I øvrigt:

*Har det hele været så massivt de sidste, mange uger, at jeg lige syntes, vi trængte til en ‘i øvrigt’.

*Har jeg for mine fødselsdagspenge købt en flex-vandslange til haven på 45 meter, og jeg er så begejstret, at det grænser til upassende. Rock n’ roll, baby. 

*Skal vi snart have sendt en mail ud til samtlige virksomheder i Danmark, hvori vi fortæller dem, at de skal f’cking STOPPE med at lave fb-konkurrencer, hvor man skal tagge venner for at vinde, hvis de ind-taggede ikke får en bid af kagen. I beder folk om at betale for deres lod med min tid og mit feed, og det giver mig ligeså meget lyst til at handle hos jer, som jeg får lyst til at købe ydelser af en virksomhed, der sætter flyers i bilruden, så det ligner en p-bøde.

*Har jeg hele tiden fornemmelsen af at have alt for travlt og løbe en meter efter mig selv i de her dage. Det hverken har eller gør jeg, så jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke kan ryste følelsen af mig. Måske det er en efter-reaktion på de sidste mange måneders pres på nærmest alle fronter?

*Er det tid til celleskrab, og min menstruation har med kirurgisk præcision valgt at trodse alle statistiske forudsigelser, så det er umuligt at bestille en tid. Livet med en cyklus 40+ er … en oplevelse. 

*Kan jeg ikke forstå, at vi ikke snart kan få dæmmet op for alle de stakkels mennesker, der falder i vandet efter en bytur og drukner. I Esbjerg, hvor vi for år tilbage opdagede, at vi var våben-og trafficking-gateway til hele Europa, fordi vores kæmpehavn stod pivåben, blev den ‘terrorsikret’, som det hed, og nu kan man ikke komme i nærheden af bare én meter fri mole. PLEASE kopier konceptet til andre byer med havne i gåafstand fra midtbyen.

*Kan jeg godt blive lidt bekymret over, hvor hurtigt krigen i Ukraine er rykket ned af bevidsthedslisten hos os alle sammen, mig selv inklusive. Det må være bagsiden af de sociale medier og deres muliggørelse af at følge krigen 1:1; at vi nærmest bliver emotionshærdede på en uge, fordi vi ikke kan falde fra hinanden helt forfra, hver gang vi har fat i vores telefon.

*Vil Anton gerne have en tyngdedyne. Er der nogen, der har selvgjorte erfaringer med, om der er direkte sammenhæng mellem pris og kvalitet? For SHIT, det varierer! (Og jeg *kan ikke* med tanken om dyner, man kan låne på biblioteket).

*Kører jeg stadig ASMR-videoer, når jeg skal sove, og hver gang jeg vælger én med ‘The french whisperer’ fniser jeg for mig selv over den kommentar én af jer lagde herinde om, at ‘det er det mest uhyggelige, jeg nogensinde har hørt’.

*Er dette et allekald: Al udendørs julebelysning skal ned inden ugens udløb. Ellers kommer jeg forbi på cykel med min kæmpestore saks.

Published by

52 Replies to “I øvrigt:

 1. Tyngdedyner fra Bilka/Føtex eller lignende er ofte på tilbud/er ikke voldsomt dyre of de fungerer upåklageligt.

 2. “Tag en ven” er en overtrædelse af spamforbuddet i markedsføringsloven og derfor ulovligt. Det kan man fortælle dem, hvis man er i særligt hidsigt humør.

  1. Ja, det er ulovligt https://www.forbrugerombudsmanden.dk/nyheder/forbrugerombudsmanden/pressemeddelelser/2021/krav-om-at-tagge-andre-i-some-konkurrencer-er-ulovligt/

   Jeg synes til gengæld, at en del virksomheder efterhånden har fundet ud af, at de ikke må. Men da det er hele formålet med konkurrencen, begynder de at bruge tricks. Hvor de foreslår (men reelt ikke kræver), at man tagger, hvem man også synes, skal vinde. Eller det mere kreative krav: skriv i kommentarfeltet, hvem du vil dele præmien med. Her kræver de faktisk ikke at man tagger, for man kan bare skrive ‘min søster’. Men folk er så vandt til at tagge, at det er hvad de gør.

  2. Marie/Rikke:

   Det er virkelig news-you-can-use, det der. Tak!

   Det mest trælse er, når det er virksomheder, man godt kan lide, der gør det. Jeg ELSKER Knaplund Destilleri; det er både et fedt sted, og de laver virkelig god gin, men jeg bliver sindssyg over, at de bliver ved med at lave det nummer her.

