For tiden:

Overrasker jeg mig selv ved:

* At kunne leve uden Apple uret. iKnow. Det lyder mærkeligt. Men jeg har tænkt mig at nyde det, så længe det varer, fordi det udelukkende handler om, at jeg ikke har haft tid til at sætte mig ind i, hvad det lille, store vidunder kan.

* Ikke at have slettet de fb-venner, der skal til Pharrell-koncert. Er nærmest vantro over mit eget storsind.

Er jeg lidt træt af:

* At Netflix ikke snart ringer og tilbyder sponsorat.

* Og med Netflix mener jeg: Netflix, HBO, Merrild og hele den vinproducerende del af Frankrig.

* At arbejde i døgndrift. Jeg elsker alle mine jobs – det gør jeg virkelig – men jeg trænger snart til mere fri end 1½ time mellem kl. 21.50 og 23.20. (På plussiden passer det som fod i hose med et afsnit af SH…)

* At velmenende mennesker diagnosticerer Anton med 54 forskellige psykiske lidelser pga. hans manglende sprog, udelukkende baseret på erfaringer med deres egne børn. Jeg er med på, at de bare prøver at hjælpe, men det er svært nok som det er, uden dagligt at skulle forholde sig til endnu en ting, som jeg inderligt håber, han ikke skal kæmpe med.

Gider jeg ikke rigtigt:

* Ordet ’mums’. Nok nu.

* Folk med cigaretter bag ved øret. Bare nej.

* Mennesker, der dytter af skolevogne. Forstår ikke, hvorfor de insisterer på at lave en bordreservation i den mørkeste afkrog af helvede.

* Dem, der laver ulovlige overhalinger af forældre, der holder for skolebørn (that would be me), så ungerne må springe for livet.

* Dem, der laver ulovlige overhalinger af forældre, der holder for skolebørn (se ovenstående), så ungerne må springe for livet, NÅR DE ER LÆRERE PÅ SKOLEN, FOR HELVEDE! (Så ja. Jeg kørte efter dem. Og spærrede dem inde i deres p-bås, og stod ud af min bil, og sagde en masse vrede ting, der sluttede med ”er da for fanden i helvede en FALLITerklæring!!! ” And I’m so not sorry.)

* Folk, der lægger billeder af mystiske udslæt på facebook. Fair nok at spørge om nogen i din omgangskreds i al stilhed lige skulle have taget en lægeeksamen, så længe du holder dig til en beskrivelse, man selv kan stoppe med at læse, når man synes, den bliver for eksplicit. Men det er svært at u-se et billede af væskende bylder, når det først har brændt sig fast på nethinden.

Har jeg skrevet til folketinget og anmodet om dødsstraf til:

* Folk, der ”godt liiige kan nå over” når alle andre holder
tilbage for lægeambulancer og brandbiler.

Elsker jeg:

* Sherlock Holmes (Eneste minus er længden på 90 minutter pr. afsnit og det skal vi have snakket om. Vi er nogen, der er ude af stand til at se halve afsnit, men som samtidig ikke har sovet siden 2010.)

* The Good wife. 45 minutter pr. afsnit. Now we’re talking. Måske er det derfor, at de 90 afsnit tog under en måned at tygge sig igennem? (90 afsnit. Ffs, Linda. Læs en bog, dit kulturignorante svin!)

* Anton. Højest og allermest. Apropos ingenting blev han klippet i går, og jeg kan ikke komme over, at han a) har hår, og b) har hår med en struktur, der får det til at se ud som om, han lige har redt det pertentligt igennem. #TypenMedKamIBaglommen

Published by

13 Replies to “For tiden:

 1. Jeg lærte først at tale som 5-årig. Svaret var dengang, at jeg klart måtte fejle en masse og skulle indstilles til at gå i en specialklasse i folkeskolen og formentlig ville være dybt ordblind. Jeg kom dog til talepædagog som 4-årig. Jeg kunne læse, da jeg var 5. I dag læser jeg medicin. Og selv hvis jeg ikke var kommet til talepædagog skulle det hele nok være kommet stille og roligt. Alle børn er naturligvis vidt forskellige, men det er ihvertfald lige så muligt at have talevanskeligheder og blive fuldstændig normal 🙂 God weekend!

