Mini-I-øvrigt:

*Løber tiden fra mig. Jeg på én gang keder mig og stresser, men det er vist bare copy paste af både virkelighed og sindsstemning fra sidste år ved denne tid? 

*Skal jeg have nogen med bedre pædagogisk indsigt end mig til at forklare, hvorfor børn hader dørhåndtag så inderligt? Hvorfor *er* det, at de insisterer på at skubbe døre i, i stedet for bare at lukke dem??

*Er jeg i akut need of noget podcasteskapisme. Nogen, der har opdaget noget godt?

*Kørte jeg forleden forbi et sted, der reklamerede med ‘Juletræer to go’. Jeg elsker det. 

*Visnede min sjæl en smule, da jeg efter et uendeligt antal tics i Bilka over deres reklame for Stop Madspild, hvori de oplyser, at de giver overskydende madvarer til ‘herberger’, slog det op – og måtte æde, at man kan bøje det sådan. Det hedder sgu herberg i flertal, and I will die on this hill.

*Vil jeg gerne vide, om vi helt er gået fra det koncept, hvor vi på vores streamingtjeneste eller radiostation blander julemusik og almindelig musik? Jeg vil gerne bede om et stykke med Wham for lige at komme i stemning, men man når måske også lidt et maxpunkt med Bjældeklang og Shakin’ Stevens.

*Så jeg i går et opslag fra Region Syddanmark, hvor de i et forsøg på at få folk til at forny deres receptmedicin, inden lægerne går på ferie, skrev: 

‘Som det gamle mundheld siger: Når du mod ferie sigter, skal du tjekke dine recepter.’

Og her må jeg bare på vegne af alle mennesker i hele verden, der ikke hader sprog sige: Hyr bedre tekstforfattere.

Published by

61 Replies to “Mini-I-øvrigt:

 1. Da du skrev eskapisme, kom jeg straks til at tænke på, at jeg har godnatlyttet Astrid Lindgrens Vi på Krageøen en del for nylig. Jeg er 35, men den er indtalt af Alberte Winding, som har verdens rareste stemme, og så bliver det næsten ikke mere eskapisme end sol, sommer og barndom.

  1. Hele Windingfamilien burde tvinges til at indtale lydbøger alle døgnets vågne timer, for de er bare alle sammen så behagelige. Tak.

 2. Jeg er bange for at jeg er målgruppen for den reklame. Jeg synes det klingede godt. Men det er så også sammenlignet med de (enslydende og mange) rim der kommer fra 5- og 6-årige.

  Jeg er lige faldet over Bakspejl (Podimo og DR, måske også flere), jeg bliver klogere på en masse begivenheden og jeg synes hans stemme er rar.

  1. Jeg er også for nyligt faldet over Bakspejl fra DR og den er virkelig god, hvis man er glad for historiske podcasts. Jeg har hørt afsnittene om Rote Armee Fraktion og de kan i hvert fald anbefales.

   En gammel kending fra Radio24syv, nu Weekendavisen, som jeg stadig lytter til er 24spørgsmål til professoren. Jeg er ikke altid enig med Lone Frank, men der er noget fantastisk i at høre en times podcast, hvor en forsker bare får lov til at nørde derudad om deres felt. Uanset om det er hvaler, vacciner eller 4000 år gamle tekster.

   1. Forresten. En anden historisk podcast som jeg vender tilbage til er Bag om København. Selvfølgelig lidt snævert i forhold til at det er centreret om København, men der er mange gode historier.

 3. Podcasten We Can Do Hard Things, af Glennon Doyle (very American!) kan anbefales ligesom hendes bog Untamed/Utæmmet, som jeg synes alle kvinder skal have i julegave. Podcasten er indimellem meget indforstået og sludrende, men jeg er vild med den nuancerede gennemgang af de små kæmpestore ting i liv og relationer. Og deres podsquad-begreb minder mig om dit klubhus ❤️
  Jeg ved ikke hvor den findes (har aldrig forstået podcast?!), men den dukker op på min Sonos, så kræver ikke abonnement eller noget, tror jeg.

 4. Jeg burde kunne svare om at skubbe døren i, men jeg gør det også. Jeg er ikke et barn, jeg er 73 år jeg ved ikke hvorfor,
  Har for tit noget i hænderne, og rumpen er lige for???

 5. Åh!
  Jeg mangler en tråd med gode ideer til mandelgave, som kan ramme målgrupper af alle slags – og som ikke er en marcipangris…

  Har forgæves søgt herinde, for det er ofte her, jeg finder gode ideer, der kan føres ud i livet – men fandt kun (“kun”, for Maren er aldrig “kun”!) et opslag hvor du anbefaler én af Marens bøger…

  Hjææælp og inspiration søges!

  1. Åhh, har brugt de sidste tre dage på at gruble over samme. Synes der er rigeligt med ting i julen, så jeg vil meget gerne undgå en gave, der ikke er relevant for modtageren. Samtidig skal den også ramme både børn og voksne – jeps vi køre benhårdt koncept med én mandel 😉 Så jeg er faktisk endt med en marcipangris og så en ‘giv en ged’ fra Folkekirkens nødhjælp, så bliver vi ligesom i dyreriget 😅

   1. … der skal man bare lige mærke sin egen rummelighed efter i kanten ift. hvis man har købt vinderloddet, og svoger napper det…:-D

  2. Her kører vi en perlepladeuro med julegrise, som barnet har lavet… Hun var vild med ideen om at lave mandelgaven. 🐷 Men der er heller ikke andre mindre børn til at blive skuffede, og vi voksne og halvvoksne går mere op i at finde mandlen end i gaven.

