Ananas i egen juice

I anledning af min fødselsdag har jeg besluttet at lave den ’20 ting om dig selv’, der har floreret på diverse andre blogge og IG-kontoer de sidste par uger. Jeg kan ikke udelukke, at nogle af tingene er sagt før og i andre indlæg, men da jeg efterhånden har produceret mange km tekst, er jeg ret sikker på, at der alligevel ikke er nogen, der kan huske det. (Her har jeg lyst til at bryde et selvpålagt princip og lave en smiley, men jeg satser på, at I forstår, at det ikke var på den sure måde.) (Der havde jeg lyst til at lave en mere.)

Ok – here we go:

1) Jeg fylder 37 år i dag. Det har jeg det helt ok med.

2) Jeg består af 80 % grundglæde og optimisme, og 20 % melankoli, selvdestruktiv adfærd og depressive tendenser. I den bedste af alle verdener var jeg gerne de 20 % foruden, men når det nu skal være, så tror jeg faktisk, at de er med til at gøre mig til et bedre menneske.

3) Jeg drikker 4-5 liter væske om dagen, primært kaffe og vand.

4) Jeg er meget lidt girlie-girlie, når det kommer til at shoppe, men jeg har to laster, som jeg dyrker og elsker: Sportssko og krus.

5) Jeg har ingen stopknap, når det kommer til slik. Til gengæld bliver chips altid for gamle her i huset. Mit pms-gen har åbenbart ikke fået mailen om, at vi er gået på LCHF.

6) Når jeg bliver rasende, bliver jeg iskold. Is. Kold.

7) Når jeg bliver meget rasende, begynder jeg at græde.

8) Når jeg kommer til frisør, får jeg det altid til at lyde som om, at det nærmest er en fejl, at mit hår er sat op. I virkeligheden synes jeg selv, at jeg er pænest med hestehale.

9) Der er 3 ting, jeg aldrig, aldrig ALDRIG køber i discountudgaven: Toiletpair, øl og træningstøj.

10) Jeg er stor tilhænger af gammeldags høflighed, hvor man er gavmild med ord som ’prosit’ og ’nej tak’ og ’tak for mad’, og hvor man stadig kan finde ud af at sige ’undskyld’, hvilket i mine øjne altid vil lyde mere som om, man tager sit ansvar på sig, end det kønsløse og distancerende ’jeg beklager’.

11) Jeg gider ikke, når folk stjæler mine udtryk eller mine jokes og lader som om det er deres egne. Derfor: Tak til Anders Breinholdt for lån af overskrift.

12) Jeg har gået til de mærkeligste ting. Af egen fri vilje. Af eksempler kan nævnes: Stepdans, saxofon, kickboxing og mavedans.

13) Som barn var jeg panisk ræd for at stå foran andre, og da jeg flyttede til Århus, sprang jeg fra et tegnekursus, fordi jeg ikke turde stå foran de andre og fortælle om min tegning. Klip til i dag, hvor jeg udelukkende lever af at stå foran andre. (Og ingen kommentarer om masker og freudianske tendenser til at gemme sig bag faglige identiteter i kommentarfeltet, vel? Det ER trods alt min fødselsdag.)

14) Jeg har skrevet rigtig mange digte. Min dansklærer på handelsskolen tilbød at hjælpe mig med at få dem udgivet. Jeg turde ikke.

15) At tage på ferie er ikke så meget my thing, hvilket jeg selv synes er en ret nederen del af min personlighed. Jeg brænder sammen ved tanken om logistikken, og e desværre bare bedst til, at alting fungerer, og at jeg ikke skal ud og lede efter et møntvaskeri uden at vide, hvad det hedder på pågældende lands sprog. Eneste undtagelse er, når jeg rejser med en voksen, der sørger for alt, det praktiske. (På den *rigtige* måde, naturligvis. Ellers er det bare værre.)

16) Eneste undtagelse er roadtrips, som jeg til gengæld elsker; uanset om jeg er chauffør eller co-driver. Jeg har en hemmelig drøm om – et sted ude i fremtiden – at tage Anton (og eventuelle søskende) med i en bil og køre en meget lang tur igennem USA.

17) Jeg vender din rulle med toiletpapir, hvis du har vendt den forkert. Selv tak.

18) Jeg finder det moderat anstrengende, når folk har meget moralske principper omkring, hvad de lægger på Facebook. Mest fordi de ofte benytter enhver given lejlighed til at fortælle om det.

19) Jeg er mest til jeans-og-t-shirt-fyre. Friluftstyper og jakkesæt? Not so much.

20) Jeg elsker citater, der rammer hovedet lige på sømmet, og her på min fødselsdag, har jeg just pinnet: ”I used to walk into a room full of strangers, and wonder if they liked me. Now I look around and wonder, if I like them.” Det kunne jeg ikke have sagt bedre selv, og lige præcis den ro, er på min personlige top 3 over fede ting ved at blive voksen.

Så med den udgangsreplik: Hip hip hurra, og god uge til alle herfra.

Åhr, så skide være med det:

🙂

Published by

17 Replies to “Ananas i egen juice

 1. Jamen tillykke med fødselsdagen.

  Jeg synes at frisører er frygtindgydende, fordi de altid kigger på mig som at NU er verden da af lave. Så klipper, glatter og styler med et veltilfredsudtryk. Jeg ligner bare aldrig mig selv, når de er færdige.

 2. Stort tillykke med fødselsdagen.
  Jeg blev 42 forleden, så jeg tillader mig at lave TO smileys her i dit kommentarfelt:

  🙂 🙂 fra Helle

 3. Tillykke med fødselsdagen, Linda med den optimistiske hestehalen, der siger prosit, tømmer slikskålen og stepper rundt foran alle os andre. 🙂 :- :-)-) 🙂 🙂 :-):-) 🙂 🙂 Hold k… hvor er der langt til 37, så du får kun ti.
  Tillykke.

 4. 😀

  Tillykke med fødselsdagen.

  Hvilken vej er så den rigtige på toiletpapiret – Ind eller ud? Jeg gør det nemlig også. Og betragter det som en hjælp som i "Hov, du havde vidst travlt og kom lige til at vende det forkert"

 5. Tillykke med fødselsdagen!
  Hvordan endte du med at turde stå foran andre uden at være ved at dø af skræk? Det gad jeg nemlig godt lære.

 6. Bed mest mærke i at du ikke køber discount øl. Super respekt herfra for det. Når der endelig er fred til at nyde en øl, så skal den være god 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.