I øvrigt:

*spekulerer jeg på, om vi nogensinde fandt ud af, om Beyoncés lemonade-koncentrat var reelt, eller om det bare var et PR-stunt, der skulle give Jay-Z’s bad-boy image kunstigt åndedræt og redde hans karriere?

*var jeg meget i tvivl om, om jeg skulle poste det sidste indlæg, fordi det en lille smule føltes som om, jeg udleverede Frida. Men I var – som sædvanligt – awesome, og jeg har forstået noget, jeg ikke ville være nået frem til, hvis ikke jeg havde skrevet indlægget. Jeg er glad for, jeg gjorde det. 

*har jeg så hidsige Rami Malek abstinenser, at jeg nappede første sæson af Mr. Robot på HBO. Og nogen i PR skal fyres, for det må være årets mest røvsyge serietitel – men den var super cool. Meget Trainspotting, tech-version. Den blev dog desværre for cyboid til mig i sæson 2, men første sæson holder. 

*hører jeg muligvis for meget My Favorit Murder (haha – #NoSuchThing), men jeg kørte forleden forbi en byggeplads en meget tidlig morgen, og det slog mig, at det absurd skarpe lys, der er den slags steder, når det er mørkt, er den mest øksemorder-agtige belysning overhovedet.

*forstår jeg ikke de bilister, der bare er helt A-okay med at køre 2 meter bag en lastbil på motorvejen. Du kører 130 km/t og kan ikke se vejen. How are you ok with that!?

*er jeg for tiden voldsomt plaget af spam-opkald. Jeg har diverse filtre instaleret, men det er som om, de altid ender med at finde veje omkring det alligevel. I går var der én, der var særlig insisterende, og til sidst rev jeg røret af (jeg ved godt, at det teknisk set ikke er det, vi gør med iPhones, men ‘besvarede opkaldet’ dækker ikke helt her) og brølede: “HVAD!!!?!” ned i det. Det var Jørgen fra Udbetaling Danmark, der bare lige ville tjekke op på noget, så jeg kunne få nogle penge.

*var Frida til gymnastikopvisning i weekenden, hvilket jeg imødeså med en vis spænding. Ikke kun fordi jeg stadig er traumatiseret af min 2015-oplevelse, hvor jeg måtte bære en panisk skrigende Anton ud, allerede inden indmarchen, men også fordi de små gymnaster var blevet indskærpet, at “pigerne skal have opsat hår”. Og ligeså meget jeg hader at have løst hår, ligeså inderligt hader Frida at have hestehale. 

*gik det så fint, så fint, og jeg måtte trække på smilebåndet, da hun på vej af gulvet gik forbi mig, pegede stift på hestehalen og hvislede: “Den skal ud. NU!!”

*gav og fik jeg 8 oprigtige knus dernede, og hilste på omkring 50 mennesker – jeg kendte ingen af dem, da vi flyttede herned for 7 år siden. Det skal jeg lige huske, næste gang jeg drukner i selvmedlidenhed over, at vi INGEN kender i den her by. 

*fortalte Frida mig forleden morgen, at mormor og morfar har fået ‘påskeniljer’ i haven, and I’m here for it. 

*skal jeg bede Apple om at skrue lidt ned for sine meget insisterende password-autosuggestions, når man for 179.483 gang skal på netbank. Nej. Tak.

*ved jeg godt, at der går lige præcis 20 minutter fra jeg har postet det her, til en tech-wizz fortæller mig, at ovenstående skyldes noget, jeg selv har glemt at slå fra. 

*tænker jeg på, hvem det er, der udbryder: “Det lyder som en super ide!” når deres børn på 5 år kommer og siger, at de vil have en You Tube kanal. Nej, virkelig. Hvem?

*var jeg forleden i Matas, og den mandlige ekspedient spurgte medfølende, om ikke jeg ville prøve en øjencreme, de havde på bud, som var “ekstra god til sorte rande og hævede øjenomgivelser?”

