Det’ til dig.

Ok. Nu er vi 30+, og jeg har en ide til en sjov leg. Den hedder: ”Kom. Lad os stramme op på vores mobilvaner”.

Reglerne er simple.

1) Dem, der har en IPhone, skal holde op med at snakke om den. Nu. Ja, den er fin og smart, men fra nu af får man fortænderne slået ud med den, hvis man siger ’applikation’ eller ter sig, som var man Jehovas Vidne og telefonen Vagttårnet. (Og hvis nogen mangler mig, sidder jeg i hjørnet og prøver at se, hvad der sker, hvis jeg stopper rønnebærerne op i næsen.)

2) Når vi er i byen, hviler Lillen sig i jakkelommen, og man har tabt, hvis den vågner, fordi man har glemt at sætte den på lydløs.

3) Hvis vi venter på en ny lever, er vi undtagede af denne regel, men ellers prøver vi at være tilstede, når vi er sammen med mennesker, vi holder af. Det betyder, at vi godt kan vente en time eller to med at læse og svare på vores beskeder.

4) Som noget nyt prøver vi at læse vores sms’er, før vi sender dem. Bliver i længden rimeligt enerverende at modtage rebusser som “Eval! Gieer ikk tage depndf, hvis Svine og Pille os lommer vil astma.”

5) Og endelig er samtlige smileys tilbagekaldt fra fabrikanten. Specielt blinkesmiley er defekt og skal tages ud af rotation asap.

Vil du være med?

(Nu er spørgsmålet så bare, om der efter dette indlæg overhovedet er nogen, der stadig gider kontakte mig.)

Published by

23 Replies to “Det’ til dig.

 1. Shit, hvad gør man hvis man med glæde læser med på din blog via iPhone? Nårh ja, man lader selvfølgelig bare som ingenting… 😉

  Smil fra Anna

  PS Selvom smileys er hjemkaldt (ovenstående er helt klart en smutter – jeg sværger) håber jeg stadig vi ser den særlige variant a la *beklemt-smiley-der-forsøger-at-skjule-sin-iPhone-samtidig-med-at-den-bruges-til-at-læse-yndlingsblogs-på* i dine indlæg!!

 2. Nærvær er godt – meget nærvær er meget godt…

  Enig i,at man gerne må udvise lidt pli, når man er sammen med andre mennesker – men hvor vil jeg bare gerne have en Iphone…
  (var lige ved at skrive en smiley, men turde ikke..)

 3. Kunne rigtig godt bruge endnu en regel: Selvom det hedder en 'mobil-telefon', behøver man ikke gennemføre sært personlige samtaler i hverken bus, tog eller metro…

 4. Smileys er tilladt – i tre former.
  Den glade, den blinkende og den sure.

  Alle andre smileys er udelukket. Specielt den der xD-smiley.

  – Men jeg er også kun 16, jeg må gerne.

 5. Me love
  Har lige 'opdaget' digf for små 3 uger siden og hungrer nu efter mit daglige fix. Er du helt sikker på, at du bliver nødt til at tage på den ferie?

 6. Jeg synes godt de regler kunne bruges i min aldersgruppe også, selvom jeg kun er 18.
  Måske bortset fra den med smileyerne. Jeg synes, det er så kedeligt, at få en sms, hvor der ikke er nogle smileyer.

 7. Æhm… jeg har lige fået et firkantet apperatur fra Apple, man kan bruge til at ringe og sende sms'er med. Det skal jeg nok liiiige have ud af kroppen – men derefter er jeg HELT med!

 8. Spise frokost med min fætter i dag, og opdagede pludseligt at han sad og skrev sms'er mens han kiggede mig i øjnene. Hvad sker der lige for det? Misforstået venlighed?

  PS. Han blir snart 30.

 9. "Eval! Gieer ikk tage depndf, hvis Svine og Pille os lommer vil astma." = Fuck! Gider ikk tage derned, hvis Stine og Rikke(?) os kommer til .." Astma kan jeg virkelig ikke greje.

 10. Hulebo: Den er jeg HELT med på!

  UR: Aj, men det er så slapt, mand.

  Mette: Klog, dental beslutning….

