I øvrigt:

*Var jeg forleden i bad. Ude i bryggerset kunne jeg høre børnene diskutere placeringen af en solcelleluftballon, vi har købt, som er så fin, så fin. Anton foreslog, at den kunne hænge i entreen, hvortil Frida – altså, barnet, der målte 55 cm. og vejede 4660 gram, da jeg fødte hende – afviste forslaget med følgende ord: “Hvis vi hænger den der, så går mor ind i den. Med sit kæmpe hoved.”

*Har vi i denne ferie kørt virkelig mange kilometer. Til Aarhus, til Djurs Sommerland, til Hvide Sande, til Billund og til hundrede andre steder. Jeg har tanket bilen 2 gange, og tanken er stadig halvfuld. Det er altså 450 kr. i brændstof alt i alt i alt i alt, og jeg kan ikke komme over det. 

*Havde jeg forleden børnene med i en barfodspark, som jeg havde tænkt kunne være En Dejlig Naturoplevelse. Svært at sige, hvem af dem, der hadede det mest, men det var i hvert fald Anton, der efter 40 minutter spænede mod udgangen, mens han råbte: “Kom Frida! Vi er frie!”

*Siger det sig selv, at det ENESTE, de ville lave dagen efter, var at tage op i selvsamme park. “Det var så sjovt, mor!” Børn, iggå…

*Vandt Frida forleden en tøj-løve i en tombola, og hele vejen hjem – altså alle 85 km. – hørte vi starten på temasangen til Løvernes Konge non-stop, mens børnene holdt tøjdyret andægtigt op i luften. Jeg føler på en måde ikke, at børnepengesatsen er høj nok.

*Har jeg selv formået at koble vores nye tv-boks til, helt uden hjælp, og jeg modtager i den forbindelse gerne stående ovationer, tak fordi du spørger. 

*Har jeg taget True Detective, første sæson, for 3. gang, og nu *skal* jeg vide, hvem vi skal tæve for at få en 2’er med samme cast?

*Er jeg i forlængelse af ovenstående bukket under og har tegnet abonnement på app’en Calm. Jeg synes 350 kr. om året er helt VILDT dyrt, men jeg har sjældent set så lækker grafik, OG der er godnathistorie læst af Matthew Mcconaughey. Det er jeg villig til at betale upassende mange penge for. 

*Læste jeg forleden en skrækkelig artikel om forældrepar, der ønsker at få lov at bruge mere tid med deres lille dreng på omkring et år. Han er tvangsfjernet, men ligger for døden pga. en meget sjælden sygdom, og er derfor indlagt på hospice. I slutningen af artiklen kunne jeg læse at “… plejefamilien, der ellers har været indlagt med Marco på hospice, er rejst væk på sommerferie til Frankrig frem til 4. august.” Jeg blev så gal, at jeg ikke sov en hel nat. Altså, hvad fanden!?!

*Kan jeg ikke finde en éneste serie, der frister. Nogen, der ser noget godt?

*Har jeg aldrig – A.L.D.R.I.G – mødt mennesker, nogensinde, noget sted, overhovedet, ever, der roder så meget, som mine børn. Hvordan kan de være mit biologiske afkom? #OrdnungMussSein

*Kørte jeg forleden bag et kæmpe svin af en container-transport på motorvejen. På ALLE sider sad klistermærker med ordlyden: ‘Alle låse SKAL være låste under kørsel!’ and that’s why I have trust issues. 

*Er jeg ikke altid god til at huske at lukke mine køkkenskuffer, hvilket efter en uge, hvor jeg har spildt kaffe, opvaskesæbe, afspændingsmiddel, sukker OG mel i dem A-L-L-E sammen, kan undre. Når jeg kigger derover nu, er der 3, der står på klem. Jeg skal bede om en værge.

