtig noget… så derfor bruger vi nu stort apotek i nabobyen hvor de virkelig er meget meget venlige og diskrete. Får lige nu dog ide om at gå ind på lorte apotek igen og højlydt bede om vejledning i noget til problemer for "neden :-))" eller hvad ved jeg… gid jeg turde…

 3. @ UR: I don't get it… Er det pinligt at bruge Zovir nu?
  En ting er at lortet ikke virker – i hvert fald ikke hvis man lider kronisk af sygdommen… Men ligefrem at blive flov over det??
  Jeg går ud fra, at der er tale om labial herpes (eftersom det er dén form de påstår det virker mod) og det er jo alligevel lidt svært at skjule, så…

 4. har du prøvet Løve Apoteket i Århus (vagtapoteket)? det er så lille – i hvert fald når det er delvis lukket af uden for normal åbningstid – at der skal HVISKES af såvel kunde som apoteker, hvis ikke alle skal kunne følge med i alt der siges…. og der er ALTID mange kunder…
  – Mette

 5. Åh hvor godt med en nakke-klasker til apoteket, som hører til mine arrrgghh-steder. Hvorfra jeg udvandrede forleden dag – vred og spruttende. Skranke-damen kunne fortælle, at den medicin som jeg skulle ha' (til min søn) kun var der i en anden dosering, end den der stod på recepten. Men løse det, det var umuligt – istedet sku' jeg lægge parabol-øre til hvor håbløst systemet, lægerne og i øvrigt vist også hendes apoteker-chef var. Da jeg gik efter en evighed var det stadig uden den forbistrede medicin…

 6. Min søster og jeg har tit talt om at blive apotekere. Bare for at kunne stå der og brøle "skede", "skamlæber" og "indføringshylster" med høj, klar stemme. For ja, det gør de. Hvis man fx skal bruge Canesten. Ja, det der middel mod svamp i skeden. ("JA, SKAL DU BRUGE INDFØRINGSHYLSTER? SKEDEN SKAL BEHANDLES TO GANGE DAGLIGT, OG GLEM IKKE SKAMLÆBERNE!")Aaargh!

  Og det står altså lidt Zovir med flere længder, det kan trods alt også bruges i ansigtet…

  – En Anonym Apotekerhader (som lige har opdaget, at man kan købe foromtalte produkt online, hurra!)

 7. Ha! Fandeme cool mama, du har dig dér. Hvor er det godt, altså. Må jeg huske næste gang.
  Her i byen er apotekeren… undskyld, FARMACEUTEN! – en pæn, midaldrende mand med brillen helt nede på næsen, og han er så vigtig at han sleeeet ikke kan holde ud, han skal ekspedere kunder dagligt. Sådan en flok ignoranter, der bare ikke aner, hvad det er, de indtager. Recept eller ej. Næh, du, må vi be' om Lars fra 'Årgang 0', han er sku da en rar, afslappet type, man ville kunne bede om hvadsomhelst hos, ing?

 8. Du er ikke home-free bare fordi du har recept på lortet: jeg har prøvet at få meget grafisk (og her taler jeg håndsbefægtninger og mimerværdige ansigtsudtryk) og højlydt fortalt, hvordan jeg nu skulle anvende mine receptpligtige suppositorier – ellers lad os sige, hvilken vej de skulle anvendes – pillemæssigt og legemsdelmæssigt.

  Suppositorier, hvis nogen ikke skulle vide det, kaldes også stikpiller, og ligner – ifølge apotek.dk -små torpedoer. Jeg formoder iøvrigt det er fra apotek.dk apotekfascisterne finder deres stikord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.