  Anna: Jeg er glad for, at du læser med, uanset hvor du læser fra, og jeg synes også stadig, at smileys kan være gode, når man skriver til mennesker, som man ikke kender godt nok til, at man ved, om de misforstår, hvad man skriver. Bliver bare så onkelagtigt, når ALLE beskeder skal afsluttes med 😉 Og de hjemmedesignede smileys bliver jeg ved med at bruge. Noget med at moral er godt og dobbeltmoral er dobbelt så godt.

  Lisbeth: Jeg vil også gerne have en – men skal vi ikke love hinanden, at når vi får, så vil vi ikke være irriterende omkring det? (Og jeg har nu i dette kommentarfelt haft lyst til at lave smileys 17 gange. Jeg tør heller ikke.)

  Liv: Hørt!!!

  Anne/Catja: Smil I bare løs. Jeg tror, at grænsen går ved 25.

  Gitte: Jeg synes, at vi skal sige, at vi må bruge dem alle sammen, bare vi gør det modereret.

  Stine: Det er fair nok. Vi venter på dig på den anden side.

  Anne Lotte: For fanden, mand! Det er da uopdragent! Håber, at du 'kom til' at sparke ham lidt over skinnebenene, når du skulle lægge dine egne ben over kors.

  Ravn: Godt dechifreret. Astma er så langt vi når, når vi prøver at invitere folk til brucnh.

 11. Hov, anonym. Glemte at sige pænt mange tak til dig for dine søde ord. Jeg tror nok, at jeg napper ferien, men jeg lover til gengæld at blogge til blodet springer, når jeg kommer hjem (og HER ville jeg gerne slutte med en smiley….)

 12. Jeg melder mig ind i legen – er villig til at lægge Nokia tilbage i lommen, til gengæld for lidt nærvær – føles trods alt tomt at forsøge at føre en dialog hvor 50% udgøres af "Mmmm… hm?… Hva? Nååh.. mjaer"

 13. Haha! Det er god humor. Bekymrende, dog, at jeg faktisk sagtens kunne 'læse' din mærkelige sms-sætning, og derfor er jeg nødt til at være med på ideen! Bliver fandme snart 37, så det GÅR jo ikke, det der. Men har faktisk skrevet denne kommentar helt uden smileys, selvom det eddermame var svært…

 14. Uff… Okay så, here goes:

  -har ingen iPhone, men ville altså gerne…
  -har et decideret overforbrug af smileys, men skammer mig lidt over det
  -sætter altid mobilen på lydløs, UNDTAGEN når børnepasserne skal kunne få fat på mig

  -kunne aldrig drømme om at bruge ord der ender på enkelt- eller dobbelt-Z i en sms. Aldrig!
  -hader "*smiler*" og "*griner*" mere end de forbandede Z´er…

  …og kæmper h.e.l.t vildt for ikke at snige en enkelt lillebitte blinkesmiley ind her!

 15. Vil næsten være med – men holder nok aldrig op med at smile i mine beskeder.
  – og når man nu er en af dem på Iphone holdet er der sgu bare så mange fede at vælge imellem – kan endda sende en hundelort afsted hvis man vil (og hvad passer bedre hvis man er blevet spurgt hvad man synes om Big Fat Ugly??)

 16. He. Meget smukt. Jeg er enig, også i at Smileys er tilladte til potentielle misforståere. Har ligefrem hørt et forslag om, at man skal slukke sin mobil klokken ni om aftenen (engang i mellem) og være totalt til stede i sin sofa og med sin familie a la russisk forfatter. Selvom det lyder temmelig rabiat.

 17. Hvis man ikke bruger smileys, er der alt for stor mulighed for at folk misforstår det man skriver. Både på chat, på sms og på mail.

  Det er i min verden faktisk høfligt at skrive en glad-smiley, og det gør også MIG glad, når folk gør det.

  Jeg gik for et par år siden, og var i tvivl om det virkede for umodent – jeg er nemlig 30 i dag. Men efter min mand modtog en mail fra en højtstående bankmand i 40'erne – som ofte udtaler sig i TV om diverse alvorlige økonomi-emner – og den mail var FYLDT med smiley'er, er jeg blevet enig med mig selv om, at det er ok.

  Til gengæld er jeg enig i det meste andet. Dog generer det mig ikke, hvis mine veninder en gang imellem svarer på en sms når vi er sammen, bare jeg også bliver inddraget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.