Hvem skulle nu have troet dét?

Min baby er nu 9 cm, er begyndt at få hår og kan selv holde hovedet oppe et øjeblik af gangen. VIDSTE bare, at jeg ville få verdens dygtigste barn! Er også så småt ved at lære at forstå, at jeg er gravid. Sådan i virkeligheden. I onsdags spiste jeg frokost med min mor, som viste mig en hue, hun har strikket til mini. Kom til at hyle i vilden sky, da det gik op for mig, at det lille bitte stykke tøj er lavet til mit barn.

Jeg er også begyndt at kunne navigere i, hvad jeg må og ikke må, nu hvor jeg tjener som bolig for en, der ikke rigtig har mulighed for at skælde mig ud, hvis jeg gør noget, den ikke kan lide.

Hormonmæssigt synes jeg, at det er utroligt, at jeg kan være så glad og så utrolig irritabel på en og samme tid. Jeg tuder af begejstring det ene øjeblik for så at klippe til scenen, hvor jeg får hugtænder og skumfråde om munden af raseri over noget f.u.l.d.s.t.æ.n.d.i.g ligegyldigt. Jeg håber ikke, at I forventer en pastelfarvet hyggebabyblog med blød, dæmpet belysning og sepiafarvede fotografier af mig, der sidder i en gyngestol og aer min mave, (det gør jeg; aer maven – men kun når folk ikke kigger, for det virker på en eller anden måde så privat) for jeg kan lige så godt være ærlig og sige, at hvis man planlægger at lægge ‘slap nu af”-kommentarer, hver gang jeg kommer til at hvæse de næste 6 måneder, så får man travlt.

Til mit forsvar kan jeg kun sige, at jeg godt selv både kan se og høre det.

Der er til gengæld også nogle ting, der har overrasket mig. Jeg troede f.eks. at man i det sekund man undfangede, forvandlede sig til sådan en holistisk øko-type, der glad og gerne gav afkald på alt uden at savne det spor.

Det har vist sig ikke at være tilfældet.

Med fare for at lyde overfladisk savner jeg parfume (som man ikke må bruge, da det kan være hormonforstyrrende). Hver morgen bader jeg i Neutral, smører mig ind i Neutral og bruger Neutral deo, mens jeg sender lange blikke efter min Tender Poison og Burberry Weekend.

Jeg kommer også til at skulle afdække mine spejle fra ca. 1.75 cm og op, for det viser sig, at man ikke må farve hår. Og nej. Heller ikke med naturhårfarve eller striber lagt 1 cm fra hovedbunden. Sundhedsstyrelsen er åbenbart blevet spurgt om det samme af andre før mig, for under ”Gode råd, når du er gravid” og ”Du bør ikke farve hår” er det meget tæt på, at der står: ”Nej! Bare NEJ!! Og HELLER ikke henna!!”

Og endelig bor der åbenbart inde i mig noget white trash, der savner rødvin fredag aften og kolde fadøl ved åen på sommerdage. Hvem sagde trailerpark?

Jeg ville aldrig ønske at bytte tilbage, og ville forsage både parfume, alkohol og hårfarve hver eneste dag resten af mit liv, hvis jeg skulle vælge imellem ovenstående og at være gravid. Jeg troede nok bare, at trangen til den slags ødsel luksus ville selvdestruere, når man blev gravid.

Til gengæld savner jeg overhovedet ikke kaffe.

(WTF?!)

Published by

18 Replies to “Hvem skulle nu have troet dét?

 1. nu fråder du, for nu kommer der en af de der 'da JARJ var gravid for 28 år siden'..
  .. savnede jeg heller ikke kaffe.
  .. havde jeg lige farvet det lange hår knaldsort og så umådeligt interessant ud.
  resten af graviditeten farvede jeg efter med rød henna, for det måtte man godt dengang.
  jeg ser umådeligt interessant ud på de pix..

 2. Bli'r også nødt til at smide en 'dengang jarj var gravid'
  – startede min holitiske all-or-nothing-øko-stil altså heller bare med graviditeten. Retrospekt synes det underligt, men jeg fastholdt retten til 5 smøger dagligt til ihvertfald midtvejs gennem andet trimester! Talk about WTF?!?
  Men da først vidunderet ankom blev jeg et frådende; kun helse og frisk luft indenfor GIGANTISCH radius af min baby…! Hmm..har afgrundsdyb respekt for hormoner!!

 3. Jeg sprayede en lille smule parfume på min jakke, eller den yderste af mine altid to lag (don't ask), så følte jeg mig lidt luksusagtig igen.
  Har hørt at mascara skulle være noget af det værste (fuck, jeg brugte mascara hver dag i begge mine graviditeter, men begge mine drenge har det vist fint 😉

 4. Hmmm.. Jeg melder mig vist så bare på banen som regelbryder gange flere dengang jeg var gravid, og jeg har da fået skønne, perfekte og selvfølgelig top dygtige børn ud alligevel 😉
  Respekt hvis du holder skansen et halvt år mere da!

 5. Hvor er det hyggeligt at læse om! Tillykke i øvrigt! Det giver en forfærdelig lyst til at udøse af egne erfaringer. Er det samlerkvinden der viser sit blide ansigt mon?

  Det er fantastisk, og man bliver så forbandet sårbar. Og det må man godt. Nååårh, småbitte hjemmestriks (hyler!)

