Al begyndelse er svær?

Jeg vil så gerne tro, at det er fordi det tager lang tid at rydde op, når man skal overtage andres kontorer med dertilhørende bunker af arbejde, som man ikke nødvendigvis finder hverken logisk eller nødvendigt.

Det ville også være dejligt, hvis det viste sig, at det er fordi, jeg er en blond idiot, der falder for spin forklædt som breaking news og public service.

Eller at sidste hold fjumrede ligeså meget, men at jeg bare ikke lagde mærke til det.

Men er det ikke lidt som om, at den regering, jeg selv har været med til at stemme ind, primært består af mennesker, der har været i praktik hos kaptajnen på Costa Concordia? Og som virker oprigtigt forbavsede, hver gang det går op for dem, at verden holder både øje og øre med dem, og at det derfor kunne være en god ide at tænke, før man udtaler sig om fattige, trængselsringe og oplysninger, der fremkommer under tortur? Alternativt betale nogen for at gøre det?

Det er ved at være svært at fastholde, at det var en god ide at sætte de her mennesker i spidsen for noget som helst, synes jeg.

Men i den gode sags tjeneste vil jeg prøve at bevare optimismen og håbe, at det er fordi, de lægger an til en 3 år lang, forrygende slutspurt.

Published by

20 Replies to “Al begyndelse er svær?

 1. Måske skulle I give dem en chance på mere end et halvt år.. Prøv at komme i erindring, at den forrige regering sad 10 år og, må man sige, ikke ligefrem efterlod sig et nemt DK at overtage. Hvor er det sørgeligt, at så mange af Jer sluger råt alt hvad I kan læse og se i medierne, som elsker svine alle dem de kan komme i nærheden af til. Det var ikke godt nok før, og det er ikke godt nok nu.. I er ikke nemme at gøre tilfredse, hva?

 2. Regeringen er klart i puberteten med alt, hvad det indebærer. Om den så får styr på hudorme og acne inden næste valg er et åbent spørgsmål.

  Når jeg ikke tænker "ryg og rejs," bekymrer det mig undertiden, at så få politikere og ministre NOGENSINDE har arbejdet uden for det politiske system. Er de fra en anden planet?

 3. Jeg er også ualmindelig enig – bortset fra at jeg ikke ikke stemte på rød blok…

  Bodil: Utalige løftebrud behøver man ikke at læse sig frem til i medierne for at finde frem til de har fundet sted. Man kunne jo i stedet kigge i loven?(-;

  //Kirstine

 4. Jeg er mere skuffet over at medierne tilsyneladende er på konstant udkig efter brølere i stedet for at give overskrifterne til de ting som den nuværende regering har opnået – og som i den grad har betydning efter en ørkenvandring på 10 år – bare for at nævne et par eksempler: afskaffelse af fattigdomydelserne og at sætte grænsen for straffealder op til 15 år, noget som jeg personligt har syntes var det mest nødvendige at "rydde op", og derfor er godt tilfreds med at de er startet med. Jeg venter selvfølgelig også på mere meeeeen når det eneste medierne vil skrive om er personfejl og ikke indhold så skal man jo hen til folketinget.dk for at se at der rent faktisk SKER noget og det er jo lidt langhåret for resten af befolkningen… Den tidligere regering lavede MINDST lige så meget l… de fik desværre ikke så meget medietid på det, det var nok derfor der gik 10 år før vi fik en ny.

 5. Anne: Kan sagtens følge dig i at medierne kun er negative når de skal finde historierne til deres langtrækkende nyhedsudsendelser. Det er faktisk lidt forargeligt og tankevækkende at en politisk nyhed stort set kun bliver dækket ordenligt op når den er negativ og man kan blive stødt…

  Synes dog på trods af mediernes ulige dækning, at regering drukner i forvirring og løftebrud.

  //Kirstine

 6. Jeg er enig ..
  dog vil jeg sige at der slet ik er noget ved vores nuværende system der fungere hverken i DK eller andre steder ..

  mkh en naivistisk utopist ..

  og jeg var også med til at stemme dem ind ..eller deres støtteparti så hmm ja ..
  melt down tak !

 7. Jeg satser på slutspurts-teorien. Og på, at der er nogen, der snart har ryddet nok op på kontorerne til at sætte egen dagsorden igennem. De uheldige udtalelser kommer fra alle uanset parti, men får lov at fylde ekstra, når man pt. er prügelknabe m/k.

 8. Jeg synes det er en hån at Trolex tager orlov for at studere, hvorefter han kommer tilbage efter tre måneder uden at have åbnet en bog.

