I øvrigt:

*Ved jeg sgu snart ikke med det VM. Hva? Hvad siger vi? Jeg kan sagtens se, at spillere ikke skal holdes op på hårdere standarder end regeringer og store virksomheder – men er det ikke lidt som om, at vi, alle protester og ‘Fine! But I won’t LIKE it!’ til trods, bare er endt med at falde til patten og rette ind hele vejen rundt?

*Har jeg forsøgt mig med Netflix’ nye serie ‘1899’, og jeg må med tilbagevirkende kraft give GOT-skaberne ret i, at det virkelig er bedst, hvis alle nationer, på kryds og tværs, helt ulogisk, taler samme sprog – og at dette er engelsk. Vi er faktisk nogen, der kun bruger teksterne, når vi tygger på noget, der larmer så meget inde i hovedet, at vi ikke kan høre, hvad de siger.

*Skal jeg bede om navn og mærke, hvis du drikker en te, der er over-gennemsnittet-god. 

*Har jeg fundet min sølvpapirshat frem igen, fordi jeg så småt er begyndt at julegaveshoppe, og lige nu, meget tæt på Black Friday, kommer forbi mange webshops, hvor der er påfaldende meget systematik i, hvad der er “udsolgt”. Så var det federe bare at melde ud, at man ikke er med, no?

*Kan jeg i disse dage ikke samle mig om podcasts, når jeg kører bil, så jeg hører radio i stedet, og det har givet mig inspiration til endnu et punkt på mit partiprogram: Forbud mod radiostationer, der lader lyttere ringe ind. Lyttere, der ævler løs i øst og vest; som forsøger at være sjove, men ikke er det, og som skyder lysår forbi skiven ift. hvad vi andre skal delagtiggøres i. Jeg kan. ikke. holde det ud.

*Skal nogen tage i Legoland i weekenden og give mig en tilbagemelding på antallet af mennesker. På forhånd tak. 

*Kan det være svært at være autist, når man føler noget meget stærkt, men ordene smutter fra én, når man forsøger at forklare det. Men hvor der er (u)vilje, er der en vej, og Anton har valgt en strategi, hvor han bruger udtryk, han kender fra iPad’en, som beskriver, hvad han vil sige. I morges meddelte han mig derfor rasende, at ‘jeg HADER Tysk, mor! Én stjerne til fucking Tysk! Would NOT recommend!!” Jeg fnøs kaffe ud over bordet.

*Er der også én stjerne til mit overskud lige nu. Hold kæft, hvor er jeg træt. Den her uge, mand. Mandag var jeg i Kolding til anden udredningssamtale for Frida. Mandag aften sad jeg til midnat og lavede ‘forældrebeskrivelse’ til kommunen ift. noget hurlumhej, jeg er ved at søge til Anton. 20 spørgsmål, alle af ‘beskriv barnets udfordringer’ og ‘hvordan påvirker barnets udfordringer jeres hverdag’-typen. Det blev til 7 tætskrevne sider, og jeg var fuldstændig blæst, da jeg lukkede Mac’en. I dag lagde jeg ud med at ringe til børneafdelingen, fordi vi har en tid i morgen til Antons 12-års vaccine, som han derinde kan få med lattergas. Det har krævet en samtale med børneafdelingen, en samtale med egen læge, en henvisning, trylleplaster og to opkald med info til de sygeplejersker og læger, der deltager, så de ved, at ambitionen er at få vaccinen, men at det er Anton, der bestemmer, og siger han stop, er det stop. Kan jeg ligge på briksen med ham, hvilken arm skal han stikkes i (= hvor skal trylleplasteret på?), hvad for noget tøj kræver mindst fikumdik, hvor mange er der i rummet osv. osv. osv. – og da jeg var færdig med dét opkald, kørte jeg ind på psyk. til min egen afsluttende udredningsamtale, som også tog et par timer. På fredag har skal Frida og jeg til Kolding til hendes opmærksomhedstest, og det er virkelig svært at forklare, hvor drænende det er at fokusere SÅ intenst på alt det, der *ikke* fungerer.

Om 4 uger kender vi resultaterne af det hele, og det bliver rart at nå dertil. Men indtil da handler det om at holde tungen lige i munden, og bare at sørge for at blive ved med at sætte den ene fod foran den anden.

