I øvrigt:

*fik jeg serveret en kyllingesalat med æg i forleden. Er jeg den eneste, der finder det en lille smule perverst? #MorOgBarnSalat

*ELSKER Frida at se de der skrækkelige YouTube videoer, hvor hele Kina og den samlede Østblok klæder sig ud og falskt og fuldstændig frygtløst synger soundtracket til Frost på det mest ubehjælpsomme engelsk, jeg nogensinde mindes af have hørt. Jeg er med på, at internettet er nyt på de kanter, men de har vel dog trods alt haft toner? Noder? Musik?

*var jeg hjemme med Frida forleden, og det er stadig noget af det, jeg har det sværest med i mit job; at når jeg eller børnene er syg(e), så ved jeg PRÆCIS hvem der med stor sandsynlighed sidder uden tolk, og hvad de går glip af. Det er hæsligt. 

*trippede jeg i sidste uge nervøst rundt ved vinduerne og kastede lange blikke op ad vejen, lige fra vi stod op til vi kørte. Ikke fordi jeg ventede en sømand hjem fra de syv verdenshave, men fordi det var den dag, skraldemændene skulle komme og tømme papir- og genbrugsspand, og min angst for at misse dem er muligvis den mest deprimerende voksenreaktion, jeg endnu er stødt på. 

*har jeg brug for, at vi med øjeblikkelig varsel stopper med at bruge ordet “Momtrepreneur”.

*og nu vi alligevel roder rundt i sprogkassen: Vidste I, at det fænomen, der om aftenen hedder ‘skumringen’ hedder ‘dæmringen’ om morgenen? Jeg ELSKER ord!

*undrer det mig egentlig lidt, at man endnu ikke har set nogle rabiate dyreaktivister hidse sig op over den indlysende mangel på nærvær, når hundeejere går tur med hunden i den ene hånd og mobilen i den anden. 

*er jeg stadig ikke for gammel til at blive en lille smule excited, når DMI melder sne i løbet af natten. 

*eller til at blive skuffet, når vi så bare står op til regn on the rocks.

*er dét at bo og samtale med en 3-årig lidt som at bo med en af de troldmænd fra eventyrfilmene, der siger underlige ting, fuldstændig ude af kontekst. Bare med den ret afgørende forskel, at bemeldte troldmænd sjældent får et anfald i 3 etaper, hvis man ikke lige kan hive et svar ud af hovedet på spørgsmål som: “Hvem er vores egern egentlig, mor?” (vi har aldrig haft – eller set – et egern)  eller “Hvor er huset?” (Og troldmænd og torturbødler kan bare pakke sammen. Efter i 10 minutter at have forsøgt at stille opklarende spørgsmål a la “Hvad for et hus?” “Vores hus?” “Er det noget, du har set i børnehaven” for bare at blive mødt af en gradvist mere og mere hysterisk gentagelse af det oprindelige spørgsmål, har man lyst til at kravle sammen i hjørnet i katatonisk fosterstilling og skrige: “HVAD ER DET FOR ET HUS, DU SNAKKER OM!?!”)

(Men man gør det selvfølgelig ikke, vel?)

(Mest fordi hjørnet allerede er optaget af rasende 3-årig).

*hører jeg den her på repeat for tiden:

Published by

41 Replies to “I øvrigt:

 1. Jeg har aldrig tænkt over nr 1, må jeg sige. Men min søn var på vej ud til hønsene med hønsesalaten den anden dag, og jeg nænnede ikke at forklare misforståelsen, sådan i detaljer … Og hvem ER jeres egern?!?

  1. Dit bud er ligeså godt som mit:-D

   Og det bliver 100 point til din søn for at køre en dejlig logisk tilgang til livet.

 2. Min treårige spørger lige nu om hvad alle dyr og dyrelignende væsner hedder. Efter han havde raserianfald i lange baner over svar som “ko”, “varan” og “det ligner et drømmedyr…???” svarer jeg nu konsekvent “Bent”. Og varierer med Sonja,Torkild og Bente. Og så er der helt ro på bagsmækken.
  Det samme barn vil ikke have lyset tændt fordi det skærer i øjnene, men vil heller ikke have hverken lukkede øjne eller lyset slukket for så kan han ikke se noget….
  Børns logik er på en gang ufejlbarlig og totalt meningsløs.

  1. Lise, hvor er det skønt! Jeg grinede med lyd på over det med Bente og Torkild – det er altså sjovt Den løsning låner jeg 🙂

   1. Det er forrygende. Og gid man kunne være en flue på væggen i den biologitime, hvor læreren smider et billede af en varan op og spørger, hvad sådan en hedder…

 3. Jeps, vi vidste godt dæmringen (men jeg har aldrig brikker nok til at skrive det i Wordfeud – så den vinder du igen igen).

