Borgen

Nu har jeg set 3 afsnit af serien, som mine licenspenge går til, og jeg vil sige, at jeg er ok underholdt. Jeg ligger ikke vågen om natten og bider frustreret i dynen over, at der er en uge til næste gang, men jeg sætter pris på, at De Meget Mystiske Spøgelser fra Ørnen er udeladt, og selvom der godt nok er nogen fra Dan Taxi, der har landet en fed sponsordeal, så er serien heldigvis befriende fri for Taxa Mike og hans pretentious hair.

Man må heller ikke glemme, at de har Ulla Terkelsen med.Men når det er sagt, må jeg indrømme, at jeg får lidt stress af, at Statsministeren åbenbart skal have alting klappet i stavelser af Rådgiver Far, hvilket mit feministiske jeg (som ellers ikke gør meget væsen af sig) bliver halvsur over. Jeg mener: Man bliver vel for fanden ikke statsminister uden at kende bare lidt til de politiske rænkespil, gør man? Men det er åbenbart for stor en mundfuld for … ja, hvem, egentlig? at en kvinde skulle kunne komme helt til tops i dansk politik uden en Rigtig Mand i ryggen. Også selvom det bare er noget, vi leger.

Jeg bliver også lidt ærgerlig over, at der i gårdagens afsnit var så mange ”Se! En måge!”-hændelser, der skulle klistre handlingen sammen. Hvordan kan et kærestepar f.eks. have talt om hinandens forældre i ET HALVT ÅR, uden at vores unge helt har kaldt sin far for Papa en eneste gang? Og hvor VAR det heldigt, at Ambitiøs Journalist blev scannet i 11. uge og ikke – som ALLE andre gravide jeg kender, inklusive mig selv – i 12. uge, når hun nu – d. 01. januar, så vidt jeg lige kunne se – valgte at få lavet en abort.

Som man skal søge om at få lavet, hvis man er længere end 12 uger henne.

Og sidst, men ikke mindst: Stop nu med at forsøge at hype serien ved at lave en fiktiv avis med fiktive nyheder kommenteret af en fiktiv ekspolitiker med sin egen fiktive blog. Findes der et eneste menneske i Danmark, som i ramme alvor klikker ind på den? Gør der? For så vil jeg gerne vide hvem det er

Nå, men ELLERS synes jeg, at det er en udmærket serie….

Published by

11 Replies to “Borgen

 1. Thumbs up for en skarp analyse.

  Jeg kan altså ikke se Peter Mygind uden at tænke quick skrab, men ellers synes jeg også, Borgen er fin søndagsunderholdning.

 2. Åhhh tak. Spot on 🙂 Kan egentlig også godt lide den, altså lige bortset fra de der små ups'ere.
  Og ja, værst af alle: Abort d. 01.01 kl. ca 18??? Der er der sørme mange på arbejde!!! Og egentligt lidt længe at skulle faste 😉
  Og ham der den højre hånd, ER og bliver bare et fast medlem af Nissebanden!!!

 3. Må jeg også tilføje, at det er ret imponerende, at en kvinde der hævder at arbejde 20 timer i døgnet, har overskud til at knalde med sin mand KONSTANT.

 4. Replikkerne er jeg faktisk pænt skuffet over. De fleste er temmelig søgte, og der er bare for langt mellem guldkornene. Det politiske spil er måske heller ikke super indviklet at følge med i, jeg synes faktisk, der bliver serveret for mange detaljer… Men okay, jeg har også lige pløjet Mad Men igennem på et par uger og bør nok ikke måle ud fra en amerikansk standard… Havde bare håbet på lidt mere fra Adam Prices side, ing'!

  Hilsen Line

 5. Jeg synes det fungerer helt fint, at hun har en mandelig rådgiver. Konceptet er jo ligepræcis, at hun kun har fokus på politik og er træt af blokpolitik! Han kender spillet og spiller spillet for hende, men det er hende, der kender til politiken.

  Er stor, stor fan af serien! (Men jeg er også samfundssproglig 😉

 6. Haha, jeg tænkte også på det med "papa"!

  Ps. Det er mig, der klikker ind på den fiktive blog! Jeg synes det er sjovt på en meget nørdet medie/sprog-studerende måde, når en serie udvider og bliver mere end bare fjernsyn. Det er ligesom når man kan købe en julekalender med låger til tv-julekalenderen. Det er sjovt! Synes jeg. 🙂

 7. Blev også øjeblikkeligt irriteret, da det var Farmand, der skulle stoppe Statsminister (in spe, oven i købet kun) allerede i andet afsnit. Og lige minde hende om, hvor skabet skulle stå. Tror simpelthen ikke, at det er særligt følsomme kvinder, der kommer til tops i politik. Og jeg HAR endda ikke engang en indre feminist. Overhovedet. Men dét irriterede mig ad helvede til, ligesom det der glansbillede, Statsministerens privatliv tilsyneladende er, åbenbart aldrig flosser lidt i kanten, selvom hun er væk konstant. Men det kommer nok senere. Er godt underholdt, men helt ærligt, Adam P – du især burde vide bedre 😉

  – Signe

 8. Anne: Jeg får også lyst til at råbe "KVIK-KØKKENER!" hver gang vi er til redaktionsmøde. Danske skuespillere skal bare ikke reklamere ret meget, før de bliver deres reklamepersonligheder, vel?

  UR: Se'fø'lig! Skal du låne?:)

  Ano: Aj, men helt ÆRLIGT! Er det mænd, der skriver den eller hvad??

  PP: Takker:)

  KS: Og at man som statsminister ikke lige står op og tjekker aviserne, men bare sover længe som i enhver anden 8-16-familie.

  Line: Jeg er med dig. Vi er SKUFFEDE, Adam!

  Gitte: Han er en meget nydelig mand!

  Marianne: Og det er godt:)

  Cesilden: Nå, dér var du *hehe*

  Signe: Hørt!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.