Published by

42 Replies to “I øvrigt:

 1. Åh, Linda. Du fik tårerne til at stå i mine øjne. Hvor ville jeg ØNSKE at jeg havde haft en mor som dig! Tænk at se og kende sit barn så godt. Det kunne jeg godt have brugt, jeg fik nærmest det modsatte. Kæmp kram til dig <3

  1. Åh mand. Sådan en kommentar trækker vand. Både fordi det, helt barnligt, er virkelig rart at få et klap på skulderen, men også ved tanken om, hvad du og så mange andre har måtte kæmpe med, fordi I er vokset op i en tid, hvor man ikke vidste bedre. Et virtuelt kæmpekram lige retur <3

 2. God te: Chaplon Earl Grey – sort løs te, hvis du er til den slags. Drikker ikke andet! Ej heller kaffe….. og så er det økologisk forresten, og dyrt 😶 but absolutely worth it 😎

  1. Earl Grey er den eneste te, hvor jeg er helt hysterisk med kvalitet, for køber man det for billigt, så er det en besk omgang. Men jeg kender slet ikke Chaplon, og det er da en kæmpefejl, kan jeg se på det her kommentarfelt.

 3. Shit mand, hvor overkommer du meget – på en måde godt, at du føler dig lidt mast; det er der vist god grund til 😘
  Total latterkrampe her over iPad-lingo; elsker det! 😂
  Yndlingste (faktisk den eneste te, jeg gider drikke – kaffe; tak!): Fuldmåne te fra Chaplon

 4. Østerlands tehus – grøn valnød, kender ikke nogen, der ikke er rigtig begejstret for den, så den har samtidig løst små gave dilemaet : spreder den ud til alle tilhængere.

  Mht tysk: jeg er så meget på Antons hold, hadede også tysk af hele mit hjerte…. fik dog en studentereksamen i tysk og har aldrig brugt det siden – hvilket vil sige at jeg havde ret i, at det ‘shit’ ville jeg aldrig få brug for.

  På den mere seriøse klinge er det virkelig hårdt at kæmpe for at få en diagnose og for at få systemet til at forstå, hvor meget det påvirker ens hverdag. Mit mellemste barn (ej barn mere, 28 ) har efter 10 års sygdom endelig fået en diagnose: smånerve neuropati og organ dysfunktion. Og hvor tosset det måtte lyde, så er vi lettede, for nu kan kommunen ikke længere afvise at hjælpe, venner og familie kan ikke længere synes, at han bare skal tage sig sammen – og hans tilstand ændrer sig ikke ved at få en diagnose, men han vil også få mere ro på, når han ikke hele tiden føler at det er noget han forestiller sig (som adskillige læger mm har forsøgt at bilde ham ind henover årene). Som han selv udtrykker det: nu kan jeg endelig komme igang med at få en tålelig tilværelse.

  Så Linda, vi er mange herude, der er klar over, hvor meget det koster af kræfter og tårer at komme igennem. Man kæmper til man er helt overvældet – derfor er du den bedste mor for dine børn. Godt gået – må din kampgejst ikke blive formindsket.

  1. Jeg talte engelsk til min tyskeksamen i folkeskolen, så jeg er også Team Anton her:-D

   Og ja – vi er desværre/heldigvis mange, der ved, præcis hvor vildt det er at leve et helt almindeligt liv på helt ualmindelige vilkår <3

 5. Chaplon perlete, grøn jasmin. Enten er man til det, ellers er man ikke. Men fint julegaveønske syntes jeg. Jeg kan også anbefale butikken Simply Tea. Her kan man købe Explorer sæt så man kan smage lidt forskelligt.
  Og Anton og tysk – HA HA HA – spot on…Would NOT recommend 😂 Genialt!

  1. Jeg elsker muligheden for at sample. Jeg kan så godt lide Østerlandsk Tehus-te, men jeg er for nærig til at købe deres samlepakker, fordi de indeholder fuld-størrelse prøver.

 6. Jeg er også på Chaplon holdet, men med Fuldmåne te (i løs form). Og som bonus er den både god varm og kold

 7. LØGISMOSE
  Hvid te med grapefrugt og ingefær
  Grøn te med kvæde og æble.
  Er ofte på bud i Netto til 50kr.
  Smager fabelagtigt med lidt honning i også.

  PS. Kæmpe respekt for din kamp! Jeg er så imponeret over din styrke.

  1. Åh, de laver også den BEDSTE hummus, som jeg nu kan mærke, at jeg får akut trang til. Det lugter af en eftermiddagstur i Netto…

   (Og tak for dine fine ord <3)

 8. Cool mint urte te er klart min yndlings. Jeg har smagt den fra flere te-firmaer og de er alle lige gode 👍 Købes i løs form.

 9. Jeg fornemmer at vi måske ikke helt er på linje ift te, men vil alligevel byde ind med min favorit til inspiration: Oscars nr 60

  1. Der fik jeg instant flash back til mine teenageår, hvor jeg besøgte min onkel og tante i kollektiv, og vi altid drak den te (eller en, der i hvert fald ligner den meget). Den er OGSÅ skøn.

