Blogsbjerg – nu med gode råd.

Jeg modtager jævnligt mails, hvori folk spørger mig om, hvad jeg kan anbefale af træningstøj.

Nu begrænser min viden sig primært til fitnesscenter-egnet beklædning, og det er jo også meget, meget subjektivt, hvad man kan lide – men jeg har dog immervæk slidt mig igennem nogle stykker klæde igennem min snart 10-årige karriere som instruktør, så i stedet for at skrive den samme mail 25 gange, kommer mine guldkorn her, ganske kvit og frit.

To ting inden vi starter:

1) Selvom der nu (åbenbart!?) er ved at gå modeblog i den, nægter jeg at forpeste siden med at billede af mig selv iført skrutryg og trutmund.

2) Jeg får ikke en skid af nogen (ja, Nike. Jeg taler til jer.) for at sidde og rose de forskellige mærker. Just so we’re clear.

Overkrop:
Din t-shirt er den, der hurtigst kommer til at lugte, hvis du vel at mærke sveder, når du træner. Derfor kan der være temmelig mange penge at spare ved at finde et mærke, som er til at betale sig fra, og du bliver samtidig mere afholdt i dit center, fordi du kan kyle lortet ud, når det begynder at stinke. (På forhånd tak.) Jeg er endt med H&M’s de bedste. De fås i alle farver, både med og uden ærmer, med rund hals og v-udskæring, og koster ikke engang 100 kr. Eneste ting, du skal være opmærksom på, er at du skal købe dem med et par procent elastan/spandex i. De holder faconen, modsat dem i rent bomuld, der forvandler sig til noget left-over telt fra Roskilde Festival efter 1½ vask.

Under t-shirten befinder sig den ene af de to stykker træningstøj, jeg er hysterisk med; bh-en. Køb. Nu. En. Ordentlig. En. For. Fanden. Ud over at være en æstetisk bedre oplevelse for alle, giver det også markant mere lyst til at træne igennem, når du ikke får dine bryster i øjet hele tiden. OG dit brystvæv bliver ikke så belastet af at fare rundt til alle sider, hvilket betyder, at chancen for på lang sigt at bevare brysterne nord for navlen forhøjes markant.. Jeg bruger Casall, som ligger i den dyre ende (600 kr.), men de holder tingene på plads (også en ammende M-skål), og de er nærmest uopslidelige.

Underkrop:
Ligeså højt som jeg elsker H&M’s t-shirts, ligeså meget hader jeg deres bukser. Jeg har endnu til gode at købe et par, som ikke giver sig så meget, at man står med mågen blottet efter 20 minutter. Personligt sværger jeg til 1) Nike. Dels er de lidt længere i benene, og dels er kvaliteten ret god og 2) Anniluce, som både er fede, fede, fede og formidable i kvalitet.

Flere har spurgt, om bukser med pude er et must, når man kører spinning, og altså … det kommer jo an på, hvor hard core et underliv, man er udstyret med, om man er vant til at cykle og hvor blødt man fra naturens side er polstret.

Needless to say at jeg kører uden.

Når du vasker dit træningstøj, så lad være med at bruge skyllemiddel. Det ødelægger den membran, som det meste træningstøj er behandlet med, som forhindrer det i at lugte (alt for slemt).

Fødder:
Her rammer vi den anden ting, som jeg aldrig, aldrig, aldrig går på kompromis med. Sko. Dårlig ide at købe suspekte mærker som Abibas og Mike. Når du hopper, falder du ned med 6 x din egen vægt, hvilket immervæk er en del. Det er f.eks. derfor, at det er så kritisk når Joachim Boldsen håndboldspillere tager 3 kilo på; fordi impactet ved nedslag stiger med 18 kilo. Så ordentlige sko med god stødabsorbering er et must, næsten meget hvad du træner. Mærket skal bare være det, der sidder godt på dine fødder, og mine passer perfekt i Nike.

Sko kan holde ca. en sæson (dvs. 6 måneder), hvis du bruger dem et par gange eller 3 om ugen. Når du begynder at få ondt i knæ, ryg og fødder (typisk en v-formet smerte hen over lænden og under knæet) er det stødabsorberingen, der har sagt op.

Og endelig er det en meget god ide at overveje bevægemønstret i den sport, du dyrker. Ved tennis bevæger man sig f.eks. meget fra side til side, og derfor er det en skidt ide at spille i løbesko, som typisk er designet til kun at understøtte bevægelse, der går ligeud, og derfor ikke har speciel forstærkning eller støtte på siden af foden.

So there you have it.

Træningstøjets ABC according to Linda.

Jeg håber, at det besvarer jeres spørgsmål.