  3. Jeg har i år købt et samtalespil, der hedder Hyggespillet. Kan derfor endnu ikke anbefale det, men ideen er at det kan bruges i alle de tre hustande, der kommer her. Måske er efter dårligt eksempel på one size fits nobody, så ingen bliver glade, men jeg vil personligt gerne høre alle mine gæsters svar på de mange forskellige spørgsmål…

   1. Jeg har faktisk ‘Heart talks’ og ‘Dark talks’ på min ønskeseddel. Det er også samtalespil, så jeg synes ideen er super.

  4. Vi prøver i år med et “café besøg for to” gavekort, og så to mandler – så dem der får mandlerne skal tage bruge gavekortet sammen

 6. Kan anbefale Harsh Reality (har lyttet på Spotify – men det kan være den findes andre steder). Oh så er der kommet sæson tre af Bandeland fra Ekstrabladet (ikke min favorit avis men rigtig god podcast om de danske bander).

  1. HR ser vildt god ud – den er hentet. Og KÆMPE hurra over en 3’er af Bandeland. De andre var sublime. Jeg får lyst til at spørge, om du har hørt ‘Historien om dansk rap’? Den har noget af den samme, gennemarbejdede vibe som bandeland.

 7. ‘Cilles sidste dag’. Så utroligt sørgelig, men så fin og velfortalt og alligevel livsbekræftende. Er lidt misundelig på dem, der stadig har den til gode.
  Husker ikke om du har nævnt ‘Det perfekte offer’, men ellers kan de virkelig også anbefales.
  ‘Jeg plejede at tro på for evigt’ er heller ikke helt dumt.

  1. Puh, du er en hård nyser, Maria. Eller også er det bare mig, der er for tyndhudet. Jeg elskede DPO, og har hentet Cilles sidste dag, men jeg tror simpelthen ikke, jeg kan holde til den sidste?

 8. Madøret med Susanna Sommer og Hanne Holm: http://lyd.guru/podcast/ 6 episoder med fine fortællinger man ikke vidste man lige gik og manglede i sit liv.

  Og hvis man er til Susannas stemme og stil kan man også snuppe Real Dania podcasten og lære noget om gamle danske bygninger i samme ombæring.

 9. Dørhåndtag er ok, hvis man kan betjene dem med andre kropsdele end hænderne. Knæ, balle, albue, fod. Jeg er 30.

 10. “Brev til mine sønner efter min død” med Adrian Hughes er god (arv/miljø/vildt Frederiksberg-jetset).
  “Hvor regnbuen ender” med Nina Rask giver gode indblik (LGBT+/historie).
  “Hva’ så” med Christian Fuhlendorff er hyggelig (samtaler på gåture med kendte mennesker).

 11. Podcast. Den meget makabre historie “I en danskers blodspor’ der ligger i serien Radiofortællinger på DR. De første fem afsnit er fra 2019 og handler om hvad danskeren Peter Frederiksen har gjort af ugerninger i DK og Afrika. De sidste to afsnit er nye og handler om hvad mødet med denne mand har betydet for de to journalister der lavede de første afsnit. Den er heftig og ikke for sarte sjæle.

  1. DEN VAR SÅ VILD! Jeg var helt blæst væk – hvis du støder på andet i samme boldgade, så giv endelig lyd.

 12. Hvis man kigger adfærdsdesign vil jeg tænke at det handler om “path of Least resistance”..altså samme årsag som folk ikke følger de stier der er men går tværs over plænen hvis det er lettere. For det gør mennesker i stor stil..det der er lettest. Også selvom vi godt ved noget andet er bedre/mere rigtigt. Og hvis det drejer sig om noget som man ikke synes er vigtigt. Så mit bud vil være: fordi de synes det er lettere end at skulle løfte armen og trykke håndtaget ned og har samme resultat for dem 🙂 Det er helt utroligt lidt der skal til for det har betydning for om folk gør det ene eller det andet.

 13. Det skete hjemme i min hjemby et år. En familie gik helt i opløsning, da vinderen af mandelgaven skrabede et ret stort beløb (1 eller 2 millioner?) og IKKE delte med de andre overhovedet. Av …

  1. Jeg tror – helt ærligt – ikke, man skal undervurdere, hvor store problemer, det kan give. Mine forældre har nogle venner, der vandt ret mange penge, og det var virkelig skræmmende, hvilke sider det fik frem i folk omkring dem.

 14. Mandelgave bud;

  Nytårskit med servietter, bordbombe, pynt plejer at være et hit. Også selvom det er et barn, der vinder.

 15. Jeg slugte også “meget mere matador” og så kan jeg anbefale “How I built this” med guy Raz om iværksættere. Det er meget blandet hvad jeg gider høre af den, men mit absolut YNDLINGSafsnit er med skaberne af Ben & Jerrys is. De vælter gennem livet og dropper ud af alle de uddannelser de starter på. Men laver alligevel en af verdens største isforretninger ved at gøre lige det de tror på og skide alle rådgivere et stykke. Og også selvom at de laver deres første isforretning i Vermont uden lige at have tænkt på, at Vermont ligger på grænsen til canada, så der er skidekoldt 8 måneder om året. Bedste del er der hvor en af dem gerne vil tjene en masse penge hurtigt og derfor beslutter sig for at blive keramiker 🙂

 16. “Læge søger grænser” er slet ikke vild på samme måde, men den giver også et indblik i et sind og nogle mekanismer, som kan være svære at forstå.

 17. Hov, min kommentar var til podcast-forslaget I en danskers blodspor, men det er første gang jeg kommenterer, så det gik ikke helt, som det skulle. Rigtigt godt nytår!

  1. Tak og i lige måde! Kommentarfeltet har somme tider sit eget liv, så jeg er vant til mentalt bare at flytte kommentaren op, hvor jeg ved, den hører til:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.