You’re simply the best

Klokken er 19.30, og jeg sidder i min sofa med stængerne smidt op og gløgg inden for behagelig rækkevidde. I min seng ligger Frida og bobler – jeg lod som om, jeg ikke så hende, da hun listede derind, mens jeg hængte tøj op – og på værelset er Anton efter lydene at dømme igang med at genopføre Slaget ved Helms Deep.

De fleste julegaver er i hus, jeg knuselsker alle de fine lys, hele verden er pyntet med, og i fredags var vi til Luminis på Egeskov Slot, som virkelig bare er som at træde ind i et eventyr. 

Alt ånder med andre ord ro og fred, og egentlig er det tankevækkende, hvor meget pulsen falder, når først man har en retningen udstukket, fordi man så kan handle. I hvert fald føler jeg mig væsentlig roligere nu, al usikkerhed til trods, end jeg gjorde, mens vi ikke vidste, om vi var købt eller solgt.

Jeg har efterhånden lært, at noget af det, der stresser mig allermest er, når jeg skal forholde mig til flere mulige fremtidsscenarier samtidig. Uden sammenligning i øvrigt, har det fået mig til at tænke på de måneder, der gik, fra jeg fik at vide, at jeg ikke skulle regne med, at jeg kunne blive gravid, til jeg stod med en positiv test i hånden. Det her med hele tiden at have to døre åbne, og simultant at forberede sig på to meget forskellige typer af fremtid – det giver en fornemmelse af manglende rødder og kompas, som er ustyrlig stressende. Og nu, hvor jeg ved, at det gamle firma har drejet nøglen om, oplever jeg, at jeg pludselig langt bedre kan forholde mig til, hvad der så skal ske.

Jeg er mig naturligvis stadig alvoren bevidst. Dagsformen svinger, det er ikke ligemeget, hvordan de kommende måneder arter sig, og konsekvenserne kan blive både betydelige og ubehagelige. Men jeg er ikke i panik, jeg kan godt holde fast i, at der i en påtvungen situation stadig ligger masser af valg, og jeg synes også, at kriser som denne skærper opmærksomheden på, hvad der er vigtigt.

For problem-wise er det her et overskudsproblem. Det er et af dem, man kan vælge at bruge til at udvikle sig som menneske, modsat sygdom og dødsfald, som er påtvungne omstændigheder, hvor man bare håber, at man kommer igennem uden at gå helt i stykker.

Så jeg står stadig, og jeg er ved godt mod.

Og så er jeg, i alt det her, druknet i cyberomsorg, og det er jeg simpelthen så rørt over.

Nogle af jer har tilbud konkret hjælp, nogle har peget mig i retning af netværk, mine opslag er blevet delt til højre og venstre, og folk har sendt både jobopslag, gode ideer og virtuelle knus afsted i min retning. Og det hele har hjulpet. Virkelig. For jeg er ny i verden udenfor, og ved at få kvalificerede indspark fra både mennesker, der kender mig rigtig godt, og mennesker, der kender mig knap så godt, har jeg fået en bred vifte af muligheder og ideer præsenteret. Det fine ved dét er, at jeg nu er blevet langt klogere på, hvad jeg gerne vil, men også, hvad jeg ikke har så meget lyst til. Det sidste lyder som ‘tak, men nej tak’, men det er det virkelig ikke. Det har været mindst ligeså værdifuldt at finde ud af, hvad jeg ikke vil, fordi jeg pludselig læser jobopslag langt mere målrettet, og kan lægge energien, hvor den forhåbentlig ender med at gøre en forskel.

Så det, jeg egentlig bare kom herud for at sige i aften var: Tak. I er de bedste, og jeg ved, at I kommer til at gøre en forskel, for når man bliver mindet om, hvor fantastiske folk egentlig er, går man ud i verden på en anden måde, man præsenterer sig selv anderledes, og man har mod på at tage flere chancer, fordi man har i frisk erindring, at der er virkelig mange mennesker, som er ægte, reel optur.

Published by

6 Replies to “You’re simply the best

 1. Så vidt jeg husker er det her min første kommentar til dig, trods jeg har læst med i nogle år efterhånden. Og ville ønske det så var en kommentar der kom fra et mindre egoistisk sted, som måske mere handlede om dig og din situation, men det må jeg jo være ærlig om det ikke er. Men det er en kommentar for at sige tak for dine ord. Jeg står i en situation som på ingen måde ligner din, andet end den vist falder ind under kategorien “overskudsproblem”. Og selvom det er en helt anden problemstilling end din, synes jeg du skulle vide at dine ord giver trøst og perspektiv, og ikke mindst rygrad og gejst💪🏼 Så tak for dine ord❤️

  1. Jeg bliver simpelthen så glad, når nogen derude kan bruge mine overvejelser til noget, når de selv står overfor noget svært. Det får det til at føle meget, meget meningsfyldt at blogge, så tak for dine ord <3

 2. Jøsses, et fint indlæg!
  Jeg er meget glad for din beskrivelse af “manglende rødder og kompas” – for det er lidt sådan, jeg har det nu ang. en tredje og sidste re-eksamen på AU, som først ligger i februar = svar i marts, altså midt i mit Speciale ved jeg, om jeg er købt eller solgt. Det trækker virkelig tænder ud og har gjort det siden august!

  1. Det var en skøn kommentar at få – tak for det!

   Og jeg kan sådan følge dig. Det er nærmest umuligt at samle sig om noget, når man ikke ved, om man er købt eller solgt, og da slet ikke om noget så krævende som et speciale.

   Men en dag ad gangen, ikke, og den ene fod foran den anden, ikke? Og lidt selv-overbærenhed. Det er ok, at humøret kører op og ned, og at man nogle dage kan overskue det, og andre dage ikke kan. Så prøv i hvert fald at lade være med at punke dig selv for at være påvirket af det. Det ville alle være <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.