En tilfældig dag i Århus i en Matasbutik:

Mig: Jeg vil gerne bede om noget jerntilskud.
UalMINDelig blond Mataspige: Ja? Det er herovre. Vi har lidt forskelligt. De grønne er billigst.
Mig: Ok. Men er det ikke noget med, at de røde der er knap så hårde ved maven?
UBM: Øhm…. (vender pakken om og læser) … Hvaderdetnudethedder det er vist nok noget med, at det er det samme.
Mig: Mmmm’key….?
UBM: De grønne er billigst.
Mig: Ja, det kan jeg se, men er der samme antal milligram jern i pr. pille?
UBM: (blinker helt blank i blikket) Hvad?
Mig: (Meget tålmodig og pædagogisk, hvis jeg selv skal sige det): Altså, skal man spise flere af de grønne end af de røde, for så ender de jo faktisk med at være dyrere?
UBM: Nååå! (Vender pakkerne om igen) Nej, der er 75 milligram i de grønne og kun 30 i de røde.
Mig: (Som nu selv har taget de to pakker, fordi jeg fornemmer, at vi rent fagligt måske ikke er på rock solid grund hos min blonde veninde) Der står, at der er 75 milligram i 3 af de grønne…
UBM. Nååå…
Mig: (Ved for fanden heller ikke, hvorfor jeg bliver ved) Må man tage dem, når man er gravid?
UBM: (Vender og drejer pakken, som jeg nu efterhånden synes, at hun må kunne udenad)… Altså…..
Mig: Ved du hvad, pyt med det. Jeg tager dem bare, og så spørger jeg min læge.
UBM: (Triumferende) Jo! Det må du gerne, for se her: Der er et billede på pakken af en, der er gravid!

Matas. Det gode råd gør forskellen. Eller det der.

Published by

12 Replies to “En tilfældig dag i Århus i en Matasbutik:

 1. De er jo sælgere og ikke uddannet på nogen måde, lidt ligesom på apoteket, de er også sælgere, de ved bare noget om det de sælger.

  Dog er det ikke altid at de fortæller en om pamol for eksempel (Den billigste smertestillende).

 2. Ekspedienter der ikke ved mere end enhver kan læse på pakken – de findes allevegne! Og så bliver det sjovt at spørge om noget der IKKE står på pakken 😉

  så ka' de lære det, ka' de!

 3. Haha:-)

  Af lige præcis den grund elskede jeg at browse hardware i Elgiganten, indtil "eksperterne" begyndte at forsvinde når jeg kom ind ad døren 😉

  Vh Claus

 4. Jeg forsøger altid at få den ældste ekspedient. Ud fra den forhåbning, at de har læst flest gange bag på pakken og derfor kan lidt af den udenad. Og jo, den røde skulle være den som giver færrest problemer. Men den virker ikke for alle. Der fåes en tredje slags på apoteket som er til sarte maver..

 5. Åh gud, sådanne mennesker er så vanvittigt irriterende! SERVICE! en faktor der falder i takt med postnummeret. I hvert fald på denne side af bæltet.
  Anyways, da jeg er af den blodfattige type, giver jeg gerne min erfaringer ud i jern(indsæt selv lummer kommentar) videre: Kräuterblut! I flydende form.

  /Helle

 6. Jeg har ikke taget en skid under nogen af mine graviditeter. Ikke fordi jeg ikke synes det er en god idé, men fordi jeg kastede så meget op, bare tanken om at skulle overskue markedet af kosttilskud specielt for gravide, bare fik mig til at ørle ti gange så meget. Men nu jeg tænker over det, kastede jeg vist en hel del Krauterblut op, som min mor prøvede at hælde i mig. … Vil bare lige sige, at det er godt at tage alskens tilskud, men er man et sundt menneske, der spiser sundt, er der ingen grund til at stresse rundt.

  ÅH INDTAGER DU IKKE MÆLKEPRODUKTER, har alle jordemødrene råbt og har fået mig til at LOVE jeg ville spise kalktabletter, så mine børn kunne få knogler. … hm, fik aldrig spist en eneste tablet, men sjovt nok har de alle både ben og arme.

 7. Tror vi alle har mødt en af hendes slags. Alt efter humør er de enten øretæve-indbydende eller ret morsomme 🙂
  Jeg kan også anbefale Krauterblut og min den yngste har også fået alle sine arme og ben, selvom jeg hverken drak mælk eller spiste kalk.

 8. Aj, men mof, det der argument holder jo ikke. De må da FORMODES at vide bare lidt om det, de står og pusher over disken! Ellers kan vi vel bare omlægge al detailhandel til drive-in, hvor vi selv finder alt fra elektronik til medicin på fingerspitzgefúhl.

  Thomas: Oh THAT is why!:D

  Pernille: Risikerer man så ikke at komme til at kortslutte dem? Det så ud til at være tæt på med hende igår.

  Claus: Må jeg ikke godt komme med næste gang, hvahvahvahva??:)

  Miw: Jeg kan lige ringe næste gang, jeg skal i Matas?

  Husmoder og Anne F: I har ret. Min læge sagde det samme, og nu har jeg også lært det.

  DM, Maren og Lisbeth: Er glad for at høre, at der er succes historier om børn, der er kommet hele gennem graviditeten manglende mælk og jern til trods. Til det der blodprodukt er jeg nødt til at sige, at jeg ikke engang kan tvinge det ned i halsen, når jeg er ikke-gravid. Min gylperefleks starter simpelthen, bare jeg ser flasken. Desværre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.