Tror måske, at Skejby glemte at give mig manualen med.

I er sgu så søde. Tusind tak for alle jeres fine hilsner, som jeg blev både glad og rørt over. Det sidste sker en del for tiden. I dag har jeg f.eks. hylet over en ambulance, en historie om en pige, der blev væk, og sidste kapitel i Mötley Crües selvbiografi ’The Dirt’.

Men måske vi lige skal have lidt fakta på bordet, nu hvor jeg endelig har turdet fortælle, at jeg er gravid.

Jeg er stadig så single, som de kommer, og babyen er et soloprojekt – planlagt og meget, meget ønsket. Hvordan det rent praktisk er kommet i stand, er en af de få ting, jeg vil vælge at holde for mig selv, men hvis alt går, som det skal, bliver jeg officielt Nogens Mor til jul. En lille nisse.

Bliver ret slemt for dem, der skal have julekort fra mig i år; jeg siger det bare.

Et par uger med madlede, et kronisk forhøjet irritationstal og en krop, der nogle gange bare slukker af træthed fra det ene øjeblik til det næste, er de eneste gener, jeg indtil videre har haft. Dog forsøger mine bryster at vokse sig tværs igennem alfabetet på rekordtid, og de er allerede nu så store, at jeg faktisk selv er en lille smule bange for dem.

Jeg er nu starten af 4. måned, hvilket betyder, at maven ikke længere gider snøres ind i de gamle jeans. Derfor har jeg måtte investere i et par af de specielle graviditetsjeans, og til det har jeg to kommentarer: 1) Fuck i SATAN, hvor er det varmt med 3 ekstra lag stof om halvdelen af overkroppen!! og 2) bliver andre kvinders ben normalt kortere, når de bliver gravide? For jeg har brugt 34 i benlængde, siden jeg var 16, og alle vente-jeans i længde 34 stopper mellem mine knæ og mine ankler. Tænk hvis jeg gør det forkert og går rundt her på mine lange, falske ben, mens alle De Rigtige Mødre valser rundt på deres korte hobbitben og vender øjne af mig?

Kan jo ikke rigtigt hoppe i de gamle bukser og dobbelttjekke, vel?

Nå, men altså: For at gøre en lang historie kort, er jeg glad, glad, glad. Og lidt tyk. Og i gang med at forsøge at sortere i alle de velmente advarsler om ikke at få lavet lyse striber/bruge mascara/spise tun/drikke the/gøre rent/gå i solen/køre bil.

Det er ikke meningen at bloggen fra nu af skal omdannes til mothers womb, men I må lige bære lidt over med mig her i starten. Det har virkelig været slemt ikke at kunne skrive om noget, der fylder så meget.

Og nu har jeg opholdt jer længe nok. Skynd jer ud i solen og slyng noget koldt hvidvin i halsen. Drik et glas for mig, ikke?

Published by

22 Replies to “Tror måske, at Skejby glemte at give mig manualen med.

 1. Det er da også en vild hemmelighed at gå med helt alene (Hvaffor en virkelighed, jeg kender kun til det her..). Der er jo psyko-mange mødre (på barsel) her i blogland, så man får vildt hurtigt svar på baby-spørgsmål og indlæg: Jeg havde samme problem med gravi-bukser. Dem fra H&M var for korte, men dem fra Mamalisious var lange nok, de strammede bare lidt, da jeg kom lidt længere hen, men du kan sikkert godt være i dem nu. Ellers må du overgive dig til de små-blomstrede a-formede kjoler. 'suk'
  ps: sejt at du gør det selv:) meget!

 2. Ja det må have været svært at holde på 🙂 Det fylder jo DET HELE, når man er lykkeligt gravid.
  Og det der med at sortere i gode råd og må/ikke må – du kan lige så godt øve dig nu, for det fortsætter i 10. potens, når barnet er ude af maven :-/ Eller øv dig evt i at smile og nikke, mens du lukker ørerne.
  Endnu engang tillykke!

 3. Wau – du er sej!! Og jeg forstår dig godt…og håber ikke at du møder for mange negative mennesker mht. at "gå solo". I så fald vil jeg altid gerne give dig et klap på skulderen!!
  Mht. jeans vil jeg bare sige Boob (svensk mærke). De sidder på konstant (er i 7. måned nu og de hænger stadig sammen i stoffet). Ved desværre ikke hvor i Århus de har dem, men ellers få Enula9 i Kbh til at sende dem til dig.

  Og bare hæng på med kleenex…og du må gerne fortælle om det herude i Blogland!! Noget af det er komisk sjovt mht. tåre (sådan har jeg i hvert fald oplevet det!!)

 4. Det er awesome at du giver dig i kast med projekt alenebaby, hvis der er nogen der kan klare det så er det dig.

  You da girl!

  Glade tanker Morfar

 5. Hey du behøver da ikke en manual?:-)
  Tillykke, hvor er det dejligt at høre og jeg skal nok ta' et glas hvidvin for dig i aften.

 6. Mange gange tillykke! 🙂

  Jeg synes sgu det er sejt, at du er en af dem, der lever i nutiden og ikke behøver en kæreste/andet småskravl af fast boende mand for at få barn! 🙂 Alt held og lykke med det hele (og din blog har fået mig til at skraldgrine – så mange gange. Har lige læst det hele igennem, og særlig indlægget om Viborg og vores mange solarier lagde mig helt ned. Det er så rigtigt!).

