Rædselsslagen er også en slags vågen.

Når jeg tænker tilbage på, hvordan jeg så min mor gennem hele barndom, husker jeg det som om, at hun kunne (og stadig kan) ALT. Hun kunne svare på alt det, jeg ikke vidste. Edderkopper? Dem fjernede hun. Hunde og bøller på vejen? No problem. Man tilkaldte bare Verdens Bedste Mor.

Beklageligvis lader det gen ikke til at være arveligt.

I nat, da jeg skulle amme 2. gang, var jeg simpelthen så træt, fordi 1. runde tog 2½ time, at jeg satte mig ind i sofaen og tændte for fjernsynet i håb om, at det kunne holde mig bare lidt vågen. (Virker så forkert og uengageret at sidde og sove med vågent barn monteret på blottet overkrop.)

Det jeg så gerne ville have vidst var, at sendefalden om natten, som i forvejen er skidemørk og uhyggelig, åbenbart er reserveret til gyserfilm.

Som jeg er hysterisk bange for.

Så da tv’et blændede op for The Blair Witch Project, gik jeg så meget i panik, at fjernbetjeningen røg fra mig og 3 meter hen af gulvet, da jeg skulle skyndemigatskifte!Skyndemigatskifte!Skyndemigatskifte! – men ikke før jeg havde ramt 9’eren, hvor der var The Ring.

Og så sidder man dér og kan ikke rigtig nå den.

Derfor blev mit barn i nat ammet af angst stenstøtte med sammenknebne øjne, der katatonisk messede “Lalalalalalala!!” for at overdøve gyserlyde.

Supermom.

Men i det mindste virkede det efter hensigten.

Published by

12 Replies to “Rædselsslagen er også en slags vågen.

 1. Jeg ville netop anbefale det samme som Anne Lotte, det kræver en smule øvelse i at ligge rigtigt, men det er rigtig godt. Og "ammestuehistorier" om at komme til at ligge på sit barn kan man forebygge ved at lægge sine ben sådan, at man automatisk vælter væk fra barnet.

 2. Det der med at liggeamme virker vist kun hvis man har store bryster. Mine små bryster og jeg kunne ihvertfald ikke få det til at fungere. Jeg er ligesom dig skrækslagen for gyserfilm, så her lå "friends" eller "sex and the city" hele tiden i dvd'en lige klar til at tænde. Så var nætterne ikke helt så hårde.

 3. Ha ha ha ha – ja, undskyld jeg griner, men hold k… et sjovt billede jeg fik på nethinden af dit indlæg.
  Jeg er selv panisk bange for gyserfilm, så jeg er helt med dig 🙂

  Skøn blog i øvrigt. Første gang jeg er forbi, men her ser sjovt ud, så jeg tror jeg bliver!

  Kh Ulla
  (der igår nat glemte at løfte op i blusen, da jeg skulle amme min søn, og først opdagede det da han var godt igang med at tage for sig. Sådan en lille gut kan åbenbart godt suge mælk igennem bomuld – de er bare så gode til at tilpasse sig sådan nogle små babyer :-)).

 4. Man MÅ GERNE amme mens man sover! Jeg lagde mit "skrigende højrødt piskeris" ned i sengen mens jeg brugte 2 min på at få stablet puder dyner og tæpper op så jeg kunne sove halvsiddende mens arvingen spiste natmad…
  20 minuters blunden er også en slags søvn…
  (Og øh…med dine M'er ville jeg ikke være bange for at dine bryster var for små til at ligge ned og amme 😉 )

 5. Jeg ved godt, at man skal gøre sine egne erfaringer, og at det, der virker for den ene mor og på det ene barn ikke virker på den anden mor og og det andet barn … meeeen … vil altså lige anbefale liggende + sovende amning. For mig har det fungeret perfekt med tre børn (og i øvrigt verdens mindste bryster, har læst at du har verdens største, men nogen skrev, at det kun kunne lade sig gøre med store, og den myte vil jeg så lige aflive).
  Jeg har sovet mig igennem tre ammeperioder – og om det er derfor eller bare rent og skært held, så har alle mine børn sovet vildt godt om natten. Min teori er, at når man hverken tænder lys eller tv men bare ligger der og snorker, så breder den ro sig til babyen, som fatter, at om natten sover man – kan godt være, at man også babber lidt på mor, men når man har gjort det, så sover man altså videre …
  Prøv det, prøv det! "It really works.com"
  /lene

 6. Melder mig med i koret – det kan sagtens lade sig gøre at amme OG sove på samme tid:-)
  – og det både til barn og moderens tilfredsstillelse!

  – og ja, jeg har så også verdens mindste bryster og det gik helt fint med begge unger alligevel…

 7. Hahahahahaha, fandme det sjoveste. Jeg var lige ved i et anfald af ammepsykose, at købe hele det brazilianske zumba boxsæt, som jeg ammede mig igennem via tv-shop. FØR det bev populært i dk, nå så man lige mig være foran…not.

 8. Hmmmm, min sp sagde at det var ALT for lang tid at amme 2½ time og især om natten. Det skulle gerne være maks 20 min og så sove videre. Havde også en bandit der kunne sutte i timevis. Er du sikker på at du ikke skulle tilbyde ham en flaske mere i døgnet…?

  Måske amme først og så tilbyde flaske bagefter – det er jo også synd hvis den lille gut ikke er mæt…

  Held og lykke med det hele..:O)

 9. Ja amning tager ca. 8 timer i døgnet. og med den information gik min veninde i gang med at lære italiensk på lydbånd.
  selv har jeg bundet mine børn i viklen så kunne jeg nemt sove uden at tabe dem. eller ligge ned med verdens mindste bryster…

 10. NØJ Linda jeg kom til at grine!! 🙂 (ohh yes en smiley!). Og så igen da jeg læste ullas kommentar! Klasse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.