*Vil jeg utrolig gerne høre fra forældre eller fagpersoner, der har erfaring/en holdning til børn og melatonin. Vi er *meget* pressede her. (Og jeg forstår godt, at der er mange, der gerne vil hjælpe, og derfor anbefaler det, de har haft gode erfaringer med, men vi er langt forbi øvelser, zoneterapi, kugledyner, skærm/sukker/rumtemperatur/rutiner osv, og jeg vil derfor specifikt gerne have tilbagemeldinger på lige præcis det her). Hvis det er for følsomt at skrive om i kommentarfeltet, så smid endelig en mail bagom (blogsbjerg@gmail.com). Kæmpe-på-forhånd-tak.

Published by

69 Replies to “I øvrigt:

 1. Ift. søvn – har du prøvet med en kædedyne? De kan købes brugt på DBA. Man kan også leje dem, så man kan prøve dem af, inden man investere.

 2. Du må igang med at se Seven Seconds på Netflix med det samme. De bedste anbefalinger herfra.

  Forresten vil jeg også blot tilføje, at begge mine børn (5 og 7 år) præsenterer nutellaen med introen fra løvernes konge. Hver eneste weekend. Både lørdag og søndag. Jeg er ikke helt sikker på, hvor det var, det gik galt i vores opdragelse…

  1. Jeg sørger omhyggeligt for IKKE at nævne, at man kan udsætte nutellaen for samme behandling…

   Jeg har fundet 7 seconds og den ser god ud! Tak:)

 3. Jeg har også læst artiklen med den døende dreng, plejefamilien og forældrene – der er så mange spørgsmål der rumsterer inde i mit hoved at jeg slet ikke kan rumme det.

  Samtidig bliver jeg ved med at messe for mig selv: der er så meget vi ikke ved, der er så meget vi ikke ved. Hvad mangler at blive fortalt?

  Det hele giver ingen mening..

  1. Jeg er normalt voldsomt stor fortaler for, at vi alle sammen husker, at hvis noget i medierne virker urimeligt, så er det formentlig fordi der er noget, vi ikke har fået at vide. Men her har jeg godt nok svært ved at se, hvad det kan være. De har haft ham i pleje siden han var 2 måneder, og han er ikke engang et år. Som jeg læser artiklerne, er det op over, og derfor har jeg helt utrolig svært ved at se, hvad der kan veje tungere end at være der for så lille et menneske, der er ved at dø. Hensynet til andre bøn i familien, den følelsesmæssige belastning ved at være tæt på en terminalpatient osv. er selvfølgelig alt sammen faktorer, der skal tages højde for – men at man forlader ham i 11. time virker .. voldsomt.

 4. Madbanditten har skrevet lidt om melatonin, hun har taget det fast (godt nok som voksen), men er faktisk stoppet efter start på red light terapi.
  Nå, men pointen, jeg er ret stor fan af madbanditten og hvis hun har taget det i mange år, må det dels være ok at tage og dels har hun 100 testet alle andre udveje af. Og jeg synes altid, hun er meget grundig i sin undersøgelse af ting- ligesom dig.

  https://www.madbanditten.dk/2021/04/05/red-light-therapy/

  1. Jeg har faktisk selv taget i en periode, fordi jeg havde et glas stående, jeg købte for år tilbage, da jeg var i USA, og var helt rundt på gulvet af jetlag. Jeg oplever ikke bivirkninger, men jeg har jo heller ikke taget det over en længere periode, OG jeg er voksen. Men jeg synes, der lader til at være meget ‘religion’ omkring det, og så bliver det altid svært at finde ud af, hvad der reelt er rigtigt og forkert:-/

 5. Min søn på 8 med ASF får melatonin. Han havde problemer med indsovning og det har afhjulpet det. Vi gruer ikke længere for putning og kan med sindsro se frem til en aften med en sovende dreng, fremfor en prustende, rastløs dreng med tankemylder og mærkelige spørgsmål som pressede sig på (hvor store kan storke blive? Hvor mange grader kan det menneske der kan dreje sit hoved mest, dreje sit hoved? Og videre i den dur).
  Jeg har ingen skrupler med at bruge det.