 7. Fantastisk! min veninde gik også i gang med solo-projekt der endte med tvillinger. Alle (og jeg mener ALLE) med børn og parforhold jamrede når de hørte det, for HVORDAN skulle det dog gå; ALENE og med TO børn!!!

  Og sagen er, at det går skidegodt.

  Tillykke!

 8. Alt det, og alligevel har du skrevet et indlæg om dagen. Jeg er vældig imponeret 🙂
  Håber resten af din graviditet bliver fantastisk.
  ´- Anne Lotte

 9. Et STORT tillykke!
  Er bange for at du må se på hyleriet som en fast følgesvend resten af livet. Opdagede faktisk dengang for 6 år siden at jeg var gravid fordi jeg snottudede af den den Merci-reklame hvor de alle er så rare ved hinanden. Og det er aldrig stoppet. Og jeg ved det er ynkeligt. Men jeg synes bare rigtig mange ting er så fucking rørende. Men det er måske bare mig…kan jo ikke generalisere over alle nuværende og kommende mødre.
  Tudende anonym læser (jaja jeg måtte osse knibe en tåre over din graviditet)

 10. De der afsindigt varme ventebukser…. Drop dem og køb noget med en dejlig løs elastik, der kan sidde UNDER maven, – det andet er til at få spat af! Og det bliver kun værre og værre og varmere og varmere…
  Og TILLYKKE 🙂

  Anne F.

 11. Tillykke og hvor er du sej! Jeg elsker at være gravid med det hele! Da jeg ventede nr. 2 købte jeg lækre leggins og vendte dem om, så bagdelen på buksen sad foran. Det gav lidt plads til maven.

  Held med baby og dig.

 12. Merci-reklamer, haveprogrammer … selv dem med Puk Elgaard, indslag i nyhederne om hunde … ALT virker tårefremkaldende. Og det er rigtigt, det stopper sgu ikke helt igen, beklager. Og tillykke. Det er stort.
  KH

 13. Tillykke med maven. Den slags er altid dejligt! Kan godt forstå, du er glad, der er eddermame også meget at glæde sig til. Og så lidt nætter uden søvn og så'n, men det klarer du.

  Mht gode råd og alle de der velmenende ting, så er der kun to råd i verden, du skal bruge – dem får du af mig 😉

  1) Lyt IKKE til alle de velmenende råd. Bortset fra disse to. Stol på dig selv og din mavefornemmelse. Færdig!

  2) Køb masser af stofbleer…. resten finder du sagtens ud af selv.

  Og så må der gerne gå lidt mothers womb, eller hvad du kaldte det, i den, ikke? Bare lidt.

 14. I er sgu da en guldgruppe af brugbar information! Mange tak for alle fif'ene.

  Rikke B: Jeg er glad for, at du øger min street cred ved at give mig ret i det med solarierne; det er jo helt vildt! Og jeg er noget imponeret over, at du har kæmpet dig igennem så meget tekst fra min hånd. Det skal du have tak for.

  Anne Lotte: Det der er sgu ros, jeg tager imod! For der har godt nok været mange dage, hvor jeg har siddet og knaldet panden i tastaturet, mens jeg har forsøgt at komme i tanke om noget bare marginalt interessant at skrive, når hele hjernen var reduceret til én sætning: JEG ER GRAVID!!

  Faktisk har jeg indtil nu mødt positiv respons – ligesom den I giver her – på mit projekt, og det er jeg rigtig glad for. Jeg ved, at der er nogle, der har en helt anden holdning en mig til, om det er i orden at få sine børn selv, men jeg er glad for, at de trods alt er venlige nok til ikke at forsøge at tage en teoretisk diskussion med mig om noget, der nu går så utrolig tæt på.

 15. Årh mand… tillykke, Lene! Og du må love, at du skriver en hel masse om at være gravid, for jeg skal selv føde i december og vil rigtig gerne høre om alle dine oplevelser med at være gravid…

 16. Det der med børn går helt fint uden manual 🙂
  Kæmpe tillykke.
  Jeg har levet det meste af mine ungers liv alene med dem. Og ved du hvad, vi har bare den dejligste familie.

  Jeg synes det er sejt, at du bare gør det.

  Alt det bedste
  Helle

 17. Tillykke, hvor må det være fedt endelig at kunne sige det højt. Jeg har læst din blog længe, men har endnu ikke givet så mange kommentarer, men dette her indlæg skal da have et hurra! Du entrer nu klubben af mødre, der indforstået taler om kvalme, voksende bryster und so weiter und sofort – har i øvrigt også selv 2 decemberbørn 😉

 18. Tillykke!
  Jeg kender dig jo ikke, men har læst din blog i et stykke tid, og hvis dén, der skriver bloggen, er dig, så synes jeg, at det lille nye menneske, der kommer til verden sidst på året, er rigtig heldig at komme til at hænge på dig.
  Selvom jeg er mand, kan jeg altså også godt tåle at høre om graviditet – på "blogbjergsk".

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.