Ashes to ashes.

Kan læse i avisen i dag, at de evindelige askeskyer fra den islandske vulkan under gletsjeren Eyjafjallajökull har tvunget de britiske myndigheder til at ændre på reglerne for flyvning i vulkanske askepartikler.

De nye regler går, så vidt jeg kan læse mig frem til, ud på, at man godt må flyve i aske, bare man nøjes med at gøre det i kort tid. Forklaringen er, at de britiske retningslinjer er indført for at imødegå asketruslen mod flytrafikken, som med sine tusindvis af aflysninger i sidste ende kan vise sig at blive katastrofal for luftfarten.

Nu er jeg ikke geolog. Eller flymekaniker. Eller noget.

Men lyder det ikke HELT åndssvagt??

“Ja, der kan gå ild i motorerne og nej, vi kan ikke se en skid heroppe, men sådan en so-vulkan skal ikke bestemme over os, så kom, vi flyver bare alligevel, haha!”

Naturen forhindrer os i at gøre som vi plejer, og i stedet for at udvise en lille smule respekt for de kræfter, der er på spil, er vi så fokuserede på, hvad det koster os i kroner og øre, at vi ser stort på sikkerheden, laver reglerne om og fortsætter, som om intet var hændt.

Fri for at være med ombord, når de skal teste, om beregningerne bag de nye retningslinier holder stik i virkeligheden.

Published by

3 Replies to “Ashes to ashes.

 1. Joh, mennesket er menneskets største trussel. Vi behøver ikke frygte naturen, asteroider og andre skrækkelige ting. Vi klarer fint selv at lamme os. Men nu har de vist prøvefløjet flere gange i asken uden problemer, men jeg synes heller ikke lige, jeg har behov for at flyve nogen steder hen lige i de her dage…

 2. Det har aldrig før kunne betale sig at lave de bekostelige tests af, hvordan jetmotorer opfører sig i bestemte koncentrationer af vulkansk aske, så reglen har altid været: Flyv ikke i vulkansk aske, uanset koncentrationen.
  Nu kan det imidlertid godt betale sig at gennemføre disse tests, og derfor kommer der nu mere nuacerede regler.
  Jeg har selv fornøjelsen af at føre britisk registrerede fly i britisk luftrum, og har bestemt ingen betænkeligheder under de nuværende regler.
  Skal nok give lyd, hvis det ændrer sig.
  *smart-pilot-med-store-TopGun-solbriller-smiley*

 3. Så for satan! Så har vi fået fagkundskaben med på bloggen!:)

  Godt at vide, aero, og jeg er klar, hvis du LOVER, at der ikke sker noget… *imponeret-men-dog-stadig-lidt-angst-smiley*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.