 6. Nå men apropos dit kæmpe hoved. Vi sover på hotel i de her dage, med dobbeltseng og en enkelt opredning. Fordi jeg veeeed, at drengen vil ende med at sove i dobbeltsengen tilbød jeg at tage opredningen fra starten. Drengen, med tvivlende stemme: “ok mor, så prøv at lægge dig så vi kan se om den kan holde til dig”
  WTF!

  1. Nåmn, så må vi da håbe, han kommer til at trives på den Schweiziske kostskole, der venter fra på mandag😠

 7. “Young Royals” på Netflix. Åh, jeg dør, og har allerede set den to gange. (Næsten pinligt, for altså, jeg er 46 år, men en sucker efter ægte kærlighed 🙂)

  Mht Melatonin, så har jeg selv taget det i et par år. Det havde absolut ingen gavnlig effekt på min søvn, tilbgengæld oplevede jeg en masse bivirkninger. Men altså, rigtig mange mennesker har virkelig god gavn af det. Og selvom mine bivirkninger var voldsomme, så holdt de alle op så snart jeg stoppede med pillerne igen, så jeg ville ikke være så bange for at prøve det af hvis jeg var dig. Man skal bare være obs på at der altså kan opstå bivirkninger hos nogle, det er lidt overset synes jeg, mange omtaler ofte Melatonin som at spise en vitaminpille.
  (Mine bivirkninger var i den voldsomme ende, der var tale om søvnløshed (jep, det er ironisk nok en bivirkning som kan opstå), tab af muskelkontrol så jeg bla begyndte at savle, og så fik jeg hukommelsesbesvær, forstået på den måde at jeg glemte hvad ord hed. Jeg vidste lige hvad jeg ville sige inde i mit hoved, men kunne så feks ikke huske ordet “banan” når jeg skulle sige sætningen højt. Så gik der måske en halv dag før jeg kom i tanke om hvad den der gule frugt hed. Ret skræmmende faktisk 🙂 men som sagt er der mange som oplever god effekt og ingen bivirkninger, så jeg ville våge at prøve det af hvis jeg var dig…)

  1. Sådan har jeg det med alt med hekse og vampyrer:-D Jeg VED godt, at jeg er for gammel, men altså…!

   Tusind tak for grundig feed back. Det er virkelig rart med 1-hand-tilbagemeldinger, der kan hjælpe med at tegne et mere helstøbt billede af brug og effekt.

 8. Succession på HBO! Jeg forstår ikke hvorfor flere ikke er besat af den serie! Jeg var. Er. Venter med længsel på sæson 3.

 9. Jeg kender en familie med en søn på 10 (adoptivbarn med tidlige skader, som de håndterer meget omsorgsfuldt), han får 1/2 mg melatonin. Alm. dosis er vist 7 mg, men den lillebitte dosis er nok til, at han får en almindelig indsovning og fungerer meget bedre i løbet af dagen.

  Serieanbefalinger: Atypical på Netflix, Lupin på HBO.

  1. Atypical er noteret – tak.

   Jeg kender ingen, der har prøvet det, som ikke har haft gavn af det, men behandlersystemet er underlig modvillig omkring det, taget i betragtning af, at det eneste modargument, jeg indtil nu har hørt fremført, er at man ikke kender langtidseffekterne af det. Fair – men man kender til gengæld langtidseffekterne af manglende søvn, og de er ikke noget at råbe hurra for.

 10. Åh altså- True Detective… Har lige genset 1 sæson med min 17 årige søn. Havde glemt hvor supergod den er! Er helt med på M. Mcconaughey stemme😉OG kæmpe fadæsen med sæson 2😡Du må se Welcome to Utmark/ HBO

  1. Ej, men det grænser til et søgsmål for svie og smerte med de to efterfølgende sæsoner. WTAF?!

 11. Åh, Frida ♥️😬

  Enig i Lupin.