  At den gamle regering udviste en umenneskelighed og en magtarrogance uden sidestykke i dansk politik.

  Jeg hæfter mig ved at udlandet stoler på Helle, samt at det sagtens kunne have gået værre.

 9. Lige endnu et ENIG til Bodil og Anne. Ja, den nye regering har ikke klaret det perfekt, og der er også et par ministerhoveder jeg ikke er helt stolt af at se på. Men der er sgu flere, som jeg synes gør det rigtigt godt. Det er jo ikke nogle populære budskaber de skal ud med, men de har taget arbejdsbukserne på, de TØR tage de svære beslutninger, de tør erkende når de har taget fejl eller ændrer mening når de lytter til omverdnen. Det er da fair nok.
  Medierne har et kæmpe ansvar for at skulle stå inde for det de skriver. Og vi har et ansvar for igen at stille os kritisk overfor alt hvad vi hører. Politikerne har måske et imageproblem, men de er altså ikke de eneste. Og tak for en dejlig blog i øvrigt:)

 10. Kirstine: Nu er denne regering langt fra den første, der har begået løftebrud.
  Cecilie: Jeg er helt enig, bl.a. i det med at de lytter til omverdenen.
  Også helt enig med Anne, især det med mediernes sygelige fokuseren på personfejl.
  Á la Uden Relevans mener jeg også at denne regering står for noget mere humant, og at det er noget vi i dén grad har trængt til. Og det overskygger meget at den kritik, der måtte være.

 11. Giver blogindehaveren ret. Det har været en stor skuffelse, og ført til adskillige fyringer allerede, som jeg kender temmelig meget til. Jeg læste i går et sted, at grunden til at lønmodtagere sådan må stå for skud er, at det skam er for at hjælpe de aller svageste. Op i r… at der så bliver endnu flere svagere – bare de ikke er aller svagest. Synes nu ikke medierne mest har fokuseret på bommereter. Det sørger regeringen og deres støtter for helt af sig selv. Er også skuffet, ja. Spild af stemme var det. Ville gerne give dem en chance, men synes min egen fremtid ser lidt skummelmørk ud. Øv, siger jeg bare 🙂

 12. Men hvor er det da skønt at have fået en regering, som udrydde noget af det ÅBENLYST håbløse vi bruger vores skattekroner til. F.eks. en månedsløn på 65.000 kr/md til en flexjobber, som arbejder 20 timer/ugen.

  Hvad sker der for den blå hjerneblødning, som overså det svineri i 10 år??

 13. Jeg synes at enhver der ikke synes der sker noget, skulle prøve at læse nyhederne fra f.eks. miljøministeriet. Ida Auken sprøjter om sig med initiativer der betyder renere vand, færre kemikalier i vores hverdag, bedre beskyttelse af naturen og meget meget mere.

  I går fjernede de så den regel der betød at alle kommuner hver gang de mødte en udlænding skulle præsentere dem for at de kunne få penge med hjem, hvis de valgte at rejse (en fin ordning, men den skal ikke proppes ned i halsen på fol). Og også jeg glæder mig over afskaffelsen af fattigdomsydelserne, at den krinminelle lavalder er tilbage på 15, at man igen kan gå til gruppeeksamen, at det forhåbentlig snart er slut med pip-kurser for de ledige, at kunstig befrugtnming er blevet gratis igen OG MEGET MEGET MERE.

  At alt dette (især miljøtingene) ikke rigtig er noget medierne synes er interesant at skrive om (hvilket rygekabiner tilgengæld er) er til at tude over.

  Guderne skal vide, at det ikke er alle ministre der shiner hele tiden. Men ligenu bliver de mere dømt på medieform end indhold. Og det synes jeg er ufedt.

  kh laura

 14. Louise – angående din kommentar angående fleksjob! Jeg har tidligere siddet som sagsbehandler i over 10 år og har oprettet mere end 600 fleksjob. Jeg har ALDRIG set det eksempel du referer til eller oprettet noget i retning.

  Og ja, jeg har det på samme måde som dig Linda. Jeg håber, at der er lagt an til 3 års forrygende indsats….

 15. Jeg satser også på den forrygende slutspurt fordi alternativet ikke er til at holde ud! Savner dog at skattefar tager fat i kraven på de multinationale og fx DONG – der ER penge at kradse ind. Og så synes jeg at reglen om nul førtidspension til personer under 40 er urimelig. Det betyder at fx. en ung skizofren kan komme til at henslæbe livet på kontanthjælp (pt. ca. 10.800 FØR skat) og officielt under OECD fattigdomsgrænse. DET er ikke iorden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.