Published by

34 Replies to “I øvrigt:

 1. Jeg har aldrig mødt jer og det er lidt meget fan girl agtigt, men jeg ELSKER Frida – hun giver simpelthen ikke to fucks for noget! 😂

  Og jeg er glad for, at du skrev dit sidste indlæg, det var virkelig rart at se, at der er andre i samme situation. Jeg synes ikke, du udleverede hende, slet ikke når man ser hvor mange, der havde lignende oplevelser med deres lopper.

  1. Det er en meget præcis beskrivelse af hende, og hun er perfekt😄❤️

   Jeg blev virkelig også glad for at læse, at så mange genkendte det, for jeg har virkelig tænkt meget over, hvad det er, jeg griber forkert an. Og nu, hvor jeg pludselig fatter, hvad det handler om, føles det lettere at acceptere, at det er sådan det er, fordi fokus er på at gøre “ventetiden” så meningsfuld som mulig, i stedet for at rive mig i håret over ikke at kunne finde en løsning❤️

 2. Som en af dem, der tit slår følge med en lastbil på motorvejen, vil jeg gerne prøve at forklare, hvorfor man kan være ok med ikke at kunne se vejen.

  For det første kører de ikke 130; de må kun køre 80 og de fleste ligger mellem 80 og 90, og din sikkerhedsafstand er jo afhængig af hastigheden. Hvis du suser forbi i ydersporet med 130, skal du holde cirka 65 meter til forankørende, mens 40-45 meter er nok bag en lastbil.

  For det andet har lastbilchaufføren et meget bedre udsyn end en chauffør i en personbil har og kan reagere tidligere, hvis der er kødannelse forude. Det giver mindre hårde opbremsninger og længere tid at reagere i for den bagvedkørende.

  For det tredie er lastbilens bremselængde længere end en personbils, og differencen er jo “din”; det er den ekstra længde, du kan køre, uden at ramme den og det reducerer din risiko for selv at blive påkørt bagfra af den næste. Kører man f.eks. 90 km/t har en bil en standselængde (altså inkl. reaktionstid) på 72 meter, en lastbil har 95 meter og et vogntog har 106 meter (tal fra retsinformation.dk i forbindelse med lov om hastighedsændring).

  I begyndelsen syntes jeg også, at det var ubehageligt ikke at kunne se noget, men når man først har vænnet sig til det, er det faktisk meget afslappende bare at lægge sig i inderbanen og følge trafikken. Og så sparer det benzin 😃

  Men 2 meter til en forankørende er da lige i underkanten… 😂

  1. Alt giver mening, og jeg synes, det er voldsomt bad ass. Jeg tror bare stadig hellere, jeg vil flække armen på langs😬

   Kh

   Kontrolfreaken, der inderst inde helst ville sidde på verdens højeste hest og frit udsyn over prærien🌵

 3. Synes personligt at folk der kræver ‘at pigerne skal have opsat hår’ skal have opsat deres eget hår. Permanent. Med lim. Kh Frida fan.

  1. Jeg har seriøst været nødt til at sige til en hel håndfuld voksne, at de skal stoppe med at sætte hendes hår op. Det er faktisk ikke helt i orden, når hun nu hader det så meget, vel?

 4. Matas-mænd, altså! Jeg er selv engang blevet udsat for tre ekspedienters højlydte ve-råb og klage hele vejen ud af Diesel-butikken, fordi jeg var gået et nummer op i taljen. Jeg var helt klart mindst ed af det …

 5. Man kan slippe for spam-opkald ved at tilmelde sig Robinson-listen på Borger.dk.
  Søg blot ‘robinsonlisten’
  Det tager højst fem minutter, og det virker 🙂

 6. Næh, det tror jeg ikke. Hvis det gør, er det en utilsigtet sidegevinst 🙂
  Men ved nærmere eftertanke, har jeg faktisk ikke haft udenlandske opkald siden jeg tilmeldte mig listen …

 7. I øvrigt får jeg tics når nogen siger sorte RANDER under øjnene. Hvad er en rand??? Fløderand???Hedder det ikke render – altså ligesom tagrender???
  Og skal det være i flertal? Hedder det ikke sorte rende under øjnene???
  Det er sgu nok mig som tager fejl…..