  I øvrigt har jeg det ligeså kærligt med mørkning. Både ordet (ah – mørkning) og konceptet. Min far svarer stadig: “Jeg holder mørkning” … Altså på spørgsmålet om, hvad han laver (siddende stille med lukkede øjne i en blød stol i skumringstimen), når de fleste andre ville svare: “Jeg sover” 🙂

  Og treårige! De har noget med dyr, ik?
  Jeg husker en treårig Vilma, der pegede ud på marken og den tomme luft og udbrød: “Se, en lyserød tapir”!
  Og en anden dag indledte en sætning med: “Mor, når jeg bliver en søko …” 🙂

  Nyd det!

  Kh Anne F.

  1. Vil du høre noget sjovt? Da jeg skrev indlægget tænkte jeg “Det vil jeg vædde med, at Anne F faktisk godt ved” – and here we are:)

   Og mørkning. Og skumring. Og twilligt. Åh, sprog! <3 (Og også ‘åh børn’, når de folder og bøjer det, så det passer til deres små, krøllede hjerner <3)

   1. Twilight findes også på dansk: tvelys
    Så bliver det ikke meget finere.
    (fandt ud af det, da jeg skulle navngive en serie af kopper )

 4. Min halvandet-årlige peger led stor forundring på lampen i lofter hver morgen og siger “edderkop” (eller altså ed’ko’). Aner ikke hvorfor. Børn er små overflødighedshorn af mærkværdigheder.

  1. Frida ser syner, hver gang hun har feber, og hun ser… edderkopper. Hvilket jeg næsten ikke kan have, for hun er så overbevisende, at jeg kommer i tvivl om, om hun har ret:-/

 5. Vi kører også mange dyrerelaterede samtaler med min snart fireårige herhjemme a la:

  Mig: Alfred, vil du have vand?
  A: Nej, jeg er et egern.
  Mig: Okay, egern, vil du have vand?
  A: Nej, det er en leopardtigerunge.
  Mig: Ja okay, vil leopardtigerungen have vand?
  A: Du skal sige til far, hvad det er.
  Mig til min kæreste: Det der er en leopardtigerunge… 🙉
  Og så videre, og så videre. Han kan være mange forskellige dyr på en dag, og de har ofte forskellige lidelseshistorier, fx døde forældre eller vennerne siger, de er grimme og den slags.
  At være forælder er bestemt ikke kedeligt 😄

 6. Herhjemme kan intet dyr passere forbi, uden at den 3-årigt med stålsat overbevisning beretter en frit opdyrket historie, om dengang hun også var en indsæt selv dyret.
  Senest kiggede hun mig dybt i øjnene og fortalte uden at blinke, om dengang hun var en papegøje. Det foregik åbenbart i Thailand sammen med mormor og morfar, for der var ikke mere kakaomælk….!

  1. Det er meget ofte som at være sammen med voldsomt berusede personer, der bare sporadisk byder ind med løse sætninger fra en ongoing fortælling, de har i hovedet.

 7. Jeg havde lidt samme følelse engang jeg lavede biksemad, og havde brugt kyllingekød. Det virkede en anelse morbidt med kyllingekød og spejlæg…

  Og vi behøver ikke rabiate dyreaktivister i hundeverdenen; der ER fokus på det allerede 😉 Eller i hvert fald prøver en del fornuftige hundetrænere at formidle at man altså skal være nærværende, når man går tur med sin hund. Og så kan jeg sige, at Dexter har absolut nultolerance overfor mig, hvis jeg fx. får et opkald jeg bliver nødt til at tage mens vi er ude 😉

  1. Jeg er straks mere tryg – det virker bare helt utrolig, at den diskussion endnu ikke er havnet i mit fb-feed, men godt jeg har dig som info-back-up:)

 8. Jeg tror det er fifty-fifty om man bruger æg til en klassisk cæsarsalat?! Det er jo god og billig protein 🙂
  Jeg ville gøre det, men jeg har også en flok meget produktive høns i haven, så ALT, der kan tilsættes æg, bliver med æg 🙂

 9. Jeg har engang haft en meget lang og ophedet diskussion med min dengang 5-årige søn om hvorvidt han havde set en lyserød flamingo på vej hjem fra bageren. Barnet påstod hårdnakket at han havde set en flamingo og da vi på samme tidspunkt døjede en den del med virkelig mange løgnehistorier, så nægtede jeg at tro ham, hvilket selvfølgelig ledte til en relativ stor konflikt. Han blev ved med at påstå det og jeg blev ved med at sige at der ikke lever flamingoer i Danmark.
  Et par dage efter kørte vi igen til bageren og på vej tilbage bad jeg ham udpege stedet med flamingoen og der lå f*** en oppustelig lyserød flamingo (dog uden luft) inde i klitterne og så kunne jeg da ellers lige sige undskyld og føle mig som verdens dårligste mor (#sortsortsamvittighed)…
  Nå, men pointen med mit svar er at man af og til først forstår hvad de mener, når man kører forbi en lyserød flamingo 😉

