I øvrigt:

*Har Frida fået sin første æske Ga-jol, og af en eller anden grund vil navnet ikke hænge fast. I denne uge er jeg derfor blevet tilbudt både ‘en reol’ og ‘en viol’, og der er en sherif-stjerne til den, der retter hende.

*Ville jeg ønske, at flere mennesker ville bruge 10 sekunder på at tjekke profilerne hos de mennesker, de skændes med på fb. For det tager ca. 10 sekunder at spotte en troll: Hvis deres profil primært består af rabiate, usammenhængende delte opslag med meget få likes, stort set ingen kommentarer og NUL selvforfattede opslag, bruger du tid på at diskutere med et menneske, der er ansat til at skabe trafik.

*Kan jeg ikke komme over, hvor god Kastanjemanden var. 

*Gider jeg ikke i december at læse én eneste artikel om, hvordan ‘Forbrugerne hamstrer!’, når medierne i 2 måneder ikke har skrevet andre artikler end ‘Julehandlen i fare!’ og ‘Indkøbschef: Uhørt få varer på lager!’ For real: Nogen må snart gå ind i, hvor meget medierne er med til at skabe de reaktioner, der ender med at rive tæppet væk under civilisationen. 

*Spurgte Frida forleden, hvorfor hun egentlig ikke kunne være født et sted, hvor man taler engelsk? Jeg forklarede, at hvis hun havde været det, så havde hun haft en anden mor, andre søskende og måske en far. Hvilket blev modtaget med ‘viske-viske-ud’-bevægelser med hænderne og et lavt, panikslagent: “Nej tak. Ikke alligevel. Ellers mange tak” The politeness is strong with this one. 

*Er jeg ved at blive skingrende vanvittig af min egen krop og cyklus, og skal derfor lige høre, om nogen har god erfaring med noget let hormonregulering, der *ikke* er en spiral?

*Har mine forældre netop haft bryllupsdag. De har været gift i 44 år, hvilket er nærmest umuligt at forestille sig, når man selv mere er den her type:

*Kommer her lige et par anbefalinger til ting, jeg selv er i gang med og som umiddelbart tegner godt: 

+Maid på Netflix. Stille og rolig serie om at bryde ud af et dårligt forhold, når man har et barn i lommen. Jeg er halvvejs, og den er god. 

+Podcasten ‘Where should we begin’ med Esther Perel. EP er parterapeut, og hvert afsnit er en session, hvor man får lov at være fluen på væggen. Jeg har hørt 7 afsnit, og den giver gode ting at tænke over. Min eneste anke so far er lydkvaliteten på de afsnit, der er optaget under Covid, hvor samtalerne foregår over Zoom. Det er ikke optimalt, når man lytter, mens man kører bil, men der er masser af andre afsnit at tage af, og jeg er vild med den fransk-amerikanske accent. 

+En håndfuld ASMR-konti på YouTube, for de af jer, der er til dét. Nogle er nye, nogle blev nævnt første gang, vi talte om ASMR, men fælles for dem alle er, at lydkvaliteten er i top, og at der er NUL smask: 

*Reiki with Anna

*Sarah Lavender ASMR

*The French Whisperer (Formidabel accent og 3 timer lange historier om rummet, græsk historie og træer, der er skabt med den ene formål at få dig til at falde i søvn)

*Gibi

*ASMR Bakery

*Goodnight Moon (Specielt Babblebrook-serien er imponerende)

*Whispers of the wolf

Published by

14 Replies to “I øvrigt:

 1. Så nuttet at blive tilbudt en viol – hvem takker ikke ja til det 😀
  Mht. hormoner, så har hende her (https://www.lauragrubb.dk/) studeret kvinders hormoncyklus i en nogen år og har virkelig sat sig ind i emnets hvordan man kan få balance i sine hormoner og cyklus. Der er 14 dages gratis medlemskab som prøveperiode – måske kunne det været noget for dig? (Og jeg nævner lige for god ordens skyld at hun er min kusine, så jeg kan være lidt biased, men jeg er totalt skeptisk ingeniør, og mig har hun overbevist om hvor vigtigt det er at få styr på sin cyklus og hormoner)