   Og det er så åndssvagt, at de ikke bare stopper den, inden den bliver irriterende. For hvis du laver en konkurrence, som jeg kunne være fristet til at deltage i, så sørger algoritmen jo for, at den dukker op i mit feed alligevel, når de af mine venner, som jeg deler interessefællesskab med lige dér, kommenterer på opslaget. På den måde får de den synlighed, de gerne vil skabe, uden at sætte deres gode navn og rygte over styr.

 3. Gælder det med lyskæderne hvis man ikke tænder dem? Ellers så sig lige til når du kommer forbi udkanten af Storkøbenhavn på cykel så jeg kan være hjemme med en kop kaffe. Og nogle af de der energidrikke på geleform i babysmoothieposer, som du får brug for hvis der er modvind over broerne.

 4. Da min yngste havde brug for en tyngdedyne kunne man få en bevilget gennem kommunen. Det kan man måske ikke mere?

  1. Man kan i hvert fald søge. Men i de grupper, jeg er med i, kan jeg se, at mange oplever, at det er en proces, der er så besværlig og langsom, at de fleste opgiver på forhånd. Men jeg må være ærlig og sige, at jeg ikke har tjekket det endnu. Vi har Netværksmøde d. 31. hvor jeg møder min sagsbehandler for første gang i mit liv, så der har jeg tænkt, at jeg lige vil spørge.

 5. Du kan leje ved zibo Athene. Vil klart anbefale en kædedyne i voksenstørrelse

  1. Tusind tak! De steder, jeg har tjekket leje indtil nu, har 3 måneders leje plus depositum, hvilket nogle steder løb op i tæt på 2000. Det giver ikke rigtigt mening, synes jeg? Du kan jo købe de bedste af slagsen for mindre?

   Men det her ser helt perfekt ud – tusind tak for heads up.

 6. Jeg har været skræmt fra vid og sans i flere år over at have fået to drenge, der en dag skal i byen og drikke og køre hjem langs vores lokale å. For der er alt for mange unge mænd, der dør på den konto – og jeg har aldrig fattet noget som helst. Indtil det gik op for mig denne uge, at det skyldes, at de skal pisse! Aha! Det er stadig lige så tragisk og der skal hegn og kameraer og alting op! Men lad os nu få en åben snak om, at natligt havne-pis er farligt.

  1. Jeg skal også BARE bede om hegn overalt for en sikkerheds skyld, når mine begynder at gå i byen. Shit.

   Giv dem nu bare dårligere adgang til alkohol, flere steder at lade vandet og bedre sikkerhed i havnebyerne <3

 7. Jeg ved ikke om der er forskel på kvalitet, men pris og kvalitet hænger jo ofte sammen. Jysk har tyngdedyner med glaskugler. Samme tykkelse som et vattæppe og syet så alle kuglerne ikke ligger nede i det ene hjørne, men forbliver fordelt. Jeg købte den billige til 500 kr., da det var et forsøg. Ulempen ved den billige model contra den dyrere i Jysk er, at den ikke kan vaskes. Der er muligvis også forskel på materialerne, men det tjekkede jeg faktisk ikke.
  Min søn er glad for dynen. Den hjælper ham med at falde i søvn og “mærke” ham selv. Han bruger den ovenpå den almindelige dyne, fordi den ikke er så “putteegnet”.

  1. Det er rigtig rart med jeres erfaringer herinde, for det er netop noget af det, der er svært at vurdere på forhånd, synes jeg. Og min tanke er nemlig også, at han bare skal bruge den ovenpå sin almindelige dyne, og det er her, jeg tænker, at man så måske ikke behøver at have rolls royce-udgaven:)

   Tak for at melde ind.

 8. Hov – glemte helt:Hvis I ikke kan få hjælp via kommunen, så er facebook-gruppen “kugledynehjælpen” et fremragende initiativ. Også minimalistisk set! De indsamler brugte kugler fra Roll on deoer og syr dyner af.

 9. Start med en brugt. Jeg købte en brugt Cura på DBA. Den kan vaskes og fungerer fint.
  Jeg ville nok ikke gå med fx Jysk, der ofte har mærkelig kemi i deres produkter og er meget billige. Det ville jeg have det stramt med at lægge mit barn til at sove i. Hvis han bliver glad for den, kan man måske upgrade. Det er også svært at vide på forhånd, hvor tung barnet kan lide, at den er.

  1. Det er nemlig det, jeg synes er svært. For de brugte af gode mærker, er stadig relativt dyre – og så har jeg det bare så stramt med brugte dyner. Men jeg gider jo heller ikke, at han ligger og inhalerer gift og skrammel hele natten.

