”Og PREEEES!!” Hvem, mig??

Så er det vist tid til en update på Anton. Han er ved at være stor, den lille. Ca. 34 cm lang, hvilket er noget længere end et ark A4 papir på den lange led, han vejer ca. et kilo og hans fødder er 4 cm (aj, men jeg dør!). Han blinker, har negle og kan mærke forskel på op og ned.

Da jeg nu er 2/3 af vejen, tænkte jeg i dag , at det vel er ved at være på tide, at jeg begynder at forholde mig lidt til det der fødsel.

….

Er det godt eller skidt, hvis man har en mistanke om, at realiteterne først rammer én, når man ligger der? For jeg kan overHOVEDET ikke se det for mig! Men jeg bliver selvfølgelig også stadig somme tider så forbløffet, at jeg næsten snubler, når jeg kommer forbi et spejl og opdager, at jeg er gravid.

Men det kan jo ikke rigtig hjælpe, så: Ind på google, ”fødselsforberedelse Århus”, søg.

23.200 resultater. Hold da op.

Magter altså ikke rigtigt at sidde i rundkreds og trække vejret dybt otte onsdage i træk hos en eller anden holistisk jordemoder på 58, der hedder Else og har fletninger og strikkede sokker. Jeg siger det bare.

Nå, men lad mig se….

1. side:
Ekstatisk fødsel: Det er muligt at bestille en fremvisning af den banebrydende dokumentarfilm om fødsler “Orgasmic Birth”.

Iiiew!! Hej Anton, og velkommen til verden. Jeg skal nok sætte dig af ved psykologen på vej hjem.

Side nr. 2:
Dansen og musikken stemmer din krop og dit sind til fødslen. Gennem dansens rytme og bevægelse kommer du i dybden med dig selv og kontakten til dit barn.

Ikke rigtigt, vel? Vi HAR prøvet mavedans, og det taler vi ikke om, Hans Christian. Er vist heller ikke rigtigt klar til mine egne dybder.

Side nr. 3:
Bliv tryg med din fødsel

Ok. Men kun, hvis du derefter deltager på mit netop oprettede kursus ”Bliv tryg med dit danske sprog”.

Side 4:
Vil du gerne være helt afslappet og rolig den dag du skal føde
Vil du gerne kunne kontrolere dig selv til fødslen
vil du gerne kunne smertelindre dig selv

Seriøst: Har de ikke dansk på den der jordemoderskole?? Men bortset fra det, så appellerer ordet ’kontrol’ jo kraftigt til mit nazi-sind. Bliver bare lidt mistænksom over det der ’helt afslappet og rolig’-noget. Lyder næsten for godt til at være sandt, ikke?

Side nr. 5:
Intensiv fødselsforberedelse med fokus på, hvordan vejrtrækning, hvile- og fødestillinger kan hjælpe til at skabe et godt fødselsforløb, samt hvordan evt. fødselsledsager kan støtte med bl.a. massage.

Købt!

Godt så. Lørdag d. 20.11 bliver det virkeligt.

Der er heldigvis laaaaang tid til!

Published by

6 Replies to “”Og PREEEES!!” Hvem, mig??

 1. Jeg gik kun til sådan noget fødselshejs på hospitalet og det var alt rigeligt. Så vidste man lidt om processen og hvornår man skulle ringe og sådan.

  Da Viola ville ud var det alligevel PÅ INGEN MÅDE hvad jeg havde forestillet mig. Hej ur-version af smerte. Hej ur-version af mig selv.

  Mit bedste råd må være: Hav en rigtig god fødselsven med. Man har ikke lyst til at være alene, selv om man ret beset er det.

 2. Du kan ikke forberede dig på, hvordan du reagerer, når din krop pludselig udvider sig. Forestil dig at din arm pludselig skal strækkes ti centimeter længere. Ja, sådan føles de der udvidelses veer. Sorry to break it to you.

  Men den lyse side er, at du ikke skal gøre noget som helst. Sagt med andre ord: Der er ikke noget at kontrollere. Din krop gør det hele for dig ligegyldigt hvilket kursus du har taget. Det eneste du skal gøre er IKKE AT MODARBEJDE DEN. Dybe vejrtrækninger og ikke at gå i panik er dine eneste opgaver.

 3. Nå, der er flere der har en tendens til at vurdere HELE indholdet med en vis skepsis hvis der er for mange stave- og grammatikfejl… Hehe.

 4. Jeg hælder til Flos løsning.

  Selv gik jeg på noget i kataloget temmeligt retstavet hos en ergoterapeut. Og det var… meget klingklang. Sådan noget med at manden triller tennisbolde rundt på damens krop hhv. mens han siger 17-tabellen inde i hovedet og mens han fokuserer på damen. I kid you not. Det var selvklart sådan noget med, at manden skulle indse, at han under fødslen helst skulle koncentrere sig i stedet for at lave sine lektier.

  Manden og jeg fik grineflip og derefter skældud af ergoterapeuten: Under fødslen griner I i hvert fald ikke!

  Nej, det gjorde vi ikke. Men der var heller ikke hverken bolde eller 17-tabeller. Og vejret kunne jeg nok godt have trukket under alle omstændigheder.

 5. Yoga-skolen i Vestergade i Århus har noget gravid yoga, som er helt nede på jorden og også bare er rart mens man er gravid! Derudover gode råd til fødselsstillinger og vejrtrækning og en enkelt aften med en jordemoder der kommer og fortæller The essentials. Gik der selv og havde en rigtig god oplevelse med at kunne bruge øvelser under fødslen – I recommend!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.