To små fisk, de svømmede rundt.

Hvis det her fortsætter, er vi snart klar til at tage Sølvfrø-prøven, Anton og jeg. Den udvidede. Uden korkbælte. Vi har i weekenden været på besøg i svømmestadion Danmark i Esbjerg, og holy fuck, hvor er det bare tusind gange mere lækkert end Gellerupbadet derhjemme.

For de uindviede kan jeg fortælle, at det er begrænset, hvor man kan gå til babysvømning i Århus, og da jeg er tæt på at være den ringeste svømmer i verden (og derfor selvfølgelig hader det), er det meget begrænset, hvad jeg har set af svømmehaller i Smilets By. Da min svømmemakker (ikke Anton. Den voksne af slagsen) foreslog Gellerup, tænkte jeg derfor, at det vel kunne være ligeså godt, som alt muligt andet.

Jeg tog fejl. For det første er der ikke plads til barnevogne nogen steder, hvilket jeg kan blive mere end almindelig irriteret over. I tilbyder babysvømning, for crying out loud. Havde I forestillet jer, at vi kom med dem i lommen? Og jeg siger ikke, at de skal rive hele hallen ned og bygge en ny for min skyld (jo, jeg gør. Lidt.), men altså.. et halvtag af plastik, eller noget? Lidt opsyn? Et eller andet? Jeg er ligeglad med, at det er Gellerup; jeg lader ikke en Oddervogn til 10.000 kr. stå og gøre sig lækker på en parkeringsplads uden anstandsdame nogen steder.

Skabene derude er lige præcis så brede, at der kan være en af de gammeldags gymnastiksko i dem. En af de der elastikbanditter med rågummisåler. Hvilket betyder, at man skal hoppe vandret ind i dem på den meget insisterende måde for at få plads til voksiposen. Pusletasken, overtøjet, skoene og træningstasken kan man jo så passende tage i kinderne.

Jeg ved godt, at jeg lyder pissesur, og det er jeg sgu også lidt, for jeg synes ikke, at det kan passe, at man tilbyder noget, uden at forholde sig til, om man rent faktisk har faciliteterne til det. Og det er ikke fordi, jeg er nærig, og bare har valgt det billigste. Jeg giver 70 kr. pr. gang, hvilket er, hvad det koster alle steder.

Nå, men som sagt var vi på visit i Esbjerg, og hvis jeg nognsinde skal gifte mig med en svømmehal, bliver det den. (Helle for at være den, der skal i kjole og diadem!) Der var en hel førstesal indenfor – som i: i tørvejr – at stille barnevogne på, og da jeg mumlende ærgrede mig over, at jeg havde glemt nøglen til min lås, døde de tilstedeværende nærmest af grin.

Der bliver ikke stjålet barnevogne i Esbjerg.

Åbenbart.

I receptionen var de ved at falde over deres egne ben for at hjælpe mig, og om jeg ikke ville låne en paraplyklapvogn til at gå rundt med ham i indenfor? Øhm.. Det ved jeg ikke?? (Sagde nej tak. Kunne ikke lige overskue at indrømme, at jeg ikke vidste, hvad en paraplyklapvogn var, eller havde fantasi til at forestille mig, hvad man skulle bruge paraplyen til indenfor) I omklædningsrummet var der – udover store skabe – 20 mormødre, der alle sammen forelskede sig i Anton på stedet (som kvitterede med gratis smil til hele banden, mens han lå i bar røv og sprællede af begejstring. Min lille skat), og selvom de ikke var ansatte (eller var de?), så gav det alligevel lidt mere hurra-følelse, end når man tudende bliver ignoreret i over en time. Babybadet var skærmet af, hele rummet var ekstra opvarmet, og der var puslefaciliteter derinde, hvilket letter badelogistikken en HEL del.

Til 65 kr.

I fucking love it.

Hvis ikke jeg passer på, ender det med, at jeg begynder at svømme. Sådan i virkeligheden.

Published by

19 Replies to “To små fisk, de svømmede rundt.

 1. Ha ha haaaaa. Selvfølgelig begynder du at svømme 🙂
  Anton er så sej! (Altså det er hans mor også, men det ved hun godt jeg synes jo)

 2. Altså, her omkring 1. marts genåbner Spanien efter en større ombygning – du skal gi' den en chance! jeg ved ikke hvordan baby-faciliteterne bliver, men hele anlægget er fra ca. 1930 og meget smukt (måske ødelagt af ombygning nu, hvem ved)

 3. Alle siger at Spanien er godt. Altså før renoveringen, da jeg boede i Århus. Så mon ikke det blir skjønt nu?
  Her i kbh er DGI-byen fantasktisk. babyerne er afskærmet, og de lidt større babyer kan tumle i lavt, varmt vand. Så hvis I kommer herover, er det der det sner

 4. En dejlig oplevelse – man skal åbenbart væk fra Århus for at møde service og venlighed, incl, mormødre der kan charmeres :-).
  I vores familie er vi på ingen måde til svømmehaller, men har hørt at Hinnerup-badet skulle være et hit. det er jo på en måde også væk fra Århus, så måske…?. Men det kræver jo godt nok, at man har en bil ellers er det næsten for besværligt, med barnevogn und alles.