Published by

14 Replies to “Blogsbjerg – nu med gode råd.

 1. øh tak for råd, dem skriver jeg mig bag øret. Jeg maser mig lige ind på den her post, fordi jeg tror det var dig, der havde lagt en sød kommentar på min blog i går – og nu er den væk, fordi blogger er gået i puberteten eller sådan noget. Ville bare lige sige, at hvis du bliver skruk af min blog- så skulle du bare se mig, når jeg bl.a ser billeder af din Anton under vand. Av for den, det river. Og vi skal IKKE, jeg gentager IKKE have flere børn. Jeg troede min krop og jeg var enige om det! Det her bliver en pinlig affære, hvis det ikke var dig, der lagde beskeden. Så bare erase and rewind.

 2. Det var mig:) Og blogspot har også været en spasser her idag.

  Jeg kan i øvrigt lægge en lydfil op af den bette Anton, som han lyder lige nu? Hvor han IKKE vil sove? Det tager lige toppen af skrukheden….

 3. Fedt, fedt, fedt, fedt!!!

  Altså træningstøjguiden. Især for delen med trøjer fra Hø&Møg. Blev nærmest buet ud af den lokale Sportsmaster, fordi jeg kom til at sige, jeg ikke gad give 600 ,- for en fra Nike!

  Skønt at kunne være uafhængig af tøjpushernes (tvangs)salgstaler

 4. Jeg vil lige snige mig ind med en kommentar til det med pude i spinningbukserne: Puden har også en antibakteriel funktion. Og hvis man vælger at køre spinning eller andre slags cykleri med 'rigtige' cykelbukser, skal man ikke have trusser på indenunder.

  Heller ikke selvom man har mellemkød af ridsefrit teflon, som normalt kan klare syningerne. Det er mest dem, der slider i … altså der, hvor man sidder og hvor hud møder hud i høj fart. Mange gange i træk.

 5. Helt enig mht både tøj og sko. Vil dog lige tilføje at Pieces også laver nogle rigtig gode toppe. De koster 80 kr. og jeg ÆLSKER dem 🙂

 6. Hvor ER det fedt, tak Linda! I det hele taget, men især for at beskrive den der v-smerte. Genialt udtryk, jeg ved nøjagtig, hvad du mener. Og så forstår jeg også bedre, hvorfor fanden skinneben er så længe om at acceptere min nye hobby, løb. (Seriøst!? SEKS x egen vægt!? Nåm, så leger vi, jeg bor på månen. Ahem. Eller også var det bare, jeg skulle tabe mig lidt, inden jeg løber videre)…

 7. Nu har jeg lidt et underligt spørgsmål, men jeg har undret mig over det tit og kan ikke få mig selv til at spørge om det i sportsbutikker. Men nu har jeg rimelig små bryster (a-skål), er det så stadig nødvendigt med en sports-bh? Eller kan jeg bare have min almindelige på? Der er jo for pokker ikke særlig meget, der kan flyve løbsk. 🙂

 8. @Rikke:
  Sports-bh'er støtter hele brystet og holder også den del af brystet fast, som normalt ikke bliver holdt inde af en almindelig bh.

  Der sker det fænomenale når man dyrker sport, at brysterne bevæger sig i 8-taller – altså også opad. (nu sidder der nogle mænd og ser billeder af piger på trampoliner for deres indre øje). En alm. bh hjælper ikke på opad-bevægelserne.

  Der er så desværre en lille ulempe ved sportsbh'er som jeg altid har hadet: De gør ikke noget særligt godt, rent udseendemæssigt, for bryster. Da jeg havde en b-skål sukkede jeg meget ofte efter en sportsbh med noget fyld i.

  There, I've said it.

 9. Jeg vil gerne lige erklære mig enig med skyggesiden. Man skal ikke (gentager: IKKE (som i: OVERHOVEDET IKKE)) have noget inden under puden (bleen, blandt venner) i cykelbukser. Også her gælder det at der er forskel på de forskellige mærker, så find nogen, der passer din version af en mås. Det samme kan i øvrigt siges om cykelsko, der nærmest er endnu mere forskel på, mærkerne i mellem, fordi de er lavet til ikke at gi' sig så vanvittigt meget.

  Undskyld, det var en kæphest…

 10. @Skyggesiden – Man kan få sports-bh'er som ikke smadrer ens kasser totalt flade, men efterlader en med gode bryster, uden at de flagrer.. -> http://annesax.dk/sportslingeri-testresultater.html (søg evt. blot på "sport", så får du hele for-historien) – dog koster de selvfølgelig en del mere, men når nu Linda alligevel selv er i 500-klassen, kan vi andre vel også 🙂

 11. Hehe, GOD idé med en Kjøwenhavner-udflugt 😀 – Men om ikke andet, må man da kunne finde hendes anbefalinger på nettet somewhere.. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.