  Derudover har jeg inden for de sidste par år været igennem og godt underholdt af:
  Firefly Lane
  Fate – The Winx Saga
  Love Life
  Cursed
  Tales of the city (den fra 2019)
  The Nevers
  Fanget – en morder iblandt os (Trapped)
  Utmark
  Velkommen til Villefranche
  Karppi (har kun set sæson 1)
  Paradiset (finsk-spansk serie)
  Firefly (ikke at forveksle med firefly Lane)
  Travellers (stak måske lidt af i sæson 3 …)

  Arrival (film, ikke serie)

  Det er ret blandet …

   1. Voksen med ADHD her.
    Gid jeg havde haft en voksen som dig, da jeg var barn <3

    Netflix – The Hunting of Hill House

    (Man må gerne købe melatonin på nettet hvis det er inden for eu/eøs. Stroh Medico sender fra Holland.)

 12. Alle HAR set Exit (norsk serie, ligger på dr.dk), ik??
  Derudover De Dyre Piger, samme sted.

  1. Exit har jeg nappet, men ikke De Dyre Piger. Den har jeg læst flere gode anbefalinger af, så den må jeg hellere se. Tak😊

  1. Et af de to steder, jeg køber CBD-olie har det også, men jeg fik faktisk lige en mail, hvori jeg blev anbefalet at købe på det i håndkøb på apoteket i Tyskland, hvor det er underlagt mere kontrol end mange andre steder ude i verden.

   (Og ‘fantasy’ og ‘lidt for ung’ siger du? Det lyder LIGE som noget for mig!)

 13. Nå ja, og Peaky Blinders, selvfølgelig (kan ikke huske, hvor den ligger) …
  Og måske kan du lide Shadow and Bones på Netflix (fantasy, lidt for ung, siger Morten – tilpas, siger jeg) 🙂

 14. Jeg ville teste melatonin og så bare prøve med super lav dosis som en anden nævner.
  Jeg har aldrig hørt om andre end personen ovenfor der har fået bivirkninger, men så længe de er forbigående ville jeg ikke være så nervøs.
  Jeg tager det selv (dog sammen med cbd). Ikke fast mere, kan ofte mærke når det er en aften hvor jeg bare ikke kan slukke for hjernen (har ADHD). Jeg køber det på nettet, fra Holland tror jeg. Det skulle være helt lovligt selvom man ikke kan købe det i dk.
  Prøv evt at finde Lydias mor på insta. Hun har skrevet noget om det i forbindelse med at hendes datter har fået melatonin.

  1. Jeg køber CBD olie fra Spanien, men gennem et dansk firma, og jeg kan se, at de bl.a. også sender fra Holland. De har for nyligt tilføjet melatonin til deres webshop, så det er til at få fat på, og også uden at blive ruineret, hvis det endelig er.

   Tak for tip til instaprofil – jeg har fundet hende og trykket ‘følg’.

 15. Har en søn på 10 med asf som har fået melatonin de sidste 4 år og det er noget af det bedste vi har gjort, lige netop grundet påvirkningen af for lidt søvn. Han blev så dybt frustreret over ikke at kunne sove at han nærmest fik angst for at komme i seng og om dagen havde han svært ved at koncentrere sig og rumme skolen. Dette har melatonin afhjulpet og ja her er også prøvet alt muligt andet inkl kugledyne. Og nej man kender ikke langtidsvirkningen af melatoninen og ikke på børn, men efter at have set hvor dårligt han kunne have det uden, var det alligevel ikke et så svært valg. Vi forsøger med mellemrum at se om vi kan tage det fra ham, men han har fortsat brug for det og så har vi sluttet fred med det og kan bruge kræfterne andre steder.