 10. Apropos magiske 3-årige og magiske ord at gemme på, så ønskede min 3-årige sig to løver, når han blev voksen: en løve og en løvepard 😍

  1. Ej, hvor den er fin! <3

   Anton kom forleden og spurgte, hvordan man bliver statsmedister. Jeg kommer aldrig til at se på Lars Løkke på samme måde igen.

   1. I bli’r nødt til at læse Sigurd Barretts ‘Sigurd fortæller flere godnathistorier’. I den er der en historie om selveste Statsmedisteren 😃

 11. Jeg har en nu 5-årig, som taler non stop. Altså virkelig non stop. Og det har han altid gjort. Jeg tror vitterligt ikke, der er en eneste tanke i hans hoved, som ikke også kommer ud gennem munden. Det er overordentligt underholdende, der er INTET filter – så man skal også passe på med, hvad der bliver sagt derhjemme, for det bliver fortalt videre til pædagogerne i børnehaven, kammeraternes forældre osv.

  Han har meget på hjerte og er enormt kær, men det giver også anledning til problemer, når der er andre i familien, der gerne vil sige noget. Så hober ordene sig op i ham og han er nærmest ved at eksplodere af indestængt visdom, hvorefter han ikke kan få det sagt, fordi der er nået at flyve for mange tanker gennem hovedet i de to minutter, han er blevet bedt om at vente. Jeg tænker, det kan blive lidt af en opgave for lærerne, nu når han skal i skole efter sommerferien… 😬

  Og dæmringen er et fabelagtigt ord. Det skal jeg til at bruge. 👍🏻

  1. Har en nu 7-årig, der gør det samme. Og som for et års tid siden kunne blive edderspændt rasende, hvis hun skulle vente med at fortælle noget til en anden var færdig – for så havde hun glemt det, hun ville sige, og tankespindet var røget videre. Det er blevet bedre med at styre tankerækken og er så vidt vi ved ikke et problem i skolen 🙂 men som lærerne siger; “vi ved temmelig meget om, hvad der foregår hjemme hos jer”!

   Kender også den med at der bare kommer en løsrevet sætning, som udspringer af tankespindet, og så kan man så selv gætte sig til sammenhængen. Det må være helt vildt, hvad der foregår inde i de små hjerner.

   Og hold k.. jeg grinede af mor og barn-salaten! Har jeg aldrig tænkt på før, men nu kan jeg jo ikke tænke på andet, hvis jeg får sådan en salat serveret 🙂

 12. Må man i anledning af de gode ord anbefale at følge Gyldendals Røde Ordbøger på Instagram? De kører en fabelagtig serie med truede ord. Jeg ved ikke om det er godt eller skidt at jeg i en alder af 37 år bruger en stor del af dem relativt ofte…

  Also: jeg er vild med kommentarsporet! Hvor er det sjovt 😀

  1. Hahaha! Jeg læste det som “truende ord” og måtte straks slå det op på instagram. Det gik først op for mig, at det var “truede ord”, da jeg nåede til billedet med “Traktere”! 😀

   1. Har lige scrollet mig igennem feedet og er imponeret over at du alligevel nåede helt ned til “traktere” før klokken ringede. Og hér undrer jeg mig udelukkende over hvorledes ordet Sjælland går gennem korrekturlæsningen… 😀

    Og nu kan jeg så udelukkende tænke på hvordan man evt. kunne sammensætte en menu for at gøre traktere til et truende ord. Så meget tid har jeg åbenbart :/

    1. Det er måske ikke så meget imponerende som mærkeligt, at jeg ikke fangede det noget før – der var dog en del ord, hvor der undrede mig ret meget, at det nu skulle være truende! 🤔

     Jeg skyder skylden på mine børn og deraf søvnmangel! 😬

 13. 😂😂😂😂😂
  Det er rimelig svært at læse kommentarsporet her i smug på arbejdet. HOLD NU OP, det er sjovt! Og med en 3 årig og en 5 årig i huset også rimelig genkendeligt😊

 14. Det er ikke mor og barn, da ægget jo ikke er befrugtet. Det er nærmere mor og menstruation. ‘Mor i egen sovs-salat’. ‘Gok-gok-menstruationskop’ . ‘hendes-menses-menu’.
  Undskyld hvis jeg har ødelagt din evne til at spise æg/menstruation.
  Venlig hilsen Liv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.