 2. Ignorer "eksperterne" : http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2005/mar/02/familyandrelationships.features11
  Min 6-årige søn fulgte heller ikke de "normale" udviklingstrin, og pædagogerne i hans børnehave mente, han fejlede alt fra talevanskeligheder over autisme til ADHD, og at vi havde pacet ham til at læse og regne som 4-årig.
  Nu går han i skole, og hans meget erfarne lærer siger, at der ikke er andet galt, end at han er højt begavet, meget følsom og fantasifuld, og bruger sit krudt på det, der interesserer ham mest.
  Så jeg gider heller ikke tænke over, hvorfor hans d'er lyder sjovt. Når han bliver interesseret i at udtale dem rigtigt, skal det nok komme på plads…

 3. MIn lillebror talte først i 5-års alderen, respekt til min mor som i de autoritetstro 70'ere valgte at have tålmodighed, i stedet for at høre på pædagogernes diagnoser. Når min bror ringer til mig i dag, tjekker altid lige uret, om jeg har tid til de 1,5 time alle hans ord tager.
  Anton begynder at tale, når ikke han er optaget af anden tilbygning i systemet. Du er en god mor- kys ham på håret og glæd dig til at høre det færdige sprog han lukker ud en dag.

 4. Ved du må hade andres herlige oplevelser….og alligevel kaster jeg en efter dig her. Min lillebrors første ord (seriøst, han havde nærmest ikke sagt et kuk) var: Pas på mor, der tommer en nallert… Han har ikke holdt kaje siden. Synes Anton ser frisk og dejlig ud og at du lyder som den bedste mor han kan få. Bum.

 5. Han skal nok komme efter det – følg din intuition. Den holder nærmest altid! Og i øvrigt: sååå enig omkring de der trafikbetragtninger?. Andre mennesker altså! Krammer

 6. Så enig omkring skole/forældre/lærere/trafik.
  Jeg er ved at gro hår mellem tænderne og på ryggen OG anskaffe mig et baseball bat næste hver morgen, når jeg afleverer min unge.
  Nej, du må ikke parkere tværs over cykelstien fordi der ikke er flere af de p-pladser, der ligger tættest på.
  Dit barn har ben. I kan godt gå de 50 meter fra de andre p-pladser.
  Nej, du må heller ikke køre ud i den forkerte bane, for der kommer andre menneskers børn på cykel og nej, du må heller ikke køre indenom bus-øen, for du risikere at ramme små og større børn, der ikke kan regne ud, at du ikke gider vente bagved bussen indtil at den kører……Og i øvrigt skal du absolut lade være med, at køre i zig zag mellem skolepatruljen, når de står ude på vejen!
  Så sejt, at du stoppede vedkommende og fik sagt nogle tydelig ord:)
  Ps. Når man ser så glad og lækker ud i ishockey udstyr, så skal det hele s.. nok gå:)

 7. Og med børnenes udvikling kommer ny bekymringer. Jeg husker, da du nærmest var bekymret for, om han fik hår. Om ti år så er du sikkert blevet nogens svigermor, og sådan går livet egentligt så fint. Altså, hvis vi bare husker at trække vejret, drikke lidt kaffe og rødvin – og sige pyt, når det er påkrævet.

  I er stærke dig og bette A!

 8. Og med børnenes udvikling kommer ny bekymringer. Jeg husker, da du nærmest var bekymret for, om han fik hår. Om ti år så er du sikkert blevet nogens svigermor, og sådan går livet egentligt så fint. Altså, hvis vi bare husker at trække vejret, drikke lidt kaffe og rødvin – og sige pyt, når det er påkrævet.

  I er stærke dig og bette A!

 9. Well, jeg sang på engelsk før jeg kunne tale og hverken kravlede eller møffede afsted, men rejste mig og gik.
  Alle er forskellige – se bare hvor atletisk han er (Og her er det IKKE gøjl, jeg tænker på)

  Kan det ikke være, at han synes det er sjovere at bruge sin krop pt og så giver sig til at tale i vildskab, når han har brug for det?
  Jeg er ikke tilhænger af, at man straks står klar med diagnoser en masse…

  Men HVOR ser du The Good Wife????!!!! Jeg kan ikke finde den på hverken Netflix eller Hbo? Og er nødt til at finde ud af om det bliver til noget med ham Will … 😉

 10. Og jeg elsker virkelig din blog! Så velskrevet og finurlig! Yndlingsblog – intet mindre!

  Op i hatten med hvad folk siger om Anton. Han skal helt sikkert nok nå det hele til sin tid 🙂

 11. Måtte flere gange grine højt over dit indlæg. Men nu til noget mere alvorligt: Kan vi oprette et land (eller måske bare en landsdel), hvor man rent faktisk følger færdselsreglerne og måske endda viser hensyn og respekt i trafikken? Jeg får udslæt af så hensynsløst folk kører (både i bil og på cykel) og kan ikke holde tanken ud om, at mine to børn snart selv skal bevæge sig alene rundt ude i trafikken. Måske jeg sku' købe hockeyudstyr til dem til den tid? Praktisk OG sejt!
  Tak for en altid god og tankevækkende blog!

 12. F-A-N-T-A-S-T-I-S-K blogindlæg. HA HA og HELT ENIG og fedt skrevet! Er dybt underholdt af dine ord og overvejelser. Hav en dejlig onsdag. Arbejd evt. lidt mindre… men det har du nok allerede overvejet selv. 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.