Dr. Jekyll & Mrs. Hyde.

For noget tid siden var jeg til fødselsdag hos en veninde, jeg har kendt i mange år. Efterhånden kender jeg de fleste af hendes andre veninder ret godt, og hende jeg fik til bords, er en supersød pige.

50 % af tiden.

De resterende 50 er det kun lige, at man kan afholde sig fra at kvæle hende.

På de gode dage er hun skarp, empatisk og sjov. Hun lytter oprigtigt interesseret og er god til at huske, hvad vi snakkede om sidst. Men når man møder hende et par måneder senere, er det som om hun i mellemtiden er blevet besat af en ualmindelig træls klæbeånd. Pludselig har hun forvandlet sig til en bedrevidende, kontrær overfaldesurfer, der afbryder alt og alle, og hele tiden ved bedst. Om alting.

De første par gange jeg oplevede hende sådan, troede jeg, at jeg uforvarende var kommet til at fornærme hende, men efter at have forhørt mig hos min veninde, kan jeg forstå, at sådan er hun bare.

Jeg synes, at det er pissebelastende, og ligesom at blive aet af en kaktus. Man mister fuldstændig lysten til at tale med hende, og det kan i dén grad lægge en dæmper på den gode stemning, når Frøken Modsat pludselig sidder og rynker fordømmende på næsen af holdninger, som hun, sidst selskabet var samlet, var helt på bølgelængde med.

Jeg ved ikke, om jeg bare er heldig og har utroligt velafbalancerede veninder, der er godt socialt begavede, men der er heldigvis ingen af dem, der nærmest skifter personlighed, når de er i dårligt humør. Og i min omgangskreds er vi heldigvis også enige om, at man, når man takker ja til en invitation, samtidig forpligter sig til at stille iført relativ nystrøget og præsentabel opførsel.

Gad vide, om hun selv ved, hvor meget hun forpester sine omgivelser, når hun opfører sig sådan? Gad vide om hun selv ved, når hun gør det? Om det er bevidst? Hvad hun får ud af det? Om hun er opmærksom på, hvor meget hun støder folk fra sig, når hun gør det?

Gad vide, om hendes veninder har sagt det til hende? Gad vide om jeg ville have gjort det, hvis hun havde været min veninde?

Og om mine veninder ville have gjort det, hvis hun havde været mig.

Published by

2 Replies to “Dr. Jekyll & Mrs. Hyde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.