   Jeg er igang med at tjekke netværket; om nogen har én, vi kan prøve at låne. Jeg skal også have undersøgt, hvor lang en proces der er at få en bevilget. Det sidste har jeg bare hørt er så meget op ad bakke, at jeg nærmest har opgivet på forhånd. Hvis man selv kunne løse problemet for 500 kr, ville jeg gerne betale det for at slippe for ventetid og sagsbehandling.

   Tak for konkret feed back.

 10. Man kan blive pinligt glad for nyt lir til haven.
  Er 31, og døde næsten af fryd over mængden af billige, fine potter jeg fik købt for nylig, fordi stormen jog 5 af vores i stykker. Da jeg så mig selv udefra hvine på en lidt for begejstret nordjysk-kræmmer vis over kuppet, lignede jeg straks en som hed AnneGrethe, var 76, og samlede på roser, leverpletter og porcelæn med katte på.

  A

  1. Måske man skulle begynde at spekulere lidt i det, så man, når vejrudsigten melder storm, liiiiige får sat de potter, man er ved at være træt af, lidt yderligt..?

 11. Min ti-årige har en 6 kilos glas dyne fra Føtex som var på bud i Føtex til 250. Den gør dit job: hun falder hurtigere i søvn og føler sig tryg. Som der bliver nævnt ovenfor så kan den dog ikke maskinvaskes, men eftersom hun bruger sin almindelige fjerdyne under og glasdynen i øvrigt er i vaskbart betræk, så går det – og ellers kan Rodalon på spray klare evt. uheld.

  1. Jeg tænker egentlig også, at det er det, den skal her; at den skal være en falde-i-søvn ting (og måske også en ‘lad op, når man kommer hjem fra skole-ting), så den bare skal fungere som et tæppe. Og jeg er lidt loren ved at smide 1400 efter den, hvis det viser sig, at det slet ikke er noget.

 12. Det gav et stik i hjertet på mig, da jeg mærkede den der instinktive “hvad er der sket i krigen, mens jeg sov?!?” begynde at aftage. For det er desværre en helt generelt tendens. Vi mennesker er rigtig gode til det akutte men langt, langt laaangt dårligere til at være der for andre på den lange bane. Det er noget min mand og jeg har talt om utallige gange, for vi er selv langtidsramt og alligevel lever den samme tendens også i os. Engagement over tid kræver i modsætning til det kortvarige og akutte en bevidst beslutning.

  1. Præcis. Og det er både skræmmende og deprimerende, at man kan se/mærke det ske – og stadig ikke gøre noget for at forhindre det.

  2. Det er da helt fair. Jeg har også skruet ned fordi ingen i Ukraine alligevel får det bedre af, at jeg sidder limet til Twitter. Til gengæld får mine børn det dårligere ligesom andre relationer også lider. Det er ingen skam at finde en balance mellem bekymring og ens normale hverdagsliv 🙂

   1. Normalt er jeg også ret stor tilhænger af, at vi alle sammen har det liv, vi har, og at vi derfor ikke kan have som benchmark, at de sulter i Afrika. Men jeg synes faktisk, at lige præcis krigen i Ukraine er noget andet, fordi de pga. politik de facto står alene, hvilket betyder, at de er 100% afhængige af, at verden fortsat husker dem og er opmærksomme på, at de har brug for hjælp. Når det SÅ hurtigt bliver hverdag for os, så er der – for mig at se – skræmmende kort vej til, at strømmen af velvilje, nødhjælp og materiel tørrer ud.

 13. Nu bliver jeg da ærgerlig over at julelysene blev pillet ned for en uge siden, så jeg går glip af et Linda-besøg 😀

 14. Jeg fandt Cura til 500kr på dba. Måske en Aarhus-fordel? 90 grader og så var den klar. I forhold til støvmidder tænker jeg, at det er essentielt, at den kan vaskes eller evt. fryses. Men det sidste kræver jo ret meget fryserplads. Før du kan søge tilskud til dyne, skal Anton visiteres til handicapafdelingen. Det er ikke en selvfølgelig med en autismediagnose, og du skal anskueliggøre, at hans funktionsniveau bliver bedret af dynen. Undskyld det kommunale sprog! Det er et skørt system. Men jeg nægter at give op, fordi de gør det så svært. Specialbørn har ret til at godt børneliv! Men vi kunne ikke vente med dynen, og jeg ville også godt have betalt for en anden dyne. Kampene kommer til at stå et andet sted her.