  1. Tusind tak for anbefaling; hende tror jeg aldrig, jeg ville have fundet, hvis ikke du havde anbefalet hende. (Og altså: Det er fint, du siger det, men hvis man har en dødsej kusine, så er det da bare med at bære hende frem, alle de steder, man kan <3)

 2. Mht hormoner kan jeg varmt anbefale bogen ‘naturlig hormonterapi’.

  Bogen er let læst og ikke alt for uoverskuelig. Det eneste man skal gøre op med sig selv er, om man vil bestille cremer fra udlandet, for det fås ikke i DK.

 3. Åh, jeg er så enig i den med medierne, der skriver sig frem til, hvor katastrofalt det er, hvis vi ikke bare kan købe løs til Black Friday og jul. Jeg. Bliver. Så. Vred. Og jeg har endnu ikke hørt nogle forbrugere brokke sig, fordi det bare ikke er et problem, om der nu er frit valg på alle julegavehylder eller ej. Det er det altså ikke. Hvis bare jeg kan være sammen med min familie i år, hvilket jeg ikke var sidste år på grund af corona, så er jeg glad ❤️

  1. Præcis. Og jeg kan heller ikke have ondt af, at nogen køber en bestemt dukke i november, hvis det er det eneste i hele verden, deres datter ønsker sig. (For god ordens skyld skal jeg måske sige, at mine børn ikke har noget, de virkelig, virkelig sukker efter, så jeg tror godt, at jeg må sige det? <3) Men jeg tror bare ikke, at der var nogen, der ville gøre det, hvis ikke vi hver eneste dag kan læse, at ALTALTALT bliver udsolgt i løbet af november.

 4. Vi har i min familie aftalt et max loft på 150 kr. på gaver til de voksne, til børn er der frit valg. Pengene er ikke så store i år og det er også bare for fladt at droppe gaver helt, så det blev vi enige om er en god løsning. Nægter simpelthen at ligge under for det der forbrugskrav. Havde jeg tiden, blev det hjemmelavede gaver til alle, men det har jeg desværre ikke 🙂

  1. Vi kører også ret beskedne gaver i min familie, og har alle dage gjort det. For mig er det ikke problematisk, at der er forskel på, hvor lidt og hvor meget folk giver hinanden for, men jeg får nærmest mavesår af raseri over, at medierne står klar til forargelsesartikler om, at ‘danskerne hamstrer!!’, når det, fuldstændig åbentlyst, er deres forstilt neutrale artikler, der er skyld i, at folk skynder sig at købe, så de er sikre på at kunne give deres børn det, de ønsker sig.

 5. “Danske butikker kæmper for at redde julen” overskrift på Berlingske i dag. Udover det selvskabte drama, du påpeger, er der simpelthen så meget i vejen med det fokus. Jeg bliver mest af alt trist over de ledsagende fotos af store flåder af kæmpe containerskibe, der sejler kloden tyndt for at opretholde vores forbrug og “redde julen”.

  1. Alt er galt i den overskrift. Men hvis man skal lede efter lyset i mørket, så synes jeg faktisk, at jeg har hørt en del mennesker forholde sig til julen og vores forbrug på en måde, jeg ikke har hørt tidligere.

   Måske vi alligevel ender med at overraske os selv og hinanden positivt? <3

 6. Den video nederst i dit indlæg… Jeg har A L D R I G hørt noget så uhyggeligt. Hvad er det? Hjælp mig!!

  1. KÆFT, jeg grinede af den kommentar, Lotte!!:-D Hvor ER det sjovt! Jeg falder på nærmest Pavlovsk vis i søvn, så snart han åbner munden.

   Men faktisk har jeg bemærket, at lige præcis med ASMR, så får jeg også reelle fysiske reaktioner på det, jeg ikke kan lide. Det giver mig, helt fysisk, lyst til at kaste op, når jeg rammer videoer, hvor de kradser på bestemte materialer eller hvor de smasker for meget. Det må ramme et bestemt center i hjernen, hvor man er ualmindelig følsom?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.