  1. Det er så synd for dem selv – men det er også noget rod for resten af familien. Det er en kæmpestressfaktor, og virkelig problematisk, når alle parter næsten begynder at frygte sengetid. Hvor er det godt, at I fandt ud af, hvordan I kunne hjælpe ham <3

 16. Angående Calm- hvis den er lige dyr nok som app, så kan jeg varmt anbefale Insight Timer. Smuk app med alle mulige meditationer og musik, masser af indhold. Den er gratis. Nogle features virker vist kun i deres egen player (som så sjovt nok koster penge), men den har jeg ikke haft brug for i det første halve år indtil nu, så jeg betragter appen som gratis.

 17. The White Lotus på HBO. Sårn lidt Wes Anderson i sin vibe, miniserie på 6 afsnit, der er vist kun 3 frigivet indtil videre.
  Ellers The Queen’s Gambit.

  1. QG var jeg helt vild med. Den anden kender jeg ikke, men den er sat på watch-listen – tak!

 18. Melatonin er FANTASTISK!!! Min søn på knap 11 har fået det i 4 år. Det er selvfølgelig rigtigt, at man ikke kender langtidsvirkningerne, men man KENDER langtidsvirkningerne af kronisk søvnunderskud, og de er sgu ikke at spøge med, især for en børnehjerne i rivende udvikling!

 19. SÅ enig, den er fabelagtig! Dog skal man lige være opmærksom på, at det ikke er ren drama, men også ret meget humor. Jeg stod helt af på første afsnit, inden jeg vidste det, da personerne og relationerne ellers er alt for kolde – har man humor-delen med bliver den virkelig morsom sine steder. Virkelig en yndlingsserie. Kh fra hende, der også har set sæson 1 af True Detectives flere gange 😅

  1. Din kommentar er af en eller anden grund landet i bunden af feltet, så jeg kan ikke se, hvilken serie, du refererer til😩

 20. Det er voldsomt, hele historien virker helt enormt voldsom. Men først og fremmest virker det hele bare ekstremt sørgeligt og med så mange grå nuancer at man næsten ikke kan rumme det.

  Jeg håber at der er nogen der passer på hele det lille menneske med omsorg..

 21. Læste også artiklen og må indrømme, at jeg også blev forarget. Men der er selvfølgelig mange ubekendte, som vi ikke kender i sagen. Håber sådan at den lille dreng er tryg ❤️

  Og til noget helt andet: se Succession og giv den lige en chance. Var lige ved at stå af efter første afsnit, men den er SÅ god!

 22. Jeg har lige set den skjulte skat på Netflix “Derry Girls”. Skøn engelsk/ irsk humor, mega throw back til 90’erne og deraf et KÆMPE plus til soundtracket som udelukkende er hits fra 90’erne. Så sjov! Og et skønt afbræk 🙂 Kæmpe anbefaling!

 23. Jeg kan anbefale ‘Unforgotten’/Uforglemt, der ligger og hygger helt gratis på DR 🙂 Kort beskrevet handler det om gamle, uopklarede sager, der af en årsag bliver relevante igen, og så ellers bare gedigent politiarbejde med et solidt persongalleri. Generelt ligger der faktisk en del gode engelske krimiserier på DR, synes jeg (heriblandt fx også ‘Drabene på Kyststien’) 🙂

 24. Jeg er vild med skuespilleren Nicola Walker og vil gerne anbefale Uforglemt (Unforgotten) (ses på DR) og Collateral (Netflix), hvor hun er med i. Derudover er Operation Lighthouse (DR) også engelsk krimi, når det er allerbedst. På DR findes flere gode serier: Pigerne fra Berlin, Lykkeland og flere.
  Jeg har også et stort hoved. Af samme grund fik jeg ikke en studenterhue, fordi jeg var flov over størrelsen. (Og så synes jeg faktisk, de er s…grimme)

  1. Men er det ikke bare, fordi vi er så kloge, Marianne? Det er den eneste forklaring, jeg kan finde…

   Tak for anbefalinger – de er sat på listen.