  Og det der kaffe, fy for satan hvor det lugtede når folk så meget som tænkte på at tage en kop, 'dengang JARJ var gravid'!

 6. Jeg var dødsens angst for at gøre noget forkert eller ikke-øko-agtigt, så jeg fulgte det ALLE bøgerne sagde. Og de sagde altså, at man jo kunne tage parfume i håret en gang i mellem.
  PS: Det der med pludselig at tud-brøle. Går lissom ikke rigtigt over…. "Merciii…fooordii du´ tiiil"

 7. Om jeg begriber hvordan du kan undvære kaffen?! Tog du bare en kold tyrker…?? Jeg er virkelig imponeret. Sidder her og sipper Kornkaffe fra Urtekram (- siger det hele, ikk'?! Urtekram!! Kram dig selv…).
  Jeg bruger nogle olier som parfume. De kommer fra noget so hedder Comfort Zone, og de virker lige så godt som parfume. På huden og i håret – og vil faktisk prale med at jeg får komplimenter for at dufte godt. Så du må godt bruge olier…
  Jeg synes klart at kølig rosé – og neglelak – er sværeste at undvære. Men lak kommer der altså på engang imellem alligevel…uhh…

 8. Okay jeg må være mom from hell, for jeg både lakerede negle, farvede mit hår og drak et glas vin i ny og næ. Til gengæld kastede jeg op i 30 uger non.stop, så jeg har nok skyllet det hele ud.
  Jeg kan anbefale at ligne lort liiiige op til fødslen og SÅ få farvet dit hår. Den ene gang skader ikke og så ser du skide godt ud på efterfødselsbilleder.
  Andet råd er Alkoholfri Erdinger, fåes i Brugsen. Nuyj, de smager godt. Og så med et skweeze lime i. Jeg nægter at gå med en bar røv i hovedet, så jeg købte øko-alt make-up.

  Jeg afskyede også kaffe og gulerødder. Fy for s…..?

  Og ps. det med hormonerne fortsætter efter du har født. Fx. kan jeg være sindsyg forelsket i min mand for så at hade ham inderligt sekundet efter. Altså hvor jeg planlægger hvordan vi deler børnene og hvor jeg skal bo.

  God tur med det hele. Og fri os ENDElig for gravi-billeder i særligt gravid lys. We want the real deal 😉

 9. Ok Linda – gider du høre flere? Bare ærgeligt for her kommer en mere! Jeg fik de der grå hår i en alder af 22, og har farvet dem lige siden! Også gennem 2 graviditeter og 2 ammeperioder, og jeg må jo bare indrømme at jeg har de skønneste og klogeste børn i hele verden! Sådan er det bare 😉

  ;-)Lisbeth H.

 10. Som du kan forstå, er vi mange der har fået fornuftige børn trods hårfarve, mascara og parfume.
  Men sådan var det også dengang folk glad og fro røg og drak(åbenlyst) mens de var gravide.

  Men hormonerne, de bliver sværere. Det er som om der bliver trykket på en startknap når man bliver gravid, og så er der nogen der gemmer stopknappen. For life!!

 11. *Lister en kommentar ind – med fare for at blive lynchet…*
  JARJ har altså læst en del undersøgelser (sådan store og annerkendte) der viser at det her med alkoholindtag under graviditet er en myte – der sker ikke noget ved at drikke et par glas en gang imellem, man skal bare (selvfølgelig!) ikke drikke sig i hegnet.
  *Løber ud og gemmer sig*

 12. Jeg ville gerne linke til et bedle jeg fandt på facebook den anden dag jeg sad og stalkede bloggere, det viste en højgravid dame med en smøg i kæften og en ordentlig syg stor martini i hånden, det var fra 70erne der måtte man godt.

  ing?

 13. Ja ingen aner vel om ens indtag af det ene og det andet skader ens barn, men som jeg synes, at kunne læse på bloggen, så har du taget stilling til nogle ting, som du så holder dig fra, og det er naturligvis op til en selv, hvad man lyster.

  Jeg er heller ikke hellig og fanatisk som gravid, men jeg fortryder ved guds søde grød, at jeg farvede mit hår knaldhamrende rødt indenfor de første par døgn efter undfangelsen af mit sidst barn (jeg anede naturligvis ikke at jeg var gravid).

  Da min søn var født viste det sig, at han havde en cellesygdom, som var en defekt i nogle af kroppens mest primitive og tidligst delende celler.

  Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om den der hårfarvning er skyld i det?!

  Lægen gav ham 50% chance for overlevelse. Han er nu snart to år og en dejlig dreng 🙂

  Men jeg kan ikke lade være med at have det lidt skidt over at læse, når kvinder skriver at de sprayde, smurte sig ind alt muligt, drak dit og spiste dat – og der så ikke skete noget. Nej måske ikke sådan lige…. det er jo ikke sådan at børnene nødvendigvis fødes med to hoveder pga de påvirkninger de får i fosterstadiet…

  Held og lykke med graviditeten. Jeg glæder mig til at kigge med (selvom jeg ikke kender dig….)

 14. Altså, jeg sidder jo bare her og morer mig fordi du – og mange kommentatorinder – skriver så sjovt om alle overvejelserne ved graviditet. Det blev jeg så snydt for/slap jeg for/har jeg ikke skullet tage stilling til. Og det skulle man måske også tro gjaldt hormonerne, når nu jeg har adopteret. Men nej. I hvert fald ikke dem, der styrer tårerkanalerne!!

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.