  1. Din kommentar giver mig lyst til at græde. Hvorfor ER det, at det skal være så bøvlet hele tiden??

 15. Min mand har tyngdedyne fra Ikea og min søn en af netto. Den fra Ikea er varmere, men kan vaskes i maskine så vidt jeg husker. Vi er fint tilfredse med begge. De larmer ikke og kostede samlet under 1000 kr

  1. Det er perfekt. Jo flere bud på steder, jo bedre mulighed for at finde den løsning, der passer bedst til os. Tak!

 16. Vi har også en tyngdedyne fra Føtex til vores søn. Vi har prøvet både kugle- og kædedyner fra kommunen, men tyngdedynen er den som har fungeret bedst.

  1. Er det mig, der ikke har fanget, at der findes noget 3.? Jeg troede, at ‘tyngdedyner’ var fællesbetegnelsen for kugle- og kædedyner?

 17. Jeg købte en tyngdedyne til mig selv på tilbud i Bilka for 300; jeg fryser meget når jeg skal sove og har tit uro i benene og dynen hjælper med at holde mine ben i ro og den holder på varmen. Den ligger i betræk ovenpå min alm dyne. Virkelig godt køb.

 18. Jeg er helt med dig med vandslangeekstase, travlhedsfornemmelse og havnehegn!
  Men jeg vil gerne søge om dispensation til at have udendørs VINTERlys oppe fra november til marts – det gør mig glad i en uendelig vinter! Og de har en varm farve og kan mest ses af mig selv, for jeg ved det jo godt! 😂 Jeg har dog slukket for dem i sidste uge, hvor solen overbeviste mig – men der er kaffe i solskin i Aarhus, hvis du cykler så langt!

  1. Så længe det ikke er nisser og rensdyr, så godtager vi det (i hvert fald hvis aftalen inkluderer kaffe:-D)

 19. Altså… Vi har slukket de julelys der er på strøm …men vi har også en nede i bunden af haven som kører på solceller (ja jeg ved godt det også er strøm) og den får lov at hænge hele sommeren. Det er SÅ hyggeligt når man sidder er en sommeraften og de så tænder fordi der bliver mørkt. Så er det fairy lights og slet ikke julelys mere. Og skulle du komme forbi så kig lige ind i stedet for at lave hærværk ikke 😉

  1. Min aversion går mest på juletræer, rensdyr og nisser. Selv ikke med den mest liberale fortolkning kan det vist komme under betegnelsen ‘fairy lights’..?:-D

   Jeg ringer på, når jeg kommer!:)

   1. Det kan jeg sagtens følge. Vi havde en krans- agtig lyskæde som hurtigt kom ned, men har bevist ladet en ud mod stien (i en trækrone) sidde fordi den sti der går lige bag vores hus er så mørk..men nu kommer lyset.
    Så er det kun den med helt små lys der er soldrevet der får lov at sidde fordi det også er hyggeligt om sommeren.
    Så gir jeg drinks eller kaffe alt efter hvornår du kigger forbi – go’ weekend til jer.

 20. Det er muligvis en fællesbetegnelse, men.. det jeg mener er at vi har prøvet en kædedyne lavet af kæder og falder derfor lidt anderledes end en kugledyne. Så har vi prøvet en kugledyne med store kugler – og nu bruger vi modellen fra Føtex, som er lavet af bittesmå kugler og virker som sådan et tyngdetæppe/dyne.

  Jeg googlede den lige. Den hedder Zenkuru, men er vist ikke hos Føtex mere, men andre steder ☺️

  Vi bruger den også i sofaen til netop når han er kommet hjem fra skole, som du skriver højere oppe. Det giver lige et tungt kram og noget ro til resten af dagen 🙂

   1. Hvis det er en Hozelock haveslange, du har købt så husk at gemme bonnen. De kan gå i stykker, og der er livtidsgaranti på dem. Jeg tror, jeg er på nummer 4 fra samme køb.

 21. Vi er fire ud af fem i familien, som har en kugledyne med bittesmå glaskugler i små “celler” fra Coop. Den kan ikke vaskes, men det anser jeg ikke som et problem, da den ligger i sit eget betræk oven over den almindelige dyne. De tre er 7 kg, den sidste 5 kg. Det er bare et hit hos alle – også hos støvallergikeren 🙂

  1. Super fedt at høre, Mette. Vi har netværksmøde med skolen og alt, hvad der kan kravle og gå i slutningen af marts. Der kommer sagsbehandleren også, og jeg vil høre ham/hende ad, hvordan det ser med at få en bevilget. Hvis det er omstændigt, køber eller lejer jeg selv. Der er kommet et par gode links herinde, men det er også meget fedt at høre, at det fungerer med en, der ikke kan vaskes, når man ikke skal sove-sove i den. Tak for input.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.