 10. Jeg hørte engang for flere år siden en sætning (vist nok i Mads og Monopolet) som jeg jævnligt hiver frem når jeg selv har brug for den og jeg kom til at tænke på at du måske også kunne bruge den: Det går ikke fremad, men det går godt.
  Og så skal jeg da vist også på teshopping..

  1. Det er nok meget præcist. Og en fin huskesætning, til når det hele lige er lidt noget mas.

   (Seriøst: Jeg skal snart sætte mig på mine hænder ift. te-shopping. JA, der er meget godt!)

  1. Ja! Eller bare husets Earl Grey blanding. Perch sender til hele landet, det er en fryd at modtage en pakke, der dufter af frisk the!

   1. Jeg stemmer i i forhold til Perchs. Personligt foretrækker jeg dog de grønne/hvide mere ‘frugtige’ varianter som fx hvis tempel eller green palace.

 11. Frits Hansens efterfølgers blanding som fås hos Hans og Grethe Kaffe & The i Århus. Sort te med lidt grønt te i .. mener det er en earl Grey.
  Min nr to er Christian IV Blanding – sort te med en snert af blomster. Kender desværre ikke længere en tehandel der sælger den så hvis nogen af dine læsere kn hjælpe er jeg evigt taknemmelig

 12. Du beskriver virkelig godt, nøjagtig hvor drænende det er både at skulle bruge så meget tid på aftaler og skriftlige opgaver i ‘systemet’, og de mentale kræfter det koster hele tiden at skulle tale og skrive om alt det, der ikke fungerer. Tak fordi du deler! Jeg har fulgt med her i rigtig mange år, og det er lidt vildt at opleve, hvordan dit liv spejler mit (nu også med ét barn udredt for autisme og et andet under udredning for ADD).

  1. Det er sgu da en lille smule vildt, hva?!

   Selv tak. Min egen oplevelse er, at det hjælper at ‘møde’ andre, der står i det samme, som man selv gør, og derfor har jeg lovet mig selv at dele alt det, jeg føler giver mening, så andre forhåbentlig kan føle sig set på samme måde, som jeg har gjort, når jeg har læst med hos andre.

 13. Jeg er virkelig også på Antons hold med hensyn til tysk… Jeg har ALTID troet, det var et helt overflødigt (og unødvendigt kompliceret!) sprog, og jeg har gjort, alt hvad jeg kunne, for at glemme det gennem de sidste 18 år.
  Det kan man så påstå bider mig lidt i røven de her dage, hvor børnehaven kun kører på tysk og man skal forsøge at stamme sig gennem et godt indtryk hos boligudlejere.

  Hvis det er noget du gider/kan smide penge efter, så kan jeg virkelig anbefale italki.com. Der kan man købe online privatundervisning i alle sprog, og det er MEGA fedt at blive undervist i sit eget tempo. Eftersom det er online, kan det også foregå fra hele verden (hvis udgangspunktet er engelsk), og eftersom huslejepriserne er lidt lavere i f.eks. Sydamerika, kan man få masser af billig aftenundervisning for 90 kr per gang.
  Jeg er gået fra at tænke, at jeg var en spade til sprog (men heldig med engelsk), til at indse, at det er mere tidskrævende end svært, og faktisk kan være decideret sjovt. Jeg lærte japansk på hobbybasis indtil jeg indså, jeg blev nødt til at støve mit tyske af.

  Mht. te så fandt jeg engang den PERFEKTE sorte te på en bazar i Iran, og alle andre mærker smager underligt bittert nu, efter jeg tømte sækken. Jeg havde endda en rest med ind til “Tante te” og “Østerlands thehus”, men der var ingen hjælp at hente.
  Jeg kommer til at opdatere det her kommentarfelt religiøst!

  1. Jeg har sådan tænkt på dig og jer og Tyskland – jeg synes, du er så modig!

   Vi er gået ombord i Duolingo efter anbefaling i sidste indlæg; Frida har kastet sig over engelsk, og Anton klør på med det tyske. Og som en uventet, men ret stor, bonus, er app’en engelsk, hvilket betyder, at han arbejder fra engelsk til tysk – og det giver for ham meget mere mening. Jeg har købt en måned til dem her, og så ser vi, om vi om et par uger stadig er i gang. Hvis ikke, må jeg kigge på din løsning og se, om dét kunne være en mulighed.

   (ps: Jeg krydser inderligt fingre for, at nogle te-eksperter kan træde til her).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.