 5. Hvad med at prøve Lyseng Svømmehal – vandet er en smule koldere, men til gengæld er det dybere end i Gellerup, så man ikke får en pukkel på ryggen inden man er færdig med at trække den lille rundt i vandet! …skabene er ikke meget større, men synes omklædningen er lettere derude end i Gellerup … Men man skal åbenbart til Esbjerg for at møde søde mormødre 😉

 6. Faciliteterne betyder al! Jeg tør kun komme i Frederiksberg svømmehal, hvor der er ammerum og hvor man klæder barnet om lige ved siden af bassinet, så man undgår kold og våd baby efter svømmeturen. Det kunne andre svømmehaller lære noget af.

 7. Provinsen iggå. Man MÅ bare elske den. Jeg har (på min egen ind i mellem København-savnende måde…) elsket Århus lige siden jeg flyttede hertil for tre et halvt år siden og pludselig oplevede, at fremmede kiggede mig i øjnene, buschaufføren sagde hej og folk i butikkerne var rare i stedet for at begynde at skælde ud over, at jeg var vadet ind i netop deres butik.
  Men OK – svømmehallerne i København er mange flere og MEGET bedre end i Århus. Der er bare et eller andet med Århus og klorvand, der ikke er in sync. Overhovedet.

 8. Hinnerup-badet er altså et hit. Der er også et opvarmet rum til baby/senior badet. Og det er sådan et bassin hvor man står op med baby. Og der er pusleplads – med varmelamper til de små. Og små badekar til at vaske purken i inden man smutter ind. OG så koster det 35 kr om onsdagen. WIN!

 9. Jeg siger også Hinnerupbadet om onsdagen. Det tager 15 minutter med toget fra Århus til Hinnerup station, hvorfra der er 5 minutters gang til svømmehallen. Nemt. Og klart bedre end svømmehallerne i Århus.

  …Og bonuspoint, fordi ruten køres af Arriva, hvor man kan køre barnevognen ind og ud af toget uden hjælp. Så man behøver bestemt ikke at have en bil.

 10. Nu har jeg ikke selv børn eller noget, så derfor har jeg heller ikke lagt mærke til barnevognsfaciliteter eller noget i den stil. Men der er mulighed for babysvømning på Marselisborgcenteret. Så hvis det er alt for ringe i Gellerup kan du jo prøve det. … Men det lever nok ikke op til Esbjerg desværre. 🙂

  http://babysvømning.marselisborgcentret.dk/

 11. ajj hvor FED en oplevelse! tillykke med det : – )og ja jeg har også hørt det om Hinnerup, og hvis det er så relativt nemt som Anne beskriver, så nap da det! det tager da nærmest længere tid at komme til Gellerup hjemme fra dig : -)

 12. Hinnerup-badet! Helt klart. Vi gik til familiesvømning her i 8 år fra den mindste var 3 mdr. og den store var 3 år.
  Annegrete

 13. Marselisborgcentret i Århus gør alt andet til skamme. Altså, når du har overstået deres lidt 'vi er så fede, at alle vil ind her'-tid, så er det et sted, hvor der KUN er babysvømning. Jamen JO! Og et ventebassin til man kommer over i undervisningsbassinet. Og dybt nok til, at man ikke selv er blå, når man skal op.
  Og masser af søde i-samme-båd forældre.

 14. Ej. Jeg vil med til Esbjerg.
  Gå i DGI-byen i København og det er ret spændende ind imellem. De tiggende og halvfulde indløser engang imellem billet, og kan derfor findes vandrende halvfulde rundt i det varme babybassin. Øhhh…hej?!?!

  PS: ingen har nøgle til deres lås. Man bruger en af de kæder med kode – og koden er (næsten) altid de sidste 4 af barnets cpr…

 15. Sådan Anton! Og mor! 🙂 Fed blog, jeg smiler, smiler, smiler hver gang jeg læser, at jeg ikke sidder i Hans lækkerhed Anton-båden alene(min søn er en måned ældre og hedder også Anton 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.