  1. Det tror jeg måske det er…? 😀

   Netdoktor, dermatologer osv. staver det alle sammen med a, og googler du render under øjnene, kommer der ikke rigtig noget.

   Jeg googlede det, da jeg skrev indlægget, for jeg vil helst stave det med a, fordi versionen med e for mig er noget med grøfter og sådan. Men da ac konsekvent foreslår versionen med ‘e’ blev jeg i tvivl.

   Jeg kan se, at de fleste steder, hvor de skriver noget om kafferande/kafferende også staver det med a, men jeg kan ikke finde noget retskrivning på det.

   Så jeg må blive dig et underbygget svar skyldig:)

 8. Nej, det er rander med r – det fremgår også af sproget.dk, som trækker Retskrivningsordbogen. Lev med det 😉

  1. Nææææ sorry! Det er sgu uden – men med a. Læste retskrivningsopslaget for hurtigt . Dummebøde nu

 9. Lad os parkere både dummebøder og udråbstegn og bare konkludere to ting:

  1. Det er fredag.
  2. Alle endte med at have lidt ret:)

  Alt er godt <3

  1. Ingen dummebøde til nogen herfra – den tager jeg 100% på mig, men forholder mig retten til at rande under øjnene er i ental😁

 10. Altså bare lige som input til det med opsat hår så synes jeg det er virkelig mærkeligt at du har måtte bede andre lade være. Men til gymnastik kan der (specielt for de lidt større) være god grund til det. Hvis du skal tage imod dem i forskellige spring (eller i princippet også ved koldbøtter der er bare ikke så meget fart på) så er det meget lettere hvis ikke man får fingrene viklet ind i hår. Men til de små er det vist ikke et problem. Var det en træner af gammel skole det mente at sådan skulle det være?

  1. De er stadig så små, at de bare hopper, trampolin-style, når de hopper, og holder pause ca. 20 minutter før de slå en kolbøtte:-D

   Da jeg bad dem lade være, var deres begrundelse, at det kan gøre ondt, hvis man hænger fast med håret i det velcro, der er på nogle af måtterne, og det er jo helt fair. Pædagogerne i børnehaven har vist bare gjort det ud fra et æstetisk synspunkt.

   Men hun har ikke haft opsat hår i et par år nu, og min tanke er, at når hun kan lege i børnehaven, og der ikke er noget decideret farligt ved at det er løst, så skal hun have lov at bestemme selv. Ikke mindst når det er noget, der helt tydeligt er vigtigt for hende. Hun hænger jævnligt fast i knapper osv., men hun piber ikke over det, og hun ændrer ikke mening. Så. Jeg ville virkelig ønske, at hun elskede hestehale, for hun ser usandsynlig sød ud, når man kan se de må ører og det lille, fine ansigt, men hun er sin egen, og det vil jeg gerne respektere <3

   1. Jeg tænkte nok det var det niveau ud fra hendes alder. Men det var jo fint der var en forklaring for så er der noget at forholde sig til.
    Når der ikke er en årsag synes jeg virkelig også de selv skal bestemme. Min den store vil for det meste også helst have det løst og så vil den lille også.

 11. Matasfolket er sjovt. Min kusine er adopteret og med mørk hud. Hun fik anbefalet en creme med selvbruner…..Matasdamen blev lidt bleg😂, da hun opdagede, hvad hun lige havde sagt.

  1. De skal simpelthen tage den lidt med ro med det mer-salg der, for de hører slet ikke, hvad de selv står og siger:-D

 12. Servicetip: Bed om en parfumeprøve. Findes den ikke i “rigtig” prøve, så laver de gerne en til dig i deres egne små sprayflasker.

  Det kan man jo i øvrigt gøre, så mange gange man vil 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.