Så bare rolig, Fedde. Det havde ikke hjulpet dig alligevel.

Min netbank har fået et nyt feature. Jeg kan nu – måtte jeg ønske det – se mit forbrug i farver. Oh, but why, hører jeg både mig selv og jer spørge.

Ifølge bankens hjemmeside fordi:

“Forbrugsoverblik præsenterer grafisk dine indtægter og udgifter, og giver et bedre overblik over din økonomi. Løsningen giver indsigt i, hvad familien bruger penge på, så I undgår at leve over evne og havne i luksusfælden.”

Jeg skal ikke være den, der peger fingre af nye initiativer, og jeg må da også medgive, at det rent æstetisk har pyntet med lidt farver og tegninger på en side, der ellers udelukkende består af (meget triste) tal.

Men … altså, tror I, at banken har SET programmet luksusfælden? Jeg har set et par afsnit (det stadig er fairly safe post-anton, da der meget sjældent er nogen, der dør) men de gange jeg har set det, har de første 20 minutter altid handlet om at få åbnet alle de rudekuverter, der har ligget så længe, at de er blevet en integreret del af møblementet, uden at få seneskedehindebetændelse i håndleddet.

Så hvis man er typen, der jævnligt logger på netbank og tjekker saldi, tror jeg måske, at man bor i et lidt andet segment end de kommende luksusfældedeltagere.

Og i øvrigt mener jeg heller ikke, at der er en kategori, der – øjeblik –

…bolig…fritidshus…bil…husholdning…bumbumbum….

Nej, jeg mente nok: Der er ikke en, der hedder ”Skat”.

Published by

5 Replies to “Så bare rolig, Fedde. Det havde ikke hjulpet dig alligevel.

  1. "Se dit forbrug i farver" – det er sådan lidt knock off Spiir.dk, er det ikke?

    Min bank tilbyder i øvrigt helt automatisk at sende mine posteringer til Spiir hver nat, så jeg slipper for selv at indlæse data manuelt. Ved ikke helt om det er et hint om at jeg måske godt kunne have en aaanelse mere styr på mine udgifter, men nysgerrigheden løb desværre af med mig, så nu bliver mine udgifter analyseret ned til mindste detalje – helt automatisk.
    Heldigvis har Spiir endnu ikke lavet en Android app, så jeg kan lukke øjnene for virkeligheden lidt endnu.

  2. Jeg er vældig glad for farver (hej, hej humanist med æstetisk uddannelse) – men særligt, når jeg selv har valgt og koordineret dem. I mit budget-oversigts-excelark.

  3. Jeg har også Vestjysk og har også undret mig over farvegrafiktingen. Jeg synes ikke det hjælper en skid. Jeg har mit eget kedelige Excel-ark med budgetudgifter, og så behøver man ikke være verdens største revisortalent for at se, hvor der kan skæres osv. Her er problemet mere en ustabil indtægt (som selvstændig), men den kan alverdens farvestrålende grafikker ikke ændre på. Jeg æææælsker i øvrigt at se Luksusfælden og synes godt, man kan lære lidt af det, selvom programmerne selvfølgelig mest er underholdning og snagen i andre folks liv. Og hvor føler man sig økonomisk ansvarlig efter en gang Luksusfælden med folk, der skider højt og flot på, at udgifter gerne skal stå i et fornuftigt forhold til indtægterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.