 25. Må jeg spørge til hvor du køber CBD olie?

  Vi har i en kortere periode brugt melatonin til vores søn på 8 år -det hjalp på indsovningen og dermed tankemylderet ved sengetid, til gengæld vågnede han ofte stadig om natten og jeg oplevede hans søvn som ret urolig og drømmetung. Der var ingen tilvænning dvs. det gik fint med at stoppe efter endt forsøgsperiode.

  Mvh/Line

  1. Ja da. Jeg handler hos oilsbysimpson.dk og det har jeg været meget tilfreds med. Jeg fik forleden en mail, at de er begyndt at sende med Post Nord, så måske man kunne være så heldig, at fragten er blevet billigere også:)

   Tak for tilbagemelding på melatonin; jeg vil have jeres erfaringer i baghovedet, når jeg tester det.

 26. True sæson 1 er den absolut bedste serie nogensinde, og der er IKKE noget at skamme sig over, bare fordi man har set den… mange gange.
  Jeg ELSKER serier, når de 1) har et godt person-galleri med dygtige skuespillere, og når der bruges god tid på at “tegne” karakteren, så man undervejs lærer dem bedre og bedre at kende.
  2) når handlingen er kompliceret, og man er nødt til at følge godt med, fordi plottet kun afsløres langsomt undervejs.
  Jeg KAN IKKE se serier, hvor grund-præmissen gentages 17 gange indenfor den 1. halve time (“det’ jo fordi han mistede sin kone & barn, at han er så vred og hævngerrig”…) JA TAK, så er sinkerne på bagerste række også med..!!
  Og synes desværre at meget få serier fanger helt.
  Mine favoritter, som alle tåler gensyn:
  Orphan black
  Sense8
  Papirhuset
  Black summer
  Altered carbon
  The OA
  Derry girls

  Gode “reality”:
  Cheer
  Indian matchmaking
  Athlete A

  Nåh, nu skal jeg altså se “Orphan black”. Igen. Jamen, kun for 3. gang…

  1. Jeg har læst artiklen, og det her er nok bare en af dem, hvor det er forskelligt, hvor man står, for jeg synes stadig, at det er en virkelig uforståelig beslutning.

   Jeg tænker heller ikke, man skal være blind for, at kommunen har en meget stor egen-interesse i at gøre den her beslutning ok.

 27. Jeg køber melatonin på apoteket i Sverige uden recept. De sender desværre ikke til Danmark, men jeg hamstrer vildt når jeg er der 🙂

  Jeg kender rigtig mange med asf børn som bruger det og det gør en kæmpe forskel for deres børns trivsel. Min egen asf dreng sover heldigvis godt, men jeg ville ikke tvivle et sekund med at bruge det hvis behovet skulle opstå.

  1. Godt tip! Ved du, hvor mange mg, man kan købe i håndkøb deroppe? For egentlig ville jeg have købt i Tyskland, men de sælger kun 1 mg uden recept.

   1. Dem jeg køber på de svenske apoteker hedder Melatan 3 mg (10 stk per pakke). Sidst købte jeg 5 pakker. Tror ikke der er max antal på, da de ligger frit fremme på hylderne ved siden af tyggegummi og tamponer 🙂

    Men skal de bruges hver nat bliver det nok lidt bøvlet. Jeg har også købt hos Vitaviva.com (240 stk).

    1. Ja, vi kører 6 mg. hver eneste aften, så det bliver nok i længden for dyrt. Men dit sidste link er bogmærket – tak for det:)

 28. Ved godt det er et lidt ældre post, men svarer lige alligevel.

  På Calm har Cillian Murphy fra Peaky Blinders (og meget andet) også en historie. Den stemme altså <3

  Vedr. søvn, så sværger jeg til magnesium-tilskud hver aften en times tid før sengetid, og så lavendel-olie under fodsålerne (for bedre optagelse). Totalt naturligt og ingen bivirkninger, og det virker for mig og mange andre 🙂

  Serier:
  Lupin (Netflix)
  Startup (Netflix)
  Virginia River (Netflix), hvis du bare skal have noget romantisk drama

  1. Så er det DÉR, jeg har set ham før – tak!!! Det har været ved at drive mig til vanvid.

   Der er mange gode tips til bedre søvn, men lige ift. vores situation er det desværre ikke helt nok.

   Og tak for anbefalinger. Jeg har skrevet dem på min liste:)

 29. Der er så meget guld i dine arkiver, så håber du vil svare med lidt forsinkelse her! Hvad endte I med ift melatonin? Kan læse at det anbefales til børn med adhd og autisme, men det har min dreng ikke, men derfor er indsovningen et lige så stort problem, og kognitiv adfærdsterapi har ikke virket, så nu forbereder jeg møde med lægen igen.
  Og er du stødt på viden om, om cbd-olier kan bruges til børn? Og hvilken cbd-olie bruger du, og hvorfor lige den? Jeg har kigget på nogen (til mig selv) med både opkvikkende effekt og afslappende effekt, ifm kronisk træthed, men er i tvivl om hvad jeg skal kigge efter.

  1. Vi har kørt melatonin her i et par år efterhånden, og har god effekt af det. Jeg køber det online, selvom vi faktisk har det på recept, fordi det både er billigere og nemmere. Det er lovligt at købe online, så længe du køber det i Europa. Swanson Europe er ret populært i div. spektrum-fora. Hvis du har været omkring lægen og har udelukket, at der kan lægge andet til grund for søvnløsheden, vil mit forslag være at prøve at købe nogle 3 mg. tabletter og starte med en halv. Mit indtryk er, at de fleste med det samme kan se, om det har effekt eller ej.

   CBD olie køber jeg til mig selv hos OilsBySimpson, og for lige at gøre mig selv færdig først, tror jeg, at det her dels er et spørgsmål om at spise nok (dobbelttjek lige, men jeg mener, at man siger 30 mg om dagen, hvis man skal opnå de gavnlige effekter), men også om man er en af dem, der oplever effekt. Jeg tror, at det er lidt som med akupunktur. For nogen virker det virkelig godt, for andre har det ingen effekt overhovedet. Jeg er ikke stødt på, at du kan få det enten opkvikkenden eller afslappende; det jeg kender til er, at du kan få det enten raw eller heatet, hvilket – så vidt jeg ved – bare er et spørgsmål om, hvordan olien er behandlet. Jeg har prøvet begge dele, og jeg mærker ingen forskel i effekt. Nogen synes, der er forskel i smagen, men det kan jeg ikke smage. Så her må rådet være at prøve at købe et glas og så tage 1-2 morgen og aften og teste det et par uger. Jeg har endnu ikke hørt om nogen, der har bivirkninger af kapslerne; de tilfælde, jeg kender til, hvor folk har reageret på det, har det været den rene olie, de har taget i dråbeform, hvilket har fået dem til at kaste op. Men mit lægmandsbud vil være, at det handler mere om konsistens/smag end om regulære bivirkninger.

   Jeg ville ikke give CBD til børn, udelukkende fordi jeg ikke er stødt på, at det bliver brugt i det etablerede (og dermed mere kontrollerede) system. De kilder, jeg kan finde på effekt, er alle uden undtagelse udgivet af mennesker, der har en økonomisk interesse i at sælge det. Det er ikke det samme, som at det ingen effekt har. Jeg mangler bare en uvildig kilde. For melatonin er ret almindeligt i børne- og ungdomspsykiatrien, så selvom de stadig er varsomme med bare at skrive det ud, så er der alligevel en form for faglig konsensus om, at det har effekt og kan bruges til denne konkrete problemstilling.

   Jeg håber, at det besvarer dine spørgsmål